Bowie

Loire Bowie v. ’t Brabantse Bont

Bowie is op 22 oktober 2021 naar haar nieuwe gezin gegaan en woog toen 6,480 kilo. Bowie heette in het nest Keila. Voluit heet ze Loire Bowie v. ’t Brabantse Bont. Ze is bij Terlissa en Wouter gaan wonen. Heel veel plezier en geluk, schattige, leergierige Bowie! Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan. 
stabyhoun.nl 


22 Oktober 2021
Bowie is thuis! Ondertussen twee plasjes binnen, 1 mini op de Puppy pad opgetild en naar buiten. Maar buiten is nu nog veel te leuk. Maar puppy pad is gevonden! Haar eten helemaal opgegeten. Had ook niks anders van Bowie verwacht. Ze vind het ook heerlijk op het grote kussen en de flapperende oortjes in de wind. Later op de dag is ook een aantal plasjes buiten gelukt, heel blij!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl  


23 Oktober 2021
Dat was de eerste nacht en morgen met Bowie samen. Even een heel ander ritueel. Gisteravond om 11 uur de bench ingedaan, dat vond ze wel moeilijk. Wouter heeft er bij gezeten en is daarna op het matras er naast gaan liggen. Dat ging toen heel goed. Wouter is er rond 5uur wel een uitgeweest, ze was aan het piepen. Buiten heeft ze gelijk geplast.Vanmorgen schrokken Wouter en ik wakker… niet van Bowie (06.00) . Maar van het gepiep van het brandalarm die aangaf dat het batterijtje op was. Bowie keek even op en dacht agh. Ik in de stress.. bang dat het brandalarm opeens keihard af zou gaan en Bowie voor het leven in paniek. Gelukkig ging het goed. Om 07.30 hebben we Bowie uitgelaten. Plasje weer buiten. En na het eten zelfs een poepje buiten. Net even een benchtraining gedaan en nu ligt ze heerlijk in de bench te slapen. 
Gisteravond kwamen we de hond van de overburen tegen. Dat is een golden doodle, middelmaat met heel veel haar. Bowie vond dat echt spannend, ging piepen en schuilen. Even later ging ze wel iets dichterbij en dan weer achter mij schuilen. Dat wordt nog even oefenen.  
stabyhoun.nl 
Jaaaaa! Applaus voor Bowie. Ze werd even druk en zoekend van wat ze moest doen. Ze ging vervolgens op de puppypad draaien. En toen dacht we heeee is dit een teken… opgetild en in de tuin gezet. Ook daar Onrustig. Naar het grasveldje en toen poepieeeeee. Wauw! 


24 Oktober 2021
Haha! Ik vroeg me af of we een hondje hadden die niet blaft. Maar vandaag haar eerste blafjes, naar zichzelf in het raam. Gisteren en eergisteren heeft ze zich ook gewoon gezien, maar toen maakte het niet uit. Overigens een goede nacht gehad. 23u naar de bench, 1 uur wat piepjes toen ben ik er weer bij gaan zitten. En toen om half 7. Gelijk plassen buiten. Het eerste bijtgedrag is ook begonnen. Ik probeer haar dan af te leiden met een ander speeltje maar die vind ze dan minder interessant. En de snoeren achter de bank zijn gevonden. Ook maar even iets aan doen. 
Bowie kwam vandaag weer de golden doodle van de overkant tegen. Ging zoveel beter. Even afwachten en toen ging ze.. neusje neusje. Gelukkig was hij vandaag een stuk rustiger. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl 


25 Oktober 2021
Bowie heeft ook goed geslapen. Van 23u tot 06.30. Alle behoeftes buiten. Ze geeft het heel goed aan. En doet het buiten alleen op een grasveldje. Als ze niet hoeft dan loopt ze echt niet mee op het veldje. Moet ze wel dan loopt ze wel. Wauw, zo knap. Vandaag met loslopen ging het helemaal goed en ook de auto is helemaal prima! Ook heeft ze kennis gemaakt met de poes van de buren en dat gaan wel vriendjes worden! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


26 Oktober 2021 
Bowie wilde gisteravond de bench niet in. Rond 2 uur ging ze piepen, even een plasje gedaan en toen om half 7 weer. Vandaag heeft ze al haar maaltijd met brokken voor het eerst helemaal op. Jeeeeej!  
Kort wandelingetje in het bos gehad. En toen kwam er een klein oud hondje en die vond Bowie erg interessant. Hondje vond Bowie niet interessant. Dus Bowie liep helemaal mee en was alleen daar nog op gefocust. Helaas vond het baasje van die hond het niet nodig om even te stoppen met lopen en liep gewoon door alsof er geen lief klein puppytje hun achtervolgde. Toen kwam er nog een pup van 18 weken aan, Bowie schrok even en toen ik die hond ging aaien vond ze het wel interessant. Even nieuwsgierig. Gelukkig was deze hond goed opgevoed en het baasje hielp goed om Bowie kennis te laten maken.
Bowie geniet heerlijk van het zonnetje in het huis. Het kussen ligt héérlijk! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


27 Oktober 2021
De nachten met Bowie gaan super 🤩. Ik sliep naast haar op een matras. Elke nacht een stukje verder weg, vannacht is de eerste nacht dat ik op de gang heb geslapen vlak bij de deur. In eerste instantie met de deur wagenwijd open, maar steeds wat dichter gedaan. Soms een piepje, maar dat mocht geen betekenis hebben. Ik hoop vannacht richting boven te kunnen bewegen om weer in mijn eigen bed te slapen 😴😄 
We hebben haar gesocialiseerd in de Welkoop. En wat deed ze dat onwijs goed zeg. Wauw. In de Welkoop natuurlijk allemaal dierenvrienden. Bowie gaat eerst rustig zitten en snapt dat ze dan aangehaald wordt. De stofzuiger is ook geen probleem, zelfs net voor het snoetje langs en Bowie blijft gewoon relaxt liggen.
De zwanen en eendjes naast ons huis blijven interessant hoe ze dat kroost op eten. 😂
stabyhoun.nl 


28 Oktober 2021
Het is helemaal goed gegaan vannacht, ik heb vanaf het eerste moment weer in mijn eigen bed geslapen en we hebben Bowie de hele nacht niet gehoord! Samen tv kijken is ook fijn en lekker knuffelen. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl  


29 Oktober 2021
Wij hebben weer een hele goede nacht gehad. 22.15 lag ze lekker te slapen in de bench. Vanmorgen om 06.45 werd ze wakker. Blijft dan gewoon rustig in de bench. Naar buiten en direct een plasje. Even een mini rondje er achteraan. Ze liep echt heel goed mee 😃. Daarna lekker knuffelen en spelen. Bowie heeft heel veel zin in zondag 😃 zo mooi dat het kan dat ze haar broertjes en zusjes weer ziet. 
We kwamen later vandaag een grote pup van 18 weken tegen, kruising sint bernard met newfoundlander. Ze hadden elkaar van de week al een keer gezien. Bowie ziet haar en rent er op af om te spelen! Wat een wereld van verschil met een paar dagen geleden. #trots 
Weer een hele goede dag met Bowie gehad. Zie en merk echt veel verschil met een paar dagen terug. Zo leuk 😍 


31 Oktober 2021
Gisteren een goede nacht gehad. Het is dat we er zelf uit moesten (07.30)..  anders had Bowie nog wel even doorgeslapen denk ik. Vandaag ook weer. Wekker voor de zekerheid om 7 uur gezet. Keek op de webcam en ze zat heerlijk rustig op ons te wachten. Vandaag de puppycursus met zijn allen. Leuk! We vonden het heel leerzaam. Gaan er mee aan de slag 😃. Bowie is uitgeteld. 
Bowie vindt schaatsen heel interessant!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


1 November 2021 
Vandaag hebben we getraind en ik ben echt heel trots op Bowie! We zijn ook langsgeweest bij mijn vader. Een nieuw huis en ook daar deed ze het heel goed. Helemaal op haar gemak. Mijn vader had een oud mandje, het puppymandje van onze hond vroeger, van zolder gehaald. Bijzonder, ze ging precies zo liggen als haar. Hoofdje er net buiten.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


3 November 2021
Tegenwoordig is de bench heel fijn! Ze loopt er zelf in, snapt de hints als ze er even in moet en blijft dan lekker rustig. Ik ben trots 😃. Vandaag heeft Bowie Justin ontmoet, een heel lief mannetje van 1 jaar. Was zo benieuwd hoe dat zou gaan. Bowie was zoooooo lief! Natuurlijk wel puppy onhandigheid en Justin baby onhandigheid. Maar zo lief! Op een gegeven moment pakte Bowie een speeltje van Justin en gingen het aan Justin geven om zo samen te spelen. Dan smelt je hart ❤️
Ik vind wel dat Bowie erg snel verandert. Dat hoofdje!
stabyhoun.nl 


4 November 2021
k had net een trots momentje. Heb afgelopen dagen getraind en ik dacht even proberen wat ze doet als ik ‘zit’ zeg. En toen gebeurde het!! Bowie ging zitten! Was het toeval? Oke nog een keer. En jahoor weer ging ze zitten! Wooooeeehoe.
Uitgeteld na een nieuw voer speeltje en het kauwen op een kluif
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


5 November 2021
Mijn nieuwe favoriete speeltje
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl 


6 November 2021
Quinty, de Labrador van Wouters ouders, ontmoet Bowie!
stabyhoun.nl 
Bowie vond het zo vermoeiend vandaag. Ze heeft de hele avond geslapen en de bench is nog nooit zo makkelijk gegaan. Hier aan de kust waait het heel erg. Een rondje lopen zat er niet echt in. De blaadjes en alles wat bewoog was veel interessanter. Wij hebben vandaag ook een anti-schrokbak aangeschaft. Zoooo dat werkt goed! We hebben daarnaast ook een tussengordel gekocht zodat ze op de achterbank kan zitten. Zo kunnen we ook met de auto weg als we alleen zijn. We merken dat Bowie het op de achterbank prettiger vind. 😃


8 November 2021
Vandaag de eerste dag dat Wouter en ik allebei werken. Na een heel nieuw ochtend ritueel is het gelukt om op tijd achter mijn laptop te schuiven! Ik werk in de ochtend thuis en Wouter in de middag! 


10 November 2021
Spelen maar afgeleid zijn door de vogel die aan het vliegen is
stabyhoun.nl 


12 November 2021
Wij werden wakker met een pup die gedroomd heeft over traplopen… denk ik. Ze loopt opeens de trap op, had ze nog nooit gedaan. Dat gaat wat worden nu ze dat heeft uitgevonden. En happen is opeens zeer interessant. joepie ja jeej


13 November 2021
Ik ben gisteren met Bowie naar de DA geweest. Ze heeft het net als alle andere pups super goed gedaan! Ze gaf geen kick om de enting en heeft er ook geen last van is te merken aan haar energie. 😂 We hebben komende periode ook maandelijks puppy consult, zodat ze kan wennen bij de dierenarts. Bowie woog 8,9 kilo! 
Wij hebben vandaag terras training gedaan. Ging goed! Volgende stap is binnen in het restaurant. En 20 minuten alleen thuis! Geloof dat ze nog geen eens door had dat we weg waren. De kong had al haar aandacht. 
stabyhoun.nl  


14 November 2021
Bowie is vanmorgen een half uurtje alleen thuis geweest. We hadden de Kong gevuld met smeerworst. Jamjam. Ze heeft nu wel door gehad dat we niet thuis waren. En toen we thuis kwamen lag ze lekker te slapen. Zo knap!
Wij hadde de Kong gevuld met hondenworst. Wouter had gisteren haar brokjes nat gemaakt, in de kong gedaan, dan in de vriezer. En toen we het gingen gebruiken pindakaas op het topje gesmeerd. Heeeerlijk dat ze het vond. 20 / 30 minuutjes zoet mee. 
Mijn collega heeft ook een Stabij pup. Heeel toevalig. 2 weekjes ouder. Ze hebben elkaar vandaag ontmoet. Dat ging helemaal goed! Vriendjes gemaakt 😃


15 November 2021
Onze lieve Bowie heeft helaas ook last van kennelhoest. Gelukkig niet zo heel erg, maar het is wel erg naar om het te zien. Vervelend dat we gisteren met de andere pup gespeeld hebben en wij daarna pas de conclusie maakte dat het wel eens kennelhoest zou kunnen zijn. We gaan extra met Bowie knuffelen, zodat ze weer snel er boven op is.  
—–
Wij zijn prima de dag doorgekomen! De Thijmsiroop heeft daar erg bij mee geholpen. Woensdag ga ik onze eerste Puppycursus hier in mijn (p)uppy doen. Oftewel ik ga er heen zonder Bowie. Alles wat ik leer kan ik daarna thuis oefenen.


16 November 2021
Ik tover Bowie om tot fotomodel 😃
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


17 November 2021
Bowie heeft haar trekmotor aangezet. En heel bijzonder… de eerste helft gaat echt heel goed met lopen en precies over de helft (ookal is het een rondje en steeds een andere) gaat ze trekken… je ziet dat ze het snapt want ze gaat dan gelijk zitten, spanning eraf en dan gaan we weer. Hop Opstaan… en trekken. En… iets nieuws sinds 2 dagen ze gaat dan super druk rennen alle kanten op. Ik weet niet wat het betekent? En wat te doen? Ik ga maar stilstaan. 
En het lukt ons tot nu om Bowie niet op de bank te hebben 💪. Maar nu vind ze de bank opeens heel interessant en springt er met haar voorpoten op. Met en zonder mensen er op. 
En … Jeeeej het is net gelukt om Bowie 50 minuten alleen thuis te laten. Weg gegaan toen ze wakker was met een overheerlijke gevulde Kong. Ze vond het prima. 
Bowie weegt overigens 9,5 kilo. 


18 November 2021 (3 maanden)
Wij hadden vannacht feest… Het pilletje voor het ontwormen deed goed zijn werk. We konden er vannacht uit met diarree in de bench. Arm beestje. Ze had het wel heel netjes gedaan en vond het echt niet leuk dat het gebeurd was. Dat was voor ons een nachtje schoonmaken. 
— 
Met Bowie gaat het weer goed hoor. Poeppie is weer normaal. Bowie rent ook (net als Cooper) als een malle en dan rondjes draaien 😂


19 November 2021
Met Bowie gaat het goed. We dachten dat het over was.. maar vanmorgen toch nog een kuchje. De rest van de dag niet. Ook Bowie stippelt lekker door! Ook haar buikje en pootjes. We vinden het prachtig! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


20 November 2021
Sinterklaas en zwarte Piet kwamen door onze straat. Ik dacht: mooooi, socialiseren! Ze deed het echt heel erg goed 😃😃 


24 November 2021
Dit hondje kan sprinten niet normaal! Snel dat ze is! En luisteren dat ze doet! Ze komt direct als je “Bowie, Hier!” roept of als je de komfluit gebruikt. Ik ben onder de indruk! Bowie is vanmorgen 1,5 uur bij mijn vader thuis geweest, zonder mij. Als of ze er al jaren woonde. Helemaal prima. Daarna lekker naar het bos. Wat deed ze dat weer goed.Helaas wel een nieuw iets… bij de laatste bocht met de auto gooide ze er alles uit. Heeft ze nog niet eerder gedaan. Even in de gaten houden. 
Bowie weegt nu (14 weken) 10,4 kilo.  


25 November 2021
Foto’s zijn gemaakt door een vriendin. Echt zulke leuke foto’s. Zo fijn om zulke herinneringen vast gelegd te hebben.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


27 November 2021 
Wij zijn vandaag voor het eerst naar t strand geweest. Door de regen was er geen mul zand. Het was ijskoud! Wij en Bowie waren zeeeeeiknat.  Maar… ze vond het GEEEEEWELDIG! We hebben heel erg gelachen. Op de weg terug naar de auto lag er een diepe plas over de gehele lengte. Je had haar moeten zien.. hoe ze er doorheen liep. Hoge poten, op haar teentjes, heel langzaam 😂😂😂 


1 December 2021
Helaas pindakaas… ik heb net een ritje naar de dierenarts gedaan. Ik liep vanmorgen naar de bench en dacht ooeeeei haar oogje ziet er niet goed uit. Bowie heeft wel heel snel een rood oogje maar dit was vuurrood, troebel en tranerig. Ontstoken oogje, geen beschadiging. 2x daags zalf aanbrengen. Ben benieuwd hoe ze daar thuis op reageert, op de tafel wilde ze alles maar niet even stil zitten. 😂
Ze weegt overigens exact 11 kilo. 


2 December 2021
Bowie heeft ook een route over haar uitlaat grasveldje.. precies de minst modderige plekken. Anders worden haar pootjes nat. Ik vind het knap! 
Helaas pindakaas… kussen kapot. We hadden vandaag oppas en Bowie heeft stiekem de rits van het kussen kapot gebeten. Heel sneaky. Gggr. 
Vlekkie lekkerbekkie
stabyhoun.nl 


5 December 2021 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl  
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


8 December 2021 
Wij doen aan gewichtheffen 💪. Bowie weegt 11,8 kilo.
Deze heeft net zo goed geluisterd tijdens het los lopen! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


10 December 2021
Samen de kerstboom optuigen. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


12 December 2021
Vies en uitgeteld van de training van vandaag. Bowie is al heel de dag uitgeteld. Nog nooit zo lang geslapen en als ze wakker is is ze lekker rustig. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


14 December 2021
Wij hebben de laatste week een dingetje met Bowie en de bench. Wij kunnen niet meer naar boven, of zelfs de gang in zonder dat ze begint te springen, graven, piepen. Dus ook niet meer ff weg. Dit zijn we helemaal niet van haar gewend, het ging juist altijd heel goed.


15 December 2021
Ze was vandaag echt heel erg op mij gericht. Vooruit rennen, terug komen. Geweldig! Nou moet ik wel zeggen.. ze had nog geen middag eten op en beloonde mijn rijstijl door alles er weer uit te gooien. Werkte wel heel goed!
Is de tweede keer. Allebei de keren bij mij. 


18 December 2021 (4 maanden)
Bowie vindt het strand geweldigggg! Helaas kunnen we er nog niet vaak heen… nog even een paar maandjes geduld en we zijn hier elke week meerdere keren te vinden!
stabyhoun.nl


19 December 2021
Bowie de papierversnipperaar
stabyhoun.nl


21 December 2021
stabyhoun.nl


22 December 2021
Wij vonden het geweldig! Kou en een zonnetje, fantastisch! Bowie heeft het ook echt super gedaan, ze hielt mij continu in de gaten en kwam steeds weer naar mij toe gerend. Ik ben trots 😃😃 Ik was vandaag weer bij puppybegeleiding. Ze deed het heel erg goed. Ze vind de dierenarts hartstikke leuk. Lekker al die snoepjes en knuffels. We hebben Bowie ook gewogen. Die is bijna op haar eind gewicht 😂 12,9 kilo weegt ze nu!  
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


24 December 2021
Nog een keer nog een keer, aaaaatoeee, please
stabyhoun.nl


26 December 2021 
Woeffie Christmas! / Onderweg naar het kerst ontbijt.. dan moet je er wel sierlijk bij zitten. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
Wij hebben een hele leuke Kerst gehad! En hebben veel lol gehad bij het maken van deze foto’s 😂 Op deze foto’s zie je dus goed dat Bowie het erg leuk vind om ons af te likken 😂
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


30 December 2021
Bowie gisteren gewogen 13,5 kg (4,5 maand).  


31 December 2021
Bowie vond het vuurwerk begin van de avond wat spannend, maar later was ze er aan gewend. Er wordt hier veel afgestoken in de wijk, bommen. Maar ze heeft nu haar plekje gevonden. Een vuurwerk-snuffeldoos gemaakt voor haar. De vuurwerkdoos heeft Bowie genoeg endorfine gegeven! Heeft heerlijk zitten peuzelen en zitten graaien en scheuren. Is zelfs soms even komen kijken bij het raam 😃
stabyhoun.nl


2 Januari 2022
Bowie houdt echt niet van modder of water. Vandaag bij een grote modderpoel en zij blijft aan de rand lopen waar het nog het beste is. Komt ze een plas tegen dan omzeilt ze die met een grote bocht. Wat een muts 😂 we moeten er echt heel hard om lachen steeds 😂
Ik word zo snel groot
stabyhoun.nl 


3 Januari 2022

Jaaaaaa! Ik was met Bowie aan het spelen en opeens stopt ze met spelen en is ze iets op de grond aan het likken.  Dus ik denk he wat is dat. Niet 1…. maar 2 tandjes op de grond!! 
Ik kijk echt elke keer mijn ogen uit. Hoe groot ze wordt, haar vacht wat verandert, haar staart die steeds mooier wordt en haar gedrag wat verandert. Ik geniet er zo van. 
stabyhoun.nl


6 Januari 2022
Bowie weegt 13.7 kg. 


8 Januari 2022
Bowie had de Trixie 3.0 heel erg snel door. Ondertussen is ze al zover dat ze meerdere malen op de knop drukt en dan een keer gaat kijken of er al genoeg brokjes in liggen. Haha! 
Bowie heeft het net heel goed gedaan in het bos. Ook met andere honden. We kwamen een Duitse herder tegen, die liep door, Bowie er achteraan… het hoekje om. We zagen haar niet meer. En toen…! Toen kwam ze opeens aan gerend naar ons toe. Geweldig!!!! Heel trots 😃 


9 Januari 2022
Ik kom eraaaaaan.  Joeeeehoe
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


13 Januari 2022
Bowie weegt nu 14 kilo, exact.


15 Januari 2022
Wij hadden een puppydate met Jip. De Stabij pup van mijn collega die een paar weekjes ouder is. Ze zijn totaaaaaal anders. In alles! Maar met spelen heeeel gewaagd aan elkaar. Ging er wel iets harder aan toen dan ik van Bowie gewend ben, dat was vorige keer ook. En nu is Bowie K.O


19 Januari 2022
Bad hair day
stabyhoun.nl


21 Januari 2022
Bowie heeft vandaag met haar nichtje Nora gespeeld. De eerste keer een paar weken geleden ging het niet zo goed. Nu kwamen we elkaar toevallig tegen. En het ging helemaal goed!


25 Januari 2022
Nou, ik heb mijn avontuur met Bowie er al op zitten. Vanmorgen ging het lopen zo onwijs goed. En ik heb delen in de woonwijk waar ik haar soms loslaat of haar riem over de grond laat slepen (op die manier los) en dat ging allemaal goed. Veldje verder. Daar kwam de overbuurhond aangerend. Ik heb Bowie los geklikt, even spelen. Ik zeg tegen Bowie “kom” en ze komt! Dat was echt zo goed! En vervolgens hoort ze een vrachtwagen en zet het op een rennen. En dat rennen gaat hard! Ik heb nog nooit zo hard gerend. Geen idee waar ze heen zou gaan.. en al die auto’s in de wijk. Hup zo de weg over in de wijk, fjieuw gelukkig kwam er geen auto aan. Maar ze rent dus naar huis!! Dat is dan wel weer een hele opluchting. Maar nu hadden we geluk dat er geen auto aan kwam. Jeetje zeg. Dit noemen ze vast en zeker de angstfase. Die fase is ook angst voor ons hoor.

28 Januari 2022
Bowie weegt nu 14,8 kilo.

29 Januari 2022
Vandaag mee gedaan aan de workshop met een paard, met Bowie. Fantastisch om dit te oefenen!

31 Januari 2022
Ik weet niet wat me overkomt…! Bowie luistert echt waanzinnig goed. Opeens boem pats. Kreeg er zelfs complimenten over vanmorgen. #trots
We hebben wel wat raars/grappigs. Bowie kan klok kijken. Elke avond exact om kwart voor 8 (zelfs als we de tijd zelf niet weten/door hebben) gaat ze blaffen. Omdat ze eten wilt. Echt exact kwart voor 8!

2 Februari 2022
Ik ben vanmorgen begonnen met free shapen voor get in the bowl. Dit was leuk! We eindigde de trainingssessie met haar hoofd in de wasmand. Je zag haar alles uit de kast halen om te laten zien wat ze allemaal geleerd had 😂 te mooi.
Oppad met ons buurjongetje. Die is helemaal gek van honden en wilde graag een keer Bowie uitlaten. Bijzonder is dat Bowie dus dichtbij blijft. Bescherming voor het jongetje?
Weer allemaal complimenten gekregen over Bowie. “Zo’n open hondje”, ” ik maak deze hondjes wel eens anders mee”, “wat een mooi koppie”.

4 Februari 2022
Lieffie!

5 Februari 2022
We vonden het echt geweldig om Bowie met moeder en oma te zien. Ze was zo blij! Haar oogjes straalden helemaal. We hebben nu wel een zandhondje!

Patty: “Ook bij Bowie de stamboom en wat lekkers gebracht. Bedankt voor de gastvrijheid en wat is Bowie een heerlijk hondje! Daar mogen jullie trots op zijn!

12 Februari 2022
In mijn oriëntatie fase naar het ras kreeg ik contact met iemand met een stabijtje. Zij werkt op een kinderboerderij en daar zijn we toen heen geweest om haar hond te bewonderen. We kregen een tijdje geleden weer contact met elkaar en vandaag ben ik met Bowie naar de kinderboerderij geweest. Wat was dit waanzinnig leuk! 2 stabijtjes met even veel schimmel. Doordat er andere hondjes waren vond ze de schapen en geiten niet eng, op het einde helemaal normaal. Ben er wel achter gekomen dat ze achter kippen aan gaat… oh oh oh. Ze is ook een echte klimgeit. Er waren stenen, daar rende ze keihard overheen. Geweldig dat ze het vond!

13 Februari 2022
Ik weet niet wat me overkomt… Bowie was het best luisterende hondje van heel het bos!

….
…..
…..
….
6 t/m 14 Maart 2022
Bowie mocht bij Patty en Massimo logeren in verband met vakantie van de bazen. Volgens mij heeft ze het wel naar haar zin gehad!

13 Februari 2022
Bij ons zit er opeens een stijgende lijn in het alleen thuis blijven! We zijn zo blij! 😃😃 Wij hebben meerdere dingen gedaan:

  • Wij geven Bowie geen kong (of iets anders) meer als we weggaan.
  • We zijn voordat ze alleen gelaten wordt met haar bezig geweest, trainen, denkspelletjes, doosjes verscheuren en een wandeling waarbij ze los is. Moe maken
  • Voordat ze de bench in gaat krijgt ze een kluif. Die nemen we wel weg als ze de bench in gaat.
  • Daarna de bench in, wat weg laten dommelen. In de gang blijven wachten en de buitendeur vanaf buiten opendraaien zodat ze die knal van het dichttrekken niet hoort.
  • Als we terugkomen en ze is stil geweest dan geven we haar iets mega lekkers
  • Ze ging laatst een keer al piepen en graven toen ik in de gang stond. Toen heb ik met een ruk de gangdeur geopend en een schrikblik naar binnen gegooid en ook weer met een ruk de deur dicht. Na een paar minuten begon ze wel weer en heb ik “NEE” geroepen. Toen bleef het lange tijd stil. Toen ik op mijn werk was begon ze weer en heb ik een aantal keer via de webcam “NEE” geroepen. Toen bleef ze stil. Nu gaat het goed.

Wel nog even afkloppen en hopen dat de stijgende lijn doorzet. En … Er komt een keer… en dan springt ze er in!

19 Februari 2022
Ik heb net heerlijk gelopen met Bowie. Ook los. Dat doet ze echt super. Kreeg er complimenten over… zeker toen ik zei dat ze 6 maandjes is. Ik zei “ik geniet er maar extra van.. want voor je het weet komt ze in de puberteit”. Ben heel benieuwd of onze pups er veel last van gaan krijgen.. (met een brave moeder zoals Eem)
Het alleen zijn blijft goed gaan. Jeej!

23 Februari 2022
Op ontdekkingsreis! Nu in diepe slaap. Bowie vindt in de wijk een Teckel helemaal leuk. Maar die teken moet helemaal niks van haar hebben. Ik krijg haar er gewoon niet bij weg. Terwijl ze bij heel veel hondjes gewoon mee gaat als ik roep. Bijzonder.

26 Februari 2022
Deze 2 zusjes (Bowie en Izzy) hebben vandaag samen in het bos gespeeld! Ze vonden het geeeeeweldig

28 Februari 2022
Bowie vindt de dieren op tv heel interessant. Echt prachtig hoe ze met volle focus er naar kan kijken.

1 Maart 2022
Bowie vindt zelf dat ze een vrij relaxte puber is 😂

6 Maart 2022
Wij hebben gisteren onze eerste skidag gehad. Was perfect! Bowie heeft het heel erg naar haar zin nu bij het zusje van wouter en haar vriend. Ze doet het heel goed! En zometeen naar mama en oma.. gaat ze geeeeweldig vinden!

10 Maart 2022
Patty schrijft: Bowie is hier sinds afgelopen zondag en draait zo lekker mee. Wat een braverd is ‘t. ❤️ Rustig binnen en luistert goed buiten. Met koekjes in mijn zakken met volle focus los volgend of met een “vrij” lekker drentelen alleen of met mama en oma. Enza ook mee met wandelen bij de Appelzak, de zusjes hebben dan samen dikke pret.

15 Maart 2022
Bowie heeft het heel goed gedaan bij Patty. Wij zijn super trots op Bowie en heel blij dat Patty dit wilde doen. Heel dankbaar daarvoor. Bowie was blij ons weer te zien en heeft ons even geshowt hoe leuk ze het vond met mama en oma. Vandaag heeft ze heel veel geslapen.. even bijkomen… toch wel vermoeiend zo’n vakantie.

17 Maart 2022
“Ik zit hier wel lekker hoor”

21 Maart 2022
Genieten van het weer! Ik geniet nu echt van het weer. Ik ben steeds blij als ik weer naar buiten mag. Zoveel beter als al die regen.

30 Maart 2022
Vandaag weer bij de puppybegeleiding van de dierenarts geweest. Wat deed ze het weer goed. Weer zoveel complimenten gehad 😃😃

1 April 2022
Bowie durfde eerst geen stap te zetten, heeft zich snel overwonnen en vond de sneeuw geweldig! Dappere heldin.

2 April 2022

8 April 2022
Bowie voor het eerst bij mij op kantoor! Ze voelt zich helemaal thuis.

9 April 2022
Nog net mee op de nestwandeling vandaag om daarná loops te worden. Timing!

14 April 2022
Bowie is vandaag voor het eerst naar haar nieuwe oppasadresjes gegaan. Ze is helemaal moe van alle indrukken en heeft het waanzinnig goed gedaan! Trots!

20 April 2022
Bowie is met vlag en wimpel geslaagd voor haar tweede examen! Wij zijn super trots op haar 🐶

8 Mei 2022
Speeldate met zusje Izzy. Ze vinden elkaar echt zo lief.

10 Mei 2022
Volgens mij hebben we echt circus hondjes. 2 weken geleden ging ik naar het speeltuintje in de wijk. Onder het mom ‘Bowie leren om met ‘enge’ dingen om te gaan’. Nu wilt ze er elke keer heen, super blij dat ze er van wordt en weg willen ho maar 😂

11 Mei 2022
Sinds lange tijd weer met Bowie naar het strand geweest. Ze vond het geeeeeweldig! En wauw, wat luisterde ze waanzinnig goed. #trots #genieten. Ik geloof dat dit een dochter van Eem is… ze ging er op haar gemak bij liggen om even te genieten

16 Mei 2022
Bowie op het strand. Bowie geniet maximaal op het strand! Luistert echt heel goed en komt lekker bij je liggen 😃

18 Mei 2022 (9 maanden)
Bowie likt, net als zusje Izzy, alles wat bloot is af! Ze houdt ook heel erg van oren 😂. Bowie vindt het ook leuk om de gezichten van kinderen af te likken. De meeste vinden dat niet zo prettig 😂. Het kindje van mijn vriendin die vind het prima, dan gaat het goed. Maar als een kind gaat gillen, armen omhoog doet. Tjaaaa dat is erg uitnodigend 😂😂.

20 Mei 2022
Ons eerste ‘vakantie’ met Bowie. Een lang weekend naar Limburg. Dit is een stop in de Brabantse bossen

21 Mei 2022
Bowie doet het super goed. Blijft ook goed bij ons zitten tijdens het eten. Gisteravond met uiteten gaan; ook helemaal zen.

23 Mei 2022
Bowie vond haar vakantie geweldig! Ze heeft heimwee naar de bossen. Je zag haar helemaal stralen. 😍 Geslaagd! Op naar Oostenrijk 😃

25 Mei 2022
Bowie gecheckt bij de dierenarts. Ik moest er heen voor de rabies enting. Helemaal gezond 😃. Weegt wel ietsjes zwaarder dan haar zusjes, namelijk 18.25kg.

26 Mei 2022
Bowie was vandaag bij haar grote vriendin. En machtig mooi zo’n konijn.

18 Juni 2022
Onderweg naar Oostenrijk met onze lieve, blije, relaxte Bowie! Ze heeft het eerste gedeelte van de reis voortreffelijk gedaan.

19 Juni 2022

Reisdag 2. Bowie doet het heel erg goed in de auto. Het was onze bedoeling om iedere 2 à 3 uur even een stuk te gaan lopen, maar het is extreem warm hier. Gisteren en vandaag 36 graden. Bowie vindt het allemaal goed. Vannacht heeft ze ons wel 3x wakker geblaft. Ze is op vreemde plekken dus een stuk waakser en als ze dus geluiden hoort, vindt ze dat ze ons moet waarschuwen. Haha!

20 Juni 2022

We zijn op onze bestemming in Rauris. Wat is het hier mooi!

27 Juni 2022
Wij zitten in een hotel gericht op honden, echt heel leuk. Ze hebben hier ook een trainingsveld. Hindernissen met Bowie gedaan, stap voor stap en dan na een uur zie je haar helemaal voldaan!

9 Juli 2022

Weer thuis!

10 Juli 2022

Bowie aan het genieten op het water

7 Augustus 2022

Heerlijk op het strand geweest vanavond

18 Augustus 2022

Bowie 1 jaar! Ze heeft een nieuw hondenkussen gehad en daar sprong ze meteen in. En een hondencupcake; jam jam!

29 Augustus 2022

3 September 2022
Bowie heeft vandaag genoten op de boot. Vooral de wind in haar haren vindt ze heeeerlijk!

4 September 2022
Vanmorgen weer op het strand geweest. Ze vindt het zo geweldig daar! Nu is ze al heel de dag aan het slapen. Moe moe moe van het rennen en spelen.

18 September 2022 (13 maanden)
Bowie is voor de tweede keer loops geworden. Gelukkig nog net de nestwandeling mee kunnen lopen (met zusjes, mama en oma).

14 Oktober 2022
Helemaal zen

15 Oktober 2022
Bowie, Eem en Dieke zijn uitgewaaid op het strand vandaag.

30 Oktober 2022
Lange wandeling in de Balijbos. Prachtig, heerlijk weer, genieten.

5 November 2022
Heerlijk rondje gelopen door het bos vanmorgen! Wat een cadeautje toen het zonnetje doorbrak.

11 November 2022
Ik zit hier wel lekker

15 November 2022
Bowie heeft het op dit moment wel zwaar. Ze zijn hier weer aan het heien, wordt al veel vuurwerk afgestoken en dat donker vindt ze ook maar niks. Ze blijft daarom het liefste binnen. Buiten reageert ze op van alles en nog wat. Vanmorgen begonnen ze precies met heien toen we buiten waren… vanmiddag had ik gelukkig een moment dat ze pauze hadden. Na het werk probeer ik direct naar buiten te gaan omdat het dan nog net licht is (schemer), maar ze waren al weer bezig met vuurwerk en dan is elk klein geluidje al een reactie. We geven haar al Bach, maar zoals je hoort lijkt het niet echt te werken. We gaan ook starten met Zylkene. Kijken of dat wel aanslaat. Ik ben morgen vrij dus ga ik even kijken hoe het op het strand gaat. Ik hoop dat ze daar vrolijk kan rennen. Als je denkt dat ze dan veel te veel energie moet hebben binnen… ze slaapt en ligt eigenlijk heel de tijd. Behalve als ik met haar train dan is ze heel vrolijk en vol energie. Ik kan niet wachten op zondag!

16 November 2022
Wat ben ik blij dat ik vanmorgen vroeg naar het strand gegaan ben. Dit is toch een cadeautje!? 😍

25 November 2022
Dit lieve katje kwam met Bowie en mij knuffelen!

16 December 2022

17 December 2022

29 December 2022
Er wordt hier al best wat vuurwerk afgestoken. Bowie is heel erg aan het blaffen, jank/piep geluiden aan het maken en daarnet hard aan het hijgen, trillen. Ze accepteert haar nieuwe hoekje en wordt daar rustiger.

30 December 2022
Bowie heeft de nacht goed doorgebracht. Heeft heerlijk geslapen in haar nieuwe veilige hokje. Rustgevende honden muziek heeft heel de nacht aangestaan.
1 Januari 2023
Bij Bowie is het nog best goed gegaan, zeker als je kijkt naar de 2 avonden ervoor. S middags was ze thuis in angst. Einde middag zijn we daar weg gegaan. Toen ging het heel goed. Tot 12uur… trillen, hijgen, verstijfd, staart strak tussen de benen, oren plat naar achter. Toen om 1 uur iedereen weer naar binnen kwam. Was ze blij en zag je alle spanning langzaam van zich aflopen. En geen medicatie toegediend.

13 – 22 Januari 2023
Logeren bij mama en oma! (En regelmatig spelen met zus Enza)

5 Februari 2023
Deze twee zusjes (Bowie en Izzy) hebben het vandaag heel erg leuk gehad samen op het strand. Non stop gespeeld!

15 Maart 2023
Bowie vindt het fantastisch in Oostenrijk!