Flow

Barones Flow v. ’t Brabantse Bont

Flow was Witje in het nest. Zij is op 14 juni 2011 naar haar nieuwe baasjes toe gegaan, naar Marije, Jeroen en haar nieuwe vriend Carlos, te Wilnis. Flow woog 5,670 kilo met 8 weken.
Stabyhoun.nl


Stabyhoun.nl8 Juni 2011
Even een update over Flow, die nog bij ons is (Patty & Massimo). Flow heeft de eerste dag haar broertjes en zusjes wel gemist. Ineens waren ze allemaal weg en had ze niemand meer om te spelen. De 1e nacht alleen heeft ze behoorlijk gejankt. De dag erna is Melo weer hierheen gekomen voor een paar dagen. Dat was FEEST! 
We zijn ondertussen nog naar het bos, het winkelcentrum, etc. met ze geweest. Aan de lijn lopen doet ze prima. Ze loopt al een aardig stukje mee zonder problemen. Dat doet haar broertje, Melo, haar niet na. 😉
Afgelopen nacht ging het prima in de bench. Ik heb haar helemaal niet gehoord. Alleen vanmorgen rond 6.45, omdat ze moest plassen. Zindelijkheid gaat ook al redelijk goed. Het is natuurlijk even wennen, want in de woonkamer mochten ze natuurlijk de eerste weken gewoon plassen en nu ineens niet meer. Toch geeft ze het nu al heel erg goed aan en piept ze even bij de deur, zodat ik weet dat ze naar buiten moet. Eergisteren hebben we vreselijk harde onweer gehad hier. Het interesseerde Flow niets. Ze lag op mijn voeten te snurken. Gaat goed dus! 
Eten doet ze prima, zowel brok als vlees. We hebben haar gisteren bij de dierenarts gewogen en ze weegt alweer 6,2 kilo!! 

Update 2; 8 Juni 2011: Nog even 2 foto’s van Flow.
Ze vindt het kattenmandje aan de verwarming een ware uitvinding!
Stabyhoun.nl 

En helpen met tuinieren is ze ook heel erg goed in (we hebben het onkruid maar eens uit de tuin gehaald en Flow was ons hulpje): 
Stabyhoun.nl 


9 Juni 2011
Alle voorbereidingen voor de komst van Flow zijn getroffen. Haar mandje staat al vast in de kamer om Carlos er aan te laten wennen. Carlos vindt het allemaal wel goed. Wel eerst even ispecteren maar daarna al goed gekeurd. De bench staat op dit moment bij Patty, dan kan ze er vast aan wennen. Dinsdag ben ik nog in Breda geweest. Daar zijn we met Melo en Flow naar de dierenwinkel gelopen om nog een halsbandje en riempje te kopen. Eigenlijk liep ze best goed mee. Daarna nog even met Carlos, Flow en Melo naar het bos geweest en ook dat ging prima. Carlos gaat zijn eigen gang en afentoe kwamen Flow en Melo even kijken. Inmiddels staat er ook een afspraak bij de dierenarts voor woensdag. En heb ik 18 juni mijn eerste puppycursus met Flow. We gaan puppycursus doen al gericht op de jachttraining. Als Flow het goed doet is het de bedoeling dat we daarmee door gaan.Dinsdag is het zover dan komt Flow richting haar nieuwe huisje. Spannend ik heb er heel veel zin in.


10 Juni 2011 
Flow doet het al erg goed qua zindelijkheid. Soms nog wel een ongelukje, maar het gaat steeds beter. Zit met een koekje kan ze al en aan de lijn lopen doet ze prima.
Gisteren zijn we (Massimo & Patty) weer even met Flow & Melo naar het park geweest.

Riep je?
Stabyhoun.nl 
Rennen!
Stabyhoun.nl


11 Juni 2011
Vandaag hadden we een feestje, een BBQ met de familie. Flow is meegeweest en vond het allemaal prima. Veel geslapen door alle indrukken. Kennis maken met de andere honden (Newfoundlander Shadow, Bouvier Bo, Boomertje Gizmo), mensen en kinderen, leuk! Op een gegeven moment hebben we haar meegenomen naar Ruby (3 jaar) & Lola, een Berner Sennen Pup die 1 week ouder is dan Flow, de honden van Max & Dave (familie). Ze konden het wel vinden met elkaar!

Stabyhoun.nl   Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl   Stabyhoun.nl


14 Juni 2011
Vandaag is Flow gebracht door Patty en Massimo. Om half 5 kwam ze Flow brengen, Senna was natuurlijk mee. Eigenlijk geen enkel probleem, ze hebben hier lekker met ze drieen rond gelopen. Toen Patty en Massimo weg waren ben ik gelijk even met ze wezen lopen. En ook dat gaat goed. Ze loopt goed mee aan de riem, en los gaat ook goed. Ze loopt gewoon achter Carlos aan. Soms komt ze even een koekje halen. Ze heeft daarna nog even haar vlees gegeten. Dat was snel weg en had daarna nog honger. Ze was dus maar aan de brokken van Carlos begonnen. Moe van alle indrukken van vanochtend en vanmiddag met Patty en Massimo en daarna weer hier alles nieuw. Tot nu toe dus nog een rustige overgang! Benieuwd hoe ze morgen is als de batterij is opgeladen.

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


15 Juni 2011
Vandaag is Flow een dag bij ons. Vannacht heeft ze helemaal niet gepiept in de bench, ze was ook erg moe. Vanochtend heeft ze keurig de bench helemaal droog gehouden en is Jeroen met haar gaan lopen. Ze had niet zo heel veel zin dus was al weer snel richting huis en nog even verder slapen. Ik ben optijd naar beneden gegaan en ben een rondje gaan lopen met Carlos en Flow. Ook dat gaat goed. Ze liep mee, daarna weer lekker los en ja hoor weer lekker achter Carlos aan. Vanmiddag heeft Carlos nog wel een paar keer een snauw naar haar gegeven als ze met de speeltjes er vandoor ging, inmiddels is dat ook over en mag ze gewoon zijn speeltjes pakken en zelfs in zijn mand liggen.
Vandaag had ik ook een afspraak bij de dierenarts staan. Ze is daar gewogen en weegt maar liefst 7,35 kilo! De dierenarts vond ze prachtig. Ik had 1 dierenarts en 2 assistentes, ze kreeg alle aandacht van de wereld en ze is kern gezond. Ik ga mee doen aan groeiproject, dan kom ik elke maand langs en doen we vast ritueel wegen meten tandjes kijken enz. dat bieden ze bij ons aan, zodat de hond niet bang wordt voor de dierenarts maar dat het leuk wordt.
Daarna ben ik naar stal geweest even mijn paard doen. Eerst nog even laten spelen met de pup van de staleigenaar en daarna wilde ik haar nog mee nemen naar mijn paard. Ze was alleen zo moe dat ik haar in de auto heb gelegt en ze viel zo in slaap. Hier thuis ging ze in de bench liggen en heeft ze heerlijk geslapen.
Net nog even naar buiten geweest met haar. Ze geniet van de aandacht en is erg gericht op Carlos. Als ze iets eng vindt zoekt ze hem echt op. Carlos wordt beschermend naar Flow toe. We kwamen net een hondje tegen die erg tekeer ging tegen Flow en Carlos. Carlos pikte het niet en gaf hem een snauw, dat zou die anders niet doen en gewoon door lopen. Maar nu wil die Flow geloof ik beschermen. Het wordt echt zijn vriendinnetje. Echt een heerlijk hondje en geniet erg van haar.

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


17 Juni 2011
Met Flow gaat alles prima. Ze is echt een super hondje. Gisteren was ze erg druk. Door de vele regen kon ik niet heel veel met haar ondernemen. Ze moest haar energie dus in huis kwijt.
Vandaag heb ik wel weer heel veel nieuwe dingen kunnen doen. Ik ben naar het dorp geweest. Eerst de dierenwinkel ik had nog wat spullen nodig en daarna nog even vis halen bij de visboer. De vis heb ik mee genomen naar mijn moeder dus ook even bij mijn moeder geweest. Daar was ze nog niet geweest. Na daar druk rond gesnuffeld te hebben viel ze diep in slaap. Vanmiddag heeft ze druk gespeeld met Carlos. Carlos begint haar steeds meer te accepteren, ze worden echt vriendjes. Geniet daar wel van om te zien hoe die naar elkaar toe gaan trekken. Vanmiddag hing ze helemaal in Carlos zijn kraag ze liep niet eens meer op haar eigen voorpoten, en vast blijven houden. Carlos gewoon lekker doorlopen net doen of die niks doorhad. Vanavond opnieuw naar mijn stal geweest, ze vindt de stal toch wel erg eng. De vorige keer had ik haar alleen mee genomen. Ik merk dat als Carlos erbij is dat ze veel meer druft. Dus nu Carlos mee genomen en ja hoor Flow er achteraan. Als ze het eng vond ging ze dicht tegen hem aanlopen. Nog even bij mijn paard gehouden. Dat vondt ze eerst wel intressant totdat mijn paard bewoog toen was het toch wel vreselijk eng en kroop ze helemaal weg. Dat wordt dus nog heel vaak bij mijn paard houden. Maar dat komt vast goed. Morgen heb ik mijn eerste puppycursus. Ik ben heel benieuwd. Daarna hebben wij hier in het dorp een groot feest. Ik neem haar daar mee naartoe. Kan ze wennen aan veel mensen. Ze gaat echt goed ik heb niks te klagen. En geniet erg van haar.


19 Juni 2011
Gisteren ben ik met Flow voor het eerst naar puppycursus geweest. Het is cursus met jachttraining vast. Dit was de eerste les dus nog geen jachtelement erin. Flow deed het erg goed, ze leert snel. Ze was in 1 les net zover als de puppen die al 4 weken op cursus zitten, ik ben dus erg trots op mijn meisje. Daarna ben ik nog met haar naar het tuincentrum geweest. Ze heeft lekker veel energie, na alle dingen was ze nog niet echt moe en wilde nog lekker ravotten met Carlos.
Vandaag ben ik met Carlos en Flow naar het bos geweest. Ze heeft zich super vermaakt. We zijn een klein stukje gaan lopen en daar kwamen we op een open veld. Daar heeft ze heerlijk gespeeld, met Carlos maar ook met andere honden. We kwamen nog een flatcoater retriever tegen van 17 weken, die hebben heerlijk gespeeld! Daarna nog wat oefeningen met haar gedaan die ik op cursus heb geleerd. Ze luistert ontzettend goed, de hond waar mee ze aan het spelen was ging de andere kant op en ik riep Flow terug en ze kwam eigenlijk meteen. Daarna hebben we onze ronde afgelopen omdat Carlos toch nog wel een heel stuk moest lopen. We hebben Flow dus gedragen, daar was ze het niet helemaal mee eens maar toch maar even doorzetten.
Vandaag vanwege vaderdag bij mijn schoonouders wezen eten. Flow ook mee daar naartoe en ze viel daar als een blok in slaap. We zijn daar ruim 3 uur geweest en ze heeft eigenlijk alleen maar geslapen. Het bos heeft haar toch wel heel veel nieuwe indrukken gegeven. Net bij thuiskomst zag ze haar grote vriend weer (die mag helaas niet mee naar mijn schoonouders) en zo moe als ze was bij mijn schoonouders zoveel energie kreeg ze toen ze Carlos zag. Ze waren blij om elkaar weer te zien en dat was dus weer spelen geblazen. Twee honden die inmiddels dikke maatjes zijn, ik kan niet anders zeggen dan dat het 200% genieten is!

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nl


21 Juni 2011
Hier gaat nog steeds alles prima! Flow gaat nog steeds erg goed. Ze pakt al haar oefeningen goed op, ze leert ontzettend snel. Moe is nog steeds niet echt te krijgen. Nu slaapt ze wel lekker in haar mandje maar over het algemeen is ze erg druk met spelen. Carlos blijft natuurlijk reuze leuk en die moet het dan ook vaak ontgelden. Buiten hangt ze constant in zijn kraag. Gelukkig vindt hij het niet erg en merkt er weinig van door zijn dikke vacht. Hij zoekt Flow ook vaak op, zowel buiten als thuis. Als ik met Flow weg ben geweest en Carlos moest thuis blijven begroeten ze elkaar uitbundig zo leuk om te zien!
Vandaag heeft Flow geholpen met dweilen. Ging niet zo heel makkelijk dus uiteindelijk heeft Jeroen haar bij zich genomen. Was wel erg leuk om te zien. Gaat dus nog steeds prima!
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


29 Juni 2011

Flow groeit goed en doet het verder ook prima. Ze leert steeds meer dingen die ze niet mag en wel mag. Op cursus gaat ze dus prima. Erg bijdehand en leert vreselijk snel waardoor ze zich gaat vervelen tijdens cursus. Ze vind het te langzaam gaan. Dan moeten we wachten omdat er bijvoorbeeld een nieuw commando wordt uitgelegt en dan gaat ze graven en dat soort dingen. De rest wacht geduldig maar Flow heeft dat geduld niet, is een hondje dat wil werken. Ze leert dan ook vreselijk snel. Inmiddels pakt ze wel haar rust thuis. Ze gaat nu gewoon lekker liggen slapen. Dus dat gaat ook goed.


5 Juli 2011

Gewoon even een fotootje van Flow:
Stabyhoun.nl 


12 Juli 2011

Kleine Flow wordt groot, ik heb haar gisteren nog een keer gewogen 9,8 kilo is ze maar liefst! Was net voordat ze weer moest eten dus niet eens met volle maag. Wat een hondje wordt het al. Gaat nog steeds erg goed, ze wil alleen nog niet erg apporteren of een apport iedergeval vast pakken. Dus daar gaan we deze week maar mee aan de slag. Zaterdag op puppycursus was ze lekker dwars. Ze deed het in het begin heel goed, nadat we ergens anders naar toe moesten lopen was ze er klaar mee en dacht ze je doet het zelf maar. Lekker eigenwijs. Ja je wil een stabij of niet he. 😉 Ze mag nu ook echt niet meer trekken aan de lijn. Nou lachen joh, ik doe over een wandeling van 3 minuten inmiddels een half uur, ze snapt er werkelijk waar nog geen snars van dat ze niet mag trekken. Nu gaat ze elke keer maar op haar kont zitten. Over een week of 9 snapt ze het denk ik wel. Haha nee hoor ze leert snel alleen dit is nog wel wat lastig. Wil je graag ergens naar toe mag het niet.  


15 Juli 2011 – Met Senna naar Flow & Carlos. 
Flow bij Marije
Stabyhoun.nl 
Senna komt een kusje brengen
Stabyhoun.nl 
Senna & Flow spelen samen
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 
Carlos & Flow samen
Stabyhoun.nl


23 Juli 2011
Vandaag heb ik weer puppycursus gehad de laatste van deze sessie. We hebben vandaag geoefend met een kraai en een konijn apporteren, dat ging erg goed ze wil het wild erg graag vastpakken. Ook hebben we het commando vooruit weer geoefend dat doet ze echt super. Zodra ze door heeft dat ze de oefening mag doen is ze niet meer te houden. Vandaag hebben we voor het eerst een spoor gelopen, het spoor kon ze zo helemaal volgen leuk om te zien, alleen het lekkers kon ze niet vinden op het eind was te goed verstopt. Als laatste gingen we oefenen met schieten zodat ze schotvast wordt. Dat vond ze niet echt leuk, maar volgende keer gaan we weer verder. Volgende week gaan we zwemmen met de groep, dat is verder geen puppycursus meer. Ik ben benieuwd hoe het gaat. Ik neem mijn camera mee, dus hoop dat ik wat foto’s kan maken. Verder gaat ze prima, met Carlos gaat ze heel erg goed dat zijn echt twee maatjes geworden. Het hierkomen gaat ook erg goed. Met andere worden een heerlijk hondje. Ik ben trots op mijn meisje! 


25 Augustus 2011
Patty schrijft: Flow logeert sinds vorige week zaterdag hier, omdat Marije met een paar vriendinnen met paarden op vakantie is. Het is een echte dondersteen, maar ook oh zo lief. Tegen het aanrecht opspringen op tegen de tafel om te kijken of er iets lekkers ligt, maar even later op haar rug slapend aan mijn voeten. Ook het hondje van mijn ouders is hier te logeren, dus ineens 3 honden in huis. Toch merk je daar niet zoveel van, want het gaat echt super samen.

Senna & Flow
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 

Update 2: 25 augustus 2011:
Flow heeft vandaag voor het eerst een klein stukje gezwommen! Met heel veel aanmoedigen en de eerste keer een beetje hulp kwam ze naar me toe gezwommen. Daarna kwam ze nog een keer helemaal uit zichzelf.
Stabyhoun.nl 


24 September 2011
Even een update hoe het met Flow gaat. We zijn inmiddels weer een heel tijdje verder en Flow ontwikkeld zich goed. Ze is groot geworden en bijna net zo hoog als Senna inmiddels. Ook heeft Flow heel veel schimmel gekregen, en elke dag lijkt het nog meer te worden. Ik ben dus heel benieuwd hoe ze straks gaat worden.
Thuis gaat ze goed, ze speelt heerlijk met Carlos en nadat Flow een week bij Patty is geweest en daarna weer herenigd is met Carlos was ze dol gelukkig. Ook Carlos was helemaal blij dat zijn vriendin weer thuis was. Nadat ik me afvroeg of ik er goed aan had gedaan om bij een hond van 8 een pup er bij te nemen, heb ik die dag dubbel en dwars de bevestiging gehad. Ze zijn gek op elkaar, ik vind dat prachtig om te zien en is echt een cadeautje.

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


28 September 2011

Samen kluiven
Stabyhoun.nl


5 december 2011Even een update over Flow dat is namelijk al weer zo lang geleden. Met Flow zijn we inmiddels begonnen met vervolgtraining. Nog meer voorbereiden op de jacht. Helaas ben ik iemand die het erg goed wil doen en daarom wel eens te veel druk op Flow leg. Dat is gelijk te merken, Flow gaat zich vooral dan met andere dingen bezig houden en niet meer zo zeer met wat ik van haar vraag. Op het moment dat ik de druk er af haal en het vooral weer leuk maak gaat het geweldig. Ze doet het goed en leert nog steeds erg snel. Ze kan al zo ontzettend veel en luisterd ontzettend goed. Als we aan het wandelen zijn en ik roep haar of fluit haar terug komt ze eigenlijk meteen.Ze is een heel bijdehand hondje wat eigenlijk met alle honden speeld. Ik heb zelf een berner senner in huis waar ze tegen op moet, met als gevolg dat eigenlijk geen enkele hond te groot voor haar is en ze dan ook wild ravot met alle honden. Een heerlijk vrij hondje waar ik prima samen mee kan werken. Het is wel een hond die graag uitdaging wil en wil denken. Ik wilde daarom heel graag de jacht met haar in. Het lijkt er alleen niet helemaal in te zitten dat ik de jacht met haar in ga. Zowel Flow maar vooral ik zijn niet schotvast. Ik schrik van een schot met als gevolg dat Flow ook weer schrikt. Vuurwerk doet haar bijvoorbeeld niks. Het is dus vooral een reactie van mij op haar.We zijn nu een beetje aan het zoeken wat ik verder leuk vind om met haar te doen. Binnenkort ga ik een lesje speuren doen. Wie weet vinden we dat alle twee wel erg leuk. Ik zeg vooral wordt vervolgd! Ohja hebben jullie ook van die knuffelhondjes? Flow vindt het heerlijk om bijvoorbeeld in de avond op je schoot te liggen helemaal tegen je aan en zo in slaap te vallen.  


28 december 2011
Patty schrijft: Flow is vorige week dinsdag loops geworden (20 december) voor de eerste keer. Tot op heden heb ik dus van Berber en Flow vernomen dat ze loops zijn geworden, de andere dames nog niet, voor zover ik weet.
Flow logeert nu even een weekje bij ons, i.v.m. Carlos (nog een volle reu). Had ik mooi de kans om even foto’s te maken, met name van Flow’s witte kant, waar ze haar nestnaam “Witje” zo aan te danken had. Ze heeft een hoop schimmel gekregen, nog meer dan op de foto’s te zien is:
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


01 Januari 2012
Flow kreeg met oudjaar vuurwerk naar haar toegegooid toen ze met Jeroen aan het wandelen was. Ze was van tevoren helemaal niet bang en liep vrolijk kwispelend door de wijk, terwijl vuurwerk rondom haar werd afgestoken, maar vanaf dat moment sprong ze zo ongeveer 3 meter de lucht in (bij wijze van spreken) van schrik. De ronde daarna was ze nog wat op haar hoede, maar de rest van de dag was ze weer helemaal rustig en vond ze het allemaal prima. Ging prima dus, maar wat een idioten!


14 Januari 2012Gisteren ben ik met Flow en Carlos naar het strand geweest. Voor Flow was het de eerste keer op het strand. Ik was heel benieuwd. Thuis luistert ze erg goed maar ja op het strand met al die lekkere luchtjes. Het strand op en maar gelijk los, ik dacht zie het wel. Nou luisteren deed ze echt perfect, kwam zich regelmatig melden, hield mij in de gaten enz. kortom heerlijk wandelen. Carlos en Flow hebben heerlijk lopen rond struinen op het strand. Lekker met elkaar spelen, Flow met andere honden spelen en vooral heel veel nieuws ontdekken. Het water vond ze nog wel een beetje eng. Ze ging heel stoer naar de branding toe, maar had niet begrepen dat golven ook weer terug komen. Grappig gezicht en snel terug rennen naar het droge. De lange scheermesje vond ze erg leuk om mee te nemen. Dus elke keer kwam ze er weer mee aan zetten. Carlos die wilde nog wel verder lopen maar ik vond het voor Flow lang genoeg dus zijn we weer terug gelopen. Terug in de auto vielen ze alle twee in slaap. Ze hebben dus een heerlijk middagje gehad alle twee, en ik ook. Mooi om je honden zien te genieten en zo met elkaar om te zien gaan.Zoals jullie kunnen zien krijgt Flow trouwens best wel veel schimmel. Witje is inmiddels niet meer witje.

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


2 April 2012Ook wij vonden de terugkomdag erg leuk! We hebben genoten van het speuren, zowel Flow als Carlos. Flow ging erg goed en had mij al opgegeven bij een hondenschool om daarmee te gaan beginnen. Ik vond het dus leuk om te zien hoe ze het oppakte. Carlos verbaasde mij nog meer. Die vond het helemaal fantastisch en inmiddels thuis ook afentoe een spoortje voor hem uitzetten. Daarna natuurlijk heerlijk gewandeld. Bij thuiskomst zijn ze alle twee heerlijk gaan slapen.Verder gaat het prima met Flow, ze dartelt lekker in het rond en speelt met haar vriendjes in de buurt. Een paar weken terug heeft ze een nieuw speelmaatje erbij gekregen. Mensen bij ons uit de buurt hebben een dobberman pup gekocht. Lekker speels en is opgewassen tegen Flow, leuk om te zien dus.Carlos wordt ouder en ik merk nu dat er verschil in de beweginsbehoefte komt. Met Flow loop ik nu dus regelamtig een rondje extra, inmiddels is er ook een hondje bij die ik regelmatig uit laat voor mensen en daar is Flow ook helemaal gek mee. Ook een teefje en is net zo groot als Flow alleen iets ouder. Dan laat ik Flow en Carlos eerst samen een stukje uit en dan haal ik het andere hondje op en doe nog even een flinke ronde met die twee. Ook gaat Flow altijd mee hardlopen met mij. Ik ben langzaam aan begonnen en het rustig opgebouwt met Flow. Ze vindt het echt prachtig, zodra ik begin is ze eigenlijk al niet meer te houden, erg leuk om samen te doen.En nu op naar 9 april, jarig!!


Mei 2012
Flow en Carlos
Stabyhoun.nl

In de vaart getuimeld en kopje onder gegaan, gek beest! 
Stabyhoun.nl


21 Mei 2012
Ze lijkt steeds meer en meer schimmel te krijgen!
Stabyhoun.nl 


18 Juni 2012
Ja hoor t is zover. Flow is sinds gisteren of vandaag voor de tweede keer loops. Eerst een hele hond uitgevallen en nog steeds slecht in haar vacht en dan nu toch echt loops. Helaas voor flow niet meer los. Morgen breng ik haar voor twee en een halve week naar Patty. Wij gaan op vakantie, er komt wel een vriendin van ons oppassen, maar zij heeft bijna geen verstand van honden. In overleg met Patty besloten dat als Flow loops zou worden dat ze naar Patty zou gaan. Ik had verwacht dat ze pas over ander halve week loops zou worden, maar nee ze is eerder loops geworden. Toch wordt zo lang mijn hondjes missen wel een hele opgave! Ik ben ontzettend blij dat Flow bij Patty terecht kan, aan haar durf ik mijn draak toe te vertrouwen!
Het is een geweldig hondje maar tegelijkertijd ook niet echt makkelijk. Ik heb uitdaging zat met haar.
Ze gaat dus lekker een tijd bij mama spelen. Patty dank alvast! 


1 augustus 2012

Nog wat foto’s van Flow tijdens haar verblijf bij ons in juni/juli:
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


21 Augustus 2012
Ik weet eigenlijk niet zo heel veel te vertellen behalve dat ik vol op van mijn hondjes geniet. Heerlijk wandelen met ze en dingen aan leren.Met Flow ben ik bezig om steeds meer dingen aan te leren. Het is een hondje wat erg leergierig is, en daarom train ik de meest nutteloze dingen. Flow vindt het leuk om met mij of Jeroen bezig te zijn en pakt de dingen dan ook erg snel op. Inmiddels als ik het commando “zoek bank” geef gaat ze buiten een bankje zoeken en geeft ze dus aan waar die is. Je hebt er niks aan maar Flow vindt het fantastisch.Carlos en Flow beginnen nu te verschillen in behoefte aan beweging, ik laat Flow daarom 1 keer per dag een uur uit zonder Carlos en train ik lekker met haar dat uurtje. Ze luistert echt fantastich, rustig in huis, volgt prima doet alles op commando. Ik denk het wordt saai, tot vanmiddag dat ze weer het land in glipte om even een koeienvlaai burgemeester te maken. Dan denk ik oh nee daar gaan we weer, maar moet ook eigenlijk niet te veel eisen stellen. Ze is pas ander half en luisterd echt super, ik mag echt niet klagen en aan de andere kant ze kan natuurlijk niet altijd braaf zijn.Het zwemmen dat is nog wel een erg lastig puntje. Ik probeer vaak haar te leren zwemmen maar tot op de dag van vandaag is dat nog niet echt een succes. Ze vindt het wel heerlijk om pootje te baden en koelt ze toch lekker af. We blijven het gewoon proberen en als ze nooit gaat zwemmen is het ook niet echt een probleem. Vorige week zijn we met een heel groepje stabijtjes wezen wandelen waaronder Pip, Jip, Melo Flow en Senna. Een erg leuk weerzien om een aantal broertjes en zusjes te zien uit het nest. Flow had Jip en Senna al snel gevonden en die heeft zich heerlijk vermaakt. Ook hier niet zwemmen. Carlos had ik niet mee genomen, het was voor hem te ver en te warm.Hmm ik had eigenlijk niet zo veel te vertellen. Al met al toch een heel verhaal geworden. Ik lees jullie berichten weer op internet en misschien tot snel. In ieder geval tot op de fokkersdag!


15 December 2012
Ik zag tot mijn grote schrik al heel lang geen update maar heb gegeven van Flow en Carlos. Hierbij dus even een update voor de mensen die het leuk vinden.Eigenlijk gaat alles heel goed bij ons. Flow heeft tegenwoordig geen bench meer. Flow heeft zo lang een bench gehad omdat ze het wel fijn vond. Ze lag er graag in, haar berschermde plekje. Helaas zoals een aantal van jullie wel weten was Flow aan haar pootje begonnen te knagen, na de fokkersdag werd het erger en erger dus heeft ze een tijd een kraag om gehad. Alleen de kraag en bench dat werkte niet. Dus dan maar uit de bench, dat gaat prima eigenlijk. Flow haar pootje is helemaal genezen en slaapt nu lekker op een kussen.Verder zijn we druk met speuren. Flow vindt het echt geweldig, het is elke keer weer een feestje en ze doet het best goed. Af en toe is ze wat onzeker en teveel op mij gericht. Nu is dat wel eens lastig, ik vind dat Flow helemaal niet zo gericht is op mij, ja schaam ik eis wat veel, en wil dus dat ze nog meer gericht is op mij maar dit is juist met speuren niet handig.Carlos gaat ook nog steeds goed, hij wordt nu wel echt oud en na zijn castratie is dat helaas goed te merken. Maar hij loopt op zijn tempo nog zijn rondje mee en doet het verder goed. Hij speelt lekker met Flow en doet zijn ding. Ook hij gaat zo afentoe mee speuren, nou dat is 1 groot feest voor hem. Hij is alleen maar aan het blaffen van vreugde.Twee weken terug ben ik lekker met Carlos en Flow naar het strand geweest en ander half uur gelopen. Ze vonden het prachtig, Carlos houdt dat ook nog vol. Ze hebben heerlijk geravot en met golven gespeeld.Flow zwemt nog steeds niet, maar na een ervaring vorige week met een andere hond die achter de eenden aan ging in ijskoud water en er nooit meer uit wilde komen (onderkoeld naar da, nu alles weer goed) niet meer zo jammer.Flow is een heerlijk knuffel hondje die de hele dag wil knuffelen, het liefst licht ze op schoot.Twee weken terug zijn we een weekend weg geweest, Jeroen had per ongeluk de slaapkamer deur open gezet, haha nou je raad het al madam sprong op bed en kwam bij mij liggen.Ook nog een dag bij mijn zusje gelogeerd, Flow mocht mee naar boven en bij mij op de slaapkamer slapen. Ook daar is ze tegen mij aan gaan liggen en zijn we samen in slaap gevallen.Met andere woorden nog steeds helemaal gek op mijn honden en de band met Flow groeit met de dag! Wat is het toch een fatastisch hondje.Nu zijn jullie weer even bij.


9 april 2013
Kleine flow vandaag jarig, ze is 2 jaar geworden. Leuk, lief meisje! 
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


1 september 2013
Vandaag zijn we (Marije en Patty) gaan wandelen met een groepje bazen en honden. Hieronder een aantal foto’s van Flow”tje”!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 


13 april 2014 
Vandaag hebben Marije en ik (Patty) een workshop Balans & coördinatie gedaan met moeder (Senna) en dochter (Flow). De dames deden het beide erg goed en vonden het heel erg leuk. Hieronder wat foto’s van Flow.  
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


14 april 2014
Even een update over Flow. Dat heb ik namelijk al heel lang niet gedaan. Oeps!Er is inmiddels heel wat veranderd. Jeroen en ik zijn niet meer samen. Dit had nog al wat inpact voor de hondjes en mij. Ik moest direct op zoek naar andere woonruimte. Ik heb tijdelijk in Vinkeveen gewoond, waar het echt heerlijk was voor de honden. Lekker aan het water met een heerlijk tuintje. Daarna ben ik naar mijn moeder gegaan. Uiteindelijk heb ik woonruimte kunnen vinden in Wilnis vlakbij mijn moeder. Ik woon hier nu al weer bijna een half jaar. De honden zijn al helemaal thuis en gewend.Inmiddels heb ik ook al weer een maand of 10 een nieuwe vriend, de meeste van jullie hebben hem ontmoet met de vorige nestwandeling. Hij is helemaal gek op de honden en de honden op hem.Ook ben ik van baan veranderd. Ik werk inmiddels als leerling trainer bij KNGF geleidehonden. Een fantastische baan waar ik alles in kwijt kan. Carlos en Flow gaan mee naar het werk. Flow moest in het begin erg wennen aan de kennel, daar verblijven ze als ik werk. Inmiddels is Flow helemaal gewend en blijft ze heerlijk in haar mand liggen als er mensen binnen komen. Na het werk ga ik met Flow elke dag een uur lopen in het bos. Met andere woorden ze komt niks te kort.Alle veranderingen hebben Flow erg goed gedaan. Ze is een stuk rustiger geworden.Ook doe ik met Flow workshops. Ik vind het heerlijk om samen met haar bezig te zijn. Wij hebben inmiddels een workshop dogdance achter de rug en afgelopen weekend met Senna en Patty balans en coördinatie.Hier gaat het dus eigenlijk steeds beter met kleine Flow. Flow blijft voor mij mijn kleine meisje, maar ja Carlos natuurlijk gewend.Ik hoop jullie binnenkort weer te zien. Liefs Flow Carlos Kevin en Marije


20 april 2014

Foto’s van het wandelen in het bos! 
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl0


3 juli 2014
Flow heeft afgelopen week voor het eerst gezwommen! En daarna nog een paar keer. Na 3 jaar uiteindelijk dan toch nog!
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl


14 Januari 2017
Vandaag zijn we lekker gaan wandelen met Flow, Senna en Dieke. Weer eens wat foto’s van Flow! Het gaat erg goed met haar!
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Moeder en dochter (Senna en Flow)
Stabyhoun.nl 


Juli 2020
Flow hier te logeren, samen met Raya (Senna’s zus). Het geeft een mooi gezicht in het park, met 5 Stabijs. Van links naar rechts: Flow, Eem, Melo, Dieke en Raya. 
Stabyhoun.nl 


22 Augustus 2020
Flow is gisteren te pakken genomen door een hond. De enige aanleiding was dat ze een teefje is. 1 gaatje wel vrij diep en voor de rest blauw. Ze heeft ab en pijnstilling. Gisteren kwam ik andere honden tegen en daar was ze gelukkig heel oké gelijk naar. Verder heeft ze er gelukkig weinig last van. 


12 Oktober 2020
Hier gaat alles nog steeds heel goed met Flow. Zij en de 2 jongens zijn echt een eenheid.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


20 November 2020
Flow weet niet hoe snel ze op moet staan om naar buiten te gaan altijd. Die wil altijd elk moment van de dat wandelen🙈 Ze wordt wel lekker grijs ondertussen. Nu gelukkig heel rustig in huis en kan daar lekker slapen. Ik train eigenlijk elke dag met haar naast de wandelingen. En met alle 2 staat ze nog steeds te tapdansen. Ongeacht hoe vaak op een dag. Ik loop met Flow zelfs later op de avond nog een ronde van 5 km. Zonder zou ze ook kunnen hoor. Maar ze vindt t heerlijk om er op uit te gaan.


1 Januari 2021
De beste wensen! En dit was Flow! Super relaxt. Hard gewerkt om haar zo relaxt te krijgen.

22 Januari 2021

7 Februari 2021

5 Maart 2021
Enorm jachtinstinct heeft onze Flow …

12 Maart 2021
We hebben een heropvoeder in huis. Flow laat goed weten dat hij niet bij haar kluifjes af moet pakken en wanneer ze geen zin heeft om te spellen. Scheelt zo een hond in huis die helpt opvoeden 😉

9 April 2021
10 jaar alweer! Flow heeft het samen met de jongens uitgepakt! Flow mocht op haar verjaardag de nieuwe onderdelen van mijn hondenschool uit proberen. En de krukjes nog even gedaan. Ze vindt trainen geweldig. Wat maakt haar niet zoveel uit. Als ze maar mag werken❤️

10 Oktober 2021
Binnenkort mag er nog een v. ’t Brabants Bontje het huis bij Flow onveilig gaan maken. Flow krijgt er een maatje bij; Fender

9 April 2022 (11 jaar!)
Flow gaat nog steeds heel erg goed. Ze geniet ook van Fender die er vorig jaar bij is gekomen. Genieten met die twee. Gefeliciteerd iedereen!

28 Juli 2022
Wij zijn lekker met vakantie. Flow gaat wel vaker mee met de SUP en vindt het heerlijk.

31 Juli 2022
Mee naar de dierentuin; aapjes kijken. Ze vonden Flow net zo interessant als Flow de aapjes.

28 Oktober 2022

8 December 2022
Texel verkend. Genieten aan het strand.

26 Februari 2023
2 Brabantse bontjes in Friesland