Hylke

Hirundo Hylke v. ’t Brabantse Bont

Hylke heette Barry in het nest. Hij is op 19 juli 2017 naar zijn nieuwe baasjes toe gegaan.
Naar Koos en Dorien en hun twee kinderen: Floor en Nynke. Hylke woog 5,520 kilo met 8 weken.

Stabyhoun.nl 
Hylke is dekreu via de NVSW. 

Gezondheid:
HD A 
CD vrij 


20 Juli 2017
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Onze koning is gearriveerd! Hylke is direct na aankomst relaxed aan het verkennen gegaan. Vannacht heeft hij redelijk geslapen. Wel veel piepen, maar tussen 1 en 5 stil. Prima dus. Wel in de bench gepoept. Maar dat lag aan onze interpretatie van zijn gedrag. De brokjes verslikt hij zich nog wel in. Ze zijn klein en droog en onze Hylke is erg gulzig. Na weken van de brokjes ging het beter. Nu in vier seconden op in plaats van 2. 😉 


21 Juli 2017

Stabyhoun.nlDe tweede nacht. Tegen alle verwachtingen in. Ik, Hylke van ’t Brabantse Bont, heb vannacht geslapen van 24 uur tot 6.30 vanochtend en wel aan 1 stuk! Ook blijf ik in de buurt van mijn baasjes als ik los loop. Ik ben helemaal niet bang voor anderen, ik ben gister ook weer op de bso geweest. Bij andere honden kijk ik de kat nog wel even uit de boom. Ik vermaak me prima en mijn baasjes vinden mij ook leuk. Zover weer. Groetjes, Hylke


Zondag 23 Juli 2017
Fantastisch! Hoe snel hij onderdeel is geworden van ons systeem. Hij hoort er al echt bij. Wel een beetje eigenwijs. Als hij het nut niet ziet, dan blijft ie gewoon zitten, je aangapend met zijn hondenogen. Voetballen vindt ‘ie het einde, de eerste bal is al gesneuveld. Verder veel rennen en vooral knuffelen met Jan en alleman. Hij vindt iedereen leuk, is ook wel handig met zoveel mensen over de vloer. 
Vandaag heeft Hylke geholpen in de tuin (omgespit eigenlijk). Vanochtend uitgebreid gespeeld met de buurhond. En voor de rest, waar Hylke goed in is… slapen! En vanmiddag na een boswandeling en een bezoekje aan een terrasje is het goed slapen.


Dinsdag 25 Juli 2017
Gisteren heeft Hylke de vaccinaties gehad. Alles is in orde en Hylke is een echte man. 😉 ’s Middags zijn we naar het water geweest. 
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Vandaag heeft Hylke geholpen met tuinieren. Van de vaccinaties heeft hij niet echt last. Lijkt wel wat prikkelbaar, maar voor de rest geen probleem.
Stabyhoun.nl


Woensdag 2 augustus 2017
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Hylke is druk aan het socialiseren. We gaan met hem naar kinderopvang, hebben over de markt in Made gelopen en zijn bijvoorbeeld naar Breda geweest en hebben daar ook het treinstation bezocht. Overal zie je de sociale kant van Hylke, zowel bij mensen als bij andere honden. Over het algemeen is onze Hylke niet snel bang alhoewel hij wel eens de kat uit de boom kijkt. Onze kat Sammy en Hylke gaan nog niet makkelijk door 1 deur. Dat ligt aan onze Sammy en vraagt dan ook enige begeleiding van onze kant. Slapen doet hij eigenlijk al vanaf het begin goed. Hij slaapt door van 23.00 uur tot 6.30. Dan wordt hij door Dorien uitgelaten. Floortje en Nynke vinden hem geweldig alhoewel ze wel respect hebben voor zijn scherpe tandjes. Hylke speelt graag en helpt graag in de tuin. Schoenen vindt hij geweldig en als je niet uitkijkt speelt hij ook met je tenen, alhoewel ook daar zijn scherpe tandjes zijn effect sorteren. Morgen gaat hij twee weken terug naar Patty in verband met onze vakantie. Vanmiddag is hij daar nog even op zijn oude nest geweest als voorbereiding, maar hij voelt zich er meteen weer thuis.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Foto’s van vandaag aan het water
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Zondag 6 augustus 2017
Dit keer een update van Patty en dat zal de komende 1,5 week nog zijn, want zoals Koos eerder schreef, is Hylke in verband met vakantie weer twee weken bij ons. Hylke is een voorbeeldig hondje! Hij is nu sinds donderdagavond hier en heeft nog niet één keer iets binnen gedaan! Heel knap! Ook ’s nachts gaat het perfect en slaapt hij vanaf 23u tot 06.30-08.00 uur (afhankelijk van wanneer wij opstaan). Dat doet hij super! Hij speelt veel met zijn mama Dieke, maar vermaakt zich ook prima alleen in de tuin.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Gisteren zijn we bij zijn broertje Harvey en zijn baasjes Nadine en Miran geweest. De twee broers hebben aan één stuk door gespeeld. Prachtig om te zien! Op de terugweg in de auto heeft Hylke als een blok geslapen en ’s avonds en ook vandaag is hij nog wat moe. Vanochtend zijn we met Hylke naar het water geweest, daar is hij tot aan zijn buik in het water gegaan.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
We oefenen ook alle dagen even met gehoorzaamheidsoefeningen en dat doet hij al best aardig. “Zit”, “Down” en “Hier” begint hij al een beetje te snappen. Het is een hondje dat graag voor je wil werken (met voer) en uit probeert te puzzelen hoe hij dat voer kan bemachtigen. Leuk om te zien! Het socialiseren staat ook hier niet stil. Gisteren een verre autoreis richting zijn broertje, paarden tegen gekomen tijdens de wandeling, kippen eten geven bij een van onze buren, etc. Hylke vindt alles prima en alles leuk!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Iedere avond even mee naar het park
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


Dinsdag 8 augustus 2017

Iets te hard geroepen voor wat betreft het niet binnen plassen en poepen. Vandaag en gisteren een paar ongelukjes gehad, maar goed… kan gebeuren! Eigenlijk doet Hylke het al heel netjes voor zijn leeftijd! Buiten loopt hij keurig met de rest mee. In het park een mooi gezicht met Senna, Dieke en Melo en vervolgens Hylke erachteraan. Luisteren doet hij al best aardig en hij loopt dan ook altijd los als we buiten zijn. Een knapperd is ‘t! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


Zondag 13 augustus 2017
Hylke heeft de afgelopen week weer van alles beleefd. Afgelopen woensdag is hij mee geweest naar de kinderboerderij en speeltuin, daarnaast zijn we druk geweest met van alles en nog wat (kippen verzorgen, honden ontmoeten in het park, gehoorzaamheids oefeningetjes, etc.). Vandaag is hij even bij Melo en zijn baasjes geweest, samen met Senna en Dieke. Die hadden hun handen vol aan een ondeugende Hylke.
Normaal gesproken doet Hylke het eigenlijk best netjes, op af een toe een ongelukje binnen na en een beetje uitdagend blaffen tegen Senna of Dieke binnen. Daarin is hij vrij makkelijk te stoppen en luistert hij prima. Ook buiten loopt hij altijd los mee en komt hij netjes, ondanks andere honden die hij ook leuk vindt. Knappe puppy!
Overdag is de bench niet zijn favoriete plek, maar ’s nachts vindt hij het meer dan prima en gaat hij er zonder problemen in. Hij blijft de gehele nacht stil en rustig en ’s ochtends gaat hij direct mee naar buiten (kort), krijgt zijn eten en daarna gaan we nog iets uitgebreider uit. Gedurende de dag vermaakt Hylke zich met van alles; hij is het liefste buiten in de tuin om daar allerlei kattenkwaad uit te halen of Dieke uitdagen tot spel is ook een van zijn favorieten (wat eigenlijk altijd wel lukt). Maar hij kan ook heerlijk relaxt liggen en slapen. Het is een heerlijk hondje!


Maandag 14 augustus 2017
Vandaag heeft Hylke in de ochtend gespeeld met zijn zusje Marta en broertje Tiebe in het park. Ze vonden het prachtig samen! Daarna zijn we met zijn allen richting de dierenarts gegaan voor de 12-weken enting. Hylke weegt alweeg 9.2 kilo, de grote reus! Alles was verder helemaal goed. ’s Avonds zijn we nog even met Dieke, Senna, Melo en Hylke naar het water geweest. Daar kwamen we nog een labrador pup tegen van 13 weken, dus dat was ook weer volop feest. Hylke slaapt wel vanavond, denk ik… 😉  

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Geváárlijke puppy’s! 
Stabyhoun.nl 
Foto’s van ’s avonds bij het water:
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl


Donderdag 17 augustus 2017
Vanaf heden zijn de updates weer van Koos en Dorien zelf. Hylke is weer thuis bij zijn baasjes. Wij vonden het ontzettend leuk om op Hylke te mogen passen en hebben van hem genoten. Dieke vond het ook gezellig en heeft veel met hem gespeeld. Hylke heeft het super gedaan en is uiteraard altijd weer welkom! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Vrijdag 25 augustus 2017
Hylke is na twee weken vakantie bij zijn moeder Dieke weer bij ons op het nest. En hoewel hij nog maar kort bij ons is geweest is hij meteen weer thuis. Zaterdag gestart met de puppycursus. Hij is daar rustig en kalm, doet wat van hem gevraagd wordt en gaat, hoewel hij wel zijn voorkeur heeft, vriendelijk met de andere honden om. Wat opvalt is zijn snelheid. Net of er een knop is omgegaan, ineens kan ik hem niet meer bijhouden. Eten doet hij nu drie keer per dag in plaats van vier. Half elf in de avond de laatste wandeling en daarna slaapt hij tot zeven uur in de ochtend. Wat een heerlijk beest!

Voor het eerst mee naar zee!
Stabyhoun.nl
Spelen met de sproeier
Stabyhoun.nl


Maandag 4 september 2017
Ze denken dat ik geen doorzetten ben, maar deze tak heb ik helemaal van school in mijn bek mee naar huis genomen bij een temperatuur van 30 graden! 
Stabyhoun.nl 
Hylke met zijn nieuwe vrienden
Stabyhoun.nl 
Op de puppycursus
Stabyhoun.nl 
Vrienden voor het leven
Stabyhoun.nl
Hylke zijn witte billen zijn ook verdwenen…
Stabyhoun.nl


8 Oktober 2017
Onze Hylke is een echte familiehond en past heel goed in het gezin. Ik ben er dan ook van overtuigd dat de aanpak van Patty gunstig is geweest voor zijn ontwikkeling. Ik bedoel specifiek het vroegtijdige kennismaking met ons als toekomstige eigenaren, maar ook zoveel mogelijk met anderen. In week zes bijvoorbeeld heeft Hylke kennis gemaakt met alle kinderen uit de klas van onze twee dochters. Hij is rustig, niet snel bang of uit het lood geslagen. Bovendien is hij leergierig en goed mee te trainen. Enig puntje blijft zijn gevoeligheid voor plotseling geluid en dan is de drang tot vluchten groot, we zijn daar druk mee aan het trainen. Hij groeit flink, is inmiddels al zijn hoektanden kwijt en ontwikkeld zich tot een mooie grote hond. Het blijft wel een Stabij, houdt van een plezierige aanpak i.p.v. een strenge, is slim en lijkt je zo nu en dan in het ‘ooitje’ te nemen. Hij is gek op andere honden evenals op eten. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl  
Stabyhoun.nl


7 November 2017

Onze Hylke groeit voorspoedig. Hij is de 18 (!) kilogram reeds gepasseerd. Ook is hij inmiddels flink aan het puberen geslagen. Niks kan je laten slingeren want het wordt meteen afgestraft. Hij lijkt soms goed te weten dat iets niet mag, hij kijkt je dan ook ietwat uitdagend aan. Zijn tanden zijn grootdeels gewisseld, hetgeen overigens niet wil zeggen dat hij niks meer kapot kan knagen, slopen kan hij als de beste. Verder graaft hij graag in de tuin. Hylke is heel goed te trainen. Commando’s leert hij snel aan. Een Stabij blijft hij echter, een tikkeltje eigenwijs en als hij geen zin heeft doet hij het ook niet. Loslopen is met hem lastig, vooral in omgeving waar het wat drukker is. Hij wil nog wel eens schrikachtig reageren (wat niet ongewoon is op deze leeftijd) en de neiging tot vluchten is dan aanwezig, alhoewel wij wel constateren dat hierin langzaam verbetering is te zien. Omgaan met mensen is wat onze Hylke graag doet. Hij is gek op kinderen, wil met iedereen spelen. Ook heeft hij heel veel hondenvriendjes, waarmee hij graag stoeit. Kortom het gaat goed.


April 2018
Hylke heeft meegedaan met de Kampioenschaps Clubmatch van de NVSW. Zie hieronder het rapport:
Stabyhoun.nl

En nog wat foto’s van Hylke
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


21 April 2018
Want water blijft leuk!
Stabyhoun.nl


6 Mei 2018
Net terug van de vakantie in Zuid Frankrijk. Hylke was mee en heeft zich uitstekend vermaakt. Auto ging super, toch ook weer blij om thuis te zijn. 
Stabyhoun.nl


23 Mei 2018
Hiep hiep hoera! Hylke is 1 jaar! Broertjes en zusje ook gefeliciteerd!
Stabyhoun.nl


28 Mei 2018
Nat en een beetje moe …. Dit is de oorzaak!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
En dan weer donderjagen, dat kan Hylke als de beste!
Stabyhoun.nl 


22 Juli 2018
Stabyhoun.nl


5 September 2018
Hylke heeft eindelijk gezwommen!
Stabyhoun.nl


4 Oktober 2018
Stabyhoun.nl


15 December 2018
Baas, ik wil spelen!
Stabyhoun.nl


26 Januari 2019
Hylke wil er graag bij horen. Noemen we ook wel … een Stabij!
Stabyhoun.nl


24 Maart 2019
Wat is ‘ie toch mooi!
Stabyhoun.nl


12 Mei 2019
Stabyhoun.nl


23 Mei 2019
Hoera, 2 jaar! Hylke heeft een extra groot stuk van zijn lievelingsworst gekregen. 
Stabyhoun.nl


27 Oktober 2019
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


21 November 2019
Hylke staat sinds vandaag op de dekreuenlijst van de NVSW! We zijn benieuwd of er voor deze prachtige, heerlijke hond een mooie dame voorbij komt! 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


4 December 2019
Nieuwsgierige Hylke
Stabyhoun.nl


9 Februari 2020
Hylke speelt Maria in de gelijknamige … 
Stabyhoun.nl


27 Februari 2020
Sjonny
Stabyhoun.nl


12 April 2020
Je kunt ook alles met ‘m doen… Fijne dagen allemaal!😂
Stabyhoun.nl


15 April 2020
Water!!
Stabyhoun.nl


23 Mei 2020
Hylke 3 jaar! 
Ik heb mijn cadeautje binnen!
Stabyhoun.nl 


18 Juni 2020
Eindelijk mijn eigen zak met zand!
Stabyhoun.nl 


21 Juni 2020
Het water is zo koud!
Stabyhoun.nl 


2 Oktober 2020
Hylke en Flicka. Zijn toekomstige, kortstondige en eenmalige, gemalin😂😉
Over een aantal weken mag hij waarschijnlijk Flicka dekken. 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


25 Oktober 2020
Hylke heeft vandaag Flycka gedekt en nu is het afwachten! Hopelijk over 9 weken puppy’s in Rotterdam.


31 Oktober 2020

Zoekplaatjes
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


4 December 2020
Van Hylke de groeten😉 Hij wordt papa!
stabyhoun.nl


18 December 2020
stabyhoun.nl


27 December 2020
Hylke is vandaag papa geworden van 6 reuen en 1 teefje!


2 Januari 2021
Gluren bij de buren!
stabyhoun.nl


13 Januari 2021
Even bezoekje gebracht bij de pups van Hylke. Moet je inhouden om niet nog een pup te nemen😉
stabyhoun.nl


20 Januari 2021
Stoute Hylke 😉
stabyhoun.nl


7 Februari 2021 
Deze kan echt geen genoeg van krijgen van de sneeuw. Rennen, springen, 3 lange wandelingen. Ik word er moe van😉
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


5 Maart 2021
Onze mooie jongen is naar de kapper geweest! 
stabyhoun.nl


30 Maart 2021
stabyhoun.nl


12 April 2021
Hylke de sloper
stabyhoun.nl


25 November 2021

Hylke vanmiddag geopereerd nadat hij gister tijdens de wandeling iets verkeerd heeft binnengekregen. Veel lucht in darmen en overgeven , vanwege verdenking blokkade in darmen. Gelukkig niet aan de hand, wel veel lucht en een stevige milt. Moet vanzelf weer goed komen, zielig is ie wel. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


28 November 2021
Hylke gaat gelukkig weer goed. Eet en drinkt gelukkig weer goed. Buikwond ziet er ook goed uit. Maar wat hebben we ons zorgen gemaakt; eind goed……

27 Februari 2022
Hylke wil graag een snoepje uit de la

22 April 2022
Hylke wil een snoepie…

3 Mei 2022
Ik doe iets wat niet mag…

7 Mei 2022
Deze wil ik jullie niet onthouden. Hylke zijn tweede nest.

20 Mei 2022
Hylke waakt over het kantoor van ‘de baas’.

6 Juli 2022
Mijn kip!

5 Februari 2022
Mee ontbijten