IJssel

IJssel Scout v. ’t Brabantse Bont

IJssel heette in het nest Linge en gaat eind september richting haar nieuwe familie in Engeland. Voluit heet ze IJssel Scout v. ’t Brabantse Bont. Ze gaat bij Simone & Richard wonen. Tot die tijd is ze eerst nog hier (tot 15 weken) en zullen wij op haar passen. Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan. 

Simone & Richard met IJssel (15 weken)
Stabyhoun.nl 

Gezondheid

HD B 
ED vrij
Embark getest 


11 Augustus 2019

Sinds donderdag (8 augustus) lopen de dames hier vrij rond (sinds hun broer Juup ook uit huis is gegaan). IJssel heeft haar eerste nacht in de bench gehad. Daar moest ze nog even aan wennen. Onder licht protest ging ze toch al vrij snel slapen en ’s ochtends rond half 8 kwam ze er pas weer uit. Op een matras erbij geslapen. Een geslaagde eerste nacht. Knappe meid! Vrijdagnacht was een minder goede nacht. IJssel is wel rustig geweest, maar toch wat vaker gepiept. Met wat steun en tussendoor een ‘nee’, heeft ze ondanks dat toch een goede nacht gehad en heb ik haar om half 8 wakker gemaakt. Vannacht heeft ze het super goed gedaan. Geen piepje tot vanmorgen 7 uur! Verder is IJssel mee geweest naar een verjaardag van mijn oma, waar ze vooral lekker heeft liggen slapen. En voor uitstapjes naar het park hebben ze nu een fiets-/wandelkar waar ze in kan, zodat we ook met Dieke kunnen lopen en IJssel in het park eruit kan en lekker even mee kan lopen. Dat gaat goed, ze lijkt de kar fijn te vinden en kijkt haar ogen uit wanneer ze er in zit. In het park gaat ze soms zelf al tegen de kar aan staan: “ik wil er weer in”. Waarop ze vervolgens weer vanuit de kar alles bekijkt. Vandaag zijn we naar Jibbe geweest, samen met IJssel en Eem. Daar hebben ze dikke pret gehad met zijn drieën. Na het bezoek aan Jibbe, moesten we nog even naar de bouwmarkt om palen te halen (om de tuin puppyproof te maken). Vanuit de kar heeft IJssel ook alles rustig bekeken. Qua zindelijkheid gaat het goed. Ze heeft nog niets binnen gedaan. Knappe meid! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 


15 Augustus 2019

Ijssel is afgelopen dinsdag met een deel van haar nestgenoten mee geweest naar de dierenarts. Helemaal in orde en 5.5 kilo was IJssel! De bench is niet haar favoriete plaats wanneer ze daar ’s avonds in gaat om te gaan slapen. Ze piept dan even zachtjes. Met een “Nee, ga maar slapen.”, is ze eigenlijk direct stil en gaat slapen. Rond 6/half 7 piept ze vaak weer. Vaak proberen we dat dan toch nog even te rekken tot ongeveer 7 uur, omdat met de twee zusjes (Eem is er natuurlijk ook) ze ook direct “aan” staan als ze uit de bench gaan. Ze duiken op Dieke om te drinken, gaan vervolgens buiten plassen en direct daarop volgt het samen stoeien en spelen. Na het plassen weer terug de bench in, is bij hun geen optie. 😉 Verder gaat het erg goed, ook de nachten vind ik eigenlijk heel erg goed gaan! IJssel is een lieve, aanhankelijke pup, die naast het spelen met Eem, ook regelmatig even ons opzoekt. Andere honden vindt ze wel spannend en ze kijkt ook wat meer de kat uit de boom dan haar zus. Ze heeft dan onze steun of die van haar moeder nog even nodig, maar al snel gaat ze weer op ontdekking en gaat ze weer ondernemen. Een lief dametje! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 


22 Augustus 2019
Afgelopen week genoeg gedaan met de dames, maar ook een aantal dagen gewoon thuis geweest en geen gekke dingen gedaan (rust is ook goed). Vorige week vrijdag zijn we bij broer Juup op bezoek geweest. In het bos hebben we even kennis gemaakt met een paard. Op zaterdag was er een verjaardag van mijn moeder, waar de dames ook mee naar toe waren én we zijn daar blijven logeren. Ze hebben het super knap gedaan! Zondag rustdag. 😉 Dinsdagavond zijn we even naar het meertje vlakbij geweest. Vandaag zijn we naar Slot Loevestein geweest met Vito en de dames waren ook mee. Beide hebben het goed gedaan. IJssel is op ontdekking gegaan en vanuit de kar heeft ze vanalles bekeken en kreeg ze volop aandacht van voorbijgangers. Ze ging liggen slapen langs een box met harde geluiden en ‘geweerschoten’. Naderhand weer in de kar en zijn we nog even kort bij het water geweest. Genieten! 
De nachten gingen wat minder goed met IJssel, daarom ben ik weer terug gegaan met de stappen en opnieuw begonnen (ze begon midden in de nacht heel hard te blaffen, mogelijk doordat Dieke dan even was gaan kijken en ze er uit wilde). Ik ben weer beneden gaan slapen op een matras. Dat gaat goed, ze zijn de hele nacht stil tot 7-8 uur ’s morgens. Ik heb het matras in 2 dagen alweer een stuk verder kunnen schuiven zonder problemen. Op naar nog meer goede nachten! 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Slapen op Juup zijn favoriete plekje
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl
Foto’s van Slot Loevestein:
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


23 Augustus 2019
Wij hadden allemaal nog een dag vrij en wilden daarom graag nog iets leuks met Vito doen. Eem en Ijssel zijn beide mee gegaan naar de dierentuin vandaag (Ouwehands Dierenpark in Rhenen), waar ook honden zijn toegestaan. Ze hebben vanuit de fiets-/wandelkar hun ogen uit gekeken en hebben een zeeleeuwenshow bijgewoond. Een hoop indrukken rijker! Ze hebben het fantastisch gedaan! Beide hebben ze rustig gezeten of liggen slapen in de kar. Een mooie dag! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


25 Augustus 2019
Gisteren voor het eerst naar de puppycursus. IJssel had het vooral heel erg warm en wilde het liefst in de schaduw liggen. Voor de rest heeft ze veel indrukken op gedaan en vond ze het weerzien met een deel van haar zussen en broers wel gezellig! Daarna is ze nog mee geweest op de boot, voor het eerst mee varen. Dat vond ze wel mooi! Vandaag een rustdag, na alle activiteiten van de afgelopen dagen. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


31 Augustus 2019
Deze week heeft IJssel een rustige week gehad. Na alle activiteiten van vorige week, hebben we wat rust ingebouwd en ons werkende leven is ook weer in volle gang. IJssel en Eem houden ook elkaar wel bezig. Daarnaast liggen ze heel veel lief samen te slapen. Vandaag hebben we weer puppycursus gehad. Dat ging goed! En is een feestje, je broers en een aantal zussen terug zien! ’s avonds nog even naar een watertje hier in de buurt. Met het plassen heeft IJssel deze week een paar keer een klein ongelukje gehad. Meestal net in een moment dat wij het niet in de gaten hadden. Jammer, maar niet erg. Ze doet het verder zo goed! Ook in de bench doet ze het goed. Ze gaat rond 23uur slapen en tussen 7 en 8 uur ’s morgens komt ze er weer uit. Overdag zijn de dames tussendoor al 1,5-2 uur alleen en dat gaat goed. Andere honden vond IJssel erg spannend. Dat gaat steeds beter! We komen met regelmaat andere honden tegen en laten haar dan rustig wennen. Ze begint steeds losser te komen. Al met al doet ze het erg goed. Knapperd! 

Op de puppycursus
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


3 september 2019
Afgelopen zondag is IJssel met haar zus Eem en broers Juup en Jibbe, mama Dieke en Melo naar het meertje hier vlakbij geweest. Ze hebben lekker samen gespeeld. Op maandagavond zijn we even naar de heide geweest met de dames en Jibbe. Vandaag is IJssel bij de dierenarts geweest, waar ook haar zussen Lyka en Guusje waren. IJssel weegt nu 6,9 kilo. Verder is alles goed! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


5 September 2019
Vandaag is IJssel voor het eerst alleen geweest, zonder haar zus. Dat was niet zo’n groot succes (blaffen!), ondanks een gevulde Kong. Ze wilde graag naar haar moeder en Senna. Dat is ook best lastig! Stapje terug dus daarmee en verder oefenen. Overdag is ze bij Gise (Massimo’s moeder) geweest, samen met Melo. Dat was ook voor het eerst, zonder haar zus. Ze heeft zich prima vermaakt! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


22 September 2019
Een update is al even geleden, maar het gaat ook gewoon heel erg goed met IJssel. Ze is een heerlijk, open, ondernemend hondje. Soms wat onzeker met andere honden, maar ook dat is in de afgelopen weken enorm vooruit gegaan. Ze vindt andere honden nu eigenlijk heel erg leuk. Als ze te wild zijn en érg groot, dan hoeft het voor haar niet zo, maar dat is ook logisch. Thuis gaat het ook goed en tijdens de puppyles gedraagt ze zich voorbeeldig. Gisteren hebben we met een groot deel van het nest gewandeld, ter afscheid van IJssel, want helaas voor ons gaat ze komende week aan haar avontuur bij haar baasjes in Engeland beginnen, bij Simone en Richard. Natuurlijk gunnen we ze dat, maar wat zullen wij haar missen! Vandaag zijn we nog naar een rivier geweest bij Vianen, daar heeft ze gespeeld en gerend met nog een paar andere pups van dezelfde leeftijd (uit een nestje van een vriendin van mij), samen met Eem, Sien & Sam. Een feestje! 

Op de foto’s wat verschillende wandelingen van de afgelopen paar weken. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


25 September 2019
“Mijn baasjes zijn helemaal uit Engeland gekomen om me op te halen, morgen begin ik aan mijn grote reis!”


26 September 2019
Ijssel is doing fine in the car, we stopped at a service stop for a toilet break but she didn’t need to go. Back on the road and she’s back to sleep. But standstill traffic meant she had to sit on someone’s lap. At 13.30h we made it through passport control and we had some lunch after. There was no problem at all during the trip. She’s been asleep for almost all of it. We made it home in one piece!
Stabyhoun.nl


28 September 2019
Her first night with us was all fine, went to sleep, no problem in her crate and barked this morning about 7.30, I think. Things have been really good – yesterday was like a holiday! Richard took her for a nice walk in the morning where she was allowed off the lead and met a few dogs whilst out and about. Then in the afternoon we took her to the pet shop to get some chewy things (cows ears, tendons, crispy fish sticks) to keep her occupied and then we had a bacon sandwich whilst she chewed on a tendon. She only got a little bit worried when a fire engine started and a dog started howling at the noise – but a bit of reassurance and she settled back down again to eat her tendon. Then we chilled out in the afternoon and evening time went to go and see Rolo, Richards sisters dog. She was a bit worried as Rolo is quite big and super friendly (so wanted to play constantly) but Ijssel used us as a safety blanket and eventually go brave enough to go on the floor on her own 😂 She slept through the night (10pm) and then Richard had to be up very early for work so she barked when he got up but he left her to settle and then she didn’t make a sound until 7.30 again. All good here!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


17 Oktober 2019
IJssel is doing OK. She was going through a rough fear phase as she lost her whole support team. She’s doing better now. Everything is good, it’s our last day of being on holiday today so home tomorrow. Holly my friend has been taking very good care of her and sends me updates daily! She went to her first puppy class on Monday and did very well and I’m taking her to a ‘Bravery Boost’ workshop on Saturday to work on play, motivation and our bond.
Stabyhoun.nl 


20 Oktober 2019 
Stabyhoun.nl 


8 November 2019
IJssel went swimming today
Stabyhoun.nl


28 November 2019
My work are collecting some Christmas pictures for the coming holidays so I popped Ijssel in their little Christmas corner, haha!
Stabyhoun.nl


25 December 2019
Merry Christmas from the Plumb household!
Stabyhoun.nl


12 Januari 2020 
Spot the Staby! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


5 Februari 2020
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


6 Februari 2020
Swimming lessons, she loves it!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


16 Februari 2020
Finally a bit of sunshine!
Stabyhoun.nl


1 Maart 2020
Went to a dog show, got some rosettes! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


16 Maart 2020
We joined the outside swimming crew!!! Just like Juup and Jibbe. I am SO PROUD of this little lady. Swimming in a pool that’s warm with a life jacket it one thing but for IJssel the really world was a bit too scary. It will take some work to get a consistent swim but I’m so happy 💖😊


24 Maart 2020
Stabyhoun.nl


5 April 2020
Playing tug in the garden. She’s a funny girl! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


19 April 2020
She makes me laugh!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


24 April 2020
A different perspective! I was sunbathing and this lady crawled up to lay on my chest and lick my face … 🙂
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


10 Mei 2020
We found some bluebells at last 😍
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


24 Mei 2020
My pretty girl 😍
Stabyhoun.nl


19 Juni 2020
Finally! IJssel is in season! (12 months old).


17 Juli 2020
IJssel approximately 2 minutes after getting back in the car from our walk haha
Stabyhoun.nl 


21 Juli 2020
A few pictures from our holiday. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


23 Augustus 2020
Crossing her paws asking for some soup
Stabyhoun.nl


25 Augustus 2020
I got a portrait of IJssel done by a local artist. I love it so much! 
Stabyhoun.nl


4 September 2020
FINALLY IJssel and Jensen tolerating each other. She’s usually so obsessed with licking his face and he didn’t used to like her on him at all and it seems like something has clicked and she’s not desperate to lick him and he’s tolerating cuddles 🎉🎉🎉
Stabyhoun.nl


13 September 2020
Mantrailing! IJssel absolutely smashed it!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


29 September 2020
Stabyhoun.nl


3 Oktober 2020
Being lady like!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


10 Oktober 2020
Pub dog
Stabyhoun.nl 


12 Oktober 2020
Since we couldn’t come to Holland we’ve gone camping for a few days on the South Coast.
Morning cuddles on high alert for little birds and using my arm as a head rest to look out the door. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl  


25 Oktober 2020 
Sunday afternoon snooze
stabyhoun.nl 


9 November 2020
Becoming a third wheel in my own home 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


7 December 2020
Little dog, big beach
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


30 Januari 2021
A ball of Stabyhoun
stabyhoun.nl


31 Januari 2021
A small dusting of snow
stabyhoun.nl 


16 Februari 2021 
No control over her tongue 😜😂

stabyhoun.nl  


21 Februari 2021
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


27 Maart 2021 
We’ve been up at our friends farm working on our caravan and IJssel has had free run of the farm 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


18 April 2021
Chilling in the sunny garden 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl  


3 Mei 2021
IJssel taking up building inspection as a job. Richard hammering in new skirting, overseen by the Stabij 😂😂
stabyhoun.nl  


4 Mei 2021
“urgh hurry up mum! I want to swim!”
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


31 Mei 2021 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


11 Juni 2021
Happy birthday everyone!!
stabyhoun.nl 


17 Juni 2021
stabyhoun.nl 


10 Juli 2021
We had the unexpected pleasure of meeting another Staby today. His name is Arno. Never met a ‘wild’ Staby before 😂 if we’ve met other Staby’s it’s because I’ve arranged to meet somewhere.
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


27 Juli 2021
IJssel went to stay with friends while we had our mini honeymoon over the weekend. This is how she’s been since she got home last night 😴😴😴 Think she’s a bit broken!! She can’t keep her eyes open. I took her out for a 30 minute gentle stretch of her legs and after that she was right back to sleep!
stabyhoun.nl 


21 Augustus 2021
IJssel had her first assessment today via video chat and she was judged Very Good 😁😍 


19 September 2021
stabyhoun.nl 


3 Oktober 2021
stabyhoun.nl


2 December 2021
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


18 Januari 2022
I don’t have any pictures or anything but I just want to gush about how well IJssel has been doing with Mantrailing. Last weekend she worked so so hard, lots of brain power, to work out her problems. She has a bit of an issue with when her missing person has gone through a gate so we worked on that and even though she got tripped up by it, she worked so hard to pick up the trail again and found her person. It was a super long trail and it was about 40 minutes old which is the longest she’s trailed for. I’m so pleased with her 💕
💕 I was so proud of her. The next trail we did was across a field and also had a gate – she went towards the gate and then basically searched the whole field before deciding to go through it. But you could really see her brain working hard and she made the right choice in the end to find her person. She’s such a superstar 😍


24 Januari 2022
Ijssel once again did amazing on our mantrailing session yesterday. We threw a curveball at her and gave her a moving target and she smashed it!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
On the track of her moving target
stabyhoun.nl  


14 Februari 2022


25 Maart 2022
Enjoying the sunshine in the garden at work


26 Maart 2022

It turns out that one of Juup his (and Novi’s) babies is coming to us! I’ll be making the trip back to Holland in July to collect IJssels niece. I just couldn’t resist!


15 April 2022

Camping pooch


11 Juni 2022
Congrats to all!


3 Juli 2022

In the Netherlands with IJssel to pick Ada up and with some extra time for a family reunion!
From left to right: 1. Dieke & IJssel / 2. Eem, Dieke & IJssel / 3. Enza, Eem, Dieke, Ada & IJssel.

22 Juli 2022

27 Juli 2022
IJssel had a visit from her boyfriend Lincoln – keep fingers crossed for babies!

9 Augustus 2022

9 September 2022
Patty: “We went for a visit! Amazing to see you again and now on UK soil.”

17 September 2022
IJssel is due her puppies next week!

23 September 2022
Welcome to the world babies! 7 pups: 5 boys and 2 girls.

2 Oktober 2022

20 Oktober 2022

20 November 2022
Everyone has gone to their new homes this weekend except for the last little guy who goes tomorrow. It was an amazing and heartbraking time in equal measures. I cried when I put each puppy in their new owners car. But I also know they are going to amazing homes and there isn’t anything else I could have done to set them up for that.

27 December 2022

18 Januari 2023

23 Januari 2023

1 Maart 2023
A few weeks ago IJssel and I failed at our first try for our assessment in Mantrailing. It was all my fault – we got within 50m of our person and I thought she’d lost the trail so took her back and away from where the person was hiding. Today, a friend of mine helped me set up a mock assessment with the same conditions – 30 minutes old, 500m length and a double blind (so I have no idea where my friend has gone to hide). IJssel absolutely smashed it and her accuracy on the trail is phenomenal. The runner is in blue and IJssels trail is in red. I’m so proud of her and her persistence. I won’t ever make the mistake of thinking she’s lost again.