Balou

IJssel Balou v. ’t Brabantse Bont

Balou heette in het nest IJssel en is op 4 augustus 2019 naar haar nieuwe gezin gegaan. Voluit heet ze IJssel Balou v. ’t Brabantse Bont. Ze is bij Femke, Roos, Finn & Sven gaan wonen. Maarten kwam haar ook mee halen en is ook “thuis” in het gezin! Heel veel plezier en geluk, lieve Balou! Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan.

Stabyhoun.nl 


4 Augustus 2019

Het gaat goed met Balou. Ze heeft de bench gevonden en daar ook al in geslapen. Ze heeft nog niet gepiept. De tuin buiten vond ze nog een beetje spannend. Binnen is ze al helemaal op haar gemak. 

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


6 Augustus 2019
Balou wordt al steeds vrijer in het verkennen. We houden ons aan een structuur die werkt. Gelukkig🌟. Vaste tijden eten, wandelen en benchtijd. In de tussentijd veel spelen en ontdekken😄De zindelijkheidstraining gaat ook lekker. Gisteren en vandaag geen ongelukjes en alles buiten gedaan. Balou haar blaas blijkt ook groter dan ik dacht. Werd pas om 5.00 wakker voor een plas. Ik was al om 3.00 wakker geworden. 🤪wandelen aan de riem gaatnog niet vlotjes. Zit steeds aan de halsband. 


7 Augsutus 2019
Het gaat heel goed. Ze leert snel 😀 en is heel lief. Ik ben wel heel veel met haar bezig. Ook pakt ze nu goed haar rust. Ze zoekt zelfs zelf de bench al op. Vandaag aan de lijn lopen ging goed. Ze is alleen minder te paaien met eten. Wel met aandacht en complimenten.

Balou helemaal uitgeteld. Ze heeft na twee dagen oefen met riem vandaag supergoed gelopen.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


8 Augustus 2019

Met Balou gaat het goed. Na 4 dagen in en om het huis verkend te hebben zijn we vandaag naar het bos gegaan. In de auto ging het na een paar x duidelijk maken wat de bedoeling is verrassend goed. Ze bleef braaf op de vloer van de bijrijder zitten. Het bos vond ze heel leuk. Vooral de takjes, eikeltjes en alle spelende kinderen. Sven en zijn vriend Sil zijn wel favoriet. We gingen boeven en politie spelen. Ik was de politie en Balou de politie speurhond. Sven en Sil de boeven. Ze gingen zich verstoppen en wij mochten na 20 tellen komen. Mooi dat Balou ze dankzij haar speurneus heel snel vond. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


10 Augustus 2019

Balou met haar favoriete knuffel
Stabyhoun.nl 
Hondenvervoer om de wijk te verkennen
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


11 Augustus 2019

Lekker gewandeld in het Ulvenhoutse bos
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


13 Augustus 2019
Slapen in bench gaat goed. Gisteren van 22.00 (ik was moe🥴)tot 4.30 en vervolgens tot 8.00. Rek het steeds verder op. Het terugdoen in de bench gast ook. Plassen en poepen doet ze nog steeds buiten😀 geen ongelukjes💪🏻. Wat minder gaat is het lopen aan de lijn in een straal van 20 meter rondom het huis. Er vanaf is stilzitten en ernaar toe is hollen😄😄. Als ik haar optil en verder dan 20 m wegzet gaat het redelijk, maar is ze wel snel afgeleidt( alles is interessant). Verder blaft ze als ze iets spannend vind(hard-kort) Andere honden bv. Of blaft ze als  ze iets wil en niet lukt (hoog met af en toe piep). Ik negeer het nu. Loop zelfs bij haar weg als dit in huis gebeurd, maar weet niet of ik hier goed aan doe. Verder vandaag bij de dierenarts geweest die zeer tevreden was. Ze gedroeg zich voorbeeldig. Balou weegt nu 4.1 kg en heb haar ook meteen maar tegen kennelhoest laten druppelen ivm puppytraining. 


18 Augustus 2019
Moe na het wandelen en spelen. Uitgeteld!
Stabyhoun.nl


21 Augustus 2019
Ook weer begonnen met werken. En school Sven weer gesterkt. Even weer opnieuw een structuur vinden met Balou. Gaat goed. Ze is heel rustig en gezeggelijk. Gaat ook op het werk rustig in de bench. Met alle kinderen die op haar springen blijft ze ook rustig. Alleen het plassen poepen is een ding als ze mee naar werk is. Ze vertikt het om het buiten te doen. En na een half uur gestaan te hebben wat gewandeld en weer gestaan. Plast ze doodleuk in mijn kantoor😄. Heb nu maar als tussenoplossing van die matjes die Patty ook had gekocht. Vandaag ging dat goed. Ze plaste precies op het matje. Alleen de poep was ernaast. Gisteren is ze ook mee geweest naar de rugbytraining van Sven. Bleef gewoon rustig op een stokje bijten😊 wandelen aan de riem gaat al een stuk beter, maar voorkomen nog niet superHeb zin in de puppy training.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


24 Augustus 2019
Balou tijdens de eerste les van de puppycursus.
Stabyhoun.nl


31 Augustus 2019
Balou groeit ook super. Ze voelt zich al helemaal thuis. Begint nu ook baldadig te worden. Ze weet al heel goed wat wel en niet mag, maar houdt in de gaten of je kijkt. Zo niet doet ze toch wat eigenlijk niet mag. Ze is goed te corrigeren. Wel kan ze af en toe gaan blaffen als ze het er niet mee eens is. Ze is heel aanhankelijk en vrolijk☀
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


3 September 2019
Vandaag is Balou 3 uur in de bench geweest overdag. 2,5 uur alleen en half uur wad ik al thuis. Heb een babyfoon app die super is. Kan je het op afstand in de gaten houden. Als er iets is ben ik er in 7 min. 😄 was helemaal niet nodig. Balou vindt de rust ook fijn. Trots!


4 September 2019
Balou heeft vandaag een half uur na Juup inentingen gekregen. Bij dierenkliniek zijn ze helemaal onder de indruk van zowel de hondjes als deleuke paspoorthoesjes. Heb natuurlijk verteld over onze geweldige fokker ⭐. Balou weegt 6,2 kilo.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


21 September 2019
Balou en ik blijven vandaag thuis. In de avond was ik met haar bij een vriendin. Even de Linda afgeven en fijne vakantie wensen. Balou heeft toen een kattenspeeltje ingeslikt. Ben meteen naar de dierenkliniek gegaan. Hier heeft ze een injectie gekregen om te gaan braken. Uiteindelijk is alles eruit gekomen gelukkig, maar Balou is nog wat groggie van het middel (narcose achtig goedje) ze hadden dit al voorspelt en Balou wordt in de loop van de dag weer de oude maar ze is nu niet in staat om te wandelen of trainen. Het was in een split second gebeurd. Zat een nep vleesgeur aan vertelde mijn vriendin. Ik heb me id zorgen gemaakt en had het ook echt te kwaad. Gelukkig is mijn vriendin meegeweest naar de kliniek. En wat een opluchting dat het eruit is gekomen. Anders moeten we haar opengooien zeiden ze alsof het niets was. Toen hield ik het even niet meer. Gelukkig goed afgelopen. 😘 
Stabyhoun.nl


4 Oktober 2019
Beste vrienden!
Stabyhoun.nl


18 Oktober 2019
Vandaag zijn we (Patty, Vito, Dieke & Eem) op bezoek geweest bij Femke en Balou. Bedankt voor de gastvrijheid, Femke! Wat een lekker vrolijk hondje is Balou en een fijn plekje bij jullie!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


8 November 2019
Met Balou gaat het goed. Ze weegt 10,8 kilo. Balou krijgt ook 450. Ze is heel lief en aanhankelijk, maar ook onstuimig. Ze is zo nieuwsgierig enthousiast en blij als ze mensen ziet dat ze bijna niet te houden is. Ze springt dan en likt of haar leven ervan afhangt. Ik heb het springen haar nog niet kunnen afleren. Verder wil ze het liefst de hele dag wandelen. Zit ze bij de voordeur. Geeft ze een blaf en soms als ze de riem te pakken krijgt komt ze ermee aanlopen.
Stabyhoun.nl


16 November 2019
Stabyhoun.nl


23 November 2019
Wij hebben het ook gehaald, net als broers Juup en Jibbe en zus Eem! Balou en ik gaan helaas niet hier verder. Dag en moment konen slecht uit. Gaan wel verder met vervolgcursus.
Stabyhoun.nl


24 November 2019
Vriendjes maken!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


15 December 2019
Het samen lopen was weer heerlijk!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


25 December 2019
🌟Kerstochtend🌲2019
Stabyhoun.nl


8 Januari 2020
Stabyhoun.nl


4 Februari 2020
Balou is zo blij met het botje dat ze er de hele dag mee rondloopt. 😄
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


13 Maart 2020
Lou helemaal blij☀
Stabyhoun.nl


25 Maart 2020
Lekkere ochtendwandeling in het zonnetje
Stabyhoun.nl


9 Mei 2020
Bijna 11 maanden, Balou is loops!
Stabyhoun.nl


31 Mei 2020
Even relaxen na het waterballet. 
Stabyhoun.nl 


11 Juni 2020
Stabyhoun.nl 


29 Augustus 2020
Stabyhoun.nl


12 September 2020
Lekkere spring in het veld!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


15 September 2020
Dansende Balou en Sven. Balou weegt nu trouwens 13,5 kilo.
Stabyhoun.nl 


23 Januari 2021
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


31 Januari 2021
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


13 Februari 2021
stabyhoun.nl 


19 Februari 2021
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


20 April 2021
Balou is voor de tweede keer loops (ook met ruim 22 maanden, net als d’r zusje Guusje). 


7 Augustus 2021
Het gaat goed met Lou. Ze is een blije aanhankelijke hond. Lief voor alle mensen en dieren. Heb haar moeten laten steriliseren. Heeft ze goed doorstaan. volgende week gaan we op vakantie. Lou gaat natuurlijk mee. Gaat heel goed en vind alles prima als ze maar bij ons is. 😊 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl  


30 April 2022

Lekker relaxen samen


11 Juni 2022
3 jaar!

18 December 2022