Noof

Fella Noof v. ’t Brabantse Bont

Noof is op 21 oktober 2021 naar haar nieuwe gezin gegaan en woog toen 4,870 kilo. Noof heette in het nest Wisla. Voluit heet ze Fella Noof v. ’t Brabantse Bont. Ze is bij Cora, Camiel en hun dochters Fenne en Nika gaan wonen en natuurlijk bij Pip. Pip komt uit ons allereerste nest. Héél bijzonder, twee v. ’t Brabantse Bontjes bij elkaar. Heel veel plezier en geluk, ondernemende en schattige Noof! Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan.  


21 Oktober 2021
Onze reis is ook goed gegaan, de eerste 10 minuten heel alert en daarna viel ze in slaap, soms wakker tussendoor en toen we er bijna waren. De eerste kennismaking met Pip was rustig. Daarna eerst naar buiten gegaan voor een plasje, maar dat kwam niet. Eten gegeven wat er meteen in ging. Daarna nog een keer naar buiten maar alles is te interessant. Loopt best goed mee aan het riempje, maar het jeukt wel hoor 🙉😅 daarna Pip uitdagen en dat vond Pip minder leuk. Gggrrrr! Vervolgens viel ze naast de bank in slaap en hebben we haar in de bench gelegd. Nog steeds geen plasje, maar ze ligt in dromenland! Pip heeft al laten merken dat Noof uit de buurt moet blijven bij haar eten 😅

 


22 Oktober 2021
Hier is het vannacht heel goed gegaan! Gisteravond de laatste maaltijd rond half 10 gehad en om 23.30 laatste keer geplast buiten. Heb haar voor de laatste maaltijd wakker moeten maken, Noof was echt relaxed gisteravond. Vanmorgen ben ik om half 7 naar haar toe gegaan en toen zat ze stil te kijken, Pip lag op haar kussen voor haar. Meteen naar buiten en weer een plasje. Ze heeft nog niet gepoept dus hopelijk komt dat snel. Daarnaa weer vlees gehad, wel uit de hand mee geholpen want zelf uit het bakje eten gaat nog niet zo vlot. De brokjes als derde maaltijd gister ook niet echt. Pip houdt Noof echt op afstand met haar gegrom, Noof voelt dat wel aan en zoekt de aandacht bij mij. Dus al met al heel trots op ons kleine meisje! Het eerste plasje binnen is ook een feit, die herfstblaadjes zijn veel te leuk!


23 Oktober 2021
We hebben weer een goede nacht gehad. Gisteravond ook wakker moeten maken voor de laatste voeding en daarna was ze wel goed wakker. Rond half twaalf laatste plasje en daarna in de bench gedaan. Na even kort pielen viel Noof snel in slaap en hier ook tot vanmorgen 7 uur, zo knap! Meteen naar buiten om te plassen, poepen net nog niet. Net eten gegeven maar daar moet ik haar wel echt mee helpen om op gang te komen, eet liever uit de handZe liep vanmorgen goed mee aan het riempje. Pip is nog niet blij met haar nieuwe vriendinnetje, met haar gegrom houdt ze haar echt op afstand. Noof probeert soms toch weer dichtbij te komen maar dan krijgt ze een echte snauw, ze stelt zich dan onderdanig op. Ik hoop dat dit snel beter wordt want dit is voor beiden niet leuk. Merk wel dat het buiten beter gaat, dan kan Pip meer hebben. 
Tijdens de vaat uitruimen valt ze voor mn voeten in slaap. 😅 Nadat ze eerst had mee geholpen, natuurlijk!

Yes oefenen 😅 buiten mag Noof dichter bij Pip komen. Wij wonen dicht bij een ecozone waar we zonder verkeer vrij kunnen wandelen, fijn om het loslopen te oefenen met Noof! Daar kan ze ook voorzichtig kennismaken met andere honden. Ze heeft ook kennis gemaakt met de buurhond, Pips grote vriend, ook al bijna 11 maar niet grommerig 😂. Noof werd later op de dag voor het eerst echt enthousiast toen ik met eten aan kwam! In een keer haar bakje met vlees leeg en toen heb ik er nog een paar brokjes in gedaan om te kijken wat ze daar mee zou gaan doen… die at ze zelfs ook op! Ze is vandaag ook meer wakker, actiever en ondeugender 😅 meer plasjes en 💩💩 binnen, dus het werkt wel inmiddels 😂 Daarna lag ze voldaan te slapen in de bench. 


24 Oktober 2021
Goedemorgen, hier ook weer een goede nacht gehad, rond twaalf in de bench en ze protesteert daar ook niet, tot vanmorgen 7.00 en dan zit ze braaf te kijken. Eenmaal uit de bench super blij!! En ja de tandjes en nageltjes zijn scherp 😅 meteen naar buiten voor een plasje, daarna gegeten ( moest haar weer een klein beetje helpen) daarna voor het wandelingetje naar buiten en toen ook voor het eerst buiten gepoept. Lekker stil op zondagmorgen dus ik heb haar een stukje losgelaten. Daarna samen lekker op de bank, Noof is al een echt knuffelkontje, ligt graag op schoot. Rond 8 sliep ze weer! Vandaag zijn we ook met de dames naar het bos geweest en heeft Noof ook daar lekker los gelopen. Wat was het een heerlijk weer! 


25 Oktober 2021
We hadden weer een rustige nacht. Gisteravond kort piepen in de bench terwijl ze er uit zich zelf in liep, maar er voor liggen en toen duurde het een paar minuten en was het stilVanmorgen 6.45 beneden omdat Camiel moest werkenIk kreeg het riempje met moeite om door Noof’s blijdschap, het riempje is ook erg leuk om in te bijten. 😆 Noof doet het meeste wel buiten maar geeft het zelf nog niet zo goed aan, moet haar echt in de gaten houden en dan is het op onverwachte momenten nog wel eens te laat. Ze heeft ook nog niet een echte vaste plek waar ze steeds haar behoefte doet. Vandaag weer een nieuwe dag om te oefenen 


26 Oktober 2021
Hier was het vroeg vandaag, omdat we moeten werken maar Noof heeft het weer prima gedaan vannacht, 23 tot 6.15 en lag vanmorgen rustig te kijken toen ik beneden kwam, bench open door het dolle, meteen een plasje buiten, daarna eten en daarna nog een plasje en 💩 buiten. Daarna nog even knuffelen voor ik de deur uit ging, de meiden hebben herfstvakantie dus die zijn verder bij Noof geweest deze morgen.
Trots op het moment, toen ik net thuis kwam van m’n werk, Noof mocht wel heel dichtbij liggen! Vanmiddag hebben we ook kraamvisite gehad 😍 nog even naar een veldje geweest waar ze samen los kunnen, ze wordt steeds vrijer.. ze dook iedere keer de struiken in 😅 ik haar weer vangen 🙈😂 daarna nog leuk met een boomertje gespeeld 😆 en de eerste vuurwerkknallen zijn hier ook een feit maar Noof kijkt maar loopt lekker verder, ik leid ze dan af met blije complimentjes. 
Noof pakt ook (net als haar zusjes) van alles in haar bekje, takjes blaadjes papiertjes of wat ze dan ook tegen komt buiten. Ik til haar op en zet ze een meter verder weer neer en dan probeer ik haar af te leiden, met de beloningssnoepjes lukt het op die momenten ook niet dus doe ik maar heel blij 🙈. Ze heeft wel meer het woordje yes in de gaten, de snoepjes worden iets lekkerder, vooral als ze ziet dat Pip ook iets krijgt.


27 Oktober 2021
De nacht is hier weer prima verlopen, netjes alles buiten gedaan, spelen is voor Noof leuker dan eten 😅 dus met moeite haar bakje niet helemaal op vanmorgen, nu ligt ze lekker naast me op de bank, ze komt echt bij je van nu wil ik op schoot, zo lief en knuffelig! 
In de ochtend ook weer een socialisatierondje gehad, wij wonen hier nogal levendig tussen winkels en station dus altijd veel mensen, auto’s, fietsen, scooters, treinen, leveranciers etc. Inmiddels kennis gemaakt met meerdere buurthonden en het spelen gaat Noof ook steeds leuker vinden, ze wacht al minder lang af. 
En hoe fijn … Vandaag hadden Noof en Pip hun eerste speelmoment samen en het initiatief kwam vanuit Pip! 


28 Oktober 2021
Pip vindt Noof steeds liever … 


29 Oktober 2021
De nachten gaan hier prima, eigenlijk vanaf het begin, zo knap!Noof eet haar bordje eten in etappes, en Pip weet inmiddels dat dat Noof’s bordje is en gaat er dan ook niet naar toe, zo goed ook van Pip, die wil gewoon lekker lang uitslapen 🙉. Hier staat op vrijdagmiddag een kleine biologische markt om de hoek, dus daar zijn we even doorheen gelopen, Noof vond het er erg gezellig en erg lekker ruiken naar vis 😋 tijdens het knuffelen met het meisje van de viskraam roken haar laarsjes wel heel lekker! Aandacht en knuffels van groot en klein, ontmoeting met een andere leuke pup van 7 maanden, kruising lab herder. Helaas had ik m’n telefoon thuis liggen dus geen foto’s😅 volgende week terug, haha. Daarna lag ze languit uitgeteld in de bench, van te voren lekker in de tuin gespeeld. 


30 Oktober 2021
anmiddag met Noof op visite geweest bij mijn ouders, zij hebben een boerenfox van 14, dat ging goed samen. Ze was nieuwsgierig en voelde zich gelijk thuis daar. Ze wonen op 10 min loopafstand dus hebben Noof gedragen en stukje laten lopen. Ze loopt al goed aan de lijn en met Pip meeNet brokjes als derde maaltijd gehad, in het bakje 😅 en bijna helemaal op!Zo leuk om te zien hoe ze iedere dag weer nieuwe dingen ontdekken!


1 November 2021
Noof lag in dromenland na de eerste keer puppycursus. Fenne was thuis dus wij zijn lekker even alleen met Pip naar het bos geweest. Het was een leuke en leerzame ochtend gisteren!  Als Pip niet wil spelen, vermaakt Noof zich wel met iets anders, maar ondertussen vindt Pip al best veel oké. 
“Ik was vanmorgen weer uitgerust na gister, dat was een hele rustige zondag verder, heel veel geslapen.”

Socialisatierondje in het centrumpje hier


2 November 2021
Noof eet haar bordje vlees inmiddels in een snel tempo leeg inmiddels. Probeer de derde maaltijd brokjes te geven maar dat gaat minder snel en eet ze niet allemaal op, wel als ik ze als beloning geef dus train er ook meeZe pikt liever de brokken uit Pip’s bakIk moest vanmorgen werken, Nika was oppas en dat ging goedMet het zindelijk worden gaat het ook goed, soms nog een plasje binnen maar dat is dan meestal wanneer het drukker is door kraamvisite. 
Vanmiddag nog even naar de ecozone geweest, wilde gaan oefenen maar het was drukker met honden dan gedacht 😅 er liep ook nog een grote Beagle en een witte herder en een labradorpup. Noof was eerst een beetje voorzichtig maar ze zocht al snel contact. Daarna toch nog een paar oefeningetjes gedaan, zit en volg lukken aardig, mits ik de aandacht heb, in huis gaat beter, buiten is veel te veel te zien 😅


3 November 2021
Noof heeft geluk, Pip heeft wel weer zin in een speelkwartiertje 😍 na een goede nacht het ochtendritueel.. plasje 💩 eten spelen plasje, dan llekker op schoot in slaap vallen en vervolgens leg ik haar in de bench. Heb toen een ronde van 50 min met Pip gelopen en Noof werd wakker toen wij binnen kwamen. Weer een plasje, daarna samen spelen in de tuin en vervolgens Noof voldaan naast me op de bank en Pip in slaap op dr kussen. 
In de middag naar het park geweest om te oefenen, lekker rustig dus dat is fijn dan. Noof gaat ook zitten als ze iets zit maar gaat snel weer vooruit, tegenovergestelde van Pip, die ging alleen maar zitten en kan daar nog wat van 😅 het helpt nu ik weer mn zakken vol lekkers heb 😂


4 November 2021
Vanmiddag mocht Noof mee naar een feestwinkel, daar was genoeg te zien 😆 daarna zijn we naar de dierenarts geweest voor het tweede weegmoment, ze weegt nu 6.2 kg, de afgelopen week 750 gr aangekomen. Ze eet ook veel beter dan de eerste week, krijgt nu brokjes rond lunchtijd, die gaan er ook goed in 😋 geknuffeld met de assistente, ze vond het wel gezellig daar! Daarna nog even met de twee naar de hei geweest maar het werd al snel donker, wel prachtig met de mist. Kwamen nog enkele andere honden tegen en dat gaat prima, ze is in het begin voorzichtig maar zoekt al snel contact. Het liefst speelt ze met kleine boomertjes.


5 November 2021
Gisteravond, ze wilde op schoot mee de krant lezen, draait ze uit zich zelf om om heerlijk op haar rugje te gaan liggen, zo genieten!


6 November 2021
Wij kwamen vannacht pas laat thuis dus Noof dacht natuurlijk he! Het is al morgen! Hebben ze allebei een plasje laten doen en daarna ging ze weer keurig in haar bench, vanmorgen was ik om 7.45 beneden. Vanmiddag naar het bos geweest, we kwamen nog een hondje tegen waar Noof het wel leuk mee vond, Pip draaide haar rug naar het stel 🙈😅 Daarna nog op de koffie bij mijn ouders waar ze hun hondje ook probeert uit te dagen maar die is al oud dus weinig interesse om te spelen. Bij thuiskomst ging ze gelijk bij de bank staan, daarmee geeft ze aan dat ze moe is en daar wil liggen, ze sliep ook meteen. Vanavond komen Nika’s vriendinnen dus dan zal ze wel weer genoeg aandacht krijgen 😍 


9 November 2021
Noof is een uurtje alleen geweest gisteren en dat ging goed. Verder vindt Pip één hooguit 2x per dag het spelen even leuk. Noof had straks het dolle uurtje 🙈 de kamer rond racen, van binnen naar buiten de tuin rond racen, vliegend door de struiken, heb haar een extra rondje mee naar buiten genomen, daarna ff samen op de bank en dan valt mevrouwtje binnen no time weer in slaap, ff mijn tijd benutten nu 😅  
Vlees gaat er bij Noof goed in, ik meng nu soms wat brokjes met vlees, enkel brokjes laat ze grotendeels staan. Ze wordt langzamerhand wel gekker op de beloninkjes. En…. vandaag de AF gelukt! wel drie keer zelfs, haha! 


10 November 2021
Net nog even geoefend voordat ik zo met een voldaan gevoel naar m’n werk ga, vanmorgen toen Noof sliep ben ik een uurtje met Pip weg geweest, dat gaat prima. Een heerlijke ochtend achter de rug. Ik denk dat deze twee de middag wel doorkomen ☺️


12 November 2021
We kwamen vandaag tijdens het wandelen een Stabijpup van 8 maanden tegen, dat was wel heel leuk! Noof heeft ook haar enting gehad bij de dierenarts vandaag, ze was heel relaxed en nieuwsgierig, alles was natuurlijk goed en ze vonden Noof een leuke lieve knappe pup. Wij gaven aan dat wij vinden dat ze wat moeite heeft met poepen dus zodoende ook naar de anaalklieren gekeken en die zaten vrij vol dus meteen geleegd, toen gaf ze even een piepje, meteen weer verwend met lekkere zalmsnoepjes. Noof weegt exact 7 kilo. Met 6 maanden een gratis puppyconsult en wij kunnen altijd binnen lopen om te wegen.
Heerlijk boefje


13 November 2021
Noof heeft nul reactie gehad van haar enting. Ik moest vanmorgen werken en de rest van ons gezin had ook iets zodat we Noof voor het eerst twee uur alleen hebben gelaten. Ik was dus erg benieuwd toen ik thuis kwam maar het was heel rustig. Het zal ook wel schelen dat ze samen met Pip is. Goed gegaan dus! Noof is nog steeds geen schrokker dus waarschijnlijk daarom het lichtste van alle pups. Ik meng twee of drie keer per dag wat brokken door het vlees, alleen brokken doet ze niet veel mee 😅 terwijl ze die van Pip wel pikt als ze de kans krijgt. Ik wijk ook wel af met de tijden hoor, nu slaapt ze bv dus moet ze haar derde maaltijd nog krijgen. Vanavond lekker samen op de bank!  


14 November 2021
Het trainen gaat steeds beter, ze heeft de commando’s steeds beter door, zelfs het pootje is hier ook al een paar keer gelukt. Vanmiddag naar het bos geweest waar we altijd met Pip lopen dus dat was wat drukker, met verschillende hondjes/ honden gesocialiseerd en gespeeld en dat gaat leuk! Sommige hondjes spelen leuker dan Pip dus dan zitten er bij Noof ook banaantjes in de oren 😅 uiteindelijk komt ze toch weer bij ons door mijn toneeluitvoering 🙈😂 


16 November 2021
Ik merk dat Noof verder van mij vandaan gaat, als ze niet komt ren of huppel ik de andere kant op en dan komt ze meestal wel aangerend. Pip was gister echt de hele dag chagrijnig, ik vond het ergens ook weer zielig! Noof wil zo graag echte vriendjes zijn! Ik merk dat het buiten beter gaat dan binnen, Pip wil binnen in huis vooral gewoon rust, gelukkig voelt Noof dat wel aan. Ik blijf ook goede hoop hebben dat Pip Noof steeds meer gaat accepteren. 
Vanmiddag nog wat geoefend in de ecozone en later nog langs de winkels hier gewandeld, daar ziet ze meer mensen en honden wat ze wel gezellig vindt. Nu uitgeteld op de bank…. Wat worden ze groot als ik ze zo zie liggen 😅


17 November 2021
Zindelijkheid gaat hier redelijk goed, 3 dagen alles buiten en dan verrast ze ons toch op een onverwacht moment, meestal als ze erg druk is terwijl ze van te voren nog buiten heeft geplast, of buiten te druk is geweest met andere dingen. 😅 
Lekker ravotten in de tuin 😅 Noof is vanmiddag voor de tweede keer ruim twee uur alleen met Pip thuis gebleven om elkaar te overlappen met school/werk. Nika kwam als eerste weer thuis en toen stond ze op toen ze Nika zag, zo knap! Ik denk dat het zoveel scheelt dat Pip er naast ligt.


19 November 2021 
Mini meisje ❤️


20 November 2021
Hier was het gisteravond spannend in de straat, toen we Noof uit wilden laten stond er politie met honden in de straat, ze gingen ergens een inval doen 😱 weet nog steeds niet wat er precies is gebeurd, maar we moesten gelijk weer naar binnen en Noof moest toen dus ook maar in de tuin haar behoefte doen 😅Ze was wel even onder de indruk van het geblaf van die politiehonden. 


21 November 2021 
Na een kort slaapje na de training, wilde Noof vanmiddag nog wel even mee naar het bos, nu in diepe slaap bij Nika op schoot. 


22 November 2021
Noof heeft haar eenhoorn al kapot 😅 op zolder vond ik nog een grote olifant van de vroegere junglekamer van Nika. Vandaag heerlijk gewandeld in het winterzonnetje. Nu knockout! 


23 November 2021
Noof is even de bench leeg aan het trekken om een speeltuin te maken 😂 net thuis van het werk, wat kreeg ik weer een warm welkom! Noof helemaal blij en Pip wil dan haar knuffelmoment. En thuiswerken was nog nooit zo fijn! 
Buiten zijn we bezig met commando’s oefenen. Zonder afleiding gaan de fluit en de hier best goed 😉 


25 November 2021
Het lukt ons niet om een foto te maken 😅 maar Noof mist vandaag ook (net als Yara) een aantal tandjes, beneden 1 en boven minstens 2. Ze weegt nu 8,5 kilo (met 14 weken). Relaxmodus op ieders favoriete plekje!

Meestal als ik op mn hurken ga zitten voor een foto komt ze naar me toe maar nu kon ik haar ff vast leggen 😍. En net geoefend met een sissertje, ver weg begonnen maar de tube was veel lekkerder, morgen even naar de Action voor knalerwtjes. 


27 November 2021 
Ik heb inmiddels van de Action, de sissers en knalerwtjes maken geen indruk op Noof, zelfs op Pip niet 😅 denk dat ze hier gewend is aan een soort atoombommen 🙉ben benieuwd naar de rest van het pakket. 


1 December 2021
Noof is geen fan van regen. Als ze eenmaal buiten is gaat het beter maar niet van harte 😅 vanmorgen een plasje binnen gedaan 🙈 waarschijnlijk omdat ze buiten niet graag wilde zitten in het natte gras. 
Past nog net!


2 December 2021
Vanmorgen wilde Noof niet door de regen, dus tillen, spartelen, toch maar zelf lopen, zitten😅Naast ons uitlaatveldje is een overdekte fietsenstalling van het station. Mevrouwtje weet precies tussen de fietsenrekken door te lopen en toen lag daar toch een berg bladeren! Heej! Daar kan ik tenminste droog mn 💩 doen 😂 hoe slim! 
En peer is geliefd hier in huis! (foto 2)


4 December 2021
Nieuwsgierig en genoten van alle aandacht bij de intratuin! 


5 December 2021
Samen naar het bos geweest, ze doet het zo goed, echt trots! Ze speelt met allerlei honden die we tegen komen maar loopt vervolgens weer goed met ons mee als we verder gaan, Noof reageert goed op ons eigen fluitje. 
Ondertussen is onze kerstboom versierd, ben benieuwd wanneer ze zo wakker wordt 😅 een kerst zonder boom kreeg ik er hier ook niet door. 


6 December 2021
De blijf oefenen en Noof haar nieuwe favoriete speeltje


7 December 2021
Ik ben net voor het eerst met Pip en Noof alleen naar het bos geweest, een kleine uitdaging was het wel 😅 Noof achter in de kofferbak, Pip voorin naast mij omdat het achterin niet zo ruim is. Haal ik Noof achter uit de auto springt Pip er achter in 🙈 terwijl ik haar tegenwoordig er altijd in til 😅 Pip heeft smiddags in het bos een keer een knal gehoord en wat in het koppie zit gaat er niet meer uit dus had mevrouw geen zin om mee te lopen. Hoe eigenwijs ze blijft zitten 🙈😂 zo knap dat Noof gewoon met mij mee liep! Uiteindelijk komt Pip dan wel maar daar moet ik wel even geduld voor hebben dan hoor, maar ik weet dat ik niet moet toegeven en gewoon doorlopen 😅 Toch ons rondje kunnen maken! 


10 December 2021
Noof weegt nu 9,9 kilo (16,5 week).


12 December 2021
Dat was een lekker dutje in de auto na de training


15 December 2021
Ik kwam vanmorgen mn vader tegen met de hond van mn broer, Noof herkende ze gelijk


17 December 2021
Ik geloof dat er iets te halen valt hier, vrouwtje is riblappen aan het snijden 😋 Noof is er ook al dol op! Pip zit al klaar wanneer ze mij de snijplank hoort pakken. Noof komt langzamerhand iets dichterbij haha. Leuk trainen dit en de ‘ blijf’ gaat goed!


18 December 2021 (4 maanden)
Wij zijn vanmorgen voor het eerst naar mijn ouders gewandeld, ze wonen hier 10 min lopen vandaan. Toen we thuis kwamen viel ze al snel op de bank in slaap voor een aantal uurtjes. Vanmiddag samen nog even een klein rondje door het bos gedaan. 


19 December 2021 
Noof is gek op handvegers. Vandaag ook naar het bos geweest. Noof was daarna moe van het ravotten. 


20 December 2021 
Wij hadden net een spannend moment in het bos.. er kwam een doodle achtige hond op Noof afgerend en Noof vond het een beetje spannend dus rende weg, die hond er als een dolle achteraan en ze bleven maar rennen tot dat we ze niet meer zagen. Baasje stond een stukje verder dus riep naar hem of die zijn hond wilde roepen. Was schijnbaar een pup van 8 maanden die dus ook bananen in zn oren had. Gelukkig waren Camiel en ik samen dus Camiel met Pip hun richting in gelopen en ik ben op dezelfde plek blijven staan, ik kreeg er hartkloppingen van 😅 wat duren 5 min dan lang pfffffff….eerst kwam die doodle weer aan gerend en een paar minuten later liep Noof Camiel en Pip weer tegen het lijf… daar kwamen ze gelukkig weer aan Noof was onder de indruk en zooo blij mij weer te zien! Ze heeft zich dus echt opgejaagd gevoeld door die andere hond terwijl die het waarschijnlijk als een spel zag. 
Noof is nooit bang voor een hond, groot of klein, maar waarschijnlijk vond ze het nu spannend omdat ze als het ware bestormd werd en die doodle er maar achteraan bleef jagen, daar zat geen stop op.  Toen ze allebei terug waren heeft dat andere baasje zijn hond aangelijnd en kon Noof rustig snuffelen en dat was weer oke gelukkig.


21 December 2021
Noof is ff druk met een kauwplaatje op Pip’s kussen; daarna had ze zich toch bedacht en kwam er lekker bij liggen. 


22 December 2021
Wat een cadeau was het weer deze ochtend! 


25 December 2021
Noof vindt het zo leuk om te spelen, groot of klein maakt haar niet uit, kwamen vandaag heel verschillende honden tegen. Inmiddels al met veel verschillende rassen gesocialiseerd.
Hier nu diepe rust…gezin is bij ouders en ik zit helaas in quarantaine, voor kerst met een positieve collega gewerkt 🙉 gelukkig heb ik twee lieve vriendinnetjes om me heen. 


27 December 2021
Het was weer een feest voor Noof vanmorgen, eerst lekker rennen met deze retriever van 1.5 en daarna kwamen we dit stabijtje van 9.5 maand tegen. Na het spelen liep ze nog een klein stukje met dit hondje mee maar kwam al snel naar ons toe gerend toen wij de andere kant op liepen, dit doet ze tot nu toe zo goed, trots!
Ik was trouwens net op het uitlaatveldje met Noof, een stukje verder waren ze vuurwerk af aan het steken. Knallers, pijlen, sissers kortom van alles wat. Noof reageerde er zo relaxed op dat ik even ben gebleven om zo te oefenen, tot nu toe maakte het geen indruk.
Ik heb nog wel iets grappigs te vertellen… dit had ik dus klaar staan om het voor mezelf toch nog een beetje gezellig te maken….van te voren een kwartier buiten geweest met Noof.. ik zit net en ik Noof verdween richting de achterdeur dus dacht toch ff kijken..💩💩💩 draait mevrouw daar gewoon ff twee drollen neer 🙈😂 al weken niet gedaan! Denk dat ze de situatie en mijn frustratie heeft aan heeft gevoeld 😅 dus dat werd eerst drollen rapen 😂


28 December 2021
Kwamen weer een Stabij tegen vanmorgen 😍 wij hadden het geluk dat het bij miezeren bleef


30 December 2021
Vanmiddag lekker even door het bos gestruind, Noof was even moe nadat ze een paar rondjes achter een Vizsla aan heeft gerend. Daarna nog ff langs de dierenarts om te wegen, ons kleine meisje woog exact 11 kilo, had haar iets zwaarder geschat 😅 het ‘ blijf’ op de weegschaal viel niet mee 🙈 ze wist precies waar de koekjes lagen 😂. Wij zijn net naar buiten geweest, Pip doet dan snel haar plasje en hup weer snel naar binnen. Noof is gelukkig nog niet onder de indruk en had wel weer zin in een rondje haha, dus ben ik alleen met Noof verder gelopen. Ben heel benieuwd hoe morgen gaat verlopen. Tot nu toe is Pip in huis nog relaxed, maar morgen heeft ze onze steun ook echt nodig. 


31 December 2021
Ik heb vanmiddag tijdens een rondje op afstand naar allerlei vuurwerk staan kijken met Noof, ze vond het wel interessant! Daarna alles in diepe rust. Noof heeft net ook nog een plasje gedaan buiten, was meer bezig met de wapperende blaadjes, hier binnen weinig te horen van vuurwerk 😅 goede afleiding voor de hondjes. Noof heeft vanaf een uur of elf ’s avonds in de bench liggen slapen, ook in de nacht lag ze lekker lui met soms een oogje open, Pip begint ook weer wat bij te trekken. 😅


2 Januari 2022


6 Januari 2022 
Vanavond hadden we dat nieuwe spel neergezet, Noof had even geen interesse en Pip had in de gaten dat er brokjes in zaten 😅 ze ging er als een wolf naast liggen zo van blijf uit de buurt 🙈😂 Maar over het algemeen kan Pip steeds meer hebben hoor en Noof voelt het goed aan.  


9 Januari 2022
Kijk dit dan liggen … 


10 Januari 2022
Noof snapt de Trixie nog niet hoor 😅😂 die ligt gewoon te wachten 🙈


13 Januari 2022


15 Januari 2022
Hier vanmiddag weer fijn het bos in geweest met het stel. 


19 Januari 2022 (5 maanden)


21 Januari 2022
Noof was gister niet fit, ze liet haar brokjes woe middag al staan en gister moest ze spugen. Nika appte mij op het werk, ik was gelijk ongerust 😅 toen ik thuis kwam was ze blij en wilde gelijk mee, niks aan het handje. Daarna at ze haar eten op, savonds liet ze het weer staan en spuugde vervolgens het eten van de middag weer uitVanmorgen weer blij, fit en hongerig, en het eten zit er nog steeds in! 


22 Januari 2022
Zo te zien lijkt Noof weer fit hoor! 

24 Januari 2022
Wij vanmiddag getraind in het bos, Pip bleef stug op haar kussen liggen zo van ik heb geen zin 😳 dus alle tijd voor Noof. 


27 Januari 2022
Terwijl ik boven aan het poetsen ben 😅 de meiden zorgen wel voor Noof …

28 Januari 2022
Wachten om Pip’s bak uit te likken, hier ook al drie rondjes buiten geweest, heerlijk zonnetje vandaag. Noof weegt overigens 12,3 kilo nu. 4 weken geleden was ze 11,0 kilo.

29 Januari 2022
Vandaag meegedaan met de workshop met paard. Wij vonden het echt een leuke en leerzame workshop! Noof was ook echt moe, viel in de auto gelijk in slaap en thuis ook veel geslapen, toevallig is ze nu wakker, ligt rustig op een botje te kauwen.

30 Januari 2022
Wij hadden vandaag bezoek van Patty, Eem en Dieke, gezellig gekletst en gewandeld, en blije hondjes! Nogmaals dank voor de leuke middag Patty! Hier Pip met Dieke en Noof, zelfs Pip vond het erg leuk met alle Stabijtjes samen

Patty: “Vandaag zijn we (Patty, Massimo en Vito) met Eem en Dieke op bezoek geweest bij Noof en Pip om de stamboom (en wat lekkers) te brengen. Ontzettend bedankt voor de gastvrijheid, Cora, Camiel, Fenne en Nika! Wat was het leuk om de vier dames zo makkelijk en leuk met elkaar te zien. Genieten!”

2 Februari 2022
Vanmorgen fijn gewandeld samen, heerlijk voor een middag werken. Onze mollenvanger, haha!

4 Februari 2022
Weer even lekker naar het bos geweest met mn meisjes!

7 Februari 2022
Samen naar mijn ouders gewandeld, ikke aan de koffie en Noof haar favoriete knuffel daar

9 Februari 2022
Vanmiddag nog iets leuks voordat ik naar mijn werk ging.. ik heb een stenen pot met deksel waar ik koekjes in heb zitten
Ik had nog niks gezegd, haalde alleen de deksel van de pot en hup Noof zat in de bench! Ik vond het zo grappig en ook knap! Ik pak daar wel vaker een koekje uit en voordat wij naar bed gaan dus ook en dan zeg ik Noof we gaan bedje slapen, dan loopt ze ook in een drafje naar de bench. Maar vanmiddag dus op het geluid van de deksel haha
Het is weer heerlijk in het bos!

12 Februari 2022
Noof heeft vandaag onbedoeld gezwommen 🙈 wij kwamen aanlopen bij dit ven en Noof sprint er op af en dacht denk ik dat ze erover heen kon lopen 😅 voor dat we het in de gaten hadden was ze er een meter of 7 in, ze kwam wel heel snel weer terug haha, ze was er zelf van geschrokken maar niet lang onder de indruk. Jammer dat het zo snel gebeurde, zodat ik de kans niet had om het vast te leggen.
Een heerlijke wandeling was het en ik had het idee dat Pip en Noof meer naar elkaar toe trokken. Pip was ook echt blij, daarna nog gezellig met de hondjes op het terras koffie gedronken.

14 Februari 2022
Noof is vandaag voor het eerst van half 8 tot 13 uur alleen geweest. Ik vond het best spannend, maar wilde het graag proberen. Ze heeft het heel goed gedaan. Zo trots op haar!
Soms ben ik wel jaloers op de chillmomenten van de meiden…

17 Februari 2022

Ik ben net thuis van mn werk (redelijk vroeg), m’n ouders hebben de hondjes hier voor het eerst gehaald omdat Noof anders te lang in de bench moest, miscommunicatie met dochterlief 😅 Dus ik ben heel benieuwd hoe die wandeling naar hun thuis is gegaan, ga ze zo weer halen, wat is het stil zonder een warm onthaal thuis!

18 Februari 2022 (6 maanden)
Onze pups vandaag alweer een half jaar 🥰 wat gaat het snel he! Wat worden ze al groot en wat doen ze het allemaal goed! Alleen maar liefde ❤️

19 Februari 2022
Tijdens de ronde verschillende honden tegen gekomen, met sommige ook gespeeld, en dan toch weer volgen wanneer wij doorlopen, ik vind het zo knap! Ze zag in de verte een andere Stabij maar die ging de andere kant op, toen stond ze stil en zag je ze denken.. voor wie kies ik? En op m’n fluitje volgde ze ons weer, zo knap!

21 Februari 2022
Noof is lekker lui vandaag. Ik denk door al het harde werken van gisteren.

22 Februari 2022

Ik heb vanmiddag een grote ronde gemaakt, voor het eerst had Noof flinke bananen in haar oren, ze was helemaal gefocust op alles wat vleugels heeft 😅 ze rende erachter aan en verlegde echt haar grenzen. Pip en Daantje (Border Collie van m’n broer) waren erbij maar dat maakte haar niet uit. Twee keer ging ze echt te ver weg, richting de groenzone uit, dus dat was ff spannend 🙈 uiteindelijk kwam ze beide keren toch terug op mijn ‘ hier’ en fluitje. Dit was echt nieuw voor mij!
Meestal geef ik haar eten na de wandeling maar nu had ze van te voren gegeten omdat ik wat later ging wandelen, geen goed plan. Pubertijd? Ontwikkeling jachtinstinct? Vandaag was het iig ineens anders….

25 Februari 2022
Paar foto’s van vandaag. Nu moe en voldaan languit naast me.

27 Februari 2022
Voor de eerste keer samen op 1 kussen ❤️

5 Maart 2022
We waren net op de hei, kwamen een paard tegen en we hebben Noof af kunnen leiden zonder haar aan te hoeven lijnen, ze keek wel maar er kwamen toevallig net een paar andere hondjes aan waar haar aandacht meer naar uit ging. Met de theorie van dinsdag over pubers in ons achterhoofd kunnen we dingen nu meer plaatsen, dat is fijn! De ene keer gaat de wandeling vlotjes en de andere keer wordt er meer gesnuffeld, dat is dan zo. Het loslopen in het bos of op de hei gaat hier prima. Bij huis in de ecozone waar veel leeft met vleugels 😅 hou ik haar nu even meer aangelijnd omdat ik dan bang ben dat ze ergens achteraan de weg op rent 🙉 dus dat vertrouwen moet weer ff terugkomen door te oefenen op stukjes waar ze niet de weg op kan.

6 Maart 2022

15 Maart 2022
Net op puppycontrole geweest met Noof, ze weegt 13.65 kg en ze vond het hartstikke leuk! De da was alleen maar vol lof over Noof, alles in orde en een geweldig karakter zei hij. Heel mooi voor een nestje zei hij zelfs 🙈😅
Daarop kwam natuurlijk ook de vraag of wij dat van plan waren en begon daarop zijn advies over sterilisatie. Alle nadelen over te laat steriliseren… ik vertelde dat onze fokster daar anders over denkt dus ik liet dit verder maar in het midden. Daarna nog ff gaan wandelen.

17 Maart 2022
Lente!

18 Maart 2022 (7 maanden)
En Noof is ook loops 😅 vanmorgen nog fijn een rondje bos gemaakt….daarna heeft Nika het ontdekt dus net maar snel een broekje gaan halen, ik was er nog niet op voor bereid 🙈 gelukkig blijft het voorlopig mooi weer, kan ze lekker in de tuin 😊

21 Maart 2022
Wat een heerlijk weer! Das genieten voor ons allemaal. Jammer dat Noof nu loops is maar het is niet anders, dan maar lekker aan de lijn wandelen. Tot nu toe merk ik geen grote veranderingen, broekje laat ze goed aan doen en houdt ze ook goed aan, snachts in de bench hoeft ze het niet aan. Ik merk dat ze zichzelf schoon probeert te houden dus dat is alleen maar fijn. Gister waren we nog naar de hei geweest waar het rustig was dus toen heb ik haar nog ff los laten lopen.

22 Maart 2022
Als de baas van huis is 🙈 Noof is het er niet mee eens dat ik met Pip naar het bos ben 😅

25 Maart 2022
Noof had het vanmiddag voor elkaar 🙈 ik had mijn nichtje op de koffie en had Noof haar broekje aan gedaan. Ze was buiten in de tuin en kwam naar binnen toen wij net aan de koffie zaten met een appelflap. Lekker….. tot dat we iets roken 😅 had madame in haar broekje gepoept 🙈🙉 echt alles zat onder 😅 ik had een half uurtje werk en we hebben haar samen weer schoon gekregen. dit verhaal wilde ik toch ff met jullie delen 😂
Nog voor alle gebeurde: Relaxed in het zonnetje naar de vogels luisteren

29 Maart 2022
Noof zit denk ik wel op het hoogtepunt van haar loopsheid, wil heeeel graag naar andere hondjes toe 😅 als het het een vrouwtje of gecastreerde reu is mag ze knuffelen en dat vindt ze fijn, haha! Verder merk ik er weinig van, denk dat ze juist eerder wat rustiger is. In huis zeker, buiten wanden nu helaas alleen aan de lijn dus ben benieuwd wanneer ze weer los mag, als ze dan ook zo’n blij koetje is. 😂

1 April 2022

3 April 2022
Ik lig wel lekker zo

17 April 2022

22 April 2022

25 April 2022
Moet ik nu echt in de bench?

27 April 2022
Een stapje verder in het water 😅 en deze beesten zijn wel spannend hoor!

1 Mei 2022
Nestwandeling; Het was een gezellige middag met het hele stel!

5 Mei 2022
Noof is vanmiddag bij de da geweest voor de rabiës enting, meteen een kleine check up. Alles was goed en wat is ze relaxed! Dit is zo fijn! Ze heeft van het hele prikje niet eens iets gemerkt. Noof weegt nu 14.10 kg (8,5 maand).

6 Mei 2022
Vandaag eerste dagje strand voor Noof, ze vond het heerlijk en Pip en wij ook 😉

11 Mei 2022

Vanmorgen avontuur met Noof… we waren al vroeg in het bos en er is daar een stuk heide waar regelmatig schapen staan. Maar dat stuk is helemaal omheind en we lopen daar heel vaak. Opeens liep Noof tussen de schapen 🙈🙉 ze past dus gewoon door die ruiten van het gaas 😅 bananen in dr oren en de schapen op hol 🙉🙈 en Noof maar achter die schapen aan rennen en ik maar roepen. 😩 Uiteindelijk werd ze denk ik moe en hield ze mij weer in de gaten. Uiteindelijk kwam ze naar het hek en heb ik haar kunnen aanlijnen. Inmiddels was er iemand die ik kende en die heeft de omheining zo goed als omhoog gehouden en zo kon ik Noof eronder door halen. Jeetje….. wat voelde ik me opgelaten! Arme schaapjes. 🙉 Ze was wel moe na haar speelkwartier. 😅
Ik ben er mee bezig om Noof uit de bench te laten wanneer ik een uur of zo weg ben, wanneer ik moet werken gaat ze nog in de bench en uiteraard ’s nachts ook. Al hoewel ik het misschien best aan zou durven.
Noof snapt de hordeur niet echt haha!

22 Mei 2022
Noof ging per ongeluk kopje onder 😅 ze hing iets te ver over de rand. Ze stond te dicht op de rand omdat Pip aan het zwemmen was, ze wist niet hoe snel ze er weer uit moest 😅 maar ze kan wel zwemmen dus, haha!

31 Mei 2022
Wat kunnen ze er toch heerlijk bij liggen

4 Juni 2022
Wij zijn vanmorgen vertrokken met Noof richting Oostenrijk, daar overnachten we dan en morgen vertrekken we verder naar noord Italië. Noof ligt lekker te slapen achterin. Pip hebben we gisteravond naar mijn ouders gebracht. Dus vannacht was Noof al voor het eerst alleen zonder Pip, geen probleem gelukkig. Ik ben benieuwd hoe ze het gaat doen zonder Pip in een nieuwe omgeving, we houden jullie op de hoogte.
Inmiddels in Oostenrijk, Noof heeft het super gedaan in de auto, ongelofelijk. Bijna de hele weg geslapen, tussendoor even gestopt onderweg.

5 Juni 2022
We zijn vanmorgen om 10.30 uur vertrokken richting het Gardameer en we hadden veel file. Ze heeft het weer super gedaan en is nu het appartement aan het verkennen. Noof wil alleen niet echt eten, maar beloningen en eten van ons eet ze wel. Ze is verder fit. Ze vindt het meer al helemaal leuk.

7 Juni 2022
Vakantiespam van Noof

12 Juni 2022
We zijn weer terug van vakantie. Wat is het ons goed bevallen met Noof! Ze deed het super goed. We kwamen best veel honden tegen, ze waren ook overal welkom, heel fijn! Voor herhaling vatbaar dus!

22 Juni 2022

8 Juli 2022

16 Juli 2022

Noof is gewogen en weegt 14,3 kilo, een kleintje dus. Maar ze zag er verder goed uit volgens de dierenarts! We hebben er een zeehondje bij, water vindt ze nu ook leuk!

26 Juli 2022

Een beetje nieuwsgierig maar …

8 Augustus 2022

Vandaag naar strand Kijkduin geweest. Wat vindt ze dat leuk!

18 Augustus 2022

Hoera! Noof 1 jaar!

28 Augustus 2022

Vanavond nog even op de heide gewandeld; genieten!

1 September 2022
Noof denkt dat ze een kat is …

11 September 2022
Voetbal kijken

28 September 2022
Noof is voor de tweede keer loops (13,5 maand).

15 Oktober 2022
Het blijven toch circushondjes he …

20 Oktober 2022
Mevrouwtje op de uitkijk wanneer ik terug kom van een boodschap

22 Oktober 2022
Weer heerlijk naar het bos geweest na de loopsheid, wat heb ik dat gemist! En toevallig leek het wel Stabij uurtje 😆 altijd extra leuk! Noof blijft nu weer veel meer dicht bij ons ten opzichte van net voor haar loopsheid, en wat waren ze weer blij!

2 November 2022
Noof moe en voldaan na een uurtje bos.

11-13 November 2022

18 November 2022

25 November 2022
Net bij de da geweest met Noof voor de jaarlijkse enting, ze vindt het daar zo leuk en interessant dus het prikje heeft ze niet eens in de gaten gehad. Verder alles prima en ze weegt 14.95 wat is het toch een heerlijk hondje!

4 December 2022
Net terug van een heerlijke koude wandeling, en weer een ree gezien!

16 December 2022

1 Januari 2023
Noof heeft het heel goed gedaan, niet echt onder de indruk van het vuurwerk. Pip had het weer zwaar maar inmiddels gelukkig weer achter de rug, nu beiden knock out op de bank.

10 Januari 2023

17-22 Januari 2023 (17 maanden)
Op vakantie naar Oostenrijk! Noof vindt het fantastisch, de eerste dag snapte ze er niks van, er was geen gras! Waardoor ze eerst niet plaste. ‘S nachts komt ze regelmatig een keer aan bed kijken en ons een lebber geven en vervolgens trippelt ze weer terug naar de woonkamer. Ze doet het echt heel goed! De eerste avond was er een vuurwerkshow op de piste, ook daar heeft ze relaxed naar zitten kijken, zo trots op Noof! Camiel en Nika skiën, ik niet dus kan lekker Noof mee op sleeptouw nemen.

23 Januari 2023
Wij zijn weer thuis, wat heeft Noof genoten van de sneeuw en wat heeft ze het goed gedaan! Ze is zo relaxed, in de auto, in het restaurant, in het appartement, zo fijn! Thuis weer blij om Pip te zien, en andersom ook, maar Pip liet wel weer even weten dat zij de baas is toen Noof te enthousiast werd

25 Januari 2023
Noof is vanmorgen gesteriliseerd, alles is goed gegaan, ze was vanmiddag nog slaperig maar inmiddels heeft ze weer geplast, gepoept en gegeten.

1 Februari 2023
Weer lekker los in het bos! Bij Noof vanmorgen de nietjes eruit gehaald, eerlijk binnen een minuut gepiept! Wat een makkelijk hondje, ze tilt gewoon haar pootje op van hier kom maar 😂 dit zijn wij zo niet gewend met Pip! Noof vliegt zo ongeveer bij de da naar binnen, hopelijk blijft dit zo 😅

7 Februari 2023
Wat was het genieten vandaag!

8 Februari 2023

16 Februari 2023

24 Februari 2023

2 Maart 2023
Pip blijft toch de baas 😅 vanmiddag nog even genoten na het werk @ poetsenkanaltijdnog

10 Maart 2023
Altijd hondenweer 😅 Extra vennetjes in het bos

24 Maart 2023
Na regen komt zonneschijn 🥰

25 Maart 2023
Kijk dit lekker liggen 🥰