Eem

IJssel Eem v. ’t Brabantse Bont

Eem is hier geboren en blijft ook bij ons wonen. Voluit heet ze IJssel Eem v. ’t Brabantse Bont. We zijn ontzettend blij dat we eindelijk een dochter van één van onze dames bij ons kunnen houden. Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan. 
Stabyhoun.nl 

Gezondheid: 
HD A 
ED vrij 
Embark getest 


11 Augustus 2019

Sinds een paar dagen slaapt Eem niet meer in de ren, maar in de bench. Dit gaat boven verwachting goed en ze slaapt vanaf ongeveer 23uur tot half 8, zonder ook maar één piepje tussendoor. Knappe puppy! Ook qua zindelijkheid doet ze het goed, nog niets binnen gedaan. Samen met haar zus IJssel zet ze graag de boel op stelten. Ze spelen veel en graag samen, maar nemen ook op tijd weer hun rust. In de fiets-/wandelkar mee naar het park lijkt ze wel fijn te vinden. In het park loopt ze dan los en hobbelt ze lekker mee. Gisteren is ze mee geweest naar de verjaardag van mijn oma en vandaag zijn we bij broertje Jibbe op bezoek geweest: dat was feest! Daarnaast is ze afgelopen donderdag ook mee geweest naar Patty’s werk. Dat deed ze ook keurig! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


15 Augustus 2019

Afgelopen dinsdag alweer 9 weken en dus tijd voor de tweede enting. Eem mocht samen met haar broer Juup en zusjes IJssel, Guusje en Lyka naar de dierenarts. Ze weegt nu 5,72 kilo en is daarmee (samen met Jibbe) de zwaarste/grootste van het hele stel. Verder gaat het goed. Eem is makkelijk qua slapen ’s nachts en zindelijk lijkt ze eigenlijk ook al te zijn (nog niet één keer binnen geplast tot op heden). Ze heeft dikke pret met haar zus IJssel. Die twee spelen veel samen en halen ook voldoende kattekwaad uit. Partners in crime!
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


22 Augustus 2019
Afgelopen week genoeg gedaan met de dames, maar ook een aantal dagen gewoon thuis geweest en geen gekke dingen gedaan (rust is ook goed). Vorige week vrijdag zijn we bij broer Juup op bezoek geweest. In het bos hebben we even kennis gemaakt met een paard. Op zaterdag was er een verjaardag van mijn moeder, waar de dames ook mee naar toe waren én we zijn daar blijven logeren. Ze hebben het super knap gedaan! Zondag rustdag. 😉 Dinsdagavond zijn we even naar het meertje vlakbij geweest. Vandaag zijn we naar Slot Loevestein geweest met Vito en de dames waren ook mee. Beide hebben het goed gedaan. Eem is op ontdekking gegaan en vanuit de kar heeft ze vanalles bekeken en kreeg ze volop aandacht van voorbijgangers. Ze ging liggen slapen langs een box met harde geluiden en ‘geweerschoten’. Naderhand weer in de kar en zijn we nog even kort bij het water geweest. De nachten gaan ook heel erg goed. In de ochtend was Eem ook nog even mee geweest naar het werk. Ook daar is ze zeer geliefd en is ze relaxt en rustig. Tijdens de vergaderingen gaat ze lekker bij mijn voeten liggen slapen. Heerlijk hondje!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl   
Stabyhoun.nl 
De foto’s van Slot Loevestein
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


23 Augustus 2019
Wij hadden allemaal nog een dag vrij en wilden daarom graag nog iets leuks met Vito doen. Eem en Ijssel zijn beide mee gegaan naar de dierentuin vandaag (Ouwehands Dierenpark in Rhenen), waar ook honden zijn toegestaan. Ze hebben vanuit de fiets-/wandelkar hun ogen uit gekeken en hebben een zeeleeuwenshow bijgewoond. Een hoop indrukken rijker! Ze hebben het fantastisch gedaan! Beide hebben ze rustig gezeten of liggen slapen in de kar. Een mooie dag! 
Stabyhoun.nl


25 Augustus 2019
Gisteren voor het eerst naar de puppycursus. Eem vond het gezellig om een deel van haar broers en zussen weer te zien. Ze had het warm, maar ondanks dat had ze nog wel aandacht voor het spelen en om alvast wat kleine oefeningen te doen. In de middag is ze nog met de boot mee geweest. Daar heeft ze vooral liggen slapen. Vandaag een welverdiende en nodige rustdag, met vooral slapen! 
Stabyhoun.nl 


31 Augustus 2019
Vandaag een drukke dag gehad met de puppycursus, mee naar mijn ouders en ’s avonds nog even naar een strandje. Eem vindt alles prima en alles leuk, wat is het toch een sociaal en relaxt hondje. Binnen nog wel een keer een ongelukje gehad (geplast), maar verder doet ze het goed! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl  
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


3 September 2019
Afgelopen zondag zijn we met IJssel, Eem, Juup en Jibbe naar het strandje geweest hier vlakbij. Melo en Dieke waren ook mee. Maandagavond zijn we naar de heide geweest met de dames en Jibbe. Vandaag naar de dierenarts. Eem weegt 7,3 kilo en alles was verder in orde! Ze doet het goed en is een onwijs brave, lieve puppy! Die natuurlijk wel de nodige ondeugd uithaalt, samen met haar zus.
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


5 September 2019
Eem is vandaag mee geweest naar een vergaderdag van mijn werk (het hele bedrijf was er, ongeveer 500-600 mensen). Ze was zo relaxt, ook met een applaus, aan het einde van de dag muziek. Het maakte haar allemaal niet uit. Ze kreeg ook volop aandacht van iedereen. Wat is het toch een heerlijke pup! De vergadering was aan het strand, dus ze heeft ook nog even kort op het strand gerend, dat vond ze natuurlijk fantastisch. 
Stabyhoun.nl


22 september 2019
Het gaat goed met Eem. Ze is ontzettend makkelijk, rustig en lief. Het alleen zijn gaat heel erg goed. Ze loopt dan los bij Senna en Dieke en gaat gewoon ergens liggen en slapen. Ze is vorige week bijna een hele dag alleen geweest, alleen tussendoor even naar buiten gelaten en voor de rest was ze alleen. Dat ging erg goed, knappe dame! Verder is het leven een groot feest en alles is leuk. Ze luistert goed en verder zijn er geen gekke dingen. Ik ben benieuwd of ze ons terugpakt tijdens haar puberfase… 😉 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


11 Oktober 2019
Vandaag Eem gewogen en met exact 4 maanden weegt ze nu 10,3 kilo. Verder gaat het goed ook met Eem. Het was even wennen zonder haar zusje, maar dat heeft ze goed opgepakt en ze is een heerlijk vrij hondje, dat alles relaxt ondergaat en doormaakt. Trots op d’r! 
Stabyhoun.nl


14 Oktober 2019
Eem bij de Galderse meren, genieten!
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


23 Oktober 2019
Even een midweekje er tussenuit met zijn allen, inclusief de honden. Heerlijk genieten. Veel naar het bos, met de boot, vanalles bekijken. Eem doet het super!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl  
Deze midweek er tussenuit was niet geheel zonder reden… we wilden Senna nog een mooie week geven. Vanavond is ze rustig ingeslapen. Ze had teveel pijn en wij wilden haar verder lijden besparen. Na een prachtige week samen, met nog even ballen en zwemmen, hebben we nu helaas afscheid van haar genomen. We zijn kapot van verdriet. Ons meisje … Dieke heeft het er moeilijk mee. Eem lijkt er niet zoveel last van te hebben, ze begrijpt er nog niet zoveel van. Voor ons voelt het leeg …
Stabyhoun.nl  


3 November 2019
Vandaag naar het strand geweest, de eerste keer voor Eem. Ze vond het heerlijk!
Stabyhoun.nl


7 November 2019
Eem was mee naar het werk vandaag. Al die aandacht vond ze wel leuk, ook vermoeiend. Een voorbeeldige pup!
Stabyhoun.nl 


17 November 2019
Gisteren gewandeld met Juup en Jibbe. Vandaag nog een keer met Jibbe (en mama Dieke er ook bij). ’s Middags zijn we (Mas, Vito en ik) nog even met de dames naar het strand gegaan. Het was een heerlijke dag!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


30 November 2019
Een geslaagde wandeling met broers en zus van Eem. Nu moe op de achterbank en in de kinderstoel. 😉
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


21 December 2019
Eem heeft samen met haar broer Jibbe mee gedaan met de Winner Kerstshow in Gorinchem. Eem kreeg een veelbelovend en werd 2e in haar klasse (puppy). Bovenal, ze was lekker relaxt en vond het leuk. Onze knappe puppy!
Stabyhoun.nl


27 Januari 2020
Eem heeft een nieuwe hobby, ganzen jagen… 😩 Onderweg in de sloot gevallen 🙈
Stabyhoun.nl


5 Februari 2020
Eem was mee naar het werk vandaag. Op pad met een cliënt. 💕
Stabyhoun.nl


23 Februari 2020
Schattig.. broer en zus samen. Juup en Eem 💕 Eem logeert bij Juup een paar dagen. 💕
Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


14 Maart 2020
Nou.. Eem is loops 😂 En dat tijdens examen van de cursus. Kwam er daarna pas achter. De eerste loopsheid met 9 maanden, dat is keurig! Het examen ging overigens prima, geslaagd! 


2 April 2020
Stabyhoun.nl


16 April 2020
Even poseren
Stabyhoun.nl 


23 Juni 2020
Eem is nu een ruime week volledig uit de bench. Ook ‘s nachts. Dat gaat op zich goed; op een paar schoenen die aangevreten zijn na. 🤣 Ze is ondertussen weer happy, maar heeft wel last gehad van schijndracht. Ze was de streek rustig en zocht steeds haar bench op, echt wat depri. Ondertussen is de schijndracht over en is ze weer een vrolijke puber. Dieke is 1,5 maand geleden gesteriliseerd. Zij had een cyste op haar eierstok en had daar hormonaal ook echt last van. Dieke heeft moeite gehad met het geheel. Weerstand is nog niet wat het geweest was. Na de narcose flinke haar uitval en algeheel voelde ze zich niet zo lekker. Ondertussen gaat dat weer beter. En hebben we weer twee happy hondjes. Spelen lekker met elkaar en slapen samen. 💕
Stabyhoun.nl 


29 Juni 2020
Eem haar heupen laten röntgenen. Zag er allemaal heel goed uit! Hij verwacht een A score vanuit de Raad van Beheer (dat is t beste wat ze kan krijgen). Dus heel fijn en opgelucht! Knieën en bekken stonden ook op de foto en zagen er ook goed uit. 🎉
ik heb de uitslag al! Zelfs voldoende aansluiting (dat is zeldzaam; meestal is het onvoldoende). 🙂
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


11 Juli 2020
Gezellige boel met wat logeetjes erbij. Eem, Dieke, Flow (dochter van Senna) en Raya (zus van Senna). 
Stabyhoun.nl 


2 Augustus 2020 
Stabyhoun.nl


20 Augustus 2020
Op vakantie in Friesland.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


28 Augustus 2020 
Stabyhoun.nl


16 Oktober 2020
Eempje! 💕 Lekker rennen met mama bij de Galderse meren. 🎉
stabyhoun.nl 


13 November 2020
Lekker uitwaaien op het strand. Our favourite place to be! 
stabyhoun.nl  


1 Januari 2021 
Hier ging het in de avond flink tekeer. Eem heeft kwispelend rondgelopen buiten. Zo fijn!  
stabyhoun.nl 


29 Januari 2021
stabyhoun.nl stabyhoun.nl  


8 Februari 2021 
Sneeuwmonsterrr
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


13 Februari 2021
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl  


28 Februari 2021
Wij zijn dit weekend (en vorig weekend) in de bossen. Wat een enorm jachtinstinct heeft Eem (en Dieke). Ik herken m’n eigen hond niet zo fanatiek. Ze hebben al reeen, konijnen en muizen opgejaagd. 😅
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


22 Maart 2021
Eem is vandaag ED gerontgend en we kregen rond de avond ook al de officiële uitslag van de Raad van Beheer, ze is ED vrij! Super fijn!


26 Maart 2021
Huh wat? Ik heb niks gedaan 😅🙈
stabyhoun.nl 


19 April 2021
Eem heeft een eerste keuring gehad met een mooi verslag
stabyhoun.nl 


12 Mei 2021
Verrassing! Juup op hetzelfde strand als wij!
stabyhoun.nl  
stabyhoun.nl 


29 Mei 2021
Eem heeft net speuren deel 1 afgesloten samen met Sam. Ze kreeg complimenten mee over hoe extreem stabiel ze is , alles rustig aangaat en we een mooi en goed team samen zijn. 💕💕💕 Het is zo’n fijne hond! 


6 Juni 2021
Met Melo gaat het helaas niet goed. Hij heeft waarschijnlijk nog maar een paar weken. Wij hebben dit nieuws twee weken geleden gehad… en zijn er kapot van! 
Sommigen van jullie zijn al op de hoogte. Maar… Hierdoor is het balletje gaan rollen en na goed overdenken hebben we besloten om Eem dit jaar te laten dekken in plaats van de loopsheid daarop. Eem is al zo stabiel in karakter en volwassen, dat het prima kan (al is ze nog mijn baby 😉 ). We hebben nog niet zolang terug kennis gemaakt met een leuke reu voor haar. Gisteren de fokgeschiktheidskeuring en vandaag is madam ineens loops. We gaan Eem deze loopsheid laten dekken en misschien gaat er dan een hondje blijven (voor m’n schoonmoeder). 


11 Juni 2021
Gefeliciteerd alle broers en zusjes!!! Een hele fijne dag vandaag!!!! 🎉🎉🎉🎉🎉 Wij zijn trots op jullie allemaal!!
stabyhoun.nl 


18 Juni 2021
Zo spannend en bijzonder… Mijn eigen gefokte dametje die nu hopelijk zelf puppy’s gaat krijgen. Vandaag is Eem door Toby gedekt!
stabyhoun.nl 


16 Juli 2021
Yes, Eem is drachtig!
stabyhoun.nl  


18 Augustus 2021
Eem heeft 11 pups gekregen, alles is te volgen op de pagina’s van het Europa nest. Eem is een fantastische, lieve en trotse moeder. Ze was super snel en is met alle relaxtheid die ze altijd heeft, alles in gegaan. Wij hadden niet eens door dat ze persweeen had en toen lag de eerste pup er al. Kort daarvoor lag ze nog te slapen. Eem-Stijl 
stabyhoun.nl 


25 Oktober 2021
Naar de Galderse meren met mama en broer Jibbe! 
stabyhoun.nl  


2 Januari 2022
stabyhoun.nl


21 Januari 2022
Dieke, Juup en Eem, schattig!
stabyhoun.nl


16 Januari 2022
Het gaat goed met Eem. Ze begint na het nest weer goed terug in vacht te komen. We zien haar pups nog met regelmaat terug en dat lijkt ze erg leuk te vinden (met soms hier en daar wat opvoeding erbij). Vandaag zijn we weer begonnen met een cursus samen, gewoon lekker samen bezig zijn. Wat een fantastisch hondje is het toch! Meteen de volle aandacht, meteen aan en willen werken. Ze vond het erg leuk om weer samen iets te doen. Een gouden hondje!   


2 Februari 2022
Heerlijk naar het strand geweest met de dames.


22 Februari 2022
Het Vlonderpad in het Mastbos gelopen samen.


25 Maart 2022

Wij hebben vandaag een wandeling gemaakt met Enza en Molly erbij, heerlijk weer!.


28 Maart 2022


18 April 2022


2 Mei 2022

Vandaag met de dames en Vito naar de fotostudio geweest voor een fotoshoot, wat was dat leuk!


27 Mei 2022
Nog een keer de studio in, nu met drie generaties: Dieke, Eem en Enza. En vanaf morgen komt Ada bij ons logeren, dochter van Juup en Novi. Ze gaat over 6 weken naar Engeland toe en dan bij IJssel wonen. Heel bijzonder om de komende weken Ada op te mogen vangen.


21 Juni 2022
Dieke, Eem en Enza

21 Juli 2022
Eem is zielig, ze heeft haar nagel gescheurd toen ze op vakantie over een hekje sprong. We waren in de bergen en ze haakte net met haar poot op het hek. Bij de dierenarts is het voor nu ingepakt in de hoop dat het zo hersteld. Maar het kan zijn dat de nagel er alsnog af moet, dat wilde de dierenarts nu alleen niet doen, omdat we nog op vakantie zijn … (en ze daarvoor onder narcose/roesje moet). Ze neemt het er vervolgens wel volledig van …

27 Juli 2022
Genieten van de laatste paar dagen vakantie en dan zitten onze drie weken erop. De dames hebben genoten van twee weken in Oostenrijk en één week op het water (wij ook!). Met Eem haar poot gaat het oké, maar volgende week moet toch haar nagel eraf gehaald worden, zodat het kan herstellen. Het blijft nu irriteren.

30 Juli 2022
Eem haar nagel is er net afgehaald, nu kan het eindelijk herstellen. Ze is wakker aan het worden uit haar roesje, mijn meisje!

18 Augustus 2022
Eem haar nest alweer 1 jaar!

9 September 2022
Zo lief samen …

18 September 2022
Enza en Eem (Eem met haar dochter; viespeuken!)

24 Oktober 2022
Wandelen met vriendin Molly! v.l.n.r.: Enza, Dieke, Eem en Molly.

20 November 2022
Wij waren vandaag met Eem haar nestje wandelen, wat een hoop! Prachtig gezicht!

10 December 2022
Eem, Dieke en Linde (dochter Eem) / Linde en Eem op de dijk op een winterse ochtend / Juup vindt zijn zus wel erg leuk. Eem vindt haar broer vooral vermoeiend. Haha!

18 December 2022

29 December 2022 – 8 Januari 2023
Op vakantie naar Oostenrijk. Genieten!

18 Januari 2023
Eem mag mee naar mijn werk; hopelijk kan ik haar in gaan zetten als therapiehond. Kijk dit dan!

23 Januari 2023
Dieke, Eem, Enza en Bowie (dochters Eem) / Dieke en Eem samen …