Cooper

Avon Cooper v. ’t Brabantse Bont

Cooper is op 17 oktober 2021 naar zijn nieuwe gezin gegaan. Cooper heette in het nest Elbe. Voluit heet hij Avon Cooper v. ’t Brabantse Bont. Hij is bij Conny en Jacques, hun zonen en bij Cooper zijn papa Toby gaan wonen. Heel veel plezier en geluk, ondernemende, dappere Cooper! Op deze pagina zullen zijn avonturen komen te staan.


17 Oktober 2021
Wat een mooi verjaardagscadeau voor Conny! Cooper is vandaag naar z’n nieuwe huisje gegaan, bij papa Toby! Waar hij hernieuwd mocht kennismaken met Toby en ook al samen gespeeld heeft. 
Ik had al wel wat ‘oh ja!’ Momentjes: bloemen kunnen ook gegeten worden, net als alle blaadjes en takjes die je tegenkomt in de tuin. Borders zijn fantastisch om doorheen te rausen! Zijn eerste plas is buiten gedaan en toen hebben we hem helemaal de hemel in geprezen! Cooper had wat ongelukjes, maar ook al twee plasjes buiten aan de riem! Ik was nog druk naar zijn halsband aan het zoeken, toen ik hem zag draaien in de keuken en hij prompt een mooie drol neerlegde! Moet je ook maar opschieten, vrouwtje! 😊 Nu geniet hij op de bank naast het baasje. Heerlijk relaxed. Hier moest zojuist wel even duidelijk gemaakt worden dat Cooper op ‘zijn’ plekje lag. Zacht grommen was voldoende. De plaatsen op de bank zijn verdeeld! 😄


18 Oktober 2021
Cooper heeft een rustige nacht gehad. Deurtje dicht vond hij niet zo leuk maar Mika (de jongste) heeft op de bank bij hem geslapen. Rustige nacht, om 7:00 naar buiten om te plassen (waar is toch dat goede riempje????) dus bij de voordeur 😀, daarna grote boodschap buiten in de tuin. Vond wel dat hij lang op zn ontbijt moest wachten en dat weet het hele huis nu😜. Toby lekker relaxed, en Cooper wil exact wat Toby doet. Dus probeert op de keukenstoel te klimmen en op de banken. So far so good.
Toby reageert precies hetzelfde als Sam. Sims wat zacht gemopper van zijn kant en één keer heeft hij hem even op zijn plaats gezet. Maar ja, toen probeerde Cooper ook op ZIJN stoel te klimmen!!? Vanmorgen weer even naar buiten aan de riem, maar Cooper ziet zoveel dat hij vergeet iets te doen. Daarna weer in diepe rust 😊 Zo schattig dat Cooper constant achter Toby aanloopt en veel na probeert te doen. Net hielp hij zelfs mee met de lichamelijke hygiene! 🤣 Toby is er nog niet uit of hij het nou leuk vindt of eigenlijk helemaal niet!
Hij eet zonder enig probleem! Ik ben bang dat hij het zelfs niet genoeg vindt. Wat kan Cooper lekker eten! In no time vlees naar binnen gewerkt. Vervolgens probeert hij verder te gaan met de brokken van Toby. Die bakken zijn echt wel hoog geplaatst, maar meneertje krijgt het toch voor elkaar hoor!
Neerploffen en een tukje doen op de convectorput blijft fijn!


19 Oktober 2021

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar Cooper heeft gisteren alle plasjes en poepjes buiten gedaan. Hier heerst dus een soort jubelstemming als het daarom gaat. Maar Toby vindt het nog steeds helemaal niks, die nieuwe huisgenoot. Hij zit te chagrijnen en als Cooper enthousiast om hem heen springt om te spelen, gaat Toby zachtjes grommen en springt ‘veilig’ op een stoel. Arme Cooper, maar ook arme Toby. Hopelijk legt hij zich er snel bij neer en gaan ze het heel gezellig krijgen!!? Maar we hebben er wel vertrouwen in hoor. Toby is veel te lief om dit gedrag lang vol te houden. Hij lijkt nu wel een knorrige, oude man. Haha! Heel soms mag Cooper al wel even dicht tegen hem aan kruipen. Maar nog niet vaak en zeker niet te lang. Ik probeer hem evenveel geruchte aandacht te geven, zodat jaloezie geen plek kan krijgen. Het valt alleen beetje tegen dat hij niet (net als wij) overloopt van enthousiasme! 😉 Het komt ongetwijfeld goed met die 2! 😊 


20 Oktober 2021
Cooper heeft zijn prikje gehad vanmorgen. Het zijn wel echt heel stoere hondjes hoor. Cooper gaf geen kik tijdens de prik. Zelfs dat druppeltje in zijn neus kon zonder probleem worden gegeven. Onverschrokken nest! Daarna snel tuincentrum in om een smaller halsbandje te scoren. Ging geweldig! Cooper liep stoer mee (onderweg slechts 20x gestopt vanwege puppylovers!). Met veeeel meer dan dat halsbandje weer huiswaarts gegaan. Nu geniet meneer van zijn nieuwe speeltjes. Hij weegt 5,650 kilo! 
Tot nu toe alle poepjes en plasjes buiten, trots op Cooper! 


21 Oktober 2021
Het eten is nog wel een dingetje hier. Toby wil ineens zijn brokken niet meer (dat vlees is vele malen lekkerder?) en Cooper valt direct na zijn eigen eten, de bak van Toby aan! 😳 Ik heb die nu ook maar weggehaald. Eten als het tijd is en anders niet. Wordt echt wennen voor Toby. 😬 
Ze zijn elkaar nu echt aan het leren kennen. Toby zoekt Cooper nu ook echt op.


22 Oktober 2021
We gaan lekker hier. Eten gaat meer dan goed, plasjes en poepjes (2x per dag) worden buiten in de tuin gedaan. Tijdens uitlaten is daar helemaal geen tijd voor 😂 Al die wapperende blaadjes! Met de wind in de rug tent Cooper door de straat achter al dat moois aan! We gaan als een speer!  
Zelfs samen slapen gaat steeds beter. Cooper is wel heel hardhandig tegen Toby hoor. Hij bijt waar hij maar kan. En die lieve Toby houdt het bij een beetje zielig piepen. Tot hij het echt zat is. Grappig is dat Cooper dat direct doorheeft.


23 Oktober 2021
Cooper heeft vannacht helemaal alleen doirgebracht in de bench. Hij ging er pas om 01.00 uur in en hij meldde zich om 08.30 uur. Eruit en geplast en gepoept. Weer binnen ging hij lekker spelen. Ik aan de koffie. Keer ik me om, ligt er een poep in de keuken. 😬 Hij had kennelijk nog wat in reserve! Daarna lekker eten. Vindt hij heerlijk en het is nooit genoeg 😄 Nu is het speeltijd. Trainen lukt nog niet echt heel goed hoor. Als ik Yessss roep, heb ik 1x zijn aandacht en kan ik hem belonen. Daarna is alles interessanter om hem heen. 
Cooper is mee geweest naar de honkbal om de mannen aan te moedigen. Dat is super vermoeiend. Na thuiskomst om 17.00 uur gegeten, toen snel plasje en 💩 gedaan en daarna omgevallen! Hij ligt nu (laat in de avond) nog steeds in coma. 


25 Oktober 2021
Cooper had een plas-noodoproep vannacht. Om 02.00 uur riep hij al hard dat er assistentie moest komen. Eruit, geplast en even gewacht of er misschien ook nog een grote boodschap gedaan moest worden (nee hoor) en weer snel de bench in. Plof, heerlijk verder geslapen tot vanmorgen. Gisteren was Lola op visite. Lola is een kruising tussen een maltezer leeuwtje en een chihuahua. De helft kleiner dan Cooper maar zij maakt uit wat er gebeurt!! Toby en Lola moesten wennen aan het feit dat er nu ook een Coopertje rondrent. Ze waren ‘s avonds echt gesloopt! Het was een leuk weekend waar het oefenen goed lukte. Ons hoor je niet klagen. Nu weer aan het werk en Cooper weghouden van de kabels van de computer. Dat laatste is nu even zijn meest favoriete bezigheid. 😅 Ik heb speeltjes naast me liggen om hem af te leiden, maar ik ben er wel steeds heel snel doorheen! 
Cooper dacht later vandaag dat hij een pitbull was! 😬 hij had al zeker een kwartier Toby lopen uitdagen (bijten in z’n poten, staart, lip en/of oor). Toen maar even naar buiten met hem (om weer wat te relaxen, dacht ik). Daar dacht Cooper anders over! Bijten in hand, broekspijp, trui, vest. Kortom, hij zette zijn scherpe tandjes in alles wat hij te pakken kreeg! Geen aandacht voor zijn speeltjes, alleen maar bijten. Ik heb hem uiteindelijk maar even in de bench gelegd. Dat leek te werken, hij viel vrij snel in slaap.


26 Oktober 2021
Dat gras in de tuin gelooft Cooper wel. Die planten en struiken daarentegen zijn echt machtig om keihard doorheen te rennen of met 4 poten tegelijk middenin te springen! 😱 Ik (plantenfreak) troost me met de gedachte dat de planten volgend jaar wel weer terug komen (mits hij ze niet met wortel en al de grond uit rukt! 😅). Waar kan ik trouwens mijn slippers claimen? Die zijn favoriet kauwvoer voor ons beertje 😳 Ik besef nu pas hoe vaak je die dingen van je voeten gooit tijdens het thuiswerken 😅
Ook zo ligt de bank heerlijk, vindt Cooper! 


27 Oktober 2021
Nou, Cooper gewogen op weegschaal bij dierenwinkel. Niet te doen haast, schommelde tussen 6,4 en 7,0. Maar na vele pogingen tot stil blijven zitten, houden wij het op 6,5 kg. Cooper heeft nu ook zijn voerbakken op hoogte, net als Toby. Cooper krijgt 3x 100 gram vlees en 1x 50 gram brokjes. Alles gaat op plus wat hij nog wegsnaait van Toby. Hij plast en poept goed. Ik ga er vanuit dat hij goed op gewicht is. Hij ziet er super gezond uit. 


28 Oktober 2021


29 Oktober 2021
Cooper heeft de laatste 2 dagen ook ineens wat ongelukjes gehad, net als bij een aantal andere broers/zusjes. Zelfs net nadat hij buiten geplast had. Toby moet het hier nog steeds behoorlijk ontgelden. Cooper bijt zich vast in alles wat hij kan bereiken: poten, oren, staart, lip. Resultaat een hoop zielig geblaf en gejank van Toby en een enthousiast blaffende (en grommende) Cooper. Pas als de kleine man moe is, liggen ze lief naast/tegen elkaar te slapen. Toby is veel te lief en geeft weinig z’n grenzen aan. Gelukkig kunnen ze ook heerlijk samen liggen. Dan smelt je, zo lief! Ze zoeken elkaar ook steeds weer op! 
Synchroon uitbuiken

 


30 Oktober 2021
Vandaag heerlijk in de stromende regen het park door. Toby halverwege helaas aangelijnd; er liep een loops teefje in het park 😅 Maar Cooper is heerlijk meegehobbeld. Zag nu hij doorweekt was wel goed dat de mooie naamhalsband eigenlijk nog echt te los zit. Maar zolang hij nog in de buurt blijft is het geen probleem. 😉


1 November 2021
De puppycursus gisteren was leuk en leerzaam! Met een mooie flyer met de signalen van spanning. Hier rende Cooper ook direct weer door de tuin, net als Olle. Geplast, gepoept en gegeten. Lekker even in de bench daarna. Het was erg mooi om te zien hoe blij Toby was dat die kleine weer thuis was! 😍 Vanmiddag net voor een enorme regenbui even lekker rondje park met de hondjes. Cooper heeft zijn eerste (niet geplande) zwemles gehad! Hij was net iets te nieuwsgierig naar het water en ja hoor, plons! Kopje onder, gespartel en aan de kant proberen te komen. Ik moest hem er uit helpen. 😅 Wij moesten wel een beetje lachen hoor. Het was ook zo’n grappig gezicht. Zo ziet Cooper eruit na een plonspartij. 😬Hij heeft dunne kippenpootjes nu. 😉 En samen de ‘zit’ trainen is ook leuk! (En lekker natuurlijk 😃)

 


3 November 2021
Ik verbaas me over de energie van Cooper. Hij is tot nu toe nog nooit op zijn kont gaan zitten tijdens het wandelen. We gaan toch regelmatig een rondje door het park. Dat duurt ( inclusief snuffelen, beetje spelen met andere hondjes en jagen achter Toby aan) tich al snel 20 minuten! Toby ging destijds echt vaak zitten en weigerde verder te lopen!? Wij moeten met Cooper heel goed opletten dat hij niet te ver of te lang loopt. 😅 Hij kan wel lekker gaan zitten om te kijken wat er gebeurd. 
Toby eet nu ook vlees en krijgt daarnaast brokken. Die laatste weigerde hij keer op keer te eten de laatste twee weken. Nu doe ik er een klein schepje vanille-ijs op en voila! Alle brokken gaan naar binnen. 😅. 
Cooper in de bench en Toby blijft dan toch heel lief bij hem in de buurt liggen 😍


5 November 2021


6 November 2021
Vanmorgen moest ik Cooper wakker maken om 8:00 uur. Het begint langzaam op uitslapen te lijken 😀. Alles netjes buiten gedaan en daarna een aanval op zn etensbak. We gaan goed… 
Deze hond bleek toch een heel lief speelkameraadje 😅 Hij is enorm groot, ongeveer 90 cm hoog. Dat was even eng, maar toch vriendjes geworden! 🐶 Dit was meer het formaat van Cooper. Ook leuk! (tweede foto) Toby speelde vrolijk mee 💕 (derde foto)


8 November 2021
Buikjes vol en oogjes toe!


9 November 2021
Thuiswerken?! 😱 loops teefje in de buurt. Resultaat: 2 hele drukke honden! Inmiddels ben ik aardig doorgedraaid van het kabaal Mijn hemel, er zit geen pauzeknop op ook!? 😵‍💫 Haha! Het probleem is een loops teefje 2 huizen verderop. Toby ruikt haar kennelijk de hele dag al en is niet tot bedaren te brengen. Cooper deelt vrolijk mee in de feestvreugde! 😅 


10 November 2021
Vandaag naar de dierenarts geweest voor de 12 weken vaccinatie. Cooper weegt 8,45 kilo! De DA was helemaal weg van Cooper en vond hem prachtig. Kan natuurlijk ook niet anders! Hij is weer helemaal nagekeken en goedgekeurd 😊 Toen we thuiskwamen liet Toby zien hoe blij hij was dat die kleine er weer was 😍 Hij deed of we 3 weken weg waren geweest!! De liefde voor elkaar zit wel snor. Spelen doen ze gewoon vrij luidruchtig… 
Hier maakte Cooper vandaag nog een cruciale fout: hij was aan de haal gegaan met mijn e-reader! 😱 Kom NIET aan mijn e-reader! Dat geldt zelfs voor de allerliefste pup. Kon hem nog net redden voor hij echt ging kijken of die leren hoes goed smaakt.  😬 
Hoezo, ondeugend? Wie? Ik??? 


12 November 2021 
Toby en Cooper spelen vaak samen. Ik probeer om het heftige spelen te beperken. Met andere hondjes buiten let ik goed op dat het niet te wild gaat. Maar als ik soms zie hoe heftig ze samen kunnen stoeien…. 😳 Ik kap het na paar minuten af, maar merk dat ze elkaar steeds opnieuw opzoeken. De bench is dan toch vaak de beste oplossing.  
Ik MOET gewoon elke keer als ik ze zo zie relaxen, een foto maken! 😬😍


13 November 2021
Ik kan met trots melden dat Cooper de zit, touch, af en de poot geven perfect kan! 😇 Volg gaat goed, maar dat is nog puur het snoepje volgen. De ‘hier’ werkt nog (helemaal) niet als je hem in je eentje doet … 
Vandaag eerste keer bij de andere puppycursus; samen met Olle, Linde en Enza en nog een ander pupje. Ik heb voor het eerst mee mogen maken dat Cooper wat moeilijk ging kijken bij het zesduizendste snoepje… 😂 We hebben vooral de zit geoefend en de aandacht van de pup krijgen en vasthouden. We waren natuurlijk trotse baasjes van pups die dit al aardig onder de knie hebben! Met dank aan Marije! 


16 November 2021
Samen op een bot kauwen 💕 

Meestal is Toby nog niet echt gediend van de aandacht van Cooper. Hij wordt ook echt aangevallen door onze kleine man (uit enthousiasme?). Soms probeert Toby gewoon op mijn schoot te springen! 😅 Maar als we met Cooper zijn weggeweest en weer thuiskomen, dan is Toby helemaal blij hem weer te zien. Ik heb dus goede hoop dat het toch beter zal gaan met dat spelen.  


18 November 2021
Cooper rent een rondje voordat hij gaat zitten om te poepen. Ik moet zo lachen! Ik merk dat Cooper ‘s avonds iets voorzichtiger is als hij naar buiten gaat, maar dat is na 10 seconden over. 
Rust in huize Krutzen! 3 mannen die in slaap zijn gevallen… 


20 November 2021
Ik heb ontdekt dat Cooper direct opkijkt, stopt met wat hij aan het doen is én vaak naar me toekomt als ik roep: kijk eens! Of ‘kom eens kijken’. Op de ij-klank krijg ik vrijwel telkens een reactie. Dit in tegenstelling tot ‘hier Cooper’ 😅. Cooper heeft springveren als het etenstijd is. Zo grappig om te zien. En hier hebben de 2 mannen net een behoorlijk luid vuurwerk meegemaakt terwijl ze in de tuin waren. Ging helemaal probleemloos! 😅 
Toby had vanavond voor het eerst zijn eten sneller op dan Cooper! 👊🏼 Hij was niet gewend door te moeten eten en deed dat dus heerlijk op zijn gemak. Maar Cooper was zo snel klaar met zijn eten dat hij vrolijk verder wilde gaan met de bak van Toby. Dat gebeurt dus niet (meer)! 


22 November 2021
Hier is Cooper ook ineens zelf op de bank gesprongen vandaag (net als zusje Izzy). Wel de bank waar hij op mag 😅 Thuiswerken vandaag was een uitdaging. Ze bleven maar druk achter elkaar aanrennen (lees: Cooper zat achter Toby aan)! Een geblaf en gepiep van jewelste! Niet handig tijdens al die online overleggen 😬 De kerstboom moet het met één slinger minder doen. Cooper vond dat beter, denk ik. Hij weegt overigens 9,8 kilo nu (met bijna 14 weken). 
Maar dit kan ook: diepe rust! 


26 November 2021
Cooper moet echt van mening zijn dat die ene slinger onderin de kerstboom écht niet kan!? Vandaag alleen al dat ding ongeveer 25x teruggehangen. 😅 Boos ‘nee’ zeggen is het enige dat ik kan doen. Of is er toch nog iets wat ik kan doen om hem duidelijk te maken dat wij de boom toch mooier vinden mét die slinger? Nu moe maar voldaan. 


30 November 2021
Leuk idee, dat dansen met de hondjes! Ik was gisteren met Cooper druk aan het dansen in de keuken. Super leuk! Totdat ik achteruit danste en Toby van achteren hard aan kwam rennen (waarschijnlijk omdat hij dacht dat het vrouwtje wel heel gek deed?!) en mij volledig lanceerde! Ik vloog achteruit de lucht in en kwam net net op het keukenblok terecht. Gevolg is wel dat ik een pijnlijke dikke enkel heb en ik mijn nek niet meer kan bewegen. 😱😱 Volgende keer beide hondjes goed in beeld houden! 😅
Zo zijn ze toch om op te vreten?! Vandaag had ook Cooper zijn dolle kwartiertje. Hij gaat dan als een speer door het huis, knalt overal uit de bocht en tegenaan en stopt nergens voor. Heel bijzonder 😬


2 December 2021
Met dank aan de buurjongens: zij staken vuurwerk af (best forse knallen) toen Cooper net even in de tuin liep. Hij schrok even, dacht echt zoiets van wat is dat nou?, en ging vervolgens juist er op af. Bij de volgende knal was zijn interesse over!
Hier is het elke dag om deze tijd een gezellige bende met veel geblaf! Toby en Cooper lijken dit moment van de dag perfect te vinden om elkaar lekker achterna te zitten 😬


3 December 2021
Uhm, ja dit is jouw slipper vrouwtje? Dus??


4 December 2021
Cooper was nog steeds doorweekt van de training toen hij thuis kwam. 😅 Maar moe?? Welnee, ‘Toby! Ik ben terug!!’ 😈. Hier blijft de kerstboom onaangetast sinds we de onderste slinger er maar uit hebben gelaten. Nu is de interesse voor de boom weg bij Cooper.

Zitten ze zomaar ineens even stil, gewoon mooi te wezen!  😍


7 December 2021
Cooper weegt nu 11.4 kilo! Ik ga nog een andere anti-schrokbak kopen. Het is niet normaal, hoe snel Cooper zijn eten naar binnen werkt! 😱 Hij heeft nu zo’n metalen vak met een omhoog staande kolom in het midden. Nu maar één besteld met heel veel hindernissen in de bak 😅


8 December 2021
Heerlijk gewandeld, daarna buikje gevuld en nu ‘uit’. 


11 December 2021
Na the battle of the tree, nu ook even het succes delen 😇 Boom staat al een week met alle pakjes eronder onaangetast!! (ik heb gelijk afgeklopt op onbehandeld hout… 😅)
Toch wel beetje moe na zo’n training… 😊


12 December 2021
Uitgeteld van de training en Toby lichtelijk teleurgesteld. Niet spelen? Wel blij dat Cooper weer terug is! 😃 


15 December 2021
Vader en zoon; kopieer gedrag?


19 December 2021 (4 maanden)
Ik was net te laat, maar ook de laatste vluchtplek van Toby is gezien! Cooper zat heel triomfantelijk te kijken en Toby keek zo beteuterd! #kleinehondjeswordengroot.
Maar ze kunnen ook echt niet meer zonder elkaar! 😍


20 December 2021
Hier had Cooper net zijn gekke kwartiertje. En maar door de tuin heen schieten van links naar rechts, vrouwtje uitdagen en weer verder dollen! Hij maakt er geweldige sprongen bij. Hij lijkt dan wel een springend hertje 😍 
Als Toby uit wandelen is, moet iemand anders het fort bewaken! Sinds Cooper zelf op de keukenstoelen kan klimmen, neemt hij ook deze taak zeer serieus! 😄


22 December 2021 
Cooper kruipt ‘s avonds altijd heerlijk tegen me aan. Dat heeft Toby eigenlijk nooit gedaan. Pas sinds kort komt hij tegen me aan zitten (kopieergedrag?). Meestal ligt hij aan/op mijn voeten. Ik ben dol op de avonden samen met mijn hondjes!  
Was overigens heerlijk vanmorgen met wandelen, maar wel heel koud!  


23 December 2021
Cooper weegt 12,7 kilo. Hier is ons pubertje dan toch in slaap gevallen. En vervolgens de rest van de familie! Ze kunnen zo ongelooflijk druk zijn de hele dag! 😉 Zo is het toch gelijk weer het allerliefste, om-op-te-vreten puppy die er bestaat?? ❤️❤️ 


24 December 2021


27 December 2021
Ook bij ons liep er tijdens de kerstdagen 2 dagen een extra hondje in huis. Het werd een geblaf en gevecht van jewelste. We hebben de honden (Cooper en Lola) continu uit elkaar moeten halen. Het blaffen stoppen bleek een stuk lastiger! 😱 Cooper ontdekte dat hij gegarandeerd een reactie kreeg van Lola als hij haar aan haar krulstaartje pakte! 😳 De 2e dag ging het veel beter, maar nig steeds af en toe moeten scheiden. Wij hopen dat dit gedrag snel verbetert. Ik wil mijn zoon en schoondochter graag regelmatig blijven zien 😅 Verder zijn de kerstdagen heel goed gegaan. Heerlijk gewandeld en gegeten natuurlijk. De hondjes zijn verwend met kluifjes en knuffels. 
Vriendjes met deze 2 kanjers. Beetje spannend maar o zo leuk! Ieder 80 kilo schoon aan de haak! 😱 😅 Ik kreeg een heel klein tikkie van één van deze schatjes, dat resulteerde bijna in een partijtje vrij modder happen met hindernissen. 😉 


28 December 2021
Na een fijne wandeling nu heerlijk liggen stabij-en met z’n tweeën


31 December 2021
De mannen zijn nog heel relaxt met het vuurwerk. / Hier met beide pootjes Toby omhelst 😍


1 Januari 2022
Hier heel relaxte hondjes, die eigenlijk mee naar buiten wilden. Vrouwtje is hier de angsthaas, dus wij hebben samen achter het raam naar het vuurwerk gekeken. Ik wil mijn angst niet overbrengen. 😅 De grootste uitdaging vanavond waren de hapjes op de salontafel!! Haha! 
Mijn uitzicht. Wat is die Cooper al groot hé? 😅 


5 Januari 2022
Wat is het toch fijn om samen met je knuffels uit te rusten na een heerlijke wandeling! ❤️


6 Januari 2022
Hier is de Trixie 3.0 ook binnen. Cooper heeft het helemaal door. Dus knop meter verderop gelegd. Cooper steeds naar de knop, maar voor hij bij de snoepjes terug is blijkt Toby daar post gevat te hebben. Slimme Toby laat Cooper lopen en doet zich op zijn gemak tegoed aan het lekkers! Wij moeten ze echt apart laten spelen dus. Maar het was wel heel grappig om te zien 😊😊


12 Januari 2022
Er gaat hier behoorlijk wat snoep en brokjes doorheen als er gespeeld wordt met de ‘knop’. Ik moet er zi hard om lachen steeds: Cooper rent als een malle heen en weer van de knop naar de losbak en Toby ligt werkelijk met zijn bek open voor de opening waar de snoepjes/brokjes in gelost worden. Kont omhoog, voorpoten wijd. 😂 Ik moet Toby dan echt weghalen om Cooper ook zijn beloning te kunnen laten pakken. 
Cooper weer eens gewogen: 14,5 kilo weegt meneer nu. 
Ik heb vandaag overigens de staart van Toby moeten reanimeren. Die had net wat te veel te lijden van Cooper… hij werd steeds dunner en ging vervilten. Zag er niet meer uit. Ik hoop dat het haar snel teruggroeit! 😬 


13 Januari 2022
Ben je me nu wéér aan het fotograferen??? / Zo verliefd op ons tweetal! 


16 Januari 2022
We (Massimo, Patty en Vito met Dieke en Eem) hebben vandaag de stamboom gebracht bij Cooper en papa Toby. Bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid, Conny en Jacques! 
Cooper met mama, oma en papa; daarnaast Cooper met mama en papa.

Cooper; en vader en zoon.. te mooi!  


19 Januari 2022
Ik trof zojuist dit aan 😱 Cooper heeft zijn speelgoed, wat losse kledingstukken en handdoeken overal vandaan naar de woonkamer gesleept. Heerlijke bende weer! 😊 / Vanmiddag heerlijk met de heren gewandeld. 


22 Januari 2022
Er blijft zo langzamerhand nog maar een heel klein stukje bank over voor het vrouwtje… 😉

28 Januari 2022
Cooper weegt nu 15,9 kg (nieuwe weegschaal). Cooper is niks te zwaar volgens de DA. Is ook niet dik of zo. Hij heeft altijd honger, maar krijgt nog steeds dezelfde hoeveelheden als 2 maanden geleden. Tot ergernis van hem!

30 Januari 2022
Toby was helemaal opgeknapt en vervolgens begon Cooper gisteren ineens te spugen. Hij keek zo sneu! Maar … Cooper lijkt vandaag weer helemaal het mannetje! Gisteren echt achter elkaar aan het spugen en helemaal zielig. Nu nergens meer last van! 😅

31 Januari 2022
Cooper was vanmorgen toch wat onder de indruk van de storm. Even lekker veilig bij zijn knuffel gaan liggen! 😍

1 Februari 2022
Synchroon liggen: uitvoering 7, artistieke waarde 8.

4 Februari 2022
Nieuwe uitdaging vanavond was een taart bakken (van roomkaas en mascarpone) zónder dat de honden er met de taart vandoor gingen! 😱 Wel gezellig: staan mixen met aan beide kanten een hond naast je die zijn nek verrekt en zijn tong zo ver mogelijk uitschuift om tóch een lik weg te snaaien! (Niet gelukt hoor) Na afloop mochten ze allebei een garde van de mixer leeglikken. Net als ik dat vroeger van mijn moeder mocht …
Ze waren allebei zo druk ermee! Ik moest echt alle zeilen bijzetten om een haarloze taart te krijgen. Maar ook weer heel gezellig met de mannen. ❤️

5 Februari 2022
Weer een heerlijke ronde gelopen met de mannen.

8 Februari 2022
Hier nog zo’n portret als broer Olle vandaag. Lekker hangen in mijn vest, zodra hij de kans ziet en maar blaffen. Slapen weigert hij. Liever Toby pesten…. Nu eindelijk rustig bij ons op de bank! 😅

17 Februari 2022
Cooper heeft gisteravond een kwartier gepiept en geblaft (waarschijnlijk vanwege de storm). We hebben er voor gekozen het nu eens af te wachten en niet gelijk naar beneden te gaan. Na dat kwartier was hij stil en is gaan slapen. 😄

18 Februari 2022
Yeeeeh! Alweer een half jaar oud! Zo blij met deze vrolijke druktemaker ❤️❤️

21 Februari 2022
Ja, hoezo ‘jouw’ stoel vrouwtje??

27 Februari 2022
Heerlijk gewandeld in het bos waar de bomen en struiken alweer prachtig groen kleuren ❤️ Nu uitgeteld op de stoel… 🐾😊

9 Maart 2022
Hier krijgen ze ieder een eigen bot, maar telkens krijgt Cooper het in no time voor elkaar beide botjes te bezitten 😳 draakje! Maar ze zijn ook weer heel lief samen 😍 Het is iedere dag weer ontzettend genieten met onze enthousiaste, lieve, brutale, ondernemende maar vooral innemende hondjes! 😍❤️

10 Maart 2022
Cooper hupst ook op twee poten op en neer als hij veel honger heeft, net als broertje Olle. En voordat zijn bak wordt neergezet, draait hij een vreugde rondje. 😆 Bij iedere maaltijd!

13 Maart 2022
Fotoshoot-tijd voor Cooper en Toby.

17 Maart 2022
Cooper tilt nu zijn poot op bij het plassen!

25 Maart 2022
Als Toby de boel bewaakt, wurm ik me onder hem door. Zo doe ik toch lekker mee! 😎

27 Maart 2022
Cooper heeft vandaag kennis gemaakt met iemand in een rolstoel. Zo, dat was gek! Een stoel op wielen die op je afkomt! 😬 De man heeft hem geweldig geholpen om hieraan te wennen! 😍 Daarna was het normaal!

29 Maart 2022
Cooper lijkt momenteel wel een kerncentrale. Niet te stoppen. In het park op het grote grasveld is hij als een koe die voor het eerst de wei weer in mag.

18 April 2022
Wij kwamen gisteren deze dame tegen, Marjan. Ze heeft ook een vader en zoon stabij. Mooie verhalen uitgewisseld. De hondjes vermaakten zich prima met elkaar.

2 Mei 2022
Het gedrag van Olle herkennen wij wel hoor. Hier gooit Cooper er nog een schepje bovenop door telkens opnieuw Toby te bespringen 😱 Die hormoontjes gieren echt door zijn lijf! Hij lijkt wel in constante staat van opwinding. Dat herinner ik me niet echt van Toby, maar ik blijk wel meer ‘vergeten’ te zijn van zijn pubergedrag 😎

4 Mei 2022

12 Mei 2022
Blaffen naar alles dat buiten loopt is herkenbaar. Cooper probeert door (glazen) deur te gaan als er iemand aan de deur staat. Bij wandelen aan riem met beide honden worden we tegenwoordig bijna gevierendeeld. Dat is welvervelend en ik krijg het er (nog) niet uit. Toby deed dat niet meer, maar trekt nu vrolijk mee. Ik wil gaan trainen met zo’n speciale lusriem. Daar kan ik hulp bij krijgen. Bij Toby was dat destijds de oplossing. Nooit meer getrokken en liep altijd rustig mee. Kortom, hier nog wel wat zaken die opgelost moeten worden. Loslopen is overigens weer geen probleem 😅

14 Mei 2022
Hier een overspannen Jacques na de training van vanmorgen 😱 Geen enkel commando kwam binnen. Hij heeft heel de training zitten blaffen naar zijn zus, begreep ik. Hij is momenteel een super opgewonden puber. Niet echt heel leuk, eerlijk gezegd. Alleen als we alleen met hem lopen, luistert hij en trekt hij je niet met zich mee. 😅😟 We gaan hem maar eens ondersteunen met Hypersex van Puur, misschien dat zijn hormonen dan wat rustiger worden. Hormoonbom!

24 Mei 2022 (9+ maanden)
Ondanks de smalle ruimtes in het hek en het gaas wat er achter gespannen zit, wist Cooper zojuist te ontsnappen! 😱 Er zat een (zieke) vogel in de voortuin. Het is dat ik hem zag hangen, half erdoor met achterpoten nog in de lucht. Anders had ik het zelf niet geloofd! 😳😅 Houdini’s zijn het! Mooi portret is ‘t!

10 Juni 2022
Cooper verraste mij zojuist met deze chaos (was een sierkussen). Oeps!

11 Juni 2022
Hier wordt heerlijk geknaagd

6 Juli 2022
Olle te logeren bij Cooper en Toby. Tussendoor knagen en verder spelen! Het oortje van de buurman lijkt altijd lekkerder, ze hebben al minimaal 4x gewisseld. Ze vinden het super gezellig!

10 Juli 2022

Cooper in zijn favoriete omgeving. Hoog gras en bloemen om als een hertje doorheen te springen!

28 Juli 2022

Zus Yara te logeren bij Cooper (en papa). Yara vraagt aan Cooper: “Zie je ‘m al, die mus?” / Zo gezellig als er visite is!

4 Augustus 2022

Even kroelen met papa onder het bureau van het vrouwtje

8 Augustus 2022

Ben best beetje moe…

9 Augustus 2022

Net met Cooper bij de dierenarts geweest voor zijn enting. Hij weegt nu 20,5 kilo en is kerngezond. Mooi op gewicht volgens de dierenarts. Over 3 jaar eerst titeren voordat hij weer de grote cocktail moet hebben!

11 Augustus 2022

Naar het Chaamse Bos met Toby en Cooper. Toby wilde vandaag niet in het water, maar Cooper wel (wel met de pootjes aan de grond).

13 Augustus 2022

Net aangekomen op ons vakantieadres en meteen terrastraining: ik zeg geslaagd!

16 Augustus 2022

Cooper (en Toby) ontpopt zich tot het perfecte camping/huishondje! Best opgelucht! Geen geblaf, goed luisteren en soms even op het huisje passen. Gaat allemaal perfect! We hebben een airco in het huisje, dus de mannen liggen graag regelmatig binnen te luieren na een fijne boswandeling. Ze krijgen wel erg veel aandacht. Vanmiddag tot twee keer toe op de foto met mensen die dat vroegen, haha!

Relax, wij zijn op vakantie!

18 Augustus 2022

Ik zie mij nog zitten, in bed, op vakantie in Markelo. Midden in de nacht met een Ipad op schoot. Wat was het spannend om al die moppies op de wereld te zien komen. Daarna als een soort trotse moederkloek aan iedereen die het wilde (of niet) mogen vertellen dat er wel 11 gezonde pups waren geboren. De liefdevolle nestperiode, de bezoekjes, het ophalen van Cooper, allemaal geweldige herinneringen! En dan alweer een jaar verder nu! Weer op dezelfde camping, maar nu met mijn TWEE MANNEN. Wij zijn zo ontzettend blij met de kleine man. Het was een heel mooi jaar en wij hopen op nog veel meer prachtige jaren! Gefeliciteerd aan de rest ook!

7 September 2022
Jemig, wat een stok, bal of snoepje nog nooit voor elkaar kreeg, lukte een reiger vanmorgen wel! Cooper spotte de reiger in een weiland naast ons, dook onder het schrikdraad door, pardoes een sloot in! Hij vloog er aan de andere kant uit, sjeesde achter de reiger aan, door sloot nummer 2 en stond vervolgens op een voor mij onbereikbare plek! Hij heeft de weg teruggevonden gelukkig 😅 Nu stinkt meneer een uur in de wind 😖 Afspoelen met de tuinslang is nog niet helemaal gelukt. Wat een grapjas zeg. Kop onder het kroos. Maar wél pardoes het water in! Ben benieuwd of hij dat nu vaker zal doen (om te zwemmen dan! 😇)

10 September 2022
Vacht ontwikkelt zich prachtig. Cooper krijgt steeds meer lange borst’manen’ en heeft een geweldig mooie staart. Zijn oorharen lijken echter nog altijd op puppy-oortjes. Plukken? Hier echt (nog) niet nodig. Dit in tegenstelling tot Toby. Die loopt er soms bij als een ware hippie. Haha!

16 September 2022
Het was me het dagje weer wel! (zzzz)

26 September 2022
Even gezellig stoeien met als inzet een bot! 🐶

29 September 2022
Moe maar voldaan na heerlijke ochtendwandeling 😍

5 Oktober 2022

17 Oktober 2022
Opgestaan, plaats vergaan 😳

22 Oktober 2022
Alsof ze uit Scheveningen komen…

18 November 2022
Hier is Toby op vrijersvoeten: hij loeit de hele nacht en vandaag ook al vaak. Speelt wolfje. Bij uitlaten heeft hij slechts interesse in iedere grasspriet (wat een heerlijke luchtjes!!) en nauwelijks in alles om hem heen. Cooper wordt er beetje hyper van, merk ik. Nu zit Toby weer op zijn zetel voor het raam in afwachting van zijn geliefde… Jammer dat de dame in kwestie van niets weet 😜

20 November 2022
Cooper droomt nog steeds van de nestwandeling (of van z’n zusje in het bijzonder????)

16 December 2022

17 December 2022
Ik was tijdens het wandelen ineens Cooper even kwijt. Bleek met een kleine terriër op onderzoek te zijn gegaan. Liep ineens over een bruggetje dat normaal onbereikbaar is omdat er een hek voor zit. Terriër kwam inder het hek door geschoten, Cooper liep ‘gewoon’ over de bevroren watergang 😳 Ik was even bang dat hij door het ijs zou zakken, maar dat gebeurde gelukkig niet. Hij wil nog altijd niet zwemmen en denkt nu dat dit toch wel een geweldige oplossing is om aan de andere kant van plassen en watergangen te komen! 😅

31 December 2022
Super relaxed met het vuurwerk. Eigenlijk gewoon zichzelf… 😊 Cooper gaat in de tuin bij het hek naar vuurwerk zitten kijken 😳 Hij is niet onder de indruk maar vindt het wel bijzonder. Ik probeer ze zoveel mogelijk binnen te houden, maar de heren willen toch af en toe even de tuin in. Hoop dat ze zo onverstoorbaar blijven.

5 Januari 2023
As a matter of fact: we own this couch😜

20 Januari 2023
O nee! Weer zo’n geweldig idee van vrouwtje: Badjassen!! 😖 Maar misschien went het en is het toch wel fijn als we doorweekt zijn van het wandelen in de regen ☔️😏

13 Februari 2023
Vrouwtje!! Knuffeltijd! 😍😍😍

15 Februari 2023
Samen kluiven op één bot 😍

25 Februari 2023
Vaste prik: terug van een lange wandeling, eerst wat lekkers! 😋 (Toby, Olle en Cooper)

26 Februari 2023
Nieuwe Biesbosch bezocht vandaag met Toby, Cooper en Olle. Heerlijk weer (maar heel koude wind). Ze hebben lekker gerend, gezwommen (Toby), geravot en gesnuffeld. Moe maar voldaan de auto weer in.

17 Maart 2023
Vandaag zijn Cooper zijn heupen geröntgend. Het zag er goed uit! Nu wachten op de officiële uitslag.

20 Maart 2023
Vandaag kwam de officiële uitslag binnen, HD A!