Pip

Barones Pip v. ’t Brabantse Bont

Pip was Streepje in het nest. Op 5 Juni 2011 is zij naar haar nieuwe baasjes toe gegaan, naar Camiel, Cora, Fenne & Nika, te Helmond. Pip woog 4.970 kilo toen zij het nest verliet met een leeftijd van 8 weken & 1 dag (+- 8 weken). 
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl 

5 Juni 2011
Eindelijk was het dan zover……Pip mocht vandaag met ons mee naar haar nieuwe stekje.  Ze vond de autorit spannend  maar heeft het keurig gedaan. Ze was moe van het hijgen en werd toen vanzelf rustiger. Toen we thuis aankwamen werd ze verwelkomd door verschillende buurkinderen. Ze ging er even rustig bij zitten en liet zich lekker aaien. Daarna ging ze ons huis rustig verkennen, en deed al snel haar eerste plasje binnen! Eerst heeft ze haar plekje op het kleed bij de bank gevonden,  daarna is ze vanzelf in haar bench gaan liggen! We hebben Pip vanmiddag al een paar keer aan de riem meegenomen voor een kort uitje in de straat. Ze gaat er graag bij zitten om alles te bekijken, de weg naar huis terug gaat al vlot. Ze vindt veel spannend en soms ook eng, maar wordt tegelijkertijd ook steeds nieuwsgieriger. Vreemde mensen en kinderen maken haar niks uit, vreemde honden vindt ze nog een beetje beangstigend. Later heeft ze al een paar plasjes en een poepje buiten gedaan. Na alle nieuwe indrukken wilde ze waarschijnlijk met rust gelaten worden en zocht binnen een plekje onder de bank. Inmiddels is ze goed aan het eten en aan het drinken en kwispelt haar staartje er goed van! We zijn benieuwd hoe de eerste nacht gaat verlopen…daarover morgen meer.
Een ding is zeker…..wij zijn allemaal verliefd op onze Pip! 
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 


6 Juni 2011
Gisteravond om 22.45 heeft Pip nog een plasje gedaan, helaas binnen, terwijl ze net terug was van een korte wandeling.
Ze ging toen vanzelf in de bench liggen en viel lekker in slaap. Wij zijn toen zelf ook maar naar bed gegaan. Rond twaalf uur hebben we haar gehoord maar dat stelde niet veel voor.
Om 4.00 hoorde ik haar piepen en ben toen naar beneden gegaan. We zijn samen de tuin in gegaan en daar deed ze al snel een plasje en een poepje. Toen was het natuurlijk speelkwartier!
Ik ben toen rond 4.30 toch maar weer naar boven gegaan, dat vond Pip minder gezellig. Ze heeft zich nog een half uurtje laten horen en heeft toen weer geslapen tot 6.30. Ik ben toen weer met haar naar buiten gegaan. Ze heeft vandaag op één plasje na alles buiten gedaan. Ze doet het super goed! Buiten is ze erg alert, ze schrikt snel van geluiden maar tegelijkertijd is ze ook heel nieuwsgierig. Eigenwijs is ze ook, ze drinkt wel uit haar bakje maar eten uit precies hetzelfde bakje vindt ze eng. Ze werd wel  helemaal wild toen Nika een banaan aan het eten was…haha! Verder is Pip al goed verwend met veel aandacht en leuke speeltjes. Maar na alle indrukken vindt ze het heerlijk om lekker lui te zijn. 
Zo meteeen de tweede nacht in…..ben benieuwd! We zijn zo trots op ons meisje, ze leert snel en laat duidelijk aan ons zien dat ze het naar de zin heeft. 


7 Juni 2011
Vannacht is het heel erg goed gegaan! We hebben haar helmaal niet gehoord, pas om 6.30uur toen ging de wekker. We deden haar toen meteen aan de riem en liepen een klein wandelingetje, ze heeft toen geplast en gepoept. Alle mensen die voorbij kwamen vond ze erg interessant! Ook heeft ze al een paar vriendjes die ze wel lief vind, ze speelt nog niet echt met anderen honden maar snuffelt en loopt er wel heen. De trampoline en de cavia’s vind ze nog wat spannend! Ze loopt ook al goed mee aan het riempje, ook kan ze al goed apporteren (we mogen dat niet te veel doen van onze mama en papa) ze luisterd al goed naar “zit” en “foei”! Het gaat erg goed met ons meisje! Toppie…we zijn erg blij met haar!


8 Juni 2011
Pip heeft vanacht weer netjes door geslapen tot vanmorgen 6.30. Na gisteravond netjes buiten geplast en gepoept te hebben zocht ze daarna heerlijk de bench op.
De bench is al echt haar vertrouwde rustplek. Heerlijk ligt ze dan half over of onder de grote hond van Ikea. Ze heeft er ook geen problemen mee als wij dan alleen een schemerlampje aanlaten en vervolgens naar boven gaan. En wat is ze blij als wij s’morgens dan weer beneden komen! Gelijk het riempje aan en de voordeur uit om te plassen en te poepen. Ze heeft vandaag nog één ongelukje binnen gehad, verder doet ze alles buiten, zo goed! Pip heeft gister en vandaag mee de meiden naar school gebracht, ze vindt alle aandacht wel leuk. Ook wordt ze steeds enthousiaster als we andere honden tegen komen. Vanavond zijn we naar het bos geweest. Hebben haar los laten lopen en ze huppelde lekker met ons mee. Ook de autorit vond ze zelfs leuk, wat een verschil met zondag toen alles nog zo spannend voor haar was. Ze ligt nu lekker te luieren na een vermoeide dag, denk dat ik haar dadelijk wakker moet maken voor het laatste plasje. Ook het eten gaat steeds beter!  


10 Juni 2011
Pip doet het erg goed. Ze wordt steeds ondernemender en is erg nieuwsgierig. Over het algemeen is ze best rustig maar als het speelkwartier is aangebroken gaat ze helemaal los. Tegen iets wat ze vreemd vindt kan ze ook echt te keer gaan, bv een pak hooi of de vaatwasser die ik uit aan het ruimen was. Nu begrijp ik Patty met ‘pittige tante’, haha. Wat het eten betreft heeft Pip een gebruiksaanwijzing nodig, ze eet graag brokjes uit de hand. Toen ze van de week haar brokjes liet staan heb ik haar vlees gegeven. Ik dacht slim te zijn en het te mengen met de brokjes….maar Pip was slimmer…..het vlees haalde ze er gewoon tussenuit. Met de zindelijkheid gaat het ook goed, op een ongelukje na doet ze alles buiten. S’nachts slaapt ze door vanaf de tweede dag, ze laat zich totaal niet horen. Ook als ik overdag even weg ga maakt ze er geen probleem van als ik ze in de bench doe. Ze houdt van haar slaapjes en kan ook af en toe erg lui zijn. Vanavond zijn we naar de dierenarts geweest voor de tweede prik en tevens de kennelhoest. Toen Pip op de tafel lag viel ze in slaap en sliep gewoon door het prikje heen….de spray voor de kennelhoest maakte haar weer wakker……piep! Maar snel was ze ook dat vergeten door een lekker koekje. Ze was heel rustig en aanhankelijk bij de dierenarts. Ze hebben bij ons bij de puppycursus de regel dat we pas mogen beginnen na de derde inenting, jammer. Wel mogen we al eerder komen kijken en Pip meenemen. Er wonen veel honden bij ons in de buurt waarvan ze er al veel ontmoet heeft, begint het ook steeds leuker te vinden. Wandelen aan het riempje gaat ook steeds vlotter, vooral als we weer richting huis gaan! Dat had ze zo door… Kortom, Pip heeft haar draai gevonden en is erg tevree. En wij natuurlijk ook en genieten volop! Ik zal in het weekend nog wat leuke foto’ s doorsturen.  


12 Juni 2011

Pip heeft sinds gister geen enkel plasje meer in huis gedaan…..knap hoor! Ze wordt steeds actiever en feller. Begint andere honden steeds meer uit te dagen om te spelen. Vanmiddag kregen we visite die een pup van 10 weken mee brachten. Nou Patty, we hebben idd gezien dat Pip zich niet laat onder sneeuwen! Wat een felle meid zeg, ze bleef maar doorgaan met laten zien dat zij de baas wilde zijn. Gister was ze goed onze jongste dochter Nika uit aan het dagen, maar vandaag was ze op dat gebied weer een stuk rustiger.
Verder wordt ze wild als ze het vers vlees ruikt. Ik had begrepen dat Pip een voorkeur voor brokken had maar dat laat ze nu niet zien.
Dus ff kijken of we het alleen af kunnen met brokken of dat we vers vlees gaan blijven geven. Morgenvroeg weer even het bos in met Pip, genieten! 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Fenne & Pip
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


13 Juni 2011

Pip ligt weer heerlijk te slapen, moe van alle indrukken waarschijnlijk.
Vanmorgen kennis gemaakt met het hondje van mijn ouders. Ze hebben heerlijk gespeeld en zijn al dikke vriendjes.
Vanmiddag zijn we het bos weer in geweest, toen was het wel weer genoeg voor vandaag, snurk…. 


16 Juni 2011
Pip heeft haar draai gevonden, wordt met de dag enthousiaster, speelser en…ondeugender! Haha! Ze graaft graag in tuin..
Inmiddels eet ze al haar bakjes leeg, maar dan doe ik wel wat vers vlees door de brokjes want kieskeurig is Pip wel! 
Ook is ze inmiddels aan het riempje gewend, maar ze gaat nog steeds heel graag zitten om alles eens goed en rustig te bekijken.
Vanaf zaterdag heeft ze geen ongelukje mee gehad in huis, super toch!
We zijn al meerdere malen naar het bos geweest en laten haar dan los lopen, dat vindt ze heerlijk. 
Ze vindt alle aandacht van mensen en kinderen leuk, als het haar teveel wordt geeft ze dit ook aan. 
Andere honden vindt ze ook leuk, ze heeft inmiddels al verschillende favorieten. Ze is dikke maatjes met Sammie (labrador van de buren), ze kwispelt dan van top teen, zo leuk!
We nemen haar zoveel mogelijk overal naar toe, winkelcentra, school, enz. Ze doet het heel goed, we zijjn trots op haar!


17 Juni 2011
Pip heeft vandaag weer een drukke dag gehad. Vanmorgen eerst mee naar school gelopen waar ze natuurlijk van alle kanten wordt geknuffeld. 
Daarna kwam mijn vader op bezoek met hondje Bobby, lekker spelen! Als ik Pip na haar slaapje mee naar buiten neem om te plassen krijg ik ook haar idd niet bij de voordeur vandaan, herkenbaar van de andere pups. S’morgens loopt ze het vlotst mee aan de riem. Sinds een paar dagen blaft Pip als ze in de gaten heeft dat ze eten krijgt. Ze eet haar bakjes nu vlot en helemaal leeg. Brokjes met een beetje vers vlees erdoor vindt ze heerlijk, ik hou dit dan voorlopig ook aan. Vanavond zijn we naar een ander stuk bos geweest. We kwamen verschillende ander honden tegen, ze is dan enthousiast. Pip vindt het heerlijk om los te lopen in het bos en dartelt dan lekker achter ons aan. Op de terugweg kwamen we toevallig bij de avondvierdaagse uit. Een mooi moment voor de socialisatie nog wat uit te breiden…heel veel mensen, kinderen, bloemen, rolstoelen en de fanfare! Ons meisje gaat hier goed mee om. Toen we thuis kwamen wilde ze eerst nog met buurhond Sammie spelen voordat ze haar laatste bakje eten kreeg. Daarna is ze in slaap gevallen en moet ik haar dadelijk waarschijnlijk wakker maken voor het laatste plasje en of poepje van vandaag.
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl 
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl


21 Juni 2011
Wat gaat het in één keer hard zeg, we zien Pip letterlijk groeien! Ze eet alle vier haar bakjes ook goed leeg, ik doe nog steeds een klein beetje water en wat vers vlees door de brokjes, vindt ze heerlijk.
Ze wacht nu ook echt op haar eten als het tijd is. Gaat netjes zitten en wacht tot ik vrij zeg. Ook gaat ze netjes zitten voordat ze weer naar binnen mag na een uitje. En sinds een paar dagen brengt ze ook haar balletje steeds terug, zo schattig! Ze is erg tevreden, rustig, speels en ondeugend op haar tijd. Als ze door de kinderen te enthousiast wordt en dus bijterig doe ik haar in de bench en vindt ze dat prima. Vaak een teken van vermoeidheid. Gister is ze in de klas geweest van Nika, alle aandacht en knuffels vindt ze heerlijk.
Vanmorgen ben ik met haar naar het treinstation geweest. Op het perron gewacht totdat er een trein langs kwam. Ook hier ging ze goed mee om. Waar ze nog van kan schrikken zijn hard blaffende honden en tuterende auto’s. Maar ja, daar schrikken wij zelf ook van, haha. Vanavond zijn we weer heerlijk naar het bos geweest, ook daar leeft ze zich inmiddels helemaal uit. Op een gegeven moment lagen er bomen waar ze als een hertje overheen sprong. Weet niet of dat nu wel al zo goed voor haar is….
Ze speelt regelmatig met andere honden, zo heeft ze echt haar favorieten waar ze echt ook mee knuffelt.
Kortom: wij genieten volop! 

Stabyhoun.nlStabyhoun.nlStabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl

Nika & Pip
Stabyhoun.nl 

Fenne & Pip in de dierenwinkel
Stabyhoun.nl 

Net zoals mama en vele andere broers en zussen: op een stok aan het knagen.
Stabyhoun.nl 


24 Juni 2011

We hebben weer een gezellige week achter de rug met Pip. Woensdagmiddag  zijn Fenne, Pip en ik met z’n drietjes met de trein naar Eindhoven geweest.
Wij wonen hier dicht bij het station dus de geluiden van de trein kende ze al. Ik ben al eerder met Pip het perron op gelopen om haar te laten wennen. De treinreis verliep dan ook heel ontspannen, en toen ze ook nog eens geaaid werd door de conducteur was dat natuurlijk helemaal leuk. We zijn toen de stad ingewandeld en daar liepen duiven, dat was prachtig! Bij ons in de wijk wordt ze zo ongeveer door iedereen aangehaald, dat was in de stad natuurkijk niet, ook dat moet ze natuurlijk leren. Het was echt een leuk uitje, genieten!
Verder zijn we nog een paar keer naar het bos geweest, Pip houdt ook van graven en lekker achter de kids aan rennen. Daarna ligt ze dan ook helemaal in Coma. Ze doet het zo goed, we zijn erg trots op onze Pip. We krijgen ook veel leuke reacties van iedereen. 

In de trein
Stabyhoun.nl

Cora & Pip
Stabyhoun.nl

Duiven kijken
Stabyhoun.nl 


27 Juni 2011
We hebben Pip afgelopen zaterdag bij de dierenwinkel op de weegschaal gezet en ze woog inmiddels 7300 gram! Ze gaat nu echt heel hard. Gister zijn we naar een verenigingenmarkt geweest met veel mensen en zelfs mensen verkleed als spook. Pip is nergens meer bang van, wat een verschil met de eerste dagen! Ze heeft gister zo geravot met Finn (retriever) dat ze voor het eerst echt vies was. We hebben haar toen voorzichtig kennis laten maken met de tuinslang, vond ze leuk! Dus…. weer een waterrat erbij! Ze vindt het ontzettend leuk om met andere honden te spelen, een pittige tante hoor, ben benieuwd wat voor koningin het gaat worden! Haha!
Vandaag is ze niet vooruit te krijgen, heeft duidelijk last van de warmte. Ze eet en drinkt goed maar verder ligt ze er lekker lui bij. 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


6 Juli 2011

Ook Pip heeft inmiddels haar laatste enting gehad. De dierenarts zei dat Pip een heel gezond hondje is maar wel een klein beetje te dik! En we waren juist zo blij dat ze zo goed at….haha! We zijn dan op advies van de dierenarts iets gaan minderen. Ze woog vorige week vrijdag dan ook maar liefst 8300 gram. 
Op zich gaat het heel goed met Pip, alleen heeft ze de afgelopen week af en toe last van diaree. We hebben vandaag haar ontlasting laten onderzoeken maar dat zag er prima uit. Het wisselt, het ene moment is de ontlasting normaal en vaak s’nachts heeft ze diaree. Ze heeft ons de afgelopen week dan ook regelmatig s’nachts verrast. Ze krijgt op het moment alleen brok en moeten even afwachten tot na het weekend. Blijft het aanhouden dan gaat de dierenarts verder kijken. Ze is verder hartstikke fit, eet en drinkt goed. We zijn het afgelopen weekend naar een evenement hier in de buurt geweest, veel mensen en de fanfare. Het maakt haar allemaal niks uit, als ze maar een plekje in de schaduw had bij een willekeurig iemand op de voeten. Volgende week zaterdag kunnen we eindelijk met de puppycursus beginnen, ben benieuwd! We zijn  al wel met Pip wezen kijken. Door de vakantieperiode moesten we iets langer wachten. Pip leert snel, is erg nieuwschierig, over het algemeen best rustig met uitzondering van haar momenten, speelt graag met andere honden, wordt graag aangehaald en gaat nog steeds graag zitten tijdens de wandeling. De volgende keer stuur ik weer wat foto’s mee.


12 Juli 2011
Na de laatste update stuurde heb ik voor de zekerheid de ontlasting laten nakijken en dat was helemaal ok. Daarna was het eigenlijk ook weer gelijk over. Ik denk toch iets van de straat gegeten in het donker wat ik niet heb gezien.
Het is zo’n leuk. lief hondje…..we genieten er echt van. Idd erg leuk dat we eindelijk met de puppycursus kunnen beginnen…..laat je daarna snel horen hoe het is gegaan. Ze is iig dol op alle honden, laat zich idd niet ondersneeuwen hoe groot ze ook zijn…haha….pittige tante hoor!


20 Juli 2011

Pip doet het nog steeds hartstikke goed, ze is erg tevreden. Afgelopen zaterdag zijn we voor het eesrt naar de puppycursus geweest. Het is een diverse groep, van vlinderhondje tot Duitse herder, allemaal ongeveer van dezelfde leeftijd. Toen we aankwamen was Pip onder de indruk van het vele geblaf. Maar al snel voelde ze zich op haar gemak. Ze was rustig en luisterde goed. Wel zat ze veel met haar neus in het gras, op zoek naar konijnenkeutels. Ze wilde het liefst spelen met de andere honden maar helaas…..dat mocht niet, alleen snuffelen. Het was natuurlijk veel instructie de eerste keer dus ik ben benieuwd naar de volgende keer. Verder loopt Pip het best als ze los mag, op ’t veld en in ’t bos. Aan de riem verschilt het per moment. Ze gaat nog steeds heel graag zitten om lekker nieuwschierig te zijn. Onze buren hebben sinds maandag een labradorpup erbij, het is een gezellige hondenboel bij ons in de straat. Pip is dol op mensen, kinderen en honden. Het is echt een gezellig hondje, en een knuffel! En niet te vergeten slim….ze weet heel goed wat wel en niet mag…..haha! 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl
Stabyhoun.nlStabyhoun.nl


28 Juli 2011
We zijn gisteren naar de bossen geweest met een ven, Pip zwemt nog niet maar ze gaat er wel in staan met haar poten. Er waren daar heel veel varens die ze wel interressant vond, ze rent er als een klein hertje door heen, dan zie je ze niet eens lopen! Daarna begon het heel hard te  onweren. Ze gaf er niks om! 


30 Juli 2011
vandaag al vroeg naar de puppy cursus gegaan! pip deed het weer uitstekend, goed geluisterd. ze moesten daar een tunnel, de eerste keer ging goed! ze mochten nog een keertje en toen duwde de trainer haar erin dat vond ze niet leuk, en ook wel wat eng. daarna was de training afgelopen toen ging ze er heel dapper doorheen! We zijn toen even naar Camiels ouders geweest. even rond snuffelen, maar daarna had onze oma taart op tafel gezet! jammie…lekker dacht pip. ze keek nog eens goed en hap.. ze had het te pakken! we zijn vanavond ook even naar het bos geweest met weer een vennetje! met veel snoepjes te gebruiken en stokken er zachtjes in te gooien, is ze tot haar buikje in het water geweest! dat was leuk!!! thuis even afspoelen onder de tuin slang, en dan lekker gaan slapen in de bench!!


4 Augustus 2011

We hebben afgelopen dinsdag heerlijk vertoeft aan het Oostvoornse meer. Daar kunnen mensen en honden zwemmen, ideaal dus! Pip heeft voor het eerst echt gezwommen, ze was er zelf van onder de indruk, haha. Daarna ging ze niet verder dan haar knieën. Ze heeft er heerlijk geravot! Ook nog wat foto’s van het bos erbij.

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 


10 Augustus 2011
Even een kort berichtje vanuit oostenrijk: Pip doet t hartstikke goed hier. Ook de lange autoreis ging prima. Ze krijgt bovendien ook hier weer veel aandacht van iedereen. Ze doet veel nieuwe indrukken op en gaat r goed mee om.


14 Augustus 2011
We zijn gisteravond terug gekomen van een weekje Tirol. Pip heeft het super goed gedaan, wat zijn we trots op haar en wat hebben we genoten! De lange reis ging heel goed. Op de achterbank tussen de meiden in lag ze als een prinses. De ene keer haar hoofdje bij Fenne op schoot en dan weer bij Nika. Ze is erg rustig in de auto en doet geregeld een dutje. Aangekomen in ons huisje deed ze ff een plasje binnen, ook een tweede en derde en toen was het over.
S’avonds toen wij naar bed gingen voelde ze zich verlaten en liet dit dan ook horen. Toen ik haar onze slaapkamers heb laten zien vond ze het goed en ging ze vervolgens ook lekker slapen in de bench. Wat was ze s’morgens blij toen ze ons weer zag! Verder zijn er geen problemen meer geweest. Ze ging overal met ons mee naar toe. Met de skilift de berg op, met de waterfiets op de Achensee, mee het restaurant in, wat heeft ze weer veel ervaringen op gedaan. Wij namen regelmatig een terrasje zodat Pip ff een dutje kon doen. Iedereen vond haar natuurlijk geweldig met haar schattige koppie…dus aan aandacht geen gebrek. We hebben echt genoten en het is ons heel goed bevallen om Pip mee te nemen op vakantie. Toen we gister thuis kwamen was ze heel erg blij om weer andere bekende mensen en honden te zien. Leuk om te zien! Ook loopt ze inmiddels beter mee aan de riem…..ook fijn, haha! 


17 Augustus 2011

Patty schrijft: Vandaag ben ik met Senna “onverwacht” even langsgegaan bij Pip & baasjes. Erg leuk om iedereen weer even terug te zien! Pip was ontzettend enthousiast om Senna te zien. Senna was weer aan het moederen en Pip liet het allemaal over zich heen komen. Even later hebben ze nog samen op het veldje wat gespeeld:
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl 


13 September 2011

Met Pip gaat het hartstikke goed. Ons kleine meisje wordt stiekem groot! We genieten iedere dag weer opnieuw van haar. Ze vindt het leuk op de puppycursus en doet het goed. We merken dat het jachtinstinct zich meer aan het ontwikkelen is, ze loopt dus verder van ons vandaan als ze iets ziet fladderen. Maar ze houdt ons wel in de gaten en komt wel weer terug, al duurt dat ooit even. Hetzelfde geldt als ze met andere honden aan het spelen is….dan kan ik roepen wat ik wil….
Ik denk dat ik m’n beloninkjes lekkerder moet maken… Ze vindt mensen, kinderen en honden erg leuk. Gaat nog steeds zitten bij iedere hond die ze aan ziet komen, kijkt de kat uit de boom. Verder is Pip een lief rustig hondje, speels op z’n tijd en erg aanhankelijk.  


25 September 2011
Patty schrijft: Vandaag zijn we op bezoek geweest bij Cora, Camiel, Fenne en Nika & bij Pip natuurlijk! Het was erg leuk en gezellig! We zijn nog even met de dames gaan wandelen. Bedankt weer!

Een paar foto’s van Pip van vandaag:
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Pip & Senna
Stabyhoun.nl 
Pip is nog net ietsje kleiner dan Senna (1 a 2 cm). Het gaat hard! 


2 November 2011
Met Pip gaat het goed. Ze heeft voor ons gevoel een echte spurt gemaakt en ook haar vacht groeit erg hard op het moment. Deze foto’s zijn van een paar weken terug en dan zie ik al weer duidelijk verschil. Het wordt een echte hond! Op de cursus doet Pip het goed, ze vindt het leuk en heeft goed de aandacht voor mij. Ze zat een paar weken geleden weer ineens in een angstfase, alles was weer eng. Dat heeft ruim een week geduurd en toen was ze daar weer doorheen. Verder gaat ze nog steeds zitten voor iedere hond die ons tegenmoet komt, heel afwachtend. Inmiddels hebben we de bench opgeruimd en slaapt ze lekker op haar kussen. We genieten iedere dag weer opnieuw van elkaar. Lekker wandelen, vaak naar het bos, en lekker samen knuffelen! Niet te vergeten, spelen met andere honden is ook erg leuk. Pip begint trouwens ook al te waken, ze houdt alles in de gaten. Lekker nieuwschierig! 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


12 december 2011
Heb net weer alle nieuwe verhaaltjes van jullie gelezen, zo leuk en herkenbaar! Met Pip gaat het ook hartstikke goed, iedere dag weer opnieuw genieten. Ondanks dat we sinds kort de bench weer hebben geplaatst….Ze deed het prima uit de bench, totdat ze eerst tijdschriften begon te scheuren, daarna de afstandbediening had gepakt, allemaal niet erg, maar daarna aan de bank begon te bijten. Als ik thuis ben is ze zó voorbeeldig. Maar als ik weg was nam ze wraak! Het zal de pubertijd wel zijn…komt vanzelf goed. Ze gaat nu s’nachts en als we weg moeten gewoon de bench in, maakt er helemaal geen probleem van. Ondanks de pubertijd vind ik wel dat ze goed blijft luisteren. We gaan iedere middag naar het bos en ze houdt me constant in de gaten. Ook op de cursus gaat het goed, ze pikt alles snel op en vindt het ook leuk. Verder vindt ze iedere hond leuk, groot of klein, maakt niet uit. Ze blijft wel afwachtend, gaat voor iedere hond liggen. Gister was er bij ons een erg druk bezochte kerstmarkt, geen probleem voor Pip. We zijn allemaal dol op Pip, ze heeft een groot knuffelgehalte dus dat komt goed uit…  


28 december 2011
We zijn gister naar Den Helder geweest, zijn daar ook naar het strand geweest met Pip. Wat vond ze het leuk!
Daarna nog naar Alkmaar geweest, de stad in. We kregen verschillende reacties van mensen dat we zo’n leuke en mooie hond hadden…leuk om te horen hé!
IK ben benieuwd wanneer haar eerste loopsheid komt, merk nu nog niet echt iets. 
Nog wat foto’s:

Pip en Fenne
Stabyhoun.nl

Nika en Pip
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


29 Januari
Ook Pip is een échte dame! Ik dacht afgelopen vrijdag al een paar druppeltjes bloed te ontdekken maar wist het niet zeker….
S’avonds gingen we bij mijn ouders op bezoek en die hebben een reutje. Hij had nog nooit zo gesnuffeld dus het was toen wel duidelijk. Ik moet zeggen dat Pip zichzelf goed schoon houdt tot nu toe….. Ik hou Pip goed aan de lijn, ben voorzichtig. Tot nu toe valt het me heel erg mee, maar ben benieuwd hoe het verder gaat verlopen.
Ze is nog aanhankelijker dan ze normaal gesproken al is. Verder gaat alles goed met Pip, een heerlijke knuffel!


12 Maart 2012

Pip heeft gisteren voor de eerste keer gezwommen! Vier keer op een rij. Ze vond het wel spannend, maar ze wilde de stok zo graag hebben dat ze gezwommen heeft. De volgende keer weer! (hoop ik)

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


9 April
Pip was de eerste die geboren werd, nog net op 8 april. We hebben Pip’s verjaardag gister gevierd, toen waren Camiel en ik heel toevallig ook 12,5 jaar getrouwd. Het kan toch niet mooier! Ik heb Pip geen taart gegeven maar wel een stukje gebakken zalm….mmmm. Verder is ze natuurlijk overladen met knuffels en heeft ze er weer een nieuw speeltje bij. Wat is het afgelopen jaar snel gegaan zeg! We genieten nog steeds iedere dag opnieuw als we s’morgens beneden komen. Afgelopen woensdag heeft Pip haar inenting weer gehad. Ze liep vrolijk naar binnen want ze heeft eigenlijk geen ervaringen bij de dierenarts. Maar helaas vond ze het niet leuk toen ze op de tafel stond. Ze was echt bang, sprong bijna in m’n nek. Maar goed, het is voor een goed doel. Ik zal de komende tijd wat vaker binnen lopen, hopelijk neemt dat de angst weer wat weg. Pip woog 18,7 kilo, mooi op gewicht werd gezegd. Ze is verder gezond. Ik heb het verhaal van cataract verteld. De dierenarts heeft nog even met een lichtje gekeken en zo op het eerste zag hij niks afwijkends. Maar dat is natuurlijk zo moeilijk te zien. Al met al, het is gewoon een heerlijke knuffelkont.
Stabyhoun.nl


23 Juli 2012
Pip is mee geweest naar italië en het is super goed gegaan. Hebben een fijne vakantie gehad en vvonden het gezellig dat Pip erbij was. Onzze camping lag aan het Gardameer en honden mochten er gewoon de hele dag zwemmen, dat was dus erg fijn. Soms vond ze de golven wat spannend maar meestal won haar enthousiasme dan toch weer om te gaan zwemmen. Ik denk sowieso dat het goed is geweest om Pip mee te nemen naar een andere omgeving. Pip is heel erg op ons gericht, geen allemansvriendje meer (behalve kinderen, die vindt ze leuker dan vreemde volwassenen). Ze kreeg veel aandacht van vreemde mensen op vakantie dus dat was wel goed. De kids waren soms jaloers…eerst was het altijd ciao bella tegen de meiden…nu tegen Pip! Haha!29 Juli 2012
We hebben hier nog wat foto’s van de vakantie in Italië met Pip! Het was een erg leuke vakantie, en voor Pip volgens mij ook wel! Toen we thuis kwamen was ze kapot van al dat zwemmen en spelen. ze heeft wel een paar dagen liggen slapen!
En…Pip is laats getrouwd met haar buurhond! het zijn beste vriendjes, en nu dus man en vrouw! hierbij de trouwkaart…haha!
Liefs, Fenne

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


9 November 2012
Patty schrijft: Vandaag gezellig even gewandeld met Cora en Pip. Was gezellig en leuk ze weer te zien! Hieronder een foto’tje van Pip, mooie dame!
Stabyhoun.nl


3 mei 2013
Vandaag hebben we gewandeld met Cora, Fenne en Pip & Senna. Het was erg gezellig! Bedankt voor de leuke middag!
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


23 maart 2014
Hier weer eens een update van Pip, dat is weer een tijdje geleden.
Pip is inmiddels een volwassen dame, wat vliegt de tijd! Het gaat goed met Pip.
We hebben haar in juli 2013 laten steriliseren vanwege het schijnzwanger zijn. Ze was ook erg labiel in haar hormoonhuishouding.
Haar gedrag is er alleen maar op vooruit gegaan. Pip’s gedrag is stabieler geworden en ze heeft meer pit gekregen. Voorheen, vooral toen ze klein was, was ze erg onderdanig. Dat kan ik nu niet meer zeggen. Ze zit lekkerder in haar vel dus dat is vooral prettig.
Naar mijn mening heeft haar vacht er niet van geleden, ze is nog steeds knap haha! Het enigste nadeel is dat ze alles van de straat eet als ze de kans krijgt, ze heeft duidelijk meer honger. Om haar slank te houden zijn we overgestapt naar Royal Canin sterilised.
Het is een echt bedelhondje geworden. Het valt niet altijd mee als je dat scheve kopje steeds voor je ziet..
Verder gaan we nog vaak samen het bos in, we gaan ook regelmatig samen hardlopen. Zwemmen heeft ze in de winter niet meer gedaan maar dat komt wel weer. Pip is een rustige hond, dol op kinderen, eigenwijs, geen allemansvriend maar kijkt eerst de kat uit de boom, voor bekenden erg aanhankelijk, een echte knuffel!

Hier nog wat foto’s van Pip!
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


16 mei 2014

Vandaag heerlijk en gezellig gewandeld met Cora en Pip (en natuurlijk Senna en Dieke). Bedankt daarvoor!
Hieronder enkele foto’s van Pip:
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl 
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl


15 april 2015
Pip zit op het moment lekker in haar vel. Rondom de jaarwisseling is dat wel ff anders. We merken dat Pip nu echt een volwassen hond is. Haar gedrag is wel wat veranderd, ik denk mede door de castratie. Zo onderdanig als ze was, zo dominant kan ze nu soms zijn. Af en toe is Pip een echte bitch 😉 tegen bepaalde honden, meestal teefjes. Maar over het algemeen gaat het goed met andere honden. Luisteren doet ze goed als er maar niks te eten valt. Morgen is het weer tijd voor de jaarlijkse enting…met de dierenarts zal ze nooit vriendjes worden.
Onze meiden zijn inmiddels ook weer 4 jaar ouder maar Pip blijft dol op kinderen. Ze begroet bekenden nog altijd met haar hond van Ikea, favoriet!
Wij genieten nog iedere dag van ons Stabijtje. 


1 september 2015

Pip heeft een geweldige vakantie bij mijn ouders gehad, twee keer per dag naar het bos! Het is super goed gegaan, ze is inmiddels beste maatjes met mijn pa, die heeft er ook wel degelijk tijd in geinvesteerd. Afgelopen half jaar vaak samen gaan wandelen.
Ik denk dat Pip nu heimwee heeft, haha!
Verder gaat het goed met Pip, ze is wel af en toe fel tegen bepaalde hondjes.


9 april 2016

Met Pip gaat het goed, ze zit lekker in haar vel. Gister heeft ze de jaarlijkse enting weer gehad, dat zal ze nooit leuk gaan vinden maar goed…als het daarbij blijft. 😉 We genieten samen volop van onze trouwe viervoeter. 


23 Januari 2017

Alles gaat goed hier, met Pip ook! Onvoorstelbaar dat ze in april al weer zes worden 😅 het gaat veel te snel.
Gelukkig zit de vuurwerktijd er weer op en is ze weer relaxed. Wij genieten nog elke dag van onze knuffel. 


9 april 2019
Acht jaar alweer! Pfffff het gaat veel te snel! Maar het gaat goed met Pip en we genieten nog iedere dag van en met haar. 


12 Oktober 2020
Alles gaat goed met Pip. Ondertussenn krijgt ons zwarte dametje een grijs snoetje. ’s Morgens een lange wandeling vindt ze fijn maar later op de dag hoeft het voor haar niet meer 😅 terwijl ik dan nog wel zou willen 😂
Stabyhoun.nl Stabyhoun.nl

19 December 2020
Voor jullie ook allemaal fijne dagen en vooral een gezond 2021 🎄❤️🍀

1 Januari 2021
Pip is andere jaren extreem bang, ze heeft zich er deze keer beter door heen geslagen. Het was hier vrij rustig tot gisteravond. Ze heeft gister zelfs gegeten wat ze andere jaren niet deed, en niet binnen geplast van angst
Hopelijk blijft het vandaag rustig op straat

22 Januari 2021
Pip is vandaag onder narcose geweest. Ze at de laatste tijd haar brokken slecht en haar gebit zag er ook echt niet meer mooi uit. Ze hebben twee kiezen moeten trekken en verder tandsteen verwijderd. Ook meteen haar anaalklieren geleegd, wat klitten verwijderd en nageltjes geknipt, en verdere check up. Verder lijkt ze nog gezond te zijn dus dat is toch een fijne geruststelling.
Onze vorige dierenarts heeft vanwege een langdurige burn out zijn praktijk van de hand gedaan, dus we zaten ineens zonder dierenarts in deze tijd. Na wat rondvragen naar dierenkliniek in Stiphout gegaan. Pip is extreem bang dus was voor ons niet makkelijk. Gelukkig is alles goed gegaan en hebben we er een goed gevoel bij.

7 Februari 2021
Pip is weer helemaal opgeknapt en eet goed. Het waren dus echt haar tanden waar ze last van had en waardoor ze minder goed at. De sneeuw vindt Pip helemaal geweldig, ze wordt er zo blij van!

19 Oktober 2021
Over een paar dagen krijgt Pip er een nieuw vriendinnetje bij, ook een v. ’t Brabants Bontje, namelijk Noof. Nu kan Pip nog even alleen genieten van een rondje bos! 
stabyhoun.nl


1 Januari 2022
Gelukkig nieuwjaar voor allemaal 🍀🎉❤️ het waren weer een paar zware uurtjes voor Pip, vannacht om 3 uur heeft ze sinds gistermorgen weer haar eerste plasje gedaan met moeite, net weer een klein rondje en alles kunnen doen, ze moet nu weer ff tot rust komen. Onze pup heeft het daar tegenover heel goed gedaan! Noof heeft gewoon door het vuurwerk heen geslapen. Groetjes Pip 🐾 Noof en de fam


30 Januari 2022
Patty, Massimo en Vito zijn vandaag op bezoek geweest bij Pip en vriendinnetje Noof, samen met Dieke en Eem. Wat fijn om te zien hoe goed het gaat en bedankt voor de gastvrijheid!

9 April 2022 (11 jaar)
Jullie ook allemaal gefeliciteerd met onze lieve Stabijtjes! Fijn dat we nog kunnen genieten van onze hondjes! Met Pip gaat het ook goed. Ze is wel echt een omaatje aan het worden maar geniet nog vooral van de lange ochtendwandelingen, het bos en de stokken. Ze heeft de eerste 4 maanden echt wel moeten wennen aan de andere kleine indringer maar dat gaat nu heel goed samen. We hebben het idee dat ze er zelfs weer een opleving van heeft gekregen. Verder houdt Pip van haar rust en kan ze lekker eigenwijs zijn.

20 April 2022
Onze Pip is nog niet te oud voor een work out

18 Juli 2022
Met het hete weer zwemt Pip lekker. Vandaag niet, maar al wel vroeg naar het bos geweest, de rest van de dag rustig aan. Net nog even een avond rondje, maar dan merk je wel dat Pip meer last heeft van de warmte dan Noof, die natuurlijk een stuk jonger is.

9 September 2022
Een paar recente foto’s van Pip. Het gaat goed met haar, al hoewel we wel merken dat ze niet meer de jongste is. Het liefst is ze in het bos, en dan vooral in de ochtend is ze het fitst. Drie keer per dag een grote ronde hoeft voor haar echt niet meer. Ze heeft vier maanden moeten wennen aan Noof maar nu gaat het heel goed samen. Ze leeft er ook echt wel van op. Ze rende eigenlijk nooit meer in het bos, ze sjokte altijd op haar gemakje achter me aan of loopt met een stok. Nu rent ze veel meer achter Noof aan dus dat is leuk om te zien! Ze is erg aanhankelijk en we genieten nog iedere dag van haar, hopelijk mag dit nog even duren.

28 Oktober 2022

16 December 2022
Een witte verrassing vanmorgen, wat genieten ze hier van!

24 December 2022