Jinte

Soca Jinte v. ’t Brabantse Bont

Jinte is op 29 oktober 2021 naar haar nieuwe eigenaren gegaan en woog toen precies 6,5 kilo. Jinte heette in het nest Emme. Voluit heet ze Soca Jinte v. ’t Brabantse Bont. Ze is bij Dianne en Jan gaan wonen en zal nog veel met hun op reis gaan. Heel veel plezier en geluk, ondernemende en zachtaardige Jinte! Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan.
stabyhoun.nl


24 Oktober 2021 
Jinte is nog niet in haar nieuwe huis, maar samen met Enza nog bij ons. Toch alvast even haar belevenissen op haar eigen pagina. Afgelopen vrijdag zijn de twee dametjes mee geweest naar Patty haar ouders in Vught. De reis daarheen en ook daar, deden ze meer dan prima. Ze zijn nergens van onder de indruk en hebben gespeeld met pup Sarah van 16 weken oud. Gisteren zijn ze een dagje naar Gise geweest, waar Enza zal gaan wonen, samen met oma en mama. Dat was gezellig en ging goed! Het buiten plassen is nog een uitdaging, maar gaat steeds beter! Daar zijn we sinds vrijdag mee begonnen. Vandaag hebben we ook de handdoek uitgepakt die Dianne en Jan opgestuurd hebben vanuit Griekenland. Jinte ging er meteen mee liggen in de bench. Zo schattig! 
stabyhoun.nl


28 Oktober 2021
Ja, vanaf nu kunnen wij ook meedoen met de “puppy spam” Leuk! Terug van vakantie en nu eindelijk bij Jinte! 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


29 Oktober 2021
We zijn thuis en ze stond al meteen op haar gemak de brokjes te eten. Het rijden in de camper vond ze wel spannend. In het begin ging het buiten plassen en poepen goed. In de avond ging het wel twee keer mis, maar dat was door onze onoplettendheid. Wat doet ze het verder goed! Het is een echte knuffelkont!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


31 Oktober 2021
Gisteren is de eerste nacht prima gegaan, Jinte heeft in het begin nog wat gepiept in de bench maar van 12 uur tot kwart over 6 (toen stond ik zelf op) was ze stil. Super trots op haar. 
Vandaag was Jinte om 8 uur wintertijd wakker maar ook nog rond 3 uur en 6 uur dus een mindere nacht wel allebei de keren een plasje gedaan buiten. Maar of het echt het plasje was of dat ze aandacht wilde, geen idee. Eerst alvast aan het uitrusten voor de training van vandaag. De training was heel leerzaam. Jinte heeft eerst nog even flink door de tuin gerend en lag daarna total los in de mand. 
stabyhoun.nl 


2 November 2021
Op de bank tussen ons in vindt Jinte heerlijk. Het voelt alsof ze al veel langer bij ons is dan die paar dagen. Ze is zo lekker op haar gemak. Het was afgelopen zondag ontzettend leuk om iedereen te zien en de training was heel interessant. Ze weet al precies dat ze bij de deur moet gaan staan als ze een plasje moet doen, zo knap! Vaak zet ik haar na een slaapje ook buiten maar net had ik haar eten klaar gezet en liep ze vanaf de voerbak naar de achterdeur en nadat ze buiten haar plasje had gedaan ging ze pas eten. Dit leek wel heel bewust. Jinte vindt het rendierenvel op een bankje niet zo mooi. 😉 Dat is een leuk iets om mee te spelen (eraf proberen te halen). Vanmiddag zijn we even naar de bossen geweest. Allemaal nieuwe geurtjes reuze interessant! 


4 November 2021
Hier heeft Jinte ontdekt dat de dweil wel heel interessant is. Helaas geen filmpje van kunnen maken. Het is genieten met Jinte. We zeiden het gisteren nog tegen elkaar: ze mag wel langer zo klein blijven. Jinte heeft ook in de garage haar plekje gevonden. Lekker tussen de oude poetsdoeken!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


6 November 2021
Heerlijk dat we langzaamaan weer normale nachten hebben. Jinte is sinds 4 nachten (na goede tips van Patty) ook stil. Vanochtend zat ze om kwart over 7 netjes op me te wachten. Vandaag hebben we verstoppertje gespeeld in het bos, het duurde even maar uiteindelijk heeft ze Jan gevonden.
Jinte durft beetje bij beetje dichter bij de geiten te komen. 
stabyhoun.nl


8 November 2021
Jinte slaapt elke dag nog diverse keren op een dag best wel een tijd. Vandaag heeft ze kennis gemaakt met de geiten en zowel de geiten als Jinte vonden het spannend. En nog lekker even in de kruiwagen gezeten.
stabyhoun.nl


10 November 2021
Jinte is vandaag heel relaxt bij de dierenarts geweest; ze moest voor haar 12 weken vaccinatie. Ze weegt 7,7 kilo. We zijn net wezen wandelen met een onstuimige herder van 1 jaar. Als hij te wild deed ging ze heel onderdanig liggen en verder lieten ze elkaar met rust. 


13 November 2021
Jan heeft vanochtend geoefend met apporteren dat gaat al best goed! Qua zindelijkheid gaat het al best goed. We belonen met stem en met goed opletten. Ze gaat al bij de deur zitten als ze naar buiten wil.


14 November 2021
Vanochtend naar het bos geweest, eerst lekker gewandeld en gespeeld. Terwijl we kom hier aan het trainen waren kwam er een echtpaar met nordic walking stokken voorbij en die waren natuurlijk veel interessanter dan wij met ons enthousiast geroep. Uiteindelijk kwam ze wel weer naar ons toe maar ik ben wel een stukje erachteraan gelopen omdat ze de bocht om was gelopen en dus uit het zicht. Toen ik haar weer zag kwam ze wel naar me toe, natuurlijk volop complimentjes gegeven. 
stabyhoun.nl


18 November 2021
Qua zindelijkheid ging het eigenlijk best goed tot zojuist. Ze was al mee een rondje wezen lopen daarna in de tuin gespeeld en toen ik haar binnen haalde ging ze recht voor mijn neus zitten plassen 😩 
Jinte haar kong is ook klaar voor de benchtraining!
stabyhoun.nl  


21 November 2021
Jinte heeft net hele grote “stabijtjes” ontdekt 
stabyhoun.nl


24 November 2021
Nieuwe dingen aan leren is best leuk! De post dragen ging best goed, tot ze hoorde dat bij de buren de hond ook buiten was. Wat is het genieten, het is zo’n makkelijk hondje! Jinte weegt nu 9,2 kilo (2 weken geleden was dit 7,7). 


26 November 2021
Als ik “plaats” oefen met Jinte doet ze dat keurig de eerste keer en blijft dan vrolijk zitten en kijkt ze me aan met zo’n kopje van ik zit hier prima. 😂 Oefening al geslaagd? Haha!  


5 December 2021
Wij zijn naar het bos geweest. Helaas had Jinte vandaag bananen in haar oren en moesten we alles uit de kast halen om haar terug te krijgen bij ons. Het begin van pubergedrag?

stabyhoun.nl


8 December 2021
Vanochtend Jinte gewogen; 10,5 kilo! 
Jinte heeft het kussen uit de bench gehaald en midden in de keuken gelegd. Kan ze alles goed in de gaten houden.
stabyhoun.nl


12 December 2021
2 nachtjes in de camper geslapen. Het was wel spannend maar ging best goed. Haar “bench “ is een veilig plekje. 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl


15 December 2021
Een paar snoepjes in een sap pak is ook een mooi tijdverdrijf!
stabyhoun.nl


16 December 2021
Vanavond een workshop kammen is een kunst gedaan met Jinte. Ze deed het heel goed en voor mij erg leerzaam.
stabyhoun.nl


19 December 2021
Patty: “Vandaag was Jinte als allereerste aan de beurt voor het bezoek om de stamboom te brengen. Dianne en Jan, bedankt voor jullie gastvrijheid! Jinte heeft het getroffen met zulke fantastische baasjes, maar dat wisten wij natuurlijk al!” Jinte vond visite ontvangen (mama, oma en zusje Enza) wel erg vermoeiend (laatste foto). 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl 
stabyhoun.nl stabyhoun.nl stabyhoun.nl  
stabyhoun.nl stabyhoun.nl 


21 December 2021
Genoten van het mooie weer en van Jinte die het heel goed deed. Zelfs toen ze onderweg was naar een hond een stukje verderop kwam ze terug nadat we haar heel enthousiast riepen!
stabyhoun.nl


24 December 2021
Allemaal hele fijne feestdagen. Jinte mocht mee naar mijn broer en daar hadden ze een heel fijn kleedje dat lag stukken beter dan het kussentje wat we meegenomen hadden.
stabyhoun.nl


27 December 2021
Hier is het best goed gegaan tijdens de kerstdagen. Gisteren was wel heel druk met een pup van 10 weken van onze zoon en daarbij nog een Aussie van 6 jaar en Jinte. De 2 pups hebben best wel wat tijd in de bench gezeten omdat ze elkaar niet met rust konden laten. Nadat de visite weg was bleef Jinte onrustig dus maar een extra rondje gelopen daarna ging het beter.


29 December 2021

Jinte begint ook al een beetje een pluimstaart te krijgen. Wat groeien ze hard!
stabyhoun.nl 


31 December 2021
Geen last van vuurwerk, lekker in diepe rust. Fijne jaarwisseling allemaal!
stabyhoun.nl


1 Januari 2022
Hoezo een vuurwerk verbod, het lijkt wel veel meer dan andere jaren. Jinte heeft het aardig goed gedaan, veel gesmuld van al het lekkers en met balletjes gespeeld. Net even onrustig geweest maar dat lijkt al weer iets minder te worden. 


2 Januari 2022
Mag die tak echt niet naar binnen?
stabyhoun.nl 


6 Januari 2022
Het hersenspelletje van Trixie, de 3.0 is ook hier binnen. Jinte gaat gewoon zitten wachten tot ons geduld op is en wij op de knop drukken. Haha!
Ook heerlijk gewandeld met Jinte. Het was genieten met dit mooie weer! 
stabyhoun.nl


8 Januari 2022
Jinte heeft gisteren “les” gehad van mama Eem, dat heeft een klein beetje geholpen ze duwt af en toe op de knop maar is nog niet echt enthousiast 😅


10 Januari 2022
Ha, ze heeft de Trixie door hoor! Opeens begon ze nu zonder aanmoediging op de knop te drukken! Ze is niet zo fanatiek als haar broertjes en zusjes maar drukt af en toe heel nonchalant op de knop en gaat daarna weer verder met andere dingen. Haha! 


14 Januari 2022
Jinte, Eem en Dieke, samen aan de wandel. 
stabyhoun.nl 


21 Januari 2022
Jinte dacht net in het bos een leuk speelkameraadje te hebben ontdekt, een labradoedel pup. Helaas dacht het baasje er anders over, hij zei naast en volg op een zo dwingende manier dat Jinte en ik helemaal verbouwereerd bleven staan. 😯  Jinte was woensdag niet helemaal fit, nu eet ze weer goed maar is nog heel erg rustig. Daarom was de teleurstelling des te groter dat ze niet even lekker mocht spelen.

28 Januari 2022
Wat is het genieten met het mooie weer. Jinte weegt nu overigens precies 14 kilo.

2 Februari 2022
Jinte heeft vanmiddag (wel na een flinke wandeling) ruim anderhalf uur in de bench gezeten met alleen helemaal in het begin een beetje gepiep. Een stap in de goede richting!

3 Februari 2022
Jinte kan met Toller Noah ontzettend ravotten en tussendoor delen ze samen de waterbak.

7 Februari 2022
Net geprobeerd Jinte haar oren voor het eerst te plukken, ze lag lekker op een stuk kophuid te kauwen en ze liet het aardig toe. Keek wel af en toe om maar de kophuid was interessanter.

11 Februari 2022
Patty: “Vandaag zijn Dianne en ik gaan wandelen met de dames. Jinte op stap met mama en oma in de Drunense Duinen. We hadden prachtig weer. Bedankt voor de gezellige wandeling!”

21 Februari 2022
Net een nieuw rondje gelopen. Zag Jinte opeens een grote kuifvogel in een volière, dat was spannend! Eerst even staan kijken en daarna heel langzaam doorgelopen. Toen we voorbij waren bleef ze maar om kijken alsof ze bang was dat hij achter ons aan kwam.

5 Maart 2022
Met Jinte naar de Mac, ze deed het voorbeeldig!

6 Maart 2022
Het ging best goed met Jinte richting Oostenrijk. Tot de eerste stop zat ze wat te hijgen en daarna lag ze wat rond te kijken. Ze heeft niet veel geslapen onderweg, maar dat heeft ze vannacht ingehaald. Ze had trouwens wel een probleem: er is hier geen gras om een plasje te doen!!! Maar vanochtend heeft ze toch maar in de sneeuw geplast.

11 Maart 2022
Jinte doet het goed in de sneeuw. We hebben volop gewandeld en zijn een paar ochtenden wezen skiën. Ze vindt het geweldig hier en is nergens echt bang voor. In de lift ook helemaal niet bang. De 2e keer ging ze zelfs tussen ons liggen op het bankje. Een heerlijk stoer dametje! Ze is zo ontspannen al de hele week. Genieten! En al dikke maatjes met Lotta, het hondje van onze Oostenrijkse vrienden.

12 Maart 2022
Net ontdekt dat Jinte loops is (bijna 7 maanden oud). Heeft ze netjes gepland zo na onze vakantie! Helaas dus morgen geen training voor ons.

24 Maart 2022
Verstopt tussen de planten

30 Maart 2022
Jinte liep net op het weiland bij de buren en rent opeens als een malle naar een stuk hoger gras toe 100 meter verderop. Daar zaten patrijzen die weg vlogen dus ook daar nog achteraan. Ik roepen maar ze had even geen oren meer. Zou ze weten dat daar vogels zitten? Ze was daar nog maar 1x eerder geweest toen ze achter hazen aan zat. Ik ben een stuk haar richting op gelopen en toen kwam ze wel. Gelukkig liep ze richting de buren die een haag en hekwerk hebben dus ze kon niet gemakkelijk de weg op lopen.
Ik weet nog niet zeker of de loopsheid voorbij is. Ik heb haar gisteren even laten spelen met de 6 maanden oude reu van onze zoon en ze speelden net als voor de loopsheid. Verder hebben we vorige week in quarantaine gezeten en hebben toen geen andere honden gezien. Uitlaten kunnen we hier rondom huis volop. Het is nu lastig inschatten hoever de loopsheid is.

4 April 2022
Jinte deed het net super goed. Voor het eerst weer los na haar loopsheid.
Iets nieuws onderweg dat moet je eens even goed bekijken.

17 April 2022
Een weekend met de camper op pad. Jinte deed het supergoed. Met gezelschap van Stabij Moos die ze heel erg leuk vindt.

24 April 2022
Naar losloopgebied Herperduin geweest. Genieten met dit mooie weer ☀️ Ze ging ook al best ver het water in. Pootjes konden nog net aan de grond.

29 April 2022
Jinte wil ook stokken meenemen!

12 Mei 2022
Even controleren of die zak brokken wel echt goed leeg is

16 Mei 2022
Jinte voor het eerst op het strand. 😂 Helemaal niet bang van de golven en ging er al ver in. Ze ging tussendoor met haar hoofd best ver onder water 💪 Stoer ding!

20 Mei 2022
Het gaat goed met Jinte op reis. We zijn op weg naar Scandinavië. We zijn nu in Duitsland aan de Elbe tussen Hamburg en Cuxhaven. We hebben het heel rustig aan gedaan! Gisteren wezen varen met een skûtsje en ook dat gaat heel relaxt met Jinte. Ook tijdens het rijden en ze voelt zich helemaal thuis in de camper.

30 Mei 2022
Jinte doet het heel goed, ze is super relaxt ondanks dat we bijna elke dag op een andere plek zijn. Ze ziet de camper echt als haar huisje. Jan heeft een paar dagen geleden een mooi stuk over de belevenissen van Jinte op Polarsteps gezet.

31 Mei 2022
Jinte heeft vandaag bij de dierenarts in Zweden haar ontworm kuur gekregen. Vanaf morgen mag ze naar Noorwegen.

7 Juni 2022

Zoekplaatje

10 Juni 2022
Jinte in Noorwegen

13 Juni 2022
Staan we in Noorwegen op een camperplek en zie ik een Stabij lopen. Natuurlijk even staan praten met zijn baasjes. Nederlanders die al jaren in Noorwegen wonen.

25 Juni 2022

8 Juli 2022

Met Noah naar Herperduin

15 Juli 2022 (11 maanden)

Jinte weegt 14,9 kilo. Ze is ietwat aan de magere kant, maar is verder gezond!

23 Juli 2022

Olle te logeren bij Jinte. Ieder knagen aan een stuk kophuid.

18 Augustus 2022

Jinte 1 jaar! / Heeft ze een mooi cadeau gekregen, vindt ze een kledingroller toch nog beter om op te bijten.

4 September 2022
Jinte is voor de tweede keer loops.

10 September 2022

12 September 2022
Wandelen met zus Enza, mama en oma.

17 September 2022 (13 maanden)
Deze hele grote viespeuk had net een eend gevangen 😱gelukkig hebben we de eend levend kunnen bevrijden. Voorlopig maar weer aan de lange lijn.

15 Oktober 2022
Genoten van de wandeling en het mooie weer, fijne zondag 🌞

22 Oktober 2022
Dit kan toch niet gemakkelijk zitten?

7 November 2022
Eventjes door een sloot gestruind

26 November 2022
Een topprestatie vandaag! De N70 wandelroute bij Nijmegen gelopen, ruim 14 km in de pootjes en benen.

12 December 2022
Genieten van de 🌞

17 December 2022
Ik wil bolletje!

1 Januari 2023
Zonder stress oud en nieuw kunnen vieren. Nu weer lekker aan het wandelen.

17-20 Januari 2023
In Oostenrijk en weer op pad met de camper.

7 Februari 2023
Wat was het heerlijk weer vandaag🌞

2 Maart 2023
Jinte is voor de 3e keer loops. Er zit nagenoeg dezelfde periode tussen als vorige keer.

17 Maart 2023
Vandaag zijn Jinte haar heupen en ellebogen geröntgend. Alles zag er goed uit, dus daar zijn we alvast heel blij mee! Nu nog wachten op de officiële uitslag.

20 Maart 2023
Vandaag kwam de officiële uitslag binnen, HD A en ED vrij. Wel een fijn bericht!