Enza

Enz Enza v. ’t Brabantse Bont

Enza is bij Gise gaan wonen (en blijft ook regelmatig bij ons!) en woog met 9 weken 5,36 kilo. Enza heette in het nest Eske. Voluit heet ze Enz Enza v. ’t Brabantse Bont. Enza blijft dus in de buurt van haar mama en oma! Veel geluk, lieve ondernemde Enza! Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan.  

stabyhoun.nl

16 Oktober 2021
Enza is vandaag al even een paar uur gaan wennen en dat ging best goed. Soms heel even piepen, omdat ze toch wel haar broertjes en zusjes mist, maar verder ook lekker op de bank gelegen en ontdekt. Rond het avond eten weer terug bij haar broertjes en zusjes (en mama en oma natuurlijk). Dat is nou het voordeel van zo dichtbij elkaar wonen! 😉 
stabyhoun.nl 


19 Oktober 2021
Vanmiddag was Enza de derde keer bij mij. Samen met Vito.Eerst hebben wij van nr 16 naar nummer 10 gewandeld., en terug tot nr 22., Dat ging heel goed. Plasje buiten, plasje binnen op de pad, en spelen,,spelen.. Daarna had ze het blijkbaar hier gezien en wilde naar huis.,Ze zette alles op alles om richting voordeur te ontsnappen. Al continu geeuwend van de slaap was ze ook tussen Vito en mij op de bank niet rustig te krijgen en ging verder met haar ontsnapping pogingen. Toen hebben wij haar maar weer thuis bij Massimo gebracht. Daar sliep ze binnen 2 seconden tussen haar broer en zusjes…  Vito en ik blij en Enza ook.Was misschien opvoedkundig niet zo wijs,  maar voelde goed op dat moment.Vrijdag krijg ik weer een nieuwe kans😀 


23 Oktober 2021
Vandaag waren ze allemaal bij mij. Dieke, Eem, Jinte en Enza. Dat is goed gegaan. Ze hebben zich goed vermaakt. Was heel gezellig en Enza had het super naar d’r zin zo met zusje, mama en oma. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


25 Oktober 2021 
Dankzij de wandeling met broetje Olle en zusje  Jinte deze ochtend hadden Enza en ik een heel ontspannen middag
stabyhoun.nl 


29 Oktober 2021
Vanaf vandaag is Enza bij Gise, nu ook zusje Jinte naar haar nieuwe thuis is. In de middag is Enza mee geweest in de wagen. Ze had daar nog zo haar bedenkingen over. 
stabyhoun.nl


30 Oktober 2021
Enza heeft de eerste nacht bij mij gehad. Patty sliep in de badkamer. Is aangebouwd aan de woonruimte waar Enza slaapt.. Dus al meteen in een andere ruimte en niet er naast, maar dat ging goed. Enza heeft geslapen tot 7:30 uur .. zo knap en lief! In de middag kreeg Enza even bezoek van Vito en zijn neefje en nichtjes. Dat vond Enza ook wel gezellig! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


31 Oktober 2021
Nog een nacht met Patty slapend in de badkamer, maar eigenlijk niet nodig. Enza is meteen gaan slapen en om 06.00 uur (wintertijd), dus eigenlijk 07.00 zomertijd werd ze wakker. Keurig! Vandaag op de cursus vond ze het erg gezellig om haar broers en zusjes weer te zien. Het was een uitdaging om haar aandacht te krijgen. Enza was eenmaal thuis nog ruim een uur met Eem en Dieke aan het ravotten. Toen heb ik haar met kong in de bench gestopt. Na 5 minuten was er rust. Daarna lang en veel geslapen. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


1 November 2021
De eerste nacht voor ons samen en die was wat onrustig, vooral voor mij. Enza jankte de eerste 10 minuten, dus ik ben op de bank gaan slapen. Ik was vervolgens zo van slag (klaarwakker) en ben tot 2 uur wakker geweest. Enza sliep al lang heerlijk (vanaf ongeveer 23u) en heeft tot 7 uur geslapen. Zij heeft dus uiteindelijk een prima nacht gehad. In de ochtend hebben we samen nog wat bank gehangen. 
Samen weer op pad geweest met de kar naar het park. De eerste kennismaking met deze tekkel was eventjes spannend, maar al gauw ontwaakte de speldrift! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


2 November 2021
Was een echte drukke familiehond dag voor Enza. Van nr 22 naar nummer 16, weer terug naar nummer 22. Wandelen , even een dutje doen en weer terug naar nr 16. Maar ze had ook heel goed uitgeslapen afgelopen nacht. Helemaal alleen benedend in de bench. Bedankt voor de tips Marije 😘. Toen ik haar vanavond weer ging ophalen beloofde ik een gezamenlijke bank hangavond. En bankhangen kan ze als de beste!
stabyhoun.nl


3 November 2021
Enza heeft sinds het gezellige bankhangen gisteren een duidelijke slaapplaats voorkeur. Wilde vannacht absoluut niet in de bench blijven en heeft deze meerdere keren verbouwd. Dus, ik voel mij nu als een zombie.. Maar de aanhouder wint. Vandaag weer nieuwe kansen. Straks eerst maar een uitgebreide wandeling in het park.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl


4 November 2021
Enza en ik hadden een goede nacht. Ik sliep in de badkamer. Met de deur aangeleund. Dat werkte perfect … Ze heeft een nieuw favoriete plekje in huis ontdekt.. Maar voor de trap hiernaartoe staat nu een rek. En dat vind ze helemaal niet leuk 🙈😅 We waren uitgebreid met haar aan de wandel met heel veel ontmoetingen met leuke honden en nog meer aandacht van iedereen die zomaar langswandelde. Ze probeerde al een eend te jagen, wat nog niet is gelukt.. En ze was door het dolle heen toen Vito na school hier kwam spelen. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl   


5 November 2021
Goede nacht gehad, rond half 7 was ze wakker. Enza kon de bende in mijn tuin niet meer aanzien en is maar gaan helpen. 😍
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


6 November 2021
Vannacht weer in mijn eigen bed geslapen. 4:30 moest ze even plassen. Daarna onder lichte protesten terug in de bench. En vervolgens sliep ze wel goed door. 🌻 In de ochtend zijn we met de auto op pad gegaan naar het park, daar gelopen met mama Eem, oma Dieke, Vito en Patty.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


9 November 2021
Waar zijn al mijn vriendjes vandaag?
stabyhoun.nl


10 November 2021
Enza weegt 7.8 kilo en heeft volgens de DA een gezond speklaagje op d’r ribbetjes. Verder is alles goed. En is vanavond relatief rustig. ze moet hier ook altijd zo hard in de tuin meehelpen 😘🐾 Enza na ons familie avondeten (zie foto 2). Denk dat ik de 19:30 uur wandeling maar een keertje oversla😂 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


12 November 2021
Vannacht heeft Enza goed doorgeslapen en werd pas om kwart over 7 wakker. Het voelde als uitslapen! Tijden het wandelen buiten, als iets Enza’s interesse wekt gaat ze daar gestaag achteraan. Waardoor ik al onder prikkeldraad door moest en het uit mijn jas nu sneeuwt. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


13 November 2021
Vandaag was ze weer erg vroeg wakker (5 uur) en sowieso wat onstuimig, de rest van de ochtend. In de middag voor de eerste keer bij de andere puppycursus, samen met Olle, Cooper en Linde. Enza heeft daarna nog even meegekeken naar Sinterklaas binnenkomst. Vito deed mee met z’n muziekgroepje. Ze vond de fanfare bij aanvang wat spannend, maar op gepaste afstand was ze ontspannen! Met eventjes tussendoor eten slaapt Enza verder. Ze is in geen tijden zo rustig geweest! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


14 November 2021
Enza is vandaag mee geweest naar Vught en heeft daar de Sinterklaas intocht mee gekeken. Naast de fanfare liep ze kwispelend en heel relaxt. Wat een knapperd! Verder was ze mee naar mijn oma (Patty) en in de avond mee naar het Pannenkoekenrestaurant; waar ze heerlijk heeft liggen slapen op haar kleedje. Ze heeft het heel goed gedaan! 


16 November 2021
Enza was vanavond door het dolle heen. Wij hadden met wandelen heel veel hondjes ontmoet . Daar werd ze helemaal blij van. Grote honden vind ze helemaal te gek. Enza weegt nu 8,5 kilo overigens. 
Al 2 avonden verzamelt Enza haar knuffels op de bank en gaat slapen. Waarschijnlijk met de hoop daar te mogen blijven. Maar later moet ze toch weer in de bench. 
stabyhoun.nl 


17 November 2021
De zindelijkheid gaat best goed. Als ik niet de signalen over het hoofd zie. Alleen zijn is wat moeilijker. Als ze slaapt in de bench kan ik van alles doen. Vandaag stilletjes gewacht en gekeken wat er gebeurd als ze wakker word en mij niet ziet en/of hoort. Ze is uiteindelijk 1,5 uur stil geweest. Maar slapende.. Dat gaat goed. Morgen weer een poging 😅 
Ik vul de Kong met kinderpindakaas en afwisselende snoepjes. Vind ze lekker. Maar ze laat alles liggen zodra ik de trap richting voordeur opga. Is dan een en al alert en begint met protesteren. Achter uit gaat iets beter. Als ze slaapt kan ik overal heen! We blijven gewoon verder oefenen en komt vast goed.
Met wandelen hebben wij Tijger ontmoet. Vriendinnetje van Melo van het eerste uur. Ze moest nog niet zoveel van Enza hebben. Toen is deze maar op ooghoogte gaan zitten😂  / Enza zat vandaag heel lief met beer en deed steeds haar poot in de lucht zo van joehoe kijk dan. Was geen fatsoenlijke foto te maken; wel schattig!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


19 November 2021 
Even een beetje alleen laten gaat vandaag niet lukken. Is ook niet makkelijk met klussende nieuwe buurtjes. 😅 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


20 November 2021
Enza slaapt even een paar nachtjes bij Massimo, Patty en Vito. Ik heb een beetje slaaptekort opgebouwd.. Het stomme is dat ik het beestje nu al mis! Maar de combinatie van mijn slechte nachten met Enza haar slaapritme begint een beetje op te breken. Gisteren sliep Enza keurig van 23:30 tot 6:30. Maar de dagen daarvoor waren rommelig. Ligt ook aan mijn slaapgedrag. Ben gauw uit mijn doen… Maar komt goed! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


22 November 2021
Vanmiddag op de achterdijk lekker in het zonnetje… Daarna opgerold op de bank.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


23 November 2021
stabyhoun.nl stabyhoun.nl  


27 November 2021
Enza was heel druk aan het rondrennen binnen. Dus ben maar een uitgebreide wandeling gaan maken. Als doel de Hubo en daar werden ook nog begroet door een superlieve herder. Nu is hier alles rustig!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl


29 November 2021 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


30 November 2021
Wij doen hier ook aan beweging. Eerst slingeren wij rond het tauw, daarna rond het vetbed. Daar moet ze dan blijven zitten terwijl ik een stap terug doe. Het ging al 4 keer goed.😀 En Enza was doorweekt na de wandeling.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


3 December 2021
Enza is 1,5 uur alleen geweest en dat ging perfect. Enza heeft nu weer een nieuw slaapplekje uitverkoren. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


4 December 2021
Na de zeer natte puppy training vluchtte Enza meteen de auto in. Ik moest haar echt uit tillen. Snoepjes hielpen niet meer 💧💧💧💧😀
stabyhoun.nl


6 December 2021
Het fluitje werkt bij Enza goed. Ze komt eigenlijk altijd.,Soms moet ze wel een beetje nadenken😀
Even de schaatsbaan checken. En een interessante tak. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


8 December 2021
Enza weegt 10.5 kilo. En was vandaag 2 uur alleen thuis. Massimo hield via de camera alles in de gaten. En heeft haar toegesproken toen ze mopperde. Was waarschijnlijk vanwege een pakketbezorger aan de deur. Super blij en knap weer van d’r! Kon ik een lekker duikje nemen. 


13 December 2021
Even pakjes met cadeautjes voor de Duitse en Oostenrijkse families naar de post brengen
stabyhoun.nl 


15 t/m 18 December 2021
De afgelopen dagen kwamen broertje Olle en zijn vriend Sam logeren. Enza vond dit ook fantastisch; tijdens wandelingen samen spelen! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


25 December 2021
Lekker zo een kerstavond met mama Eem. 1e kerstdag ook met mama en oma 🎄
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl  


29 December 2021
deze slaapmuts heeft vandaag samen met 2 Markiesjes een konijntje gejaagd. Arm beestje.. Een labrador bemoeide zich daar ook nog mee . Uiteindelijk is het gelukt alle honden aan te lijnen en kon het konijntje ontsnappen. Leek net een avonturen wandeling. En dit allemaal in de stromende regen 💧😅
stabyhoun.nl


30 December 2021
Vandaag kwam Enza de bende versterken op vakantie in België en ook een plekje extra innemen op de bank. 
stabyhoun.nl


1 Januari 2022
Hier (Vossemeren) was heel weing vuurwerk. Wel wat harde knallen. Enza doet het prima. Wilde er zelfs naar toe. wad een mooie lichtflits. Verder ook de hele dag in alle rust doorheen gewandeld. Vandaag heerlijk weer en lekker even samen op pad gegaan. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
—-
vanmiddag, thuiskomst van mijn eerste minivakantie met Enza. Ze vond het natuurlijk prachtig met de familie van nr 16. En was ook  druk aan het spelen met de hond van Patty’s broer. Al met al heel geslaagd. En voor herhalingen vatbaar 😀
stabyhoun.nl  


2 Januari 2022
Heb geprobeerd Enza met behulp van ern tak in het water te krijgen. Tot aan haar buik ging het goed. Ze was wel de Ster vandaag bij de Galderse meren. Heeft zowat met elke hond lopen spelen en werd door de diverse baasjes helemaal vertroeteld. Zo leuk om te zien.. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl


4 Januari 2022
Enza groeit ook heel hard. Nu heeft ze zich heel klein gemaakt voor het knusse hoekje 😍
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


7 Januari 2022
2 goudschatten
stabyhoun.nl


13 Januari 2022
Ik krijg hier een en al complimenten. De mensen vinden haar zoooo mooi en lief en grappig. Enza zet overigens elke morgen mijn schoenen klaar, zodat ik meer tijd heb mijn verdwenen sokken te zoeken …  
stabyhoun.nl 


24 Januari 2022
2x zwart-witje. 
stabyhoun.nl 


26 Januari 2022
Enza is ook dol op likken (net als haar broertjes en zusjes). Vooral ook kleine kindjes. en gisteren was ze helemaal weg van een kennis van een vriendin. Ze heeft haar zowat van kop tot teen gewassen. 😅 Poep eten doet ze niet. Wel konijnendrollen en graspollen en stokrood stengels. Nee zeggen helpt soms. Verder valt mij op dat ze heel veel snuffelt. Een groot deel van de wandeling. Kan daardoor heel moeilijk haar aandacht krijgen.


27 Januari 2022
Vriendjes…
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 

28 Januari 2022
Deze knapperd heeft van 15.30 tot 19.15 uur alleen thuis in de bench gezeten. Bijna 4 uur! En maar 1 keer een beetje geblaft. Verder heel rustig gebleven.. Niemand hoefde Enza NEE te roepen. Dat was echt super!

30 Januari 2022
Enza heeft vandaag met wandelen zomaar ome Juup ontmoet. Dat was feest 😀

1 Februari 2022
Enza is vandaag weer een paar uur alleen geweest; gaat goed. Niks hoeven doen!
“Goedemorgen, een schoen heb ik al klaar gezet voor mijn baasje.” 😀

4 Februari 2022
Enza was net ook weer eventjes alleen. Super rustig. 😀 Patty heeft haar gisteren poot geven geleerd. Doet ze nu de hele dag in de hoop op snoepjes. 😂 In de ochtend zijn Patty en ik even naar de Galderse meren geweest met Enza en Dieke. Eem kon niet mee (loops).

9 Februari 2022
Vandaag was ik druk aan het kokkerellen met Vito; meloenijsjes maken voor het nagerecht morgen. Ondertussen heeft Enza in de tuin gegraven… Oeps. Om daarna weer heel lief te zijn en op haar kussen te liggen slapen.

12 Februari 2022
Het is koud maar prachtig deze ochtend. Na de ochtendwandeling op pad naar het Amsterdamse bos voor een workshop met paard. Enza heeft het super gedaan.

13 februari 2022
Wat zijn dat nou voor rare beestjes denkt Enza. Beetje spannend😍

17 Februari 2022
Enza heeft zich vanochtend alleen in de bench buitengewoon goed gedragen. Het alleen zijn gaat heel goed. Als beloning een wandelingetje bij de Wagenbergse put gedaan.

21 Februari 2022 (6 maanden)
Tegen oma aan … schattig!

22 Februari 2022
Net terug van een lekker droog ommetje in het Prinsenbeekse buitengebied.

24 Februari 2022
Enza is vanaf vandaag samen met oma Dieke logeren bij Fender en Flow. Dankjewel voor het oppassen, Marije!

7 Maart 2022
Na een heerlijke week bij Marije (nogmaals hartelijk dank) is Enza weer thuis en kijkt meteen of alles nog zo is als voorheen 😀

18 Maart 2022 (7 maanden)

19 Maart 2022
Met Dieke, Eem en Enza in de Drunense Duinen

21 Maart 2022

27 Maart 2022
Enza bij de Appelzak. Ze vindt het water fantastisch, zwemt nog nét niet.

4 April 2022
Heerlijk warm mijn pluizig knuffeldier 😘

18 April 2022
Enza was vandag voor het eerst naar Zee. Ze was dolblij en rende als een gek rond. Mijn zusje, zwager en nichtje stonden helemaal verbaasd hoe hard ze kan rennen.

22 April 2022

27 April 2022
Enza mee met de activiteiten op Koningsdag

11 Mei 2022
Enza speelt voor juffertje in het groen

12 Mei 2022

Enza is ook altijd door het dolle heen als iemand aan de deur is. En met plastic flessen speelt ze heel graag. Dit stinkdier is ook een supergoede, grappige keuze . Hoe was dat ook weer met die bliksem? 😅 Ze had lekker door de vis liggen rollen. Na een paar keer wassen is de geur te doen. Gelukkig vond ze het bad niet erg.

13 Mei 2022

20 Mei 2022 (9 maanden)
Patty schrijft: Enza mocht (met Vito) de fotostudio in. In de avond heeft ze meegelopen met de avondvierdaagse (3km). Ze deed het super. Trots op haar, ze is zo relaxt! We kregen van iedereen ook opmerkingen dat het zo’n fijn hondje is, dat ze het zo goed deed en zo lief is. Dag 3 ging door het bejaardentehuis heen, ook daar waren ze helemaal weg van Enza. Enza weegt nu overigens 15,5 kilo.

22 Mei 2022
Enza met haar nieuwe vriendin Senna aan zee. Enza twijfelde nog of ze verder in zou stappen.

29 Mei 2022
Kopje onder in de prutsloot toen Enza een vogel achterna ging 🙈 Madam mocht eenmaal thuis in bad; het water was zwart. Lekker ding … 😉 Daarna in de auto op weg naar Duitsland voor een weekendje bij onze familie. Ze heeft het daar fantastisch gedaan. Mee naar een wildpark en oog in oog gestaan met verschillende dieren; niks is haar te gek. Op zaterdag een feestje gehad waar Enza ook bij was. Ze stond gewoon bij de band, terwijl de muziek hard om haar heen speelde. Heerlijk, lieve en relaxte hond is ze; ons blije ei!

30 Mei 2022
Enza is vandaag, als laatste van al haar zusjes, voor het eerst loops geworden (9,5 maand).

12 Juni 2022
Enza heeft zich vanmiddag maar zelf in het zonnetje gezet.

17 Juni 2022
Na lekker spelen, nu allebei in diepe rust (Enza en Ada) / Uitgeteld!

21 Juni 2022

3 Juli 2022
Eem en Enza

7 Juli 2022

Enza doet het super, ze vindt het water heel leuk. Echt zwemmen is nog een uitdaging, maar ze gaat er al wel ver in.

18 Juli 2022 (11 maanden)

Enza weegt nu 16,5 kilo en is daarmee ietwat aan de magere kant. De dierenarts gaf aan dat ze iets mag aankomen. Verder is ze gezond! Enza was vandaag dolblij, eindelijk weer een rondje Ameroever waar ze haar grote vriend Rico weer ontmoette.

3 Augustus 2022

Enza komt ook even kijken als haar oma zo hysterisch rond het water danst. / Een gekke hond in haar bench snapte Enza al helemaal niet. / Ah, mag ik een hapje?

18 Augustus 2022

Enza alweer 1 jaar! Dat moet gevierd worden met een ‘taartje’!

7 September 2022
Enza is mega trots op de bal die ze mee neemt met uitlaten.

8 September 2022

Na 2 heerlijke weken met en bij familie in Oostenrijk weer thuis. En Enza ook . Ben heel blij! En ben ook heel trots op haar omdat ze het zo goed deed bij de 2 oppas adressen. Na ja, op nr 16 is ze natuurlijk al kind aan huis. Maar de paar dagen op een ander adres gingen ook gewoon super. 😎

16 September 2022
mooie regenboog.. En nu snel richting huis voor de bui komt

18 September 2022
Enza ❤️ hertje!

21 September 2022
Enza is haar speelplek van achter naar de voordeur aan het verplaatsen. 😅

1 Oktober 2022
Enza op de training

12 Oktober 2022
Enza op de uitkijk

16 Oktober 2022 (14 maanden)
Samen op de training

21 Oktober 2022
Wandelen met vriendin Molly (vlnr Enza, Dieke, Eem en Molly) 😍

23 Oktober 2022
Touwtrekken met oma

26 Oktober 2022
Op minivakantie met mijn zusje en zwager en de dames Eem en Enza. . Super leuk 😀

18 November 2022 (15 maanden)
Schoon/schoner/schoonst of vies/viezer/viest? (v.l.n.r.: Yara, Eem, Dieke en Enza)

10 December 2022
De wereld is maar klein …

14 December 2022
Workshop balans en coördinatie gedaan met Enza.

17 December 2022 (16 maanden)

31 December 2022 – 1 Januari 2023
Op vakantie en ondanks in het buitenland, toch heel veel vuurwerk bij het hotel. Het maakt Enza niets uit; heerlijk relaxt!

2-8 Januari 2023
Op vakantie in de sneeuw!

8 Februari 2023
Trots op haar tak

12 Februari 2023

15 Februari 2023
Enza wil ook aandacht

24 Februari 2023
Enza en ik zijn lekker aan het tutten op onze minivakantie met de hele familie

2 Maart 2023

17 Maart 2023
Vandaag zijn Enza haar heupen en ellebogen geröntgend. Alles ziet er goed uit, daar zijn we blij mee. En opgelucht! Nu nog wachten op de officiële uitslag.

20 Maart 2023
Vandaag kwam de officiële uitslag binnen. Ook dat zag er goed uit, HD A en ED vrij heel blij! Zelfs met voldoende aansluiting.