Marta

Phedina Marta v. ’t Brabantse Bont

Marta is de enige dame uit het nest. Zij is op 19 juli 2017 naar haar nieuwe baasjes toe gegaan, naar Inge en Jo. In de weekenden zijn hun kinderen ook regelmatig thuis (Lisa, Jef en Dokus). Marta woog 4,970 kilo met 8 weken.
Stabyhoun.nl


Woensdag 19 Juli 2017
Een kort verslagje van de eerste dag van Marta in haar nieuwe thuis. De reis naar huis is goed verlopen! In het begin jankte ze een beetje, maar snel zat ze rustig bij Lisa op schoot. De hele trip bleef ze rustig zitten! Dat was alvast een goed begin. Marta had heel wat te verkennen : een nieuw huis, nieuwe tuin, nieuwe familie. Er kwam ook al wat bezoek : oma en opa, neefje Casper en de buren. Marta deed ook al verschillende plasjes en een kakje buiten! Ze speelt graag en komt enthousiast aanlopen als we haar roepen. Ze ziet er zo schattig uit! ’s Avonds gingen we op bezoek bij meter en peter. Marta ontmoette er de rest van de familie. Ook daar was ze op haar gemak en veroverde alle harten! De bench is niet haar favoriete plek! Liever ligt Marta op de koele vloer van de woonkamer of tussen de struiken in de tuin. Benieuwd hoe de nacht zal verlopen! Straks nog een laatste maaltijd en hopelijk slaapt ze rustig!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Donderdag 20 Juli 2017

De eerste nacht van Marta in haar nieuwe thuis verliep vrij goed. We gingen slapen: Marta in de bench en ik er naast. In het begin jankte ze een beetje en had duidelijk geen zin in de bench! Na een kort tijdje legde ze zich neer en sliep. 5 keer deze nacht werd ze weer wakker en gingen we snel naar buiten voor een plasje en een kakje. Om 6 uur was ze klaarwakker en zijn we opgestaan : een heel kort oefenwandelingetje in de buurt was een goed begin van de dag. Ze keerde vooral graag terug! Marta beleefde vandaag een rustige dag: veel slapen en tussendoor wat spelen. Ze geniet van de tuin! Fijn om te zien!
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Vrijdag 21 Juli 2017
De tweede nacht van Marta bij ons thuis verliep vrij vlot. We moesten er wel drie keer uit voor een plasje. Om 6 uur was ze weer klaarwakker! Ze liet duidelijk merken dat slapen geen optie meer was  : ze sprong bovenop mij, sleurde met kussens en dekens, gooide haar speeltjes in de lucht… Grappig was het wel! Na deze uitbarsting van energie deed Marta het weer wat rustiger aan: ze ging op zoek naar leuke plekjes in de tuin, speelde met het bezoek en sliep veel. Deze avond kwam Dido met haar baasjes op bezoek. Dido is een golden retriver van 1 jaar met heeeeeel veel energie! Marta was weinig onder de indruk van het onstuimige geweld! Wat een moedig hondje is ze toch!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Stabyhoun.nlZaterdag 22 Juli 2017
De vorige nacht sliep Marta van middernacht tot half 6 in haar bench! Daarna gingen we vlug naar buiten voor een plasje! Hopelijk gaat het deze nacht ook zo goed. ‘s Morgens is ze meestal heel actief! Ze speelt veel, loopt rond, doet nieuwe ontdekkingen in de tuin. Deze voormiddag ging ze mee bramen plukken in het achterste deel van de tuin. Ze vond het hoge gras heerlijk! Als Marta moe is, loopt ze vlug naar binnen en gaat slapen onder de zetel. Dat is echt haar plekje. We gingen deze namiddag met de auto naar oma en opa. Marta zat vastgeklikt in de auto. In het begin was ze onrustig, maar snel legde ze zich neer. We deden ook nog een kort wandelingetje met de leibaan (riem). Dat begint steeds beter te gaan. Het zijn nog hele korte tripjes. Het gaat heel goed met ons Marta. Het enige waar ze last van heeft is constipatie. We geven haar wat olijfolie en masseren haar buikje. Hopelijk heeft ze er nu snel minder last van. Morgen ga ik naar de hondenschool om eens te kijken hoe het daar in zijn werk gaat. Waarschijnlijk ga ik woensdag met Marta.


Zondag 23 Juli 2017
Rustig dagje vandaag. Marta gaat eventjes mee naar oma en opa om haar autogareeltje uit te tseten. Ze wordt vastgeklikt aan de gordel zodat ze niet overal heen en weer kan lopen in de auto. Na een paar minuten wennen legt ze zich rustig neer. Bij oma en opa krijgt ze een snoepje en ze gedraagt zich voorbeeldig! Verder vandaag veel slapen en spelen tussendoor. Alles loopt heel erg goed, alleen het slapen in de bench blijft lastig. Marta gaat helemaal niet graag in de bench! ‘ s Avonds jankt ze lang voor ze rustig is. Niet leuk om naar te luisteren en niet toe te geven en haar eruit te halen! We houden vol!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Maandag 24 Juli 2017
Vandaag gaan we naar de dierenarts voor een inenting. Ik voel me zelf niet top en vraag oma mee om tijdens de lange rit mee voor Marta te zorgen. Alles gaat goed onderweg. Het is super voor Marta om haar broers en mama terug te zien! Ze is de kleinste van het stel, maar laat zich niet doen! Wat een dapper hondje! Marta heeft geen last van de prik. De dierenarts zag dat ze een heel vuil oortje had. Gelukkig geen oorontsteking! Marta is soms echt een vuil varkentje! Ze kruipt overal op en onder, graaft graag…. Zo komt er dus troep in je oor!


Dinsdag 25 Juli 2017
Gisterenavond jenkte Marta weer lang in de bench! We proberen de bench zo leuk mogelijk te maken : af en toe een snoepje erin, eten geven in de bench, speeltjes… Het helpt niet. Deze nacht ook 3 keer uit bed om met Marta naar buiten te gaan. Om half 6 klaarwakker! Marta , bedoel ik! Ik liet haar even plassen en stopte haar nog even in de bench om zelf nog wat te slapen in mijn bed. Na een paar minuten stipte het janken! Hoera! Marta heeft geleerd dat de bench leuk is! Toen ik weer naar beneden kwam rond half 7, zag ik dat Marta de bench had kunnen open maken! Er lag een drolletje in de woonkamer waar Jo dan nog in trapte op zijn kousen en schoenen lagen her en der! Help! Verder een rustig dagje. We gingen Lisa halen die van het kamp kwam! Alle kinderen en ouders waren gecharmeerd door onze lieve Marta! Overdag slaapt Marta veel. Ze speelt een uurtje en valt dan in slaap. Ze kan zo superlief zijn! Soms is ze heel ondeugend en kijkt ons aan met guitige ogen en dan weet ik dat ze wat van plan is! Ondanks het tekort aan slaap, is het zo vreselijk fijn met Marta erbij!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Stabyhoun.nl
Woensdag 26 Juli 2017
Gisterenavond al veel korter gejankt in de bench en Marta sliep de hele nacht tot 6 uur! Joepie!!! ‘ s Morgens is Marta heel actief, crosst ze rond met haar speelgoed en soms onze schoenen! Haar oortjes flapperen van het snelle rennen. Ze is zo grappig en lief tegelijk! Na een heel actief uurtje in de vroege ochtend , slaapt Marta om half 8 al weer! Vandaag komen verschillende enthousiaste buren, die net op vakantie geweest zijn, Marta bewonderen. Ze steelt alle harten!


Woensdag 2 augustus 2017
Ondertussen is Marta twee weken bij ons. Het lijkt of ze hier al veel langer is! Ik kan me nog moeilijk voorstellen dat ze er niet zou zijn! Het is zo’n schattig, energiek, lief, ondernemend hondje! Sinds een weekje slaap ik weer boven! Het gaat goed met Marta beneden. Ze jankt nog maar soms en ook maar kort. Dan is ze heel de nacht stil tot rond 6 uur en haar bench blijft proper! Geen pipi of kaka! Dan wil ze dringend naar buiten om te plassen en soms al voor een kakje. ‘ s Morgens is ze meestal heeeel actief. Ik iets minder. Na een uurtje bezig zijn (spelen, even naar achter in de tuin, tafel dekken, eten klaarmaken voor Marta, weer spelen…) is Marta al weer een beetje moe. Gelukkig. We kunnen dan samen nog wat rusten. Dan is ze superlief! Ze ligt dan naast mij en bijt niet, maar snuffelt en likt zachtjes. Schattig, hoor.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Marta is heel graag buiten. Ze vindt de tuin de max! Ze probeert wel alles op te eten! Takjes, mos, eikels, aarde … Haar snuitje hangt ook vaak vol modder en gras. Ze was in het nest al een vuil varkentje en dat blijft ze! Ze speelt heel graag in hoog gras. Dan springt ze er al duikelend in rond.
Wandelen begint ook al goed te gaan. Nog niet lang, maar ze loopt goed mee. Plasjes en kakjes doet ze meestal buiten. Heel af en toe gebeurt er een ongelukje met een plasje. We proberen haar op 1 plaats te leren gaan, maar dat lukt nog niet!
Marta heeft de familie en buren al leren kennen. Iedereen is fan! Ze pakt iedereen die ze ontmoet in! Ook de vrienden van de kinderen zijn gek op Marta. Ze kan zich ook al goed alleen vermaken. Ze speelt graag met ons, maar speelt ook alleen. We kunnen haar ook al af en toe al eens kort alleen thuis laten. We bouwen rustig op en het lukt al. Al ze alleen is, zit ze in een afgesloten stuk van de veranda waar ze weinig kan uitsteken! Ze heeft er een zetel voor haar alleen! Op die manier moet ze niet in de kleine bench. We zijn al 1 keer naar de puppyklas geweest. Zo’ n bende honden en baasjes bij elkaar! Gelukkig is ons groepje klein. Er mogen maximaal 8 hondjes en baasjes meedoen. Marta is een prachthondje. Ze leert veel en groeit goed. We zouden haar niet meer kunnen missen!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Woensdag 9 augustus 2017
Ondertussen is Marta al een poosje thuis bij ons! Het gaat goed. Ze slaapt de hele nacht, plast of poept niet in de bench. Af en toe heeft ze een ongelukje overdag, maar dat gebeurt gelukkig zelden. Ze speelt en ravot graag en wordt door iedereen graag gezien.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Vorige week donderdag werd Marta ziek. Ze gaf veel over en werd zo slap als een doekje! Heel triest om te zien. We gingen ‘ s avonds nog naar de dierenarts die een foto nam om te kijken of er niks abnormaals in haar maag zat ( een sok of zo). Dat Was gelukkig niet zo. We gaven haar de eerste dag vers vlees dat we kochten bij een bedrijfje uit de buurt. Waarschijnlijk is daarvan ziek geworden. De dierenarts kreeg die week al een paar patienten met dezelfde klachten over de vloer. Minstens 1 ervan  at hetzelfde als Marta. Ze kreeg medicatie en volgens de dierenarts zou ze over een paar dagen beter moeten zijn. Dat was ook zo! Gelukkig maar! Ze zag er zo slapjes uit.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Ondertussen is ze weer helemaal oke! Ze is weer ondeugend, actief, lief ! Ze kan zo schattig zijn, maar ook een echte deugniet!
We proberen haar ook elke dag een tijdje alleen te laten in een afgesloten deel van het huis zodat ze went aan alleen thuis zijn. Momenteel vindt ze dat niet leuk. Ook de reisbench , waar ze in de auto in zit,is niet haar favoriete plek. Ze leert het wel stilaan.
Marta is al drie keer naar de puppyklas geweest. Ze staat haar mannetje tussen de andere pups. Het gaat er soms heftig aan toe. Ze reageert ook vlot op haar naam. We zijn echt wel fier op haar!
Stabyhoun.nl


Maandag 14 augustus 2017
Vandaag heeft Marta haar 12 weken enting gehad, samen met haar broers. Van tevoren hebben ze samen gespeeld en dat was één groot feest. Bij de dierenarts op de weegschaal woog Marta 7.5 kilo precies. 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


Vrijdag 25 augustus 2017
Alles blijft heel goed gaan! Ik vind dat ze heel flink is! Ze heeft nog niks stukgebeten, als er bezoek komt, lijn ik haar even aan en na een tijdje is ze rustig. Hopelijkbblijft het zo! Verder speelt ze veel en uitbundig! Op onze korte wandelingetjes gaat het ook goed. Ze schrikt nog wel van luide auto s en motors. S avonds ligt ze graag dicht bij ons, vooral bij mij. Ze schurkt zich dan tegen mij aan. Schattig! Ze kan ook al een tijdje rustig alleen thuis zijn in de veranda. Ik verwacht me steeds maar aan de hondenpuberteit! Ze heeft buiten al bloempotten aangevallen: aarde en bloemen moesten er uit! 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


Woensdag 27 September 2017
We hebben er een klein poesje bij (Milou). Het eerste weekend verliep nogal heftig tussen de twee. Nu zijn ze al vriendjes. Soms is Marta nogal wild, maar Miloeke staat haar mannetje. Het gaat echt goed met Marta. Ze is zo mooi en lief. Soms kan ze erg druk zijn. Ze heeft al twee paar pantoffels stuk gebeten! Voor de rest valt t goed mee! Ze doet het ook goed op de hondenschool..vanavond gaan we weer. De laatste keer bij de kleine pups daarna nr de grote. Ze luistert ook meestal goed als ik haar roep of fluit. Wandelen lukt ook al, maar op bepaalde momenten kan ze erg trekken aan de lijn. Soms loopt ze rustig mee. Het is voor marta wel anders nu omdat ik weer werk. Ik werk voorlopig 14 u per week, maar daar komen volgende maand nog 4 u bij. Ik ben dus nog veel bij haar en Milou. De buurvrouw komt ook langs als het wat langer is. Ze kan zooooo lief zijn! Ik ben zo blij met haar! Ze helpt ook in het huishouden!  
Stabyhoun.nl
Marta en Milou samen
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


8 april 2018
Op bezoek bij Inge, Jo en de kinderen en lieve Marta. Wat ziet ze er goed uit en Marta is heerlijk energiek. Hieronder wat foto’s van onze bezoek!
Stabyhoun.nl 
Marta en Dieke
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


29 April 2018
Even uitrusten (foto 1) & Vriendjes! (foto 2)
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


23 Mei 2018
Hieperdepiep, hoera, Marta 1 jaar!
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


18 Juni 2018
Supporten voor onze rode duivels!
Stabyhoun.nl 


16 Augustus 2018
Groetjes van Marta!
Stabyhoun.nl


24 December 2018

Vrolijk kerstfeest!
Stabyhoun.nl 


24 Maart 2019
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


25 Maart 2019
Stabyhoun.nl


18 Mei 2019
Massage …
Stabyhoun.nl 


23 Mei 2019
Hieperdepiep hoera! Marta 2 jaar! Ze zit braaf te wachten op haar cadeau. Ze verwacht wel een lange wandeling. 😉 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


1 Januari 2020
We wensen jullie een jaar vol warme lichtjes!
Stabyhoun.nl


26 Maart 2020
Rustpauze tijdens thuiswerk met Marta op de trampoline
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl


15 April 2020
Dikke vrienden!
Stabyhoun.nl 


9 Mei 2020
Groetjes van ons in Corona tijden!
Stabyhoun.nl 


23 Mei 2020
Marta 3 jaar! Ook gefeliciteerd voor de broertjes!
Stabyhoun.nl 


19 Juni 2020
Lievelingsplaatsje om alles in de gaten te houden en een dutje te doen!
Stabyhoun.nl 


11 Oktober 2020
Schatje hè?!
Stabyhoun.nl


27 Oktober 2020
Marta en thuiswerken … Mijn studenten vragen om Marta eens te mogen zien via de camera. Ze is populair!


31 Oktober 2020
Koffiedrinken met opa
stabyhoun.nl


31 Oktober 2020
In België mag 1 knuffelcontact…
stabyhoun.nl


4 December 2020
We zijn vroeg dit jaar. Marta bij de kerstboom van oma en opa.
stabyhoun.nl


20 December 2020
Bij oma en opa in de zetel
stabyhoun.nl


24 December 2020
Hele fijne kerst en veel geluk in het nieuwe jaar!
stabyhoun.nl


21 Januari 2021
Nieuw speeltje maar nog een beetje wantrouwig…
stabyhoun.nl


23 Januari 2021
Marta wacht op een botje!
stabyhoun.nl


7 Februari 2021
Hier is er eentje uitgeteld na spelen in de sneeuw!
stabyhoun.nl


9 Februari 2021
Lekker chillen!
stabyhoun.nl 


7 Maart 2021
Iets gestolen om lekker kapot te bijten … 😉 / Een bot is toch lekkerder
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


10 April 2021
Muis gespot!
stabyhoun.nl 


20 April 2021
Samen in de zetel is zo gezellig
stabyhoun.nl


23 Mei 2021
Marta wenst de broertjes een fijne verjaardag! / Verjaardagsbot!
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


16 Juli 2021
Dikke maatjes!
stabyhoun.nl


12 September 2021
Na een wandeling mag ik toch uitrusten?!
stabyhoun.nl


10 November 2021
Waar zijn die lekkere boterhammetjes naar toe? / Wachten op de wandeling
stabyhoun.nl stabyhoun.nl


24 December 2021
Fijne dagen!
stabyhoun.nl

1 Mei 2022
Luie zondagavond!

20 Mei 2022

19 Juni 2022

29 Augustus 2022
Minder goed nieuws. Marta heeft haar kruisband gescheurd en wordt komende maandag geopereerd. Ze ging vandaag onder narcose voor de rx.

15 September 2022
Marta herstelt heel goed. Vrijdag zal het 2 weken geleden zijn dat ze is geopereerd. Gisteren gingen we naar de fysio. Nooit gedacht dat ik dat met een hond zou doen.

23 September 2022
Marta doet het heel goed! Weinig bewegen is wel lastig, ze wil graag spelen.

4 November 2022
Het gaat allemaal goed. Het is nu 9 weken geleden. We wandelen verschillende keren per dag en ze mag alleen buiten. Maar liefst nog niet te gek doen. Ze mankt niet meer en is moeilijk rustig te houden! We wandelen veel samen en rusten samen in de zetel!

23 November 2022
Marta is vandaag voor de laatste keer op controle geweest naar de dierenkliniek en alles is oke! Nu gaan we samen supporteren voor onze Rode Duivels!

20 Januari 2023
Onze buurman maakte een tekening van Marta! Ze zijn dikke vrienden! Zo ontroerend! Hij schildert ook vogels op hun gevel en zo. Hij praat bijna niet en is heel speciaal! Maar Marta is zijn dikke vriendin!