Berber

Barones Berber v. ’t Brabantse Bont

Berber was Pegel in het nest. Op 3 Juni 2011 is zij naar haar nieuwe baasjes toe gegaan, naar Dirk, Francien en Jeanine, te Gorinchem. Berber woog 4.715 kilo toen zij het nest verliet met 7 weken & 6 dagen (bijna 8 weken).

Berber heeft ook een eigen website: http://mijnfriesestabij.nl/
Stabyhoun.nl

3 Juni 2011
Het gaat heel goed met Berber. In de auto heeft ze even wat gepiept en wilde regelmatig uit de doos komen, maar na
een regelmatig nee en haar geruststellend aaien ging het goed. We waren ook na een half uurtje weer thuis.
Thuis is ze alles gaan verkennen en is gek met een eendje, dat piept. Ze ziet het echt als een prooi, schudden met
haar kopje totdat het piept. Eerdaags sturen we wel wat foto’s. Ze is een scheetje, maar wel erg ondeugend!
Ze vindt het leuk om te spelen en piept totaal niet. Na het spelen ligt ze heerlijk te slapen. 
Ze plast wel overal, ook al een paar keer op de kranten voor de deur en ze heeft zelfs al een poepje op het gras
in de tuin gedaan. 
We genieten enorm van haar. 


4 Juni 2011
Het is vannacht boven verwachting gegaan. Ik heb beneden op de bank geslapen en Berber in de bench.
In het begin piepte ze wat maar nadat ik ze geaaid en gerustgesteld heb is ze tot half 7 rustig gebleven!
Toppie, ze was ook goed moe van alle nieuwe indrukken. Eten doet ze nog niet zo goed, ik heb nu maar
wat vers vlees uit de vriezer gehaald. Ze heeft vandaag al diverse keren op het gras geplast en gepoept, het gaat heel erg goed.
Ze heeft vanmiddag al kennisgemaakt met een hond uit de straat en is ook al meegelopen met de
kliko, wat ze best wel eng vond. Het is een lieve, maar pittige dame. 

Berber in haar bench
Stabyhoun.nl

Berber met haar favoriete speeltje
Stabyhoun.nl


7 Juni 2011

5 juni hebben we met haar in de draagzak gewandeld, wat ze prima vond. We zijn Buiten de Waterpoort met haar geweest waar een feesttent stond t.g.v. Duveltjesrock met behoorlijk harde muziek, maar ze gaf geen kik! Wat een belangstelling van allerlei mensen, ze riepen voortdurend ach…. en ze liet zich door iedereen gewillig aaien. Daarna hebben we nog op een terrasje ijs gegeten met Berber bij Venezia (het lekkerste ijs van Gorinchem) op de Grote Markt. Daarna was ze wel uitgeteld en heeft ze heerlijk een paar uur geslapen.
6 juni was Jeanine jarig en hebben we ’s middags visite gehad, wat Berber ook erg leuk vond. ’s Avonds voor de eerste keer naar de socialisatieles geweest, wat ze prima deed volgens de trainster! Ze was totaal niet moe tijdens het trainen en vond de andere puppy’s erg leuk. Het slapen alleen in de bench gaat prima, je hoort haar de hele nacht niet. Ik laat haar nog wel 1x ’s nachts plassen tussendoor. Qua eten heeft ze voorkeur voor vers vlees en ze eet nog niet wat ze eigenlijk mag hebben. Ook vind ze net als Pip haar etensbakje eng en haar drinkbakje niet. Ze plast en poept al op het grasveld en niet meer binnen, snel hoor! Op de tegels doet ze haar behoefte niet.

Met een blaadje
Stabyhoun.nl

In de draagzak
Stabyhoun.nl

De eerste socialisatieles
Stabyhoun.nl

Spelen met andere pups
Stabyhoun.nl


12 Juni 2011
Afgelopen vrijdag (10 juni) zijn we naar de Dierenkliniek in Sleeuwijk geweest. Ze vond het daar bijzonder interessant en heeft met verschillende honden kennisgemaakt en ook tegen een kat in een kooitje geblaft, die zich rot schrok. Ze is in goede gezondheid en de dierenarts vond haar een leuk hondje, ze weegt inmiddels 5,5 kg. Ze heeft haar tweede prik + kennelhoestspray gehad, ze gaf geen kik en werd ook met allerlei brokjes toegestopt door de dierenarts. Ook mocht ze een paar keer op en neer op de behandeltafel. Daarna nog even bij mijn broer in Sleeuwijk geweest, die een vrij huis met een grasveld heeft.
Terwijl wij daar aan het koffiedrinken waren kwam er een eend op het grasveld. Berber bleef doodstil zitten en keek volledig geconcentreerd naar de eend terwijl ze zat te trillen. Ineens vloog de eend weg en probeerde ze erachter aan te gaan. ’s Nachts slaapt ze door in haar bench en meestal doet ze haar behoefte buiten, af en toe nog een ongelukje. Ook al bij mijn ouders geweest, zij wonen in een ouderencomplex met lift. Ze eet ook graag brokken uit de hand en niet uit het schaaltje. Vlees uit een bord of schaaltje gaat wel goed. Het is een pittige tante en is ons al flink aan het uitdagen, maar op de puppy theorieles van afgelopen zaterdag van 2 uur een hoop informatie gehad waar we wat mee kunnen. Bovendien is dit onze tweede Stabyhoun. Morgen gaan we naar de kinderboerderij. Foto’s volgen. 


18 Juni 2011
We zijn tweede Pinksterdag naar de kinderboerderij geweest, erg leuk en wat een aandacht kreeg ze daar! De ezel vond ze toch wel erg groot en eng, maar in mijn armen was het goed. Ook heeft ze uitvoerig kennisgemaakt met een aantal gehandicapte mensen, dit was geen enkel probleem. Ze is woensdag zelfs mee geweest naar onze vertrouwde tandarts in Leerdam, weer ontzettend veel aandacht gehad en ’s avonds nog naar het verpleegtehuis in Sliedrecht, waar mijn vader tijdelijk is opgenomen wegens een vakantie van mijn moeder. Daarna had ze het wel even gehad…
Gisteren zijn we met de pont van Gorinchem naar Sleeuwijk gevaren om nog even naar de dierenkliniek te gaan om haar te wegen. Ze weegt 6,5 kg, dus precies 1 kg gegroeid in een week, ze doet het goed. Ze eet prima als ik wat vers vlees meng met brokken, dus ga ik hier nog even mee door. Bijten kan ze als de beste, oh wat een scherpe tandjes zeg, ze is echt vinnig hoor. We krijgen als advies om onze rug naar haar toe te keren, als ze bijt of springt. Als ze daarmee stopt, draaien we ons weer om en belonen we haar! Ze leert snel hoor, ze kan al zit, hier en af en we zijn ook al bezig met volg tijdens het wandelen (als ze wilt lopen…). Als ze trekt aan de riem blijven we stilstaan, vervolgens gaat ze zitten en dan lopen we weer verder. Ze ligt nu languit op haar rug in de bench te slapen, ze ligt het liefst op de koude ondergrond en werkt haar dekje omhoog of helemaal uit de bench. 

Bij de kinderboerderij
Stabyhoun.nl 

Kennismaken
Stabyhoun.nl 

Wachten op eten
Stabyhoun.nl 

Berber in het bos
Stabyhoun.nl 

Schoentje kluiven
Stabyhoun.nl 

Lekker liggen!
Stabyhoun.nl 


26 Juni 2011
Berber is de afgelopen week verschillende keren mee geweest naar het verpleegtehuis waar mijn vader een tijdelijke opname had. Iedereen, ook het personeel was helemaal weg van haar. Vanmorgen mochten we mijn vader weer ophalen en ze wist precies de weg, kwispelen etc. 
Ze groeit als kool en wordt wat slungelig en een koddig gezicht hoe ze met haar kontje draait als ze loopt. Helemaal omdat haar ene achterpoot zwart is en haar andere wit. Het gaat goed met haar. Het lopen gaat ook al wat beter, ze snuffelt graag overal en gaat af en toe zitten. Van de week ook nog in het centrum geweest met haar waar ze nogal onder de indruk was van een bus en vrachtwagens, is ook niet niets voor zo’n kleintje… Ook van de week nog met de trein geweest en daarna lekker op een terrasje gezeten met haar. Ging allemaal goed, ze vindt het leuk om op pad te gaan. Ze is dan ook minder bijterig. Ze krijgt van ons ook een time-out als ze erg moe is en haar rust niet kan vinden. De volgende keer sturen we weer wat foto’s. 


4 Juli 2011

Vandaag de laatste enting gehad, dus geen gevaar meer voor andere honden, water etc. Dan kan ze mee naar de rivier De Merwede bij ons. We zijn haar al een beetje aan het watervrij maken d.m.v. een plastic schelp (oude zandbak), fijn voor in de tuin met dat warme weer. We moeten wat minderen met voer, ze gaat wel erg hard vgls. de dierenarts. Afgelopen weekend was er in Gorinchem een Hippiefestival Buiten de Waterpoort, daar hebben we haar mee naar toe genomen. Ze gaf niets om de muziek en kreeg natuurlijk weer alle aandacht van iedereen. Alle honden, grote mensen en kinderen vind ze leuk. Met kinderen moet ik wel oppassen, dat ze ze niet bijt uit enthousiasme. Vanavond weer naar puppycursus, ze leert snel. Ook gaat ze graag mee met de auto ergens naar toe. Ze heeft het al in de gaten als wij ergens naar toe gaan, merkt ze aan je gedrag. 


8 Juli 2011
De dierenarts vond haar wat te zwaar. We houden het in de gaten, ze is tierig genoeg. Wat een energie en ondeugend! Ze is nog steeds erg bijterig, we houden regelmatig de hand om haar bek en zeggen dan: “foei”, het wordt wel wat minder, maar met kleine kinderen moeten we voorzichtig zijn. Iedereen is dol op haar, ze heeft ook zo’n schattig kopje.
Op de cursus afgelopen woensdagavond was nog een Stabij, genaamd Femke. Zij is een paar weken jonger dan Berber en komt uit Kootstertille van ene mijnheer De Vries (ook via de N.V.S.W.). Iedereen denkt, dat ze uit hetzelfde nest komen, erg leuk! 


18 Juli 2011
Berber weegt 9,4 kg, dus verdubbelt sinds ze bij ons is (ze was bij 8 weken 4,7 kg). Ze krijgt wat minder brokken en loopt wat verder nu. Ze ziet er goed uit en is erg alert. Ze is vandaag moe v/h bezoek van gisteren, ze lag vanochtend flink te dromen over haar lover Seppe. Gisteren hebben we bezoek gehad van onze Belgische vrienden Monique en Jean en hun reu Seppe van 6 maanden. Het ging hartstikke goed met die twee, we hebben ervan genoten en gaan het zeker herhalen. Woensdagavond weer naar puppycursus, dan 2 weken niet vanwege vakantie. 


28 Juli 2011
Nog wat foto’s van Berber
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

In de trein naar Leerdam
Stabyhoun.nl 

Kennismaken
Stabyhoun.nl

Spelen met Seppe!
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


13 Augustus 2011
Alles gaat goed, ze wordt steeds liever en weegt nu 11,35 kg.


20 Augustus 2011
Even een kleine update. Vooralsnog is Berber geen zwemster in tegenstelling tot onze vorige stabij Reboulje, die dook werkelijk overal in, vooral als hij het warm had… Eind september gaan we nog een midweek met Berber weg. Ook heeft ze kennis gemaakt met vuurwerk, maar ze vond het doodeng en zat te trillen als een rietje. Ik hoop haar angst nog wat te verminderen met een vuurwerk CD.

Patty schrijft: Senna zwom ook pas met 6,5 maand, maar uiteindelijk is het een echte waterrat (niet meer uit het water te houden zelfs). De ‘pups’ zijn nog jong: zwemmen zal vast nog wel komen!


4 September 2011
Het was ontzettend leuk Berber en haar baasjes terug te zien. Een ontzettend leuk hondje! Senna en Berber hebben op een veldje nog even samen gespeeld en zijn samen op de foto gezet.

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Senna & Berber
Stabyhoun.nl


25 September 2011
Berber ziet er goed uit, haar vacht glanst en ze wordt steeds sterker. Ze kan al balletjes opvangen met haar bek, dat vindt ze erg leuk. Ze gaat afwachtend liggen als er een andere hond aankomt, maar zodra die voor haar staat  wordt ze razend enthousiast en wil dan spelen. Ook als ze losloopt neemt ze ineens een spurt en komt dan weer terug rennen, een leuk spel!


17 Oktober 2011
Met Berber gaat alles goed, ze wordt een grote meid en woog bij 6 maanden precies 14 kg. We genieten enorm van haar, ze is zo lief, superenthousiast en baasgericht. Verdere update volgt nog.


26 Oktober 2011
Wat foto’s van Berber!
Die ene met het trekvlot is genomen op 4 augustus, toen heeft Berber voor het eerst gezwommen in het Lingebos, ze was toen bijna 4 maanden. Er zijn 2 foto’s bij van onze midweek vakantie onlangs. 
Ze vond het allemaal geweldig, mee naar het strand, naar het IJsselmeer, de Zaanstreek, uit eten etc. Ze is gek op schoenen, ze sleept ze mee vanuit de gang naar de woonkamer en daar kruipt ze er dan mee onder de salontafel. Ze heeft een favoriete knuffel, een hondje. Ze houdt het vaak in haar bek zonder het kapot te maken en ligter dan met haar pootjes een voor een tegen aan te duwen, een prachtig gezicht. Ook maakt ze vaak leuke geluidjes als ze aan het spelen is. Ze gaat steeds afliggen als er een andere hond aankomt, maar zodra die naderbij komt, barst ze los en wilt dan spelen. Ze is nieuwsgierig en gaat tijdens het wandelen soms op haar achterpoten staan om een en ander eens goed te bekijken. Vreemde dingen op straat, bijv. een trailer met boot vind ze een beetje eng, maar met wat begeleiding en een snoepje loopt ze er wel langs.
Loslopen doet ze het liefst en wij ook! Dan kan ze haar energie goed kwijt.
Ze is momenteel wat onstuimig, waarschijnlijk door het weer, ze rent ook achter de dwarrelende blaadjes aan, een leuk spelletje. Kortom het gaat gelukkig goed met haar.

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


7 November 2011

Naar de Show in Bleiswijk – 6 november 2011
De uitslag was: BELOVEND!!! En dat met een strenge keurmeester Mw. F. Lochs-Romans. Een leuk rapport, de beoordeling klopte aardig o.a. lieve dame die van alles wil, maar niet showen, lief hoofd, levendige uitdruk, mooi oog etc. We zijn zeer trots op haar!

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl
 


11 November 2011
Patty schrijft: Vandaag hebben Francien en ik met de honden gewandeld, bij Raamsdonksveer. Het was erg leuk om Senna en Berber samen bezig te zien en het was gezellig om even bij te kletsen.
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl


22 november 2011

Belangrijk nieuws: BERBER IS LOOPS GEWORDEN!!!!!
Ze is nog aanhankelijker dan normaal en plaste ook weer een keer in huis zonder het van te voren aan te geven.
Ze heeft een nieuwe hobby: de vaatdoek van het aanrecht pakken en deze in de lucht gooien en er een spelletje mee spelen…  


25 Februari 2012

Foto’s van Berber in de sneeuw en nog van onze vakantie in Duitsland:

Voor het eerst in de sneeuw
Stabyhoun.nl


Ik ben dol op sneeuw!
Stabyhoun.nl

Samen met vriendin Demi
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Samen sleeën
Stabyhoun.nl

Wandelen in Duitsland
Stabyhoun.nl


20 Mei 2012Het gaat prima met Berber. Haar gewicht is iets meer dan 16 kg. We zijn begonnen met fietsen met Berber, langzaam aan opbouwen. Ze vindt het leuk, alleen wil ze nog te hard in het begin. Ik heb ook een Springer voor aan de fiets, dat is wel handig.
Ik ben met ringtraining begonnen en ze gaat goed vooruit, ze weet nu een beetje wat de bedoeling is. Ik heb haar ingeschreven in de jeugdklasse voor een show bij KC Uden op 23 juni.
Gisteren heeft ze lekker gezwommen in het meertje bij de Drunense Duinen met haar vriend Seppe. Ze is nog een beetje afwachtend, maar de drang om de stok uit het water te halen is groot! Gek op stokken, hoe groter hoe beter. 
Het is een echte allemansvriend, gek op andere honden en kinderen en ze houdt enorm van knuffelen.
Ik hoop, dat het met alle broertjes en zusjes ook goed gaat en vind het leuk om jullie te volgen op de site. 


22 Juni 2012

Berber is net als haar zusje Flow voor de tweede keer LOOPS geworden. Ik zag een druppel bloed op het parket vanmorgen. De laatste tijd plaste ze ook meer dan voorheen en een aantal weken geleden heeft ze ontzettend veel haren verloren, ziet er nog mooi uit hoor!
Het is op de kop af 7 maanden geleden, vorige keer was het 22 november 2011. 


23 Juni 2012
Vandaag zijn we naar de show in Uden geweest. We waren met 3 stabijhounen in de ring in de Jeugdklasse (teefjes), nl. met Mayke van ’t Vaertse Hoekske, Lux. Jgd. Kamp en Wybke Fan’e Blommetun. Mayke werd natuurlijk eerste, Berber tweede en Wybke derde. 
Berber kreeg een Zeer Goed bij keurmeester Dhr. Weijer.
Foto’s volgen nog. 


24 Juli 2012
Patty schrijft: We zijn met een grote groep met Stabijs de Drunense Duinen in geweest. Francien en Jeanine met Berber waren er ook bij. Leuk dat jullie er bij waren!
Stabyhoun.nl

Links is Berber
Stabyhoun.nl


3 September 2012
Met Berber gaat het goed! Ze is een echte waterrat geworden. Zodra ze water ziet gaat ze erin staan en kijkt me vragend aan: waar is de bal? Het is wel lastig, dat ze de bal vaak niet helemaal aan de kant brengt. Als haar vriendin Cinta, een Kooikerhondje erbij is, pakt zij de bal en komt de
bal netjes bij mij brengen. Echt teamwork….
Berber is een stuk rustiger geworden en begint een mooie broek te krijgen. Ze verhaart momenteel erg. Ze gaat nog steeds afliggen voor andere honden, net zoals een aantal van haar familieleden. 


12 November 2012
Gisteren zijn we nog in Leerdam geweest bij de clubmatch van de KC Gorinchem. Ik had Berber ingeschreven in de Jonge Hondenklasse. Ze deed het prima, niet in de telgang deze keer en prima ringgedrag, een ZG. We zijn wederom trots op haar! De keurmeester was Mevr. Pillement.
Er waren nog 3 Stabijhounen van Ut it Suden. Diede Fenna woont bij ons in de buurt en traint ook bij N&N Dogtrainers. Kortom een gezellige en geslaagde dag! 


2 Maart 2013

Berber heeft inmiddels haar derde loopsheid achter de rug. Het gaat prima met haar. Ze weegt nu 17,65 kg. We zijn pas met haar op gebitscontrole geweest bij de dierenkliniek. Ze had wat bruine aanslag op haar achterste bovenste kiezen (nog geen tandsteen). Ze hebben dit meteen met een haakje verwijderd, ze onderging alles gelaten… Ook zijn we onlangs met Berber op wintersport geweest. Wat een sneeuwplezier, ze liep tot haar buik in de sneeuw. En ook speuren naar reeën sporen was een hobby van haar!  

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 


9 april 2013
Vandaag lekker gewandeld met Berber in Vuren samen met haar vriendinnetje Cinta. Jeanine heeft cupcakes met zalm gebakken en leuke foto’s van haar genomen.
Binnenkort gaan we weer naar behendigheid, leuk!! 
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl


28 Juni 2013
Ik las op de site, dat Berbers broer geröntgend is. Toevallig hebben we Berber voor onze Normandië vakantie ook laten röntgenen en de uitslag is binnen…
We zijn bij Dierenkliniek Sleeuwijk geweest en drs. J.W.H.M. Strikkers heeft het heupdysplasie onderzoek verricht.
Uitslag: Botafwijking 0 en Norberg waarde 38, Onvoldoende aansluiting
Eindbeoordeling: HD A

We zijn er erg blij mee! 


6 September 2013

Vandaag heb ik (Patty) Francien, Jeanine en Berber weer gezien (en uiteraard ook weer een paar foto’s gemaakt).
Het was erg gezellig! Bedankt!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


29 november 2013
Vorige week kwamen we per toeval Francien & Dirk tegen met Berber bij de Galderse Meren!
Erg leuke verrassing! 
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl


1 maart 2014
Berbers ogen zijn wederom onderzocht in Utrecht en ze heeft prachtige ogen!!!!
We hadden niet anders verwacht, maar toch…
Ik heb inmiddels de fokkerscursus afgerond in Zwolle en vond het allemaal heel leerzaam. Ook leuk om met andere toekomstige fokkers en dekreu eigenaren kennis te maken. Filmpjes van bevallingen en dekkingen gezien etc.
Leuk om wederom met het nest te gaan wandelen. Ik verwacht wel, dat Berber in april loops word. De laatste loopsheid was 4 september en er zat toen 7 maanden en 19 dagen tussen. Er zit ook weleens 7 maanden tussen. Spannend allemaal!!! We kijken er naar uit!!!


9 april 2014
Onze lieve Berber is vandaag drie jaar geworden!
Stabyhoun.nl


17 april 2014
Even een update:
Berber is maandag 14 april 2014 (mooie datum trouwens) gedekt door Anco (Jilles). Ze hadden het heel leuk samen en
Berber was na afloop helemaal verliefd op Anco. Ze is gedekt op dag 15 van de loopsheid.
Patty, super bedankt voor de begeleiding en heel fijn, dat je de dekking mee hebt kunnen maken!
Een onvergetelijke ervaring!
Nu is het afwachten of ze drachtig is…
Als jullie het leuk vinden kun je ons volgen op onze site:
www.mijnfriesestabij.nl
Groetjes, 
Francien


12 mei 2014
Berber is drachtig!
Voor foto’s en een filmpje van de echo, kun je op hun eigen website kijken (v. Buiten de Waterpoort).
Klik hier voor de website! 
Gefeliciteerd, Francien en Dirk! Wij hopen op een mooi, lief en bovenal gezond nest! Geniet er van de komende tijd!


13 Juni 2014 
Patty schrijft: Prachtige en bijzondere gebeurtenis om bij te mogen zijn… 
Gisterenavond (donderdag 12 juni) en in de loop van de nacht is Berber bevallen van 8 pups (waarvan 1 doodgeboren; deze was onvolgroeid). Ze heeft het leven gegeven aan 4 teefjes en 3 reutjes; vooralsnog gezond en super tevreden. De bevalling is voorspoedig gegaan en Berber is een super moeder. 
Senna is dus oma geworden en Dieke heeft er neefjes en nichtjes bij gekregen (de vader van de pups is de broer van Dieke’s vader; Alger en Anco/Jilles zijn broers). 
Francien en Dirk, heel erg bedankt dat ik jullie mocht helpen bij de bevalling. Dat was een hele eer. Jullie hebben het fantastisch gedaan en hebben een prachtig nestje liggen! Geniet van de pups de komende tijd! Voor meer foto’s en het hele verhaal rondom de bevalling verwijs ik jullie naar de website: http://mijnfriesestabij.nl/.  
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl 


18 Juni 2014
Patty schrijft: Even op kraambezoek bij Berber en de pups.
Wat doen ze het goed. Berber is een relaxte moeder en de pups zijn erg tevreden. 
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Ook nog even gelopen met Berber, Senna en Dieke samen, zodat de dames de poten even konden strekken. 😉
Op de foto moeder en dochter (Senna links, Berber rechts):


18 Juli 2014 
Vandaag weer op bezoek geweest bij de pups. Gisteren 5 weken oud.
Ze doen het goed en wat krijgen ze een leuke leeftijd nu! 
Bedankt weer voor de gastvrijheid, Francien en Dirk!
Het zijn drukke tijden, maar geniet er nog van de komende weken.. Ze zijn zo voorbij.


31 Juli 2014

Patty schrijft: Mijn laatste bezoekje aan de pups, want als we terugkomen van de vakantie, zijn ze alweer naar de nieuwe eigenaren. Vandaag precies 7 weken oud.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nlStabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Ook nog generatiefoto’s gemaakt met alle pups (Berber – zoon/dochter – oma Senna). Hier 2 eruit gepikt:
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


Juli 2015 

Berber na een heerlijke wandeling in de Drunense Duinen. Prachtige dame!
Stabyhoun.nl 


28 april 2016

In april is Berber loops geworden. We hebben progesteron laten prikken in Sleeuwijk en het duurde vrij lang voordat de waarde steeg en Berber dekrijp was. Op Koningsdag (27 april) is Berber uiteindelijk gedekt door Boaike (Boaike v. ’t. Moatheukske). Op 28 april wederom gegaan en weer een goede dekking gehad. Zowel Boaike als Berber zijn getest op hun ogen en beide vrij (ECVO). 
Het is nu afwachten of ze drachtig is!

Via de eigen website kun je meer volgen: http://mijnfriesestabij.nl/


25 Juni 2016
Berber is vandaag trotse moeder geworden van een prachtig nestje! Zie: http://mijnfriesestabij.nl/geboorte-2/


9 Juli 2017
Vandaag zijn Francien en Dirk samen op bezoek geweest met hun dames: Berber en Wiebke. Wiebke is een dochter uit het laatste nest van vorig jaar; van Boaike en Berber. We hebben een drie-generatie foto gemaakt met (O)ma Senna, Moeder/Dochter Berber en (Klein)dochter Wiebke!


13 Oktober 2020
Berber is verzot op stokken en ballen! Ze mist al een aantal tanden door het fanatiek bijten op stokken. Ze heeft ook een lief wit snuitje ondertussen! 😊


2 Januari 2021
Wij hebben vanmiddag ook weer heerlijk kunnen wandelen met de honden zonder ook maar 1 knal! Berber is weer blij!

9 April 2021
Hartelijk gefeliciteerd met alle kanjers en natuurlijk Patty waardoor wij al die jaren al zoveel plezier van onze honden hebben. Jippie 10 jaar! Berber moet haar cadeau nog uitpakken…. Ze is even naar een vriendin. 😉 Haar dochter Wiebke is vanmorgen gedekt!! Hopelijk nog een mooi cadeau over 8 weken! 😊 Fijne dag allemaal en een dikke knuffel voor iedereen.

1 Januari 2022

HAPPY NEW YEAR!! 💫🎉 Berber & Wiebke ❤️🐾

9 April 2022 (11 jaar!)
Iedereen gefeliciteerd met de broers/zussen! Met Berber gaat het goed. Het is nog steeds een pittig ding! Ze geniet al bijna 6 jaar van haar dochter Wiebke!
9 September 2022
Wij zijn nu op vakantie in Friesland met Berber en haar dochter Wiebke. Berber heeft meer behoefte aan rust. ‘s Morgens gaat ze graag mee voor de grote ronde (het liefste los natuurlijk). De rest van de dag kleine rondjes. Ik moet haar in acht nemen dat ze niet te lang loopt/zwemt anders komt ze zichzelf de volgende dag tegen en heeft ze pijn (artrose). Ze gebruikt ook dagelijks Flexadin (supplement). Spelen met een bal en zwemmen doet ze het liefste, maar met mate. Berber is buiten vaak energieker als haar dochter Wiebke. Wiebke loopt vaak als een eend achter mij aan! Ze geniet van haar dochter en ze likken vaak elkaars bek.