Fender

Don Fender v. ’t Brabantse Bont

Fender is op woensdag 20 oktober 2021 naar zijn nieuwe gezin gegaan en woog toen 5 kilo . Voluit heet hij Don Fender v. ’t Brabantse Bont. Hij is bij Marije en Kevin, hun zoontjes en bij Flow gaan wonen. Flow komt uit ons eerste nest. Twee v. ’t Brabantse Bontjes samen dus! Heel veel plezier en geluk, ondernemende, inventieve Fender! Op deze pagina zullen zijn avonturen komen te staan. 
stabyhoun.nl 


20 Oktober 2021
Fender is thuis! Flow en Fender hadden elkaar al vrij snel gevonden. Ik was even de was van de jongens in de kast aan t leggen. De jongens in de woonkamer. Hij lag al te slapen maar dan een ander hoekje in de kamer, toen ik terug kwam in Flow haar staart. Heb ik meer woorden nodig dan ❤️ 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


21 Oktober 2021
Hier voor Fender een goede nacht, ondanks het onstuimige weer. Om 05:00 melde hij zich om te plassen. Is daarna weer verder gaan slapen tot 6:45. Was niet zo gek dat hij nu kwam voor een plasje. Hij had om 21:00 voor het laatst geplast. Wel om 23:00 nog gepoept buiten. Deze ochtend is hij aan het bijtanken geweest. In de middag konden Yara en Fender nog even samen spelen, ik was mijn tas bij Patty vergeten, nu bij Monique opgehaald. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


22 Oktober 2021
Fender ging om 00:00 slapen. Ik ben zelf een late slaper 🙈. En werd pas rond 07.00 weer wakker, doordat Roef wakker was en het huis op stelte heeft gezet. Fender heeft vandaag ook Pieter (ons konijn) ontmoet. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


23 Oktober 2021
We hebben een goede nacht gehad. Hij heeft gisteren avond de hele avond geslapen. Gisteren overdag kon Fender maar slecht zijn rust vinden. Hij wilde zijn laatste maaltijd mondjes maat, maar hadden ook veel getraind dus ook tussen door genoeg binnen gekregen. Hij heeft nog buiten geplast en toen rond 12 uur im de bench. Geslapen tot half 7. Daarna even geplast maar meneer was nog moe, daarna heeft ie nog tot half 9 doorgetukt. Toen wilde de kids echt aandacht, anders had hij nog doorgeslapen denk ik. Alles weer buiten gedaan. Hij lijkt het ook steeds meer te snappen dat het echt buiten moet. 
Fender ontmoet mijn paard ❤️
stabyhoun.nl


24 Oktober 2021
Hier had ik een pup die gisterenavond alleen maar heeft geslapen. Niet meer wilde eten. Vanochtend was ’t om 05:00 feest en het was om half 8 in de ochtend nog steeds feest. De auto vindt hij prima. Hij gaat bij je voeten liggen slapen. Ook zijn we naar het bos geweest vandaag. Gesocialiseerd met andere honden. We hadden een stuk uitgezocht waar het niet mega druk is met honden. Maar wel zo hier een daar een hond. Heel veel wandelaars gezien. Nergens van onder de indruk, ging erg goed. En … Hoe blij kan je zijn dat ’t zo klikt tussen je honden. Dit was waarom er een nieuw hondje kwam, Flow miste echt een maatje. Blijer kan je me niet krijgen!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


25 Oktober 2021
We hebben weer een rustige nacht gehad. Helaas gaat kevin er om 5 uur altijd uit en werd Fender daar wakker van. Hij heeft Fender even laten plassen. Daarna weer terug in zijn bench, ik wilde nog wel even slapen. Beetje protest, maar met stil maar man het is goed. Werd hij al snel stil en ging weer slapen tot 07:00 uur. Net is hij mee geweest met lesgeven. Ik heb een lekker plekje voor ‘m gemaakt in de auto en net voor het slapen gaan viel hij als een blok in slaap. En toen ik terug kwam (uiteraard de auto constant in zicht) lag hij nog steeds lekker te slapen. Fender gaat straks de hele dag mee als ik trainen geef. Kan hij tussendoor lekker uit. Of hij straks thuis moet wachten tot ik er weer ben of hij mee op pad kan. Heb ik er voor gekozen om als t weer het toe laat hem lekker mee te nemen. Ik train door heel Nederland en kan hem straks overal los laten.
Waar Flow is, is Fender.
stabyhoun.nl


26 Oktober 2021 
Fender heeft zijn nieuwe speelmaatje vandaag ontmoet. 1 december begin ik bij mijn nieuwe baan. Fender mag straks mee. Maar ’t was wel even kijken of het klikt tussen Beer en Fender. Ze speelden leuk, ik denk geslaagd! 😉 Even gewogen en hij weegt nu 6,6 kilo. 
& Fender ging uit zichzelf in de kinderwagen liggen …  
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


27 Oktober 2021
Wij hadden vandaag een relaxt dagje ingebouwd. Geen nieuwe dingen vandaag. Wel qua trainen maar vandaag niet qua omgeving. In de avond eindelijk écht rust. De jongens waren vanmiddag erg opstandig. Waardoor ik ook een opstandige pup kreeg. En mijn eigen energie ook skyhigh ging. Leuk die spiegelende honden 😂😂. De jongens slapen eindelijk, mijn energieniveau ook weer gedaald en dit is de uitwerking (zie foto van Fender en Flow samen).
Ohja, en even helpen met de vaatwasser. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


28 Oktober 2021
Vandaag hebben Yara en Fender elkaar even gezien. Playtime!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


29 Oktober 2021
Wij hebben een heerlijk pleintje achter ons huis waar de kids kunnen spelen. Toegeëigend door de buurt omdat we geen tuin hebben met een aantal. Fender aan de lange lijn zodat ie niet alle tuinen gaat verkennen.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl  


31 Oktober 2021
Na de puppycursus moest Fender nog even mee met 2 trainingen. De laatste training heeft hij mee gelopen. Daarna lag hij lekker te slapen. Was erg leuk vanochtend om ze weer even (bijna) allemaal samen te hebben! 
stabyhoun.nl 


1 November 2021
Hier lekker aan het genieten thuis. Tussen de middag heeft Fender lang geslapen. Bij komen van een ochtend thuis. Ik was druk bezig met opruimen. Dat moest allemaal goed in de gaten gehouden worden. Na het opruimen was Fender dan ook echt moe en heeft 3 uur liggen slapen. Nadat hij uitgeslapen was, een rondje tussen de 🍂. Zitten iedergeval 2 goede foto’s bij. 😉 Niet alle pogingen waren even succesvol 😂
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


2 November 2021
Goedemorgen zegt een verzopen hondje. Ook Fender was erg nieuwsgierig. Dat resulteerde iedergeval in zijn A diploma! En op tafel … Was dat de bedoeling? 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl  


3 November 2021
Hier is meneer aan een stuk kophuid bezig. Hij vindt ‘m heerlijk. En ik kan mooi even koken en eten met de kids
stabyhoun.nl 


4 November 2021
Whaha ik moet blijven zitten maar daar hoor ik 🐁
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


5 November 2021
Samen op pad met Flow, mama Eem en oma Dieke. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl 


7 November 2021 
Na het werk was ik even bij mijn moeder en moest iets van boven pakken. Fender had bedacht om dan als luchtalarm te gaan werken. Hij vindt het thuis prima als ik weg ga. Maar als ik dan thuis kom is t ook een soort confetti kanon wat af gaat. Het is leuk om te merken dat een band zo snel groeit. 
Samen kluiven
stabyhoun.nl 


11 November 2021
Het is genieten met die twee. Spelen is een groot deel van hun dag besteding. Buiten, binnen het maakt niet uit als ze maar kunnen spelen. En als Fender niet begint, begint Flow wel. Fender is net geweest voor de enting. Wat een open en mooi hondje! 8,65 kilo weegt hij. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


13 November 2021
Slaapt toch niks zo lekker als de staart van Flow en mijn kleine puppy is opeens verdwenen. Hij tovert langzaam om tot een soort langpoot mug. Net bamboe. Je ziet ‘m bijna groeien!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


15 November 2021
Samen een middagdutje doen. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


16 November 2021 
Vandaag was ik met Fender alleen op pad. Me & my shadow. Normaal zoekt ie nog wel wat meer de vrijheid op. Maar vandaag zat ie vast geplakt aan mij. Heel lief, iets meer de wereld verkennen mag zeker. 😉 Haha, maar dit is ook goed. Hij weet in iedergeval zijn veiligheid te vinden. 
En… de liefde is helemaal wederzijds tussen Flow en Fender. Flow daagt regelmatig uit tot spel. Samen aan een speeltje trekken. Als flow even niet wil hoort Fender dat ook duidelijk. Echt heerlijk!


18 November 2021
Die schimmel gaat zo snel! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


23 November 2021
Fender is moe na een dagje spelen bij een ander gezin. Ik had een bijscholing. 
stabyhoun.nl 


27 November 2021
Hoe maak je een avond rondje leuk met de kids? De zaklamp mee natuurlijk! Fender gelijk nog meer aan het donker wennen. Al was ie er al niet echt van onder de indruk. 
Het is Fender overigens gelukt om de bench open te maken. Houdini! Hij weegt nu 10,15 kilo (14,5 week).
stabyhoun.nl  


30 November 2021
Ik had vandaag voor het eerst weer een volledige werkdag sinds Fender hier is. Fender was mee en kon mooi als oefen hondje deel nemen. Tussendoor ook even een wandeling gepland met Djoek. Zijn grote voorbeeld.


2 December 2021
Wij hadden net hagel op weg naar school. Fender heeft echt op alle mogelijke manieren geprobeerd onder mijn paraplu te lopen. Dat mis lukte redelijk. Hagel is niet favoriet heeft ie ontdekt. Het onweert hier nu ook. Hij kijkt gelukkig niet op of om. 


3 December 2021
Fender heeft hier zijn eigen troon al een tijdje
stabyhoun.nl


7 December 2021
Even wandelen met de kleine smurf tussen het werk door. Fender is echt zo een onbeschrijfelijk braaf hondje. Kan er niks anders van maken. Hij wil altijd bij mij zijn en komt in 1 x. Hij dacht even dat de eerste mensen al de snoepfabriek was, maar ook daarna meteen komen! Hij gaat nooit ver van me vandaan. Heerlijk hondje! Hij weegt nu 11,1 kilo.
Moe van een dagje mee en als oefenhondje fungeren.
stabyhoun.nl 


8 December 2021
Op mijn nieuwe werk, waar ik op de woensdagen nu werk, kan Fender tijdens de lunch spelen met Beer. Heerlijk en ze kunnen niet weg. Het is helemaal afgezet. Er lopen omheen eenden, alpaca’s, pony’s, schapen, koeien. Kan gelijk aan alles wennen! 


9 December 2021
Fender vandaag opeens 11,4 bij dierenarts consult. Die boef in de auto uit de bench geklommen en was al mijn beloningen voor mijn hondentrainingen op gaan eten. Hij had goed gegeten zullen we maar zeggen. 😂 
Hersenwerkje voor hondjes
stabyhoun.nl  


18 December 2021
Ik had net Patty aan de lijn werd er op 20 meter van mij en de 2 hondjes vuurwerk afgestoken en niet zo een kleintje ook. Een lawinepijl. Fender heeft de test goed doorstaan. 


20 December 2021
Wij waren vandaag even naar het strand met Flow en Fender. Fender is een nieuwe ervaring rijker! Hij kreeg zijn dolle 5 minuten op het strand door de golven. Mijn moeder en ik hebben er hard om gelachen. Hij bleef rondjes om ons heen rennen.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


28 December 2021
Fender vandaag gewogen en die is 12,8 kilo (4 maanden en 10 dagen oud).
Hij is nu stuk… 😉 Moe van een wandeling met zusje Yara! 
stabyhoun.nl


30 December 2021
Wij zijn even bij de camping gaan kijken waar we van de zomer naartoe gaan.
stabyhoun.nl


31 December 2021
Hier lijkt het wel weer oorlog met het vuurwerk. Echt het zware illegale vuurwerk wordt hier afgestoken. Flow is goed hersteld van het vorige incident en heeft eindelijk zowel binnen als buiten weinig last. Bij de echt harde knallen kijkt Fender even en slaapt dan weer door. 
Fender stond om 12 uur ’s nachts in de vensterbank te kijken! 


1 Januari 2022
Fender heeft de hele avond al nergens last van. De normaalste zaak van de wereld en eigenlijk of ie buiten even mee mocht kijken. Wij hadden vandaag visite dus de kleine man ligt lekker te slapen. Tijdens een rondje vanmiddag kwamen we twee speelmaatjes van hem tegen. Dat was 1 groot feest natuurlijk. Verder is Fender Zoiezo wel heel relaxt in huis. Buiten lekker ravotten en spelen en binnen chillen.


2 Januari 2022
Fender puzzelde vanavond mee
stabyhoun.nl


12 Januari 2022
Ik heb helaas geen filmpjes. Maar fender heeft weer heerlijk gespeeld op mijn werk en weer alle aandacht gekregen van de cliënten die er is. Inmiddels een speciale auto bench maar zelfs daar wist Fender vandaag uit te ontsnappen binnen zeer korte tijd.


15 Januari 2022
Fender kent wat commando’s goed genoeg om het ook te oefenen in een drukke omgeving vol met prikkels. Dus de 🌊 (wave) doet ie nu ook buiten! ❤️ Ik heb de wave eerst helemaal thuis geoefend. Dus alle twee de kanten. Tot ie m snapte op echt commando zonder hand hulp. Toen vond ik t goed genoeg om in een prikkelrijke omgeving te doen. Hij doet het nu dus ook buiten. Moet ik wel weer terug in mijn hulp maar dat is helemaal logisch. En heel grappig nu is ie weer veel witter dan eerst boven op zijn rug. De haren er onder zijn helemaal zwart.


26 Januari 2022
Fender weegt ondertussen 14,65 kilo. Ik ben verder bezig met free shapen met hem. Wat een slim hondje. “Get in the bowl” kent hij binnen no-time. En wat een heerlijk karakter. Buiten is hij ‘aan’ en binnen heerlijk chill/relaxt.   

4 Februari 2022
We hadden afgelopen week een logeetje die al jaren bij ons komt. Dikke maatjes met mijn honden, zo leuk en gezellig! En dit was vandaag … Vigo nog even op de bank hangen met zijn hondjes. Eerst kreeg flow een uitgebreide knuffel sessie. En daarna Fender ❤️

6 Februari 2022
Oma, Fender en Patty en ik zijn weg geregend.

9 Februari 2022
Fender en Beer

21 Februari 2022 (6 maanden)
Het 9 weken oude buurhondje kwam even spelen. Super klein. Fender was er zo lief voor. En ik heb de meest relaxte hond op de aardbodem geloof ik. Gisteren zei Kevin nog: “Je kan er slaappillen van maken zoveel slaapt hij..”😂. Mijn puppy is wel echt weg. Zeker nu mijn buren weer zo een frummel hebben. Weet nog goed dat fender als ik niet uit keek verdween in de put. Daar paste hij gewoon helemaal in. Nu scheelt ie nog maar een centimeter met flow en is die ongeveer 50cm hoog.

2 Maart 2022
Drie Brabantse Bontjes bij elkaar. Flow geen familie maar wel een Brabants bontje. Dieke wel familie maar geen Brabants bontje. Ze heeft wel Brabantse bontjes gegeven.

6 Maart 2022
Ik heb er weer 2 in plaats van 4. 😉

7 Maart 2022
Wat is dit toch een uitzonderlijk braaf hondje. Moet ik wat met die koe dan? Daar is t veel interessanter.

10 Maart 2022
Fender is net letterlijk helemaal plat geknuffeld door een oekrains jongetje. Die zijn net aangekomen in Nederland en hebben hun hond daar achter moeten laten. T ging wel heel erg wild en zijn poten werden bijna uit zijn lijf gedraaid. Dus maar geleerd dat aaien beter is. Ze hadden thuis een grote hond. Maar even een beetje begeleid. Wilde dat jongentje ‘m ook niet afnemen. Met die mevrouw via Google translate gecommuniceerd. Die vertelde haar verhaal. Om misselijk van te worden. Vond t heel fijn even een glimlach te zien bij het jongetje en bij de mevrouw. Het was dichtbij maar tegelijkertijd ook verweg. Nu was het opeens heel dichtbij.

26 Maart 2022
Fender hoort de kleine jongens spelen op het pleintje

7 April 2022
Fender net gewogen die is nu 17,85; ook op puppyconsult geweest en weer helemaal goedgekeurd! Hij liep laatst tussen de schapen de alpaca’s op mijn werk (was onder het hek doorgegaan). Ach of het de normaalste zaak van de wereld was om tussen die beesten te lopen ❤️

23 April 2022
Gisteren moest ik even oppassen op de hond van mijn werk. Fender ontmoet de koeien van heel dichtbij

24 April 2022
Even een rondje alleen met deze koning

30 April 2022

11 Mei 2022
Fender is nog steeds een heerlijk relaxt hondje. Heeft t sneller warm, tilt zijn poot inmiddels op tijdens het plassen en als je de kans kreeg deed ie alle bosjes in de omgeving. Jammer voor m dat mag niet helaas. Verder is het een klein hormoon bommetje met andere reuen. Hij zoekt ze op, maakt zich groot en wandelt dan weer verder. Maar als er dan een puber reu t wel even wil uitzoeken met m dan schuwt ie niet om te laten zien wie hij is. Natuurlijk laat ik het niet zover komen en zorg ik echt dat ik voor die tijd weg ben.

10 Juni 2022
Is toch een heel schattig plaatje zo.

11 Juni 2022
Echte liefde tussen 2 honden …

29 Juni 2022

Vandaag hadden de medewerkers op de zorgboerderij Fender en Beer per ongeluk opgesloten in een halletje. Na terugkomst bleek dat ze samen een halve zak puppyvoer hadden weggewerkt. Fender heeft er gelukkig geen last van gehad. Hij had het liefst vanavond nog meer gegeten.

26 Juli 2022 (11+ maanden)

We zijn op vakantie en de honden heerlijk mee. Fender zijn eerste vakantie en hij doet het goed!

28 Juli 2022

Mee op de SUP.

6 Augustus 2022

We zijn weer terug van vakantie. Fender kan zijn geluk niet op, want op de camping waren weinig speelmaatjes en nu is zijn vriend Djoek hier voor 10 dagen te logeren. Hij is helemaal blij!

18 Augustus 2022

Hoera, Fender 1 jaar! Hij is echt zo lief! Zeldzaam zo een hondje mee gemaakt wat zo aan mij vast hangt. Waar ik ga is hij. Flow was al me and my shadow. Fender nog erger.

14 September 2022
Flow was een echte sloper als pup. Brillen van €500 euro, make up, je kon het zo gek niet verzinnen of t was gesloopt. Fender zit nog altijd als ik weg ga in de bench. Toch is hij er ook vaker uit inmiddels. Laatst had ik het bench deurtje niet goed dicht gedaan. Hij heeft mijn boek gelezen. Het was zo spannend dat ie maar had bedacht dat ik m beter niet kon lezen. 390 pagina’s eruit gescheurd en versnipperd.

28 Oktober 2022 (14,5 maanden)

5 November 2022
Niet zo duidelijk. Maar wat is t toch fijn mijn twee zwart witjes samen. Elke avond tegen elkaar aan liggen.

8 December 2022
Op Texel geweest met de honden.

16 December 2022

25 December 2022 (16 maanden)
Fender en Jingle (maatjes)

26 December 2022
Wij zijn vandaag lekker naar de duinen en het strand gegaan met Fender. Ik heb een iniemini auto te leen. Er past helaas dus maar 1 hond in.

31 December 2022 – 1 Januari 2023
Fender en Flow zijn heel erg oké met het vuurwerk geweest. Blij mee!

25 Februari 2023
Wij zijn in Friesland met de hondjes. Helaas aanlijngebied maar gelukkig flex mee. Er wordt daar streng gecontroleerd. Dus eerst los maar we werden echt aan alle kanten gewaarschuwd. 🙈 De kinderen slapen een nachtje bij oma en wij met ze tweetjes op pad. We hebben deze week vakantie. “Ik protesteer” zegt Fender op de tweede foto. Hij wil op de bank. Maar dat mag niet ik de B&B waar we een nachtje zitten😂 Daar is hij het duidelijk niet mee eens. Dus dan maar met twee pootjes erop. Hij doet niets liever dan bij je liggen.

17 Maart 2023
Vandaag zijn Fender zijn heupen en ellebogen geröntgend; ze zien er goed uit! Nu wachten op de officiële uitslag.

20 Maart 2023
Vandaag kwam de officiële uitslag binnen, HD A en ED vrij, mooi nieuws!