Jip

Baron Jip v. ’t Brabantse Bont

Jip was Clown in het nest. Op 1 Juni 2011 is hij naar zijn nieuwe baasjes gegaan: Roald, Christa, Milan en Maud, te Haarlem.
Jip woog 5.045 kilo toen hij het nest verliet met  een leeftijd van 7 weken & 4 dagen (7,5 week).
Stabyhoun.nl 

1 Juni 2011
Jip was in de auto erg lief. Wel aan het hijgen zo nu en dan, maar voornamelijk aan het slapen. Eenmaal thuis heeft hij de hele middag geslapen, ik heb hem in zijn bench op het vetbed gelegd met het deurtje open, zo nu en dan ging hij verliggen. De kids vonden wel dat hij heeeeeeeeel lang sliep, maar ja…Om 6 uur heb ik hem toch maar wakker gemaakt voor wat brokjes, daarna in de tuin gekeken en daar geplast en gepoept, nog even binnen gespeeld en nu ligt hij alweer een tijdje heerlijk relaxed op zijn rug te slapen, ´T is zo´n schatje! 


2 Juni 2011
Nog ff een update! Jip lijkt zich al thuis te voelen, heb hem vannacht niet gehoord, echt niet! Zelf toch wel slecht geslapen, gewoon in bed en Jip beneden. Om half 7 hoorde ik hem even piepen, toen was het weer stil. Om kwart voor 7 zijn we naar ´m toe gegaan, wat was hij blij! Nu ligt hij weer lekker te pitten, hij gaat zelf in en uit zijn bench. Wat een superkanjer he?! 


5 Juni 2011
Jip doet het nog steeds super! ’s Nachts slaapt hij heerlijk in zijn bench en blijft hij de hele nacht droog. ’s Morgens is hij reuze blij om ons te zien, meteen naar buiten voor een poepje en een plasje. Dan even spelen en wat eten, daarna gaat hij weer slapen. Dan ligt hij het liefst lekker op de vloer of in de bench met de deur open. Als we even weg gaan, gaat hij in de bench met de deur dicht, dat vindt Jip geen enkel probleem gelukkig. De kinderen zijn helemaal gek van Jip! Woensdagavond de eerste puppycursus! 

Stabyhoun.nl

Maud & Jip
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Milan & Jip
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


6 Juni 2011

Alles gaat goed. Ik zit nu boven en Jip ligt in zijn bench, kan ie wennen, ik hoor ‘m niet. ’t is zo’n lieverd, na 4 dagen vlees, vandaag brokken, vind ‘ie prima! 


15 Juni 2011 – Update

8 juni
Vorige week woensdag voor het eerst naar puppycursus geweest. Er was maar een ander pupje, dat was voor Jip wel prettig, rustig aan beginnen want: nieuwe dingen vindt Jip spannend! Vooral geluiden vindt hij eng, op cursus kennisgemaakt met veel verschillende geluiden(ratel, fles met daarin knikkers etc.) eerst dook hij weg om daarna toch nieuwsgierig te inspecteren waar dat geluid vandaan komt. We gaan oefenen met `kijk`en `hier`.
Thuis gaat alles prima, hij slaapt sinds dag 1 door en is ´s nachts zindelijk, overdag gaat het ook al heel goed! Hij moet wennen aan geluiden als: de stofzuiger, kletterende pannen, maar vooral: scooters, motoren, vrachtauto’s etc. Deze zoeken we dan ook juist op, 3x per dag hetzelfde rondje langs een drukke weg vlak bij ons huis. Het werkt want Jip vindt het al veel minder eng.

9 Juni
Jip is meegeweest naar de school van Milan(groep 4) en Maud (groep 1) ;kinderen vindt hij fantastisch! Bij de kleuters(28!) lag hij midden in de kring te slapen, geen beweging in te krijgen, hij voelde zich heerlijk op zijn gemak. Alle mensen en kinderen begroet hij erg vriendelijk! 

10 Juni
Voor het eerst naar de dierenarts met Jip, uiteraard hadden we veel bekijks. Jip is helemaal gezond, heeft zijn enting en neusspray gehad. Het Pinksterweekend zijn we naar een huis in Emmen geweest. Jip had daar de tijd van zijn leven, heerlijke tuin dus veel buiten geweest. Lieve hondjes, aan de lijn dus op een rustige manier kennismaken. Veel kindjes en die vindt Jip oh, zo leuk! Graven is echt zijn hobby! Ook in de auto ging het prima, hij heeft heerlijk geslapen. Wat een heerlijke hond! 

14 Juni
Het was nog zulk lekker weer, daarom ’s avonds met Jip voor het eerst naar het strand geweest. Op het stuk tussen de parkeerplaats en het strand moeten alle honden aangelijnd zijn, een ideale manier dus om Jip kennis te laten maken met allerlei verschillende honden op een rustige manier. Ook nog even naar de zee geweest, hij keek zijn ogen uit. 


16 Juni 2011
 
Nog wat foto’s en vandaag is Jip ook los geweest: dat ging prima!

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl


24 Juni 2011
Hier weer eens een berichtje van ons. Het gaat uitstekend met Jip. Hij hoort er helemaal bij. De puppycursus vindt Jip het einde, hij is ontzettend enthousiast en leert snel. Aan de riem lopen gaat zo, zo, liever loopt hij lekker los.Het is een vrolijk, vriendelijk hondje. Spelen met de kinderen gaat al gauw te ruw, hier zijn we dus ook extra alert op. Hij raakt al aardig gewend aan harde geluiden, grote honden e.d. , hier oefenen we dan ook veel mee en gelukkig gaat het steeds beter. Hij gaat gemakkelijk zijn bench in en ik kan hem gerust even alleen laten, geen punt voor Jip. Volgende week vrijdag weer een prikje en het intakegesprek met de uitlaatservice. Hier willen we vanaf half september gebruik van gaan maken, in het begin gaat Jip alleen mee, wanneer hij gewend is gaan er nog 2 pups mee, zo kunnen ze met z´n 3en wennen aan het busje en zodra ze groot genoeg zijn mogen ze met de “grote” honden mee. Al met al gaat het dus helemaal prima!

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl 
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl 
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl 


8 Juli 2011

Het gaat nog steeds goed met Jip. Op cursus oefenen we met de commando’s : zit, hier (komen), staan, af (liggen), kijk (zijn aandacht vragen) en natuurlijk is er ook tijd om met de andere pups te spelen. Een aantal commando’s heeft hij al onder de knie, de andere oefenen we nog. Jip vindt het heel erg leuk om naar cursus te gaan. Inmiddels is hij, op af en toe een ongelukje na, helemaal zindelijk. Het lopen aan de riem gaat ook goed nu, al loopt hij het liefst lekker los. Dan gaan we naar het bos of naar het strand. Maar ook tijdens het rondje “om de molen” vlak bij ons huis, loopt hij lekker los mee (over het gras). We komen dan heel veel honden tegen en dat vindt Jip prachtig, lekker spelen! Hij is nog wel erg bijterig, zowel in spullen als in ons. Vooral dat laatste is minder leuk, we hopen dat dat snel afneemt. Vrijdag 1 juli heeft hij zijn laatste inenting gehad, voor de zekerheid ook maar tegen hondsdolheid gedaan. Wie weet gaan we toch nog een keer over de grens en dan heeft hij die prik vast gehad. (3 jaar geldig). Hij woog 8,4 kg, heel netjes volgens mij. Hij eet nog steeds afwisselend vlees en brokken, bv 3 dagen brokken, 4 dagen vlees, 4 dagen brokken etc. Dat gaat prima, in een razend tempo heeft hij zijn bakje leeg! Verder vindt hij het geen enkel probleem om met de auto mee te gaan. Van de week was ik met hem op mijn werk, een mytylschool (school voor lichamelijk en/of geestelijk gehandicapte kinderen). Jip keek nergens van op: veel kinderen, vervoersbusjes,statafels, allerlei soorten rolstoelen etc. Hij liet zich heerlijk aaien en ging er lekker voor liggen! Al met al een heerlijke hond, we zijn blij met Jip!


13 Juli 2011
Hier de beloofde foto’s. In het Bloemendaalse bos en die van Jip die naar de koeien kijkt is voor ons huis gemaakt, hij bekijkt zijn nieuwe overburen en zij hem. Alles ok verder hier, groetjes vanuit een regenachtig Haarlem! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


31 Juli 2011
Hier weer eens een berichtje van ons. Het gaat erg goed met Jip. De puppycursus gaat even niet door i.v.m. vakantie, dus oefenen we zelf met wat we geleerd hebben. Hij is nog steeds erg blij en enthousiast, wil het liefst iedereen (honden en mensen) begroeten. Thuis gaat hij lekker zijn gangetje en is hij af en toe lekker stout. Blaffen naar de poes, barbies, schoenen etc. pikken en zo stiekum mogelijk meenemen naar zijn plek. Ook gaat hij nu af en toe “racen” in huis, springt dan op de bank (wat hij niet mag…) om vervolgens weer verder te racen. Heel grappig allemaal. Hij is nog niet aan het wisselen, maar dat zal binnenkort wel gaan gebeuren. Zijn vacht is aan het veranderen, op sommige plekken al wat ruwer en de haren op zijn staart groeien! Vrijdag gaan we voor een week naar een huisje in Limburg, dat zal genieten worden!  


18 Augustus 2011
Het gaat nog steeds super met Jip. Hij is nu ruim 4 maanden en we geven hem inmiddels 3 x per dag eten ipv 4x, deze overgang ging prima. Zijn tandjes zijn voor het grootste deel gewisseld. Hij weegt nu bijna 13 kg, vandaag gewogen bij de dierenarts. De dierenarts vond hem er goed uitzien, niet te dik of te dun en mooi glanzend. In huis is hij meestal erg rustig, maar natuurlijk heeft hij ook zijn drukke, gekke, wilde momenten! Hij is eigenlijk zo rustig dat we soms vergeten op hem te letten waardoor hij zijn kans grijpt om iets stuk te bijten in huis, denk aan: een boek(“toevallig” van Cesar Millan, de hondenfluisteraar) :-), slipper, tasje van Maud. Het mag natuurlijk niet, maar het is ook wel erg grappig eigenlijk hoe hij ons te slim af is. Aan de lijn lopen gaat prima nu, het loslopen ook. Hij houdt ons perfect in de gaten en komt wanneer je roept. Hij kan heel mooi parmantig lopen met zijn staart steeds vaker omhoog, zeker wanneer hij een mooie stok heeft gevonden. Het enige wat soms een beetje lastig is, is dat hij steeds opspringt wanneer hij mensen of kinderen tegenkomt buiten. Hij doet het uit enthousiasme, maar het is niet de bedoeling natuurlijk. Vanaf het begin zeggen we LAAG en laten hem zitten alvorens mensen hem mogen aaien. We zijn een weekje naar een huisje in Limburg geweest en daar heeft Jip genoten. Lekker wandelen in het bos en veel snuffelen op de grond. Er liepen daar ( redelijk tamme) herten rond op het park.  Ineens rook Jip ze…hij volgde het spoor… ze stonden op nog geen 10 meter afstand en Jip volgde zijn neus tot hij bijna tegen ze op botste, toen zag hij ze en schrok zich een hoedje! Het was zo grappig om te zien!


20 Augustus 2011
Nog wat foto’s:
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


2 Oktober 2011
Zondag 2 oktober zijn we op bezoek geweest bij Jip! We vonden het ontzettend leuk om Jip en baasjes weer terug te zien. Jip was helemaal door het dolle bij het weerzien met mijn moeder. Dat was echt super om te zien.
We zijn nog even met de 2 op pad geweest en dat was ook genieten!

Een paar foto’s van knappe Jip!


Maud & Milan met Jip (rechts) en Senna (links)


30-12-2011Jip weegt nu 18 a 19 kg, laatst gewogen bij de dierenarts. Hij had last van een ontstoken oogje. De dierenarst heeft hem helemaal gecheckt en Jip liet alles toe. We hebben dan ook flink met hem geoefend, tandjes kijken etc. , hij vond het maar niks wanneer anderen dit bij hem deden. Nu ging het dus goed gelukkig, het oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen. De afgelopen weken is hij flink gaan verharen, we borstelen hem, maar dat vindt hij maar zo, zo, nog even oefenen dus.Hij krijgt inmiddels nog maar 2x per dag eten, we wisselen na een aantal dagen van vlees naar brok, gaat nog steeds prima. Na de puppycursus hebben we de beginnerscursus gedaan, Jip luistert prima naar zit, hier, af etc. Hij leek mij van de zomer nog wat jong voor de gevorderden cursus met ingewikkelde commando´s, daarnaast beheerst hij de `basis` commando´s dus dat lijkt mij voor nu prima. Behendigheid lijkt me leuk, maar daar is hij fysiek nog niet aan toe, daar wachten we op. Vinden Jip en ik het straks leuk, dan gaan we de behendigheidscursus nog doen.Hij gaat op maandag&dinsdag met de uitlaatservice mee. Hij gaat nu niet meer 2x een puppyronde mee, maar 1x met “de grote hondjes”. Daar was hij wel aan toe. Hij wordt opgehaald met het busje voor een wandeling van ongeveer een uur. Helemaal leuk is dat, hij is altijd tevreden wanneer ik thuiskom. Hij loopt prima mee met de groep.Jip is een vrij onderdanig mannetje. Wanneer we een hond tegenkomen gaat hij liggen(kop plat op de grond) of zitten en verzet geen stap meer. Wanneer het hondje lief blijkt is hij oh zo blij (en druk!) een echte ontlading! In het bos heeft hij een grote vriendin: Madelief, een golden reriever teefje, ze zijn dol op elkaar!Inmiddels zijn we de 4e week ingegaan met onze bloemenwinkel. Voor Jip heerlijk, hij mag elke dag mee en het bos is aan de overkant. In de bestelauto (voorin met gordel) vindt hij nog heel erg eng, in de vrachtauto ook. We oefenen kleine stukjes, want het is zo gezellig om hem mee te nemen. Ondanks dat hij zoveel om ons heen is, is alleen blijven nog steeds geen probleem gelukkig. Hij is nog wel erg sloperig, de bench laten we dus voorlopig nog wel staan. In de winkel hebben we een kantoortje waar hij rustig kan liggen, hij zou anders ws alle klanten gaan bespringen… Het springen hebben we hem nog niet kunnen afleren helaas, wie weet komt dat nog.Dit is het laatste nieuws over Jip, het is een heerlijke, gemakkelijke hond!

De 1e 2 foto’s zijn nog van augustus, op de 2de foto staat hij met Carolina van de uitlaatservice voor het busje, net mij kind die voot het eerst naar dee creche gaat, ha ha! De rest van de foto’s heb ik vanmorgen thuis genomen, wat kan hij ‘zielig” kijken he? Hij zit vaak op die stoel naar buiten te kijken, hij wordt al een beetje waaks, stoere Jip! 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


24 Januari 2012
Jip luistert op ’t moment erg wisselend, het ene moment prima, het andere moment rent hij de straat over zonder te luisteren. Best heel vervelend en erg gevaarlijk natuurlijk. Ik was zondag expres naar een groot bos gegaan waar ik haast nooit wandel, meestal blijft hij dan extra goed bij me, wanneer hij de weg niet goed kent. Nou, mooi niet dus, hij rook en zag een hond aan de andere kant van de weg en hop; daar ging hij, zo de straat over. Gelukkig was er nauwelijks verkeer, maar ik baalde er wel van natuurlijk. Het zal de puberteit wel zijn…


3 Februari 2012ik ga nu steeds naar afgesloten stukken bos en ik heb Rodi worst gekocht, kleine stukjes mee in een bakje en hij luistert prima! Tenzij we Madelief tegenkomen natuurlijk, ha ha! Het wisselt ook per dag hoor, het komt vast goed, heb er alle vertrouwen in. Hij gaat trouwens kwispelend door het leven, gezellige hond!


17 Mei 2012Met Jip gaat het super goed. We zijn laatst bij de da geweest voor een prik, hij woog 23,6 kg, volgens haar perfect. Ze heeft ook naar zijn ogen gekeken, ze kon niets zien, al vond ze het lastig beoordelen omdat het niet geheel donker was in de kamer. Voorlopig laten we het hierbij, bij twijfel gaan we gewoon langs.Jip zwemt nog niet, tot zijn buik in het water en dat is voorlopig ver genoeg voor hem. Hij is een beetje waaks geworden, blaft bij onraad. Hij is erg onderdanig naar andere honden toe. Gaat meteen liggen wanneer we een “tegenligger” tegenkomen, komt de hond dichterbij, dan gaat ook zijn kop plat op de grond. Is het goed volk? Dan volgt de ontlading en is hij wild van enthousiasme! Qua plassen plast hij vaak ook weer als een puppy.Bij jullie op de terugkomdag vetelde een meneer (van het speuren) dat dat ook met onderdanigheid te maken heeft, dat zou dus wel kloppen.De bench staat nog in de kamer, Jip ligt er nog graag in. Het deurtje is inmiddels altijd open, ook ’s nachts en wanneer wij weg zijn. Dat gaat prima.Hij houdt nog erg van knuffelen en wandelen in het bos, de duinen en het strand. Al met al genieten we van elkaar!


17 Juni 2012
Jaja, Jip heeft voor het eerst gezwommen vandaag!
Stabyhoun.nl

Hebberd!
Stabyhoun.nl


1 Augustus 2012
Patty schrijft: Jip logeert op dit hier. We gaan dagelijks met de honden lekker naar het water toe waar ze zich kunnen vermaken. Volgens mij vermaakt Jip zich prima!
Wat een prachtige vent is ’t geworden!
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Jip, Senna en daarachter Melo
Stabyhoun.nl


12 Augustus 2012
Nog wat foto’s van Jip zijn verblijf bij ons (Patty & Massimo).
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 


25 Januari 2013
Heerlijk in de duinen met Jip!
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Even relaxen!
Stabyhoun.nl


9 Februari 2013
Hier gaat alles zijn gangetje, lekker bezig met van alles!jip gaat goed. Hij is inmiddels wat “manser” geworden, dit heeft tot een enkel vechtpartijtje geleid. Daar was ik niet zo blij mee natuurlijk, maar het zal er wel bij horen denk ik. Het ging echt om de vrouwtjes, een beetje zoals bij de wandeling tussen Melo en Jip toen.Verder luistert hij prima, tenzij er een loops teefje in de buurt is, dan is hij weg! We krijgen nog vaak complimenten over zijn “looks”!Op maandag gaat hij nog altijd lekker met de uitlaatservice mee, dat bevalt goed.


28 Juni 2013
Jip gaat lekker, we hebben een heel mooie mand voor hem gekocht: een “ortho bed”, hij ligt er prinsheerlijk in!

Samen in het nieuwe bed!
Stabyhoun.nl


Juli 2013
Met Jip gaat alles goed! Hierbij wat foto’s!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


30 december 2013
Even een berichtje vanuit Haarlem. Met Jip gaat het uitstekend. Hij is relaxed, ziet er goed uit, geen bijzonderheden eigenlijk… Nu (en al ongeveer weken) heb ik het ide dat het wat beter gaat met de knallen. Helemaal wanneer ik een balletje mee heb, dan alleen oog voor de bal. Top dus!
Het is zo’n lieverd en knuffelhond; we zijn nog steeds ontzettend blij met Jip!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Jip koekeloert uit het raam, wij hebben namelijk lekkage gehad en de brandweer moest eraan te pas komen om het dak op te gaan. 
Stabyhoun.nl


17 Juni 2014
Met Pinksteren waren we in Drenthe met als buurhond een tollerpup van 11 weken oud, die alleen maar los liep en dus steeds naast/bij Jip lag of was. Dat deed ‘ie zo fantastisch, echt top! 
Verder gaat ‘ie met ons (en dus ook met Jip) super goed. Hij is super gezond en lief. We genieten intens van hem! 
Van de zomer gaat hij weer logeren bij de logeerboerderij; daar heeft ‘ie het super gehad in februari. Hierbij nog wat foto’s! 
Liefs van ons!
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nl


1 september 2015

Met Jip gaat het perfect. Hij is goed gezond en lief! Hij is net zo knuffelig als altijd en houdt van een goede wandeling! In de vakantie is hij meegeweest naar Terschelling, in een hondenkar het eiland over gefietst. Wel eng in jet begin, hij is het niet gewend, maar die braverd doet het toch maar!


Juni 2017
Het is druk, ook in verband met de winkel, maar hier gaat alles goed met Jip. Zijn gangetje! Het is een heerlijke hond en we zijn allemaal gek op ‘m! 


12 Oktober 2020
Jip zit nog altijd lekker in zijn vel. Ziet er prachtig uit voor zijn leeftijd en is mooi op gewicht. Een tijdje terug zag ik ineens wat bloed in zijn ontlasting. Even op gelet, ontwormd, etc., maar het bleef. Toch maar even naar de dierenarts, die een poliep ontdekte. Die is weggehaald, maar voor de zekerheid is het toch opgestuurd voor verder onderzoek. Maar… Vast niets aan de hand, zei de dierenarts nog, veelal is het onschuldig. Dat bleek echter niet het geval. We kregen een week later te horen dat het een kwaadaardige tumor is. We waren best wel in shock. Gelukkig is Jip verder nog heel vrolijk en het is afwachten hoe het verder gaat ontwikkelen en wanneer het weer terug komt. Ze hebben het weggesneden, maar waarschijnlijk hebben ze het niet helemaal weg kunnen halen. We zijn in Amsterdam bij de Oncoloog geweest. Wanneer het weer terug is (de oncoloog verwacht binnen 2 maanden), dan zal hij Jip opereren. In het meest gunstige geval, heeft Jip nog 3 jaar … Daar gaan we natuurlijk voor! 
Stabyhoun.nl
Jip op vakantie. 


1 Januari 2021
Jip had het weer erg zwaar en was enorm bang 🙈 de nacht ervoor ook al door vreselijk onweer hier😨 maar nu is alles weer rustig en is jippie weer blij😄

3 Juli 2021
We (Patty en Massimo) waren in Bloemendaal en dan konden we Jip natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. We hebben even snel een knuffel gehaald. Lieve Jip!

9 April 2022 (11 jaar!)
Gefeliciteerd met de rest van het nest! Jip geniet bij de paardjes, lekker rondscharrelen op het erf en hij is favoriet bij de kids op stal, zoals je ziet. Hij sleept nog met de grootste stokken en het liefst héél véél tegelijk in het bos.

24 December 2022

1 Januari 2023