Melo

Baron Melo v. ’t Brabantse Bont

Melo was Appel in het nest. Hij is 5 juni 2011 naar zijn nieuwe baasjes gegaan, naar Massimo zijn ouders: Gise & Paolo, te Lage Zwaluwe. Melo woog 4.970 kilo toen hij het nest verliet met een leeftijd van 8 weken & 1 dag (+- 8 weken).
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 


5 Juni 2011

Thuisreis slapende op de schoot van Paolo doorgebracht. Hier meteen speelkwartiertje met Sara. Foto’s volgen. Daarna eten, en vervolgens slapen onder de eet tafel.
Bij de wandeling keurig een plasje gedaan en de aandacht van iedereen die langs kwam getrokken. Dus uitgebreide sociale contacten gehad. De terugweg ging als een speer, want wandelen met riem vindt die toch maar niks, dus wilde gauw naar huis. Probeert altijd bij Max al af te slaan, maar moet toch noch 2 deuren verder. Nog 2 plasjes op terras en 2 x in de achterbouw.. moet kunnen op de eerste
dag. Nu net nog kleine avondwandeling gedaan, maar vond die niet echt leuk. Wel van de aandacht van de bazinnen van Spiky en Cas genoten. De honden zelf waren in het donker toch een beetje eng, leek.
Voor de grote boodschap het terras opgezocht en nu een beetje zoekende. Denk dat hij afwacht wanneer jullie en all zijn zusjes en broertjes hier komen, net als afgelopen donderdag. Ben benieuwd hoe de nacht zal worden. Heeft wel al in zijn mand gespeeld. Morgen weten wij meer! Wel te rusten, de blijde nieuwe baasjes van Melo. 


8 Juni 2011
Melo is weer een paar dagen bij ons (Massimo & Patty), samen met Flow. Aan de riem lopen vind hij maar niets, dat is duidelijk. Het gaat mondjesmaat beter, maar hij vind de omgeving veel leuker: gaat op zijn kont zitten, rondkijken en zet geen stap. Soms heeft hij het in zijn bol en loopt hij perfect een heel stuk mee, om vervolgens weer op zijn kont te gaan zitten en geen stap meer te verzetten. Eten doet hij wel ok. Vlees liever dan brok, net zoals de meeste andere pups. Met lauw water door de brokken heen, eet hij zijn brokken ook beter.  We hebben hem gisteren bij de dierenarts gewogen en hij woog 5,2 kilo. 

Melo & Flow
Stabyhoun.nl 

Uitgeteld van al het spelen. 
Stabyhoun.nl 

Flow (links) & Melo (rechts) oftewel: Jut & Jul
Stabyhoun.nl 


9 Juni 2011

Gisteren zijn we nog even met Senna, Melo & Flow naar het park geweest. Ze vonden het geweldig. Melo vond het altijd best als je hem droeg buiten, maar sinds dat we naar het park zijn geweest heeft hij de smaak te pakken en toen we hem op de terugweg droegen was hij het daar NIET mee eens: meneer wilde zelf lopen!
Vandaag gaat het erg goed met de zindelijkheid. Nog maar 1 plasje binnen gedaan tot nu toe. Dat is al een héél verschil met gisteren: toen kwam hij van buiten naar binnen rennen om vervolgens binnen te plassen en weer buiten verder te spelen. Haha, het leek wel een omgekeerde wereld.

Ook gek van stokken; net als mama?
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl


10 Juni 2011
Gisteren zijn we weer met Melo, Flow & Senna naar het park geweest. Aan de lijn lopen gaat zoetjes aan beter, maar hij gaat nog veel zitten om even alles te bekijken. Toch zien we al veel vooruitgang t.o.v. een paar dagen terug.
Vandaag is hij naar zijn baasjes terug gegaan, Paolo & Gise. Hij zal ook zijn 2e enting vandaag krijgen.

Hmmmm… stok!
Stabyhoun.nl


11 Juni 2011

Met Melo gaat het goed, hij wandelt mee, vooral terug als een speer. Maar denkt bij ons nog steeds dat spelen buiten is en de behoeftes binnen. Net wel een heel klein plasje buiten gedaan.. Ik ben vanmorgen al om 05:00 uur wezen wandelen want hij piepte en rende onrustig heen een weer. Toen niets gedaan, maar zodra wij thuis waren meteen geplast. Maar dat komt allemaal nog goed. Verder is het gewoon een hele leuke bliksemdonder. Hij heeft net Corrie uitgedaagd… heel leuk. 

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Mee naar de Put.                                                  Tuinieren kan hij als de beste……
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


13 Juni 2011
nu is Melo al drie dagen helemaal hier en wij genieten van onze donderstraal. Hij kan zo lekker ondeugend zijn, maar ook zich heerlijk zelf bezig houden. Is nu met een grote verbouwing van de achterbouw begonnen. Het lijkt dat alle kleden van de banken op een hoop op de grond moeten. Maar dat lukt hem nog niet helemaal. Behoefte doet hij nu ook al buiten, alleen aan de riem wandelen vindt die nog steeds niet echt leuk. Maar zijn vandaag al minstens 100 meter verder gekomen en hij heeft zelfs onderweg een plasje gedaan. Toch knap! Hij geniet enorm van alle belangstelling en speelt heel graag met andere
honden. Vooral spelen met Sara vindt die helemaal te gek. Lijkt erop dat Sara en Melo even dikke vriendjes worden als Fiffi en Nero zijn geweest. Zo nu even kijken wat ie aan het doen is. 


20 Juni 2011

Het gaat goed met Melo. Soms nog een ongelukje binnen, maar 90% doet hij buiten. De auto vind hij geweldig. Als de autodeur open gaat, gaat hij al met zijn pootjes op de rand staan om erin getild te worden. Hij is mee naar Rotterdam geweest o.a. Naar het park zijn we ook geweest. Andere honden vindt hij helemaal geweldig. Dan is het spelen, spelen en nog eens spelen. Ook in de straat heeft hij al verschillende hondenvriendjes. Dan wil hij ook echt niet meer mee. Aan de riem lopen gaat nog steeds niet super: van huis af in ieder geval. Terug naar huis gaat hij als een speer. 
Hij slaapt ’s nachts gewoon in de mand in de woonkamer (wij gebruiken geen bench) en als we ’s ochtends beneden komen zit hij vaak triomfantelijk op de (honden)bank te kijken. Hij is een paar keer kort alleen geweest en dat gaat super. Hij is graag bij je, maar kan ook goed zichzelf vermaken. 

Stabyhoun.nl 


21 Juni 2011

Nog wat foto’s 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


24 Juni 2011

’s Avonds na de drumband repetitie kwam ik thuis. Geen Melo in de achterbouw te bekennen. Ook buiten niet, maar wel in de badkamer. Hij lag daar op de wasstapel te slapen, natuurlijk boven op de vuile sokken van Paolo. Helaas geen kans gekregen dit op de foto te zetten. Maar is wel een teken dat hij ook alleen thuis altijd een lekker plekje kan vinden. 
Vanmorgen gaf ie zelf aan dat hij naar buiten wilde door bij de achterdeur te gaan zitten  en deed een plasje en een poepje op terras. Nu nog leren dat hij voor de keukentrap naar de hal moet gaan zitten als ie iets moet en dan zijn wij er. Toen ik naar mijn werk vertrok kwam hij kwispelend achter mij aan hollen, zo op de manier ik wil ook naar buiten.

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


1 Juli 2011

Afgelopen maandag zijn we voor het eerst met Melo naar de puppycursus geweest. Hij vond het in het begin ontzettend leuk. Op het einde zag je toch wel dat hij moe werd en iets minder enthousiast. Er is nog veel werk aan de winkel. Mee lopen aan de riem is nog altijd een uitdaging. Andere honden en kinderen vindt hij helemaal geweldig. Zodra hij kinderen ziet, wil hij er naar toe. Gisteren naar de dierenarts geweest en die was ontzettend tevreden over hem. Hij heeft zijn laatste enting gehad en hij woog nu 7.4 kilo. De dierenarts vond het een prachtig hondje en Melo is kerngezond!
Vandaag weer even een dagje op bezoek bij mama. 

Op de puppycursus
Stabyhoun.nl

Lekker samen met mama in de mand
Stabyhoun.nl


11 Juli 2011
De puppyles vindt Melo erg leuk: het 1e half uur. Het 2e half uur is er niets meer mee te beginnen, maar ja, dat komt nog wel. Verder gaat alles prima. Afgelopen woensdag kwam zijn zusje, Flow, op bezoek. Dat was dikke pret samen!

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nl


12 Juli 2011
Ik heb nog leuke Melo foto’s met de slagwerk groep. Komen wel op een dag. Verder gaat goed met het beestje. Hij is hevig aan het tuinieren geslagen. Gisteren was ik even wezen zwemmen en toen lag de halve tuin in de achterkamer. Stenen, aarde, blaadjes en stukjes van mijn Heideplantjes. Die vindt hij volgens mij bijzonder interessant.


18 Juli 2011

Wij hebben een doorbraak, meneer plast en poept ineens met wandelen. Ik moet ‘m nog tot op de hoek dragen, hij zal wel denken dat kan dat mens wel. Met Paolo loopt die gewoon mee.

De slagwerkgroep met mascotte
Stabyhoun.nl 

Ik ga ook mee drummen
Stabyhoun.nl

Er was eens een tuin…
Stabyhoun.nl 

Hier waak ik
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 

Ik hou alles in de gaten
Stabyhoun.nl 

Ik moet hier ook alles doen!
Stabyhoun.nl 


27 Juli 2011

Melo is mee op vakantie momenteel. We kregen een berichtje dat hij zich voorbeeldig gedraagt en dat alles goed gaat. Hij woog afgelopen zaterdag 10,6 kilo (23 Juli 2011).


31 Juli 2011
Een berichtje vanuit Oostenrijk! We zijn nu bij familie in Oostenrijk. Nou mhr wordt hier helemaal verwent. Hij luistert heel goed naar Astrid. Komt elke nacht op ons bed liggen en plast en poept veelal buiten maar ook soms op balkon. Met Benny van Harald is hij dikke vriendjes. Wij gaan misschien morgen verder. Zijn net nog bij Ölberger wezen eten. Was lekker. Weten nog niet precies waarheen. Jullie horen van ons.

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

(Even een toevoeging door mij zelf (Patty) Wat lijkt hij sprekend op Senna, qua koppie, alleen dan de mannelijke versie!)
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


Prins op de erwt!
Stabyhoun.nl


14 Augustus 2011
Sinds vrijdag is Melo weer terug van vakantie. Een tijdje bij familie in Oostenrijk geweest, daarna een weekje in Kroatië, vervolgens weer bij familie in Oostenrijk en daarna bij familie in Duitsland. Overal heel veel aandacht gekregen. In Kroatië op de camping, bij de tent, zich keurig gedragen. Veel gegraven en helemaal rood en roze van de aarde. Dat is er later gelukkig weer vanaf geregend. Het is heel goed gegaan en nu weer lekker thuis en terug naar het dagelijkse leven! 


23 Augustus 2011

Het gaat goed met Melo. Hij is wel flink aan het uitproberen. Als hij even geen aandacht krijgt, gaat hij kuiten happen. Niet bij Paolo, daar luistert hij prima naar. Proberen het nu af te leren door een “nee” of “weg” en verder negeren. Hopen dat het dan beter gaat. Het is een echte ondeugd, maar ook echt genieten.  
Aankomende zondag gaat Melo meedoen met een show, in Rotterdam. In de Babyklasse, voor de socialisatie. 


6 September 2011
Patty schrijft: 28 Augustus, vorige week zondag, heeft Melo voor het eerst meegedaan aan de show. We hebben meegedaan aan de Dogshow Rotterdam, in de Ahoy, in de Babyklasse. Melo stond samen met nog een andere reu, van 1 maand ouder in de ring. Melo had ontzettend veel aandacht voor me en zonder enige oefening liep hij hartstikke enthousiast met me mee en bleef hij met wat lekkers in mijn hand, mooi staan. Voordat we de ring in moesten heeft hij heel de ochtend relaxed gelegen, gespeeld met andere honden, rondgekeken en geslapen. Hij deed het echt super. Wat een relaxed hondje! Senna ondergaat het ook allemaal zo makkelijk en wat is het heerlijk om te zien dat Melo ook zo makkelijk is met zoveel andere honden om hem heen, een vreemde omgeving, luidsprekers, muziek, e.d. Het deed hem niet zo veel. Hij vond het zelfs leuk of lag gewoon lekker relaxed. Zijn keurrapport was fantastisch! Hij kreeg een Veel Belovend. Wat voelde ik me trots. Een eerste eigen gefokte hond in de ring en dan zo’n prachtig rapport. Melo werd eerste en daarmee Beste Baby van het Ras. We mochten ’s middags weer de erering in. Erg leuk voor de ervaring: een hoop muziek, drukte, andere honden en veel mensen.  Hij was gesloopt na deze dag, maar wat was het leuk om met ‘m bezig te zijn en te zien wat een leuke en makkelijke hond ’t is. 

Hierbij zijn keurrapport!
Stabyhoun.nl 
Afgelopen zondag, 4 September, zijn we naar de Randoet geweest, in Made. Een openlucht zwembad, waar je de laatste zondag van het seizoen met de honden heen mag. Samen met Senna en Melo. Uit zichzelf ging Melo er niet in, maar een paar keer heb ik hem een stukje meegenomen in het water en hem terug naar de kant laten zwemmen. Hij stond meteen erna gewoon te kwispelen: dus die komt er ook wel. 
Senna was het water niet uit te krijgen, dus die laat het goede voorbeeld al zien.Wink 


23 September 2011
Melo woog afgelopen woensdag alweer 16,2 kilo. Hij heeft meteen een hele controle gehad bij de dierenarts (we doen mee met zo’n puppytraject) en alles was helemaal goed bevonden: zijn gebit, vacht, gewicht, gedrag, etc.
Verder gaat het ook allemaal prima. Tussendoor versleept hij alle kleden van de banken door het huis richting tuin en weer terug. Hij is bezig met een soort herfstschoonmaak. 😉
Met andere honden gaat het ook allemaal goed. Hij vindt iedereen leuk. Vandaag heeft hij een pup ontmoet die net 8 dagen ouder was dan hemzelf. Dat was feest samen! 


24 September 2011

Nog een foto van het zwemmen
Stabyhoun.nl 

En nog 2 andere recente foto’s:
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
 

Melo (links) en Senna (rechts)
Stabyhoun.nl 


2 Oktober 2011

Met Melo gaat alles goed. Lekker eigenwijs; een echte stabij dus.
Wat foto’s van Melo:

Senna met de bal en Melo erachteraan.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


13 Oktober 2011
Was maandag met Melo op cursus na een heel drukke dag. Krijg nog steeds privé les. Nu nog een keer. Daarna aansluiten bij de groep. De trainster zei dat ik wat enthousiaster moest zijn, dus Melo deed iets heel goed en ik riep joehoe. Nou hij kwispelde als de beste. Toen ik dit later Paolo vertelde riep ik ook JOEHOE en onze scheet kwam vanaf de keukendeur aanrennen en sprong direct op mijn schoot. Lachen!!!
De trainster zegt dat Melo een echte werkhond is, dus graag alles uitvoert wat je aan hem vraagt. Klopt ook, hij komt nu s’avonds altijd vragen om een spel/training.


21 Oktober 2011

Afgelopen weekend heeft Melo doorgebracht in het Hondenhotel in Lage Zwaluwe. Zijn moeder was loops, dus daar kon hij niet logeren, dus moest er een andere oplossing komen. Hij heeft het prima naar zijn zin gehad en het was 2 dagen lekker dollen met andere honden. Afgelopen maandag hebben we controle met hem gehad bij de dierenarts. Dat is van het ‘puppytraject’ wat we met hem doorlopen. Melo woog afgelopen maandag (17 oktober) precies 18.0 kilo, met 6,5 maand. Zijn hart, longen, etc is gecontroleerd en zijn gestel. Hij zag er top uit, zei de dierenarts. 
Hij plast nu sinds een week met zijn poot omhoog en is daar al heel erg behendig in. In zijn gedrag begin je nu ook te merken dat hij wat meer macho wordt. Zo is het eerste serieuze machtsspel al geweest, afgelopen week. Het is echt een tophond, met een ontzettend leuk en lief karakter!


01-11-2011

Gewoon wat foto’s van Melo:
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


11 November 2011

Melo heeft een lichte oorontsteking. Daar druppels voor gehad. En een net begonnen soort keelontsteking. Daar ook wat voor gehad.


30 November 2011

Met Melo is alles goed. Heb beslist t/m einde 2011 in ieder geval bij de Obidience cursus te blijven. Hij heeft complimentjes gehad van de trainster over zijn vooruitgang afgelopen maandag. In december is nog 2 x cursus,  in januari is er geen training i.v.m. weer en kou. Pas eind januari beginnen ze weer. Zal dan kijken wat ik ga doen.


5 december 2011

Wandelen met een groep dames-stabij’s.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Melo en op de achtergrond Senna
Stabyhoun.nl

Meiske en Melo: nicht en neef. Meiske is de dochter van Marre. Marre is de zus van Tjebbe, de vader van de pups van het Baronie nest dus. Meiske is geboren op 20 januari 2011 en is nu 10,5 maand. Melo is nu bijna 8 maanden. Melo lijkt duidelijk veel op Senna en Meiske en Melo zijn dus echt heel verschillend. Velen zeggen dan ook dat Melo de mannelijke versie van Senna is en dat klopt wel een heel eind..
Stabyhoun.nl

Weer bij ons op de bank. Moe, voldaan en vies!
Stabyhoun.nl


30 december 2011

Vandaag heeft Melo gewandeld met een hele groep Stabij’s, een stuk of 15. Drie van zijn zusjes waren er ook: Jikke, Pip en Berber! Het was super leuk om ze samen te zien, want herkenning leek er zeker te zijn. Ze waren constant met zijn 3en of 4en aan het spelen. 
Berber had een lover en moest die zien te ontvluchten. haha! 😉

Wirwar aan Stabij’s
Stabyhoun.nl

Jikke achter Melo aan
Stabyhoun.nl

Berber
Stabyhoun.nl

Senna en Pip
Stabyhoun.nl

Pip achtervolgd door Melo
Stabyhoun.nl

Pip, Jikke en daarachter Melo
Stabyhoun.nl

Berber met haar stalker Siem (Aron Blitz fan ‘e Nije Leane)
Stabyhoun.nl

Diegene heeft vast iets lekkers! Degene die je hier vooraan ziet staan is Jikke:
Stabyhoun.nl

De groep:
Stabyhoun.nl 

Het stelletje ongeregeld! Rita met Jikke, Francien met Berber, Paolo met Melo en Cora & Fenne met Pip
Stabyhoun.nl


11 Maart 2012

Even lekker uitwaaien op het strand met Senna en Melo
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


6 April 2012
Ondertussen zijn we heel wat streken rijker. De oude stoel in de voorkamer heeft ondertussen ook aan Melo’s tanden moeten geloven. Verder is het een heerlijk beest. Soms echt een stabij: geen zin om te luisteren en dus oostindisch doof, maar ’s avonds komt hij ook geregeld lekker knuffelen op de bank. Als hij er maar bij kan zijn, dan is het goed.

Vandaag zijn we naar het strand geweest met zijn allen. Heerlijk om Senna en Melo samen bezig te zien.

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


9 April
Melo was flink verwend met zijn verjaardag. Een echte ‘verjaardagstaart’, botjes en speeltjes. Zijn moeder nog op bezoek om lekker te spelen. Die dag kon niet meer stuk! 

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Ik zie jullie heus wel!
Stabyhoun.nl


20 Mei 2012
Met Melo gaat het goed. Ontzettend eigenwijs en een echte ondeugd. Alle banken moesten er al aan geloven toen hij jonger was, maar onlangs is hij ook begonnen aan de stoel in de voorkamer die van Paolo zijn overgrootmoeder is geweest. Oeps…
Daarnaast heeft hij de nodige portie “eigenwijzigheid”. Als hij geen zin heeft om te komen, dan blijft ‘ie gewoon staan en is dat aan de riem, dan lijkt het net een koppige ezel: vol in de remmen.
Het is een heerlijke knuffel en is het liefste bij je. Spelen met andere honden doet hij graag, maar hij wordt ook beetje bij beetje meer ‘het mannetje’. Hij probeert toch tussendoor al wat dominanter te zijn, maar uiteindelijk wil hij maar één ding: spelen!
Afgelopen week moest hij eraan geloven.. zijn oren zijn geplukt. Wat een metamorfose… Het is echt nog even wennen. Het is haast Melo niet om te zien. 

Onze “Kleiner Süsse!”

Melo en daar achter Senna


23 Mei 2012

Melo de zwemheld! Echt niet…!

Ben gisteren op de terugweg van Jan Astraat naar de put gegaan. Daar balletje gegooid , eerst dichtbij dat ging goed. Daarna wat verder. Onze held tot aan zijn buik in het water en piepen. Ondertussen was mijn broek al nat en kreeg ik zelf zin in zwemmen. Dus ik in de put ingedoken. HEEEEERLIJK!!!! En onze held veilig met zijn poten op de grond, water tot net aan zijn nek mij piepend heen en weer volgend. Denk dat er nog wat werk verzet moet worden om van hem een zwemmer te maken!


28 Mei 2012
Kijk, die uitdaging gaan we aan. Melo aan het zwemmen krijgen. Na heel veel aanmoedigen, een paar dagen later, was het dan toch gelukt! Melo zwom! Een paar dagen achter elkaar naar het water gegaan. Eerst zelf erin, bal mee en maar roepen. Uiteindelijk kwam hij aangezwommen. Dag 2 hetzelfde verhaal, maar nu ging het al een stuk vlotter! De volgende dag zonder dat wij het water in hoefden, ging hij al. Super! Weer een zwemmer erbij!

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


31 Juli 2012
Vandaag hebben we Melo nog een keer laten testen op zijn ogen (ECVO-test), omdat we het niet helemaal vertrouwden. Dat bleek niet nodig te zijn. Hij is extra goed nagekeken door de oogspecialist A. Verbruggen in Roosendaal en wederom vrij bevonden, gelukkig!

Nog een foto van afgelopen week
Stabyhoun.nl 


22 Augustus 2012

Lekker een paar dagen weggeweest met zijn allen. Prachtig (en warm) weer gehad. De honden hebben dagelijks aan zee gerend en verkoeling in het water gezocht.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

 Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 


27 Oktober 2012
Verslag fokkersdag:
Algeheel beeld: Reu van goed type, goede maat, goede substantie.
Hoofd: Goed en correct reuenhoofd, goede expressie, oor voldoende typisch, volledig schaargebit.
Bouw: Goede ribben, staat goed op de benen, voldoende voorborst, passend botwerk, wat lange voeten.
Beharing: haarstructuur in orde, maar staat wat open. Voldoende bevedering, bossige staart.
Gangwerk: Gaat wat wijd in front, achter uitstekend.
Gedrag en karakter: Gedraagt zich goed.  


11 November 2012

Strandwandeling met een grote groep Stabyhounen. Voor Melo altijd feest!
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl

Graven met mama!
Stabyhoun.nl


26 Januari 2013 

Heerlijk gewandeld in de Chaamse Bossen in een enorme laag verse sneeuw:

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


9 april 2013
Eerst nog even uitrusten!
Stabyhoun.nl 

Toen werd er hondentaart gemaakt!
Stabyhoun.nl

Deze heb ik heel snel opgegeten. Mocht vandaag op de bank, want ja, ik ben jarig!
Stabyhoun.nl


1 mei 2013
Op vakantie en zelfs nog in de sneeuw…!
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


20 maart 2014
Met Melo gaat alles goed. Tot voor kort was het vaste prik dat Senna en Dieke op de maandagen kwamen spelen, dat was een groot feest! Ongeveer een half jaar geleden heeft Melo een castratiechip gehad voor een chemische castratie (dat is een tijdelijke castratie) om te kijken hoe dat zou gaan. Melo was/is namelijk nogal gek op de dames! Met chip ging dit een heel stuk beter.
Melo is nog altijd een knuffel eerste klas, maar ook een eigenzinnige fries met zijn eigen nukken (zoals op vakantie een tijdje lang demonstratief in de badkamer gaan zitten). 😉 Of aan het einde van een wandeling demonstratief in de ankers, omdat hij er echt nog geen genoeg van heeft. Al met al gaat het goed en houdt hij iedereen lekker bezig… 😉
Stabyhoun.nl 


9 april 2014
“Spookie Melo 3 jaar oud!”
Stabyhoun.nl


22 april 2014

Afgelopen weekend is Melo even onder handen genomen, omdat zijn vacht nogal ontploft was (nadeel van de castratiechip die hij een aantal maanden terug gekregen heeft). Hij is weer helemaal netjes nu, knappe vent! 
Stabyhoun.nl 


21 juli 2014
Alles gaat goed met Melo, maar op vakantie zijn is wel héél vermoeiend. In diepe slaap bij de stoelen of in de voortent.
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


9 april 2016
Hoera, een Lustrum! Melo 5 jaar!
Stabyhoun.nl 


12 Oktober 2020
Melo woont drie deuren van ons (Massimo, Patty & Vito) vandaan, dus die zien we dagelijks, waardoor we eigenlijk vergeten om hier weer een keer te updaten. Er is veel gebeurd in de afgelopen jaren. Zo is Melo helaas in december 2017 zijn baasje verloren. Maar daarmee heeft Melo nu de belangrijke taak als steun en toeverlaat voor zijn vrouwtje. Melo houdt Gise goed bezig met wandelingen. Het is een heerlijke hond met zijn eigen gebruiksaanwijzing. Heeft Melo ergens geen zin in, dan gaat hij gewoon stil staan als een ezel en zet geen stap meer. Waardoor je ‘m soms wel achter het behang kan plakken, maar het zorgt ook voor veel lachen op opstanders hun gezichten. 😉 Verder geniet hij van het zwemmen en het spelen met zijn bal. Helaas werd ook in 2017 bekend dat Melo een tumor had bij zijn bek. Deze is destijds weggehaald, maar kwam vorig jaar (september 2019) weer terug. De tumor is wederom verwijderd, maar was nu helaas al uitgezaaid. Er is geen verdere behandeling mogelijk. Melo krijgt dagelijks pijnstilling en we proberen nog zo lang mogelijk van hem te genieten. Gelukkig is hij vooralsnog een blije hond en daar gaan we zo lang mogelijk voor! 
Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl 

12 Maart 2021
Vriendjes ❤️ Melo & Vito

9 April 2021
Een blije dag. Melo is 10! hij bewaakt zijn favoriete cadeau. 😀 Dank je wel Patty. Alle anderen ook gefeliciteerd met jullie kanjers!

9 April 2021
Een blije dag. Melo is 10! hij bewaakt zijn favoriete cadeau. 😀 Dank je wel Patty. Alle anderen ook gefeliciteerd met jullie kanjers!


24 Juli 2021
Een laatste groet van Melo. Gisteren is hij helaas ingeslapen, wat een enorm verlies… 
Melo was al lange tijd ziek, in 2017 al een keer geopereerd aan een knobbel bij zijn bek wat toen nog goedaardig was. In 2019 kwam dit echter als kwaadaardig terug en toen ook al uitgezaaid in een korte tijd. Met Metacam hebben we het nog heel lang kunnen rekken, maar twee maanden geleden kwam er nog een grote tumor in zijn buik bij. De dierenarts gaf toen aan dat het waarschijnlijk niet meer maanden, maar enkele weken zou zijn. Melo heeft het toch nog twee maanden volgehouden, maar was nu echt op. De dierenarts had hem nog helemaal onderzocht en er was ook nog hartruis bijgekomen, waar hij op een hele nare manier aan zou overlijden. Hij had de afgelopen dagen ook al niets meer gegeten en hij had pijn. Dit was de enige juiste beslissing die gemaakt kon worden. Hem laten gaan… Maar wat een groot gemis. 
Rust zacht lieve vriend!
stabyhoun.nl