Sava Izzy

Sava Izzy v. ’t Brabantse Bont

Izzy is op 17 oktober 2021 naar haar nieuwe eigenaar gegaan en woog toen 5,350 kilo . Izzy heette in het nest Saar. Voluit heet ze Sava Izzy v. ’t Brabantse Bont. Ze is bij Ineke gaan wonen. Heel veel plezier en geluk, lieve, innemende Izzy! Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan. 


17 Oktober 2021
Al lekker slapend is Izzy naar huis gereden. Eenmaal thuis is het speelgoed hondje van de kleinkinderen veel leuker dan het flostouw, haha! En waarom zou je in een bench slapen als onder de stoel ook zo lekker is. Izzy vindt blaadjes bij de boom leuker en gaat daar lekker inliggen. Eenmaal binnen doet ze haar plasje 😂🙈🙊


18 Oktober 2021
Izzy heeft een goed gedaan vannacht. Ze stond naast mijn bed en wilde eerst niet het deurtje dicht. Ze liet zich geruststellen door mijn stem. Fijn!  Ze ging slapen om 0.15 uur en pas wakker om 7.00 uur. Dus super gedaan. Daarna grote plas buiten gedaan. Izzy vindt het op haar uitlaatplek heel leuk om te graven en met blaadjes te spelen en als ze dan binnenkomt doet ze een plas en een poep haha. 


19 Oktober 2021
Izzy associeert plas en poep met binnen. Op haar uitlaat plekje tegenover mijn huis gaat ze zitten of graven en heel af en toe een plas. Ik prijs haar uiteraard uitbundig. Nu is het al een aantal keer voortgekomen dat ik daar sta met Izzy (en best lang) en weet dat ze moet plassen (net uit de bench in de ochtend of als ik haar oppak als ze aan het plassen is) maar dat ze dan gaat zitten of liggen. Zo gauw ik binnen ben en even mijn jas ophang gaat ze meteen plassen. Op puppy pad doet ze trouwens niks. Gewoon willekeurig in de huiskamer. Izzy doet het trouwens fantastisch in de bench en eten gaat alles goed! Je kan niet alles hebben toch?
En waar ik ook ben, ligt Izzy op mijn voeten! 


20 Oktober 2021 
Ook Izzy was een dappere pup bij de dierenarts. Ze bleef rustig zitten. Izzy woog 5,7 kilo. Ze eet ook heel goed. Nu hier 3 keer per dag 90 gram vlees en 1 keer per dag 40 gram brokken. Ze loopt ook telkens terug naar het bak. Dus ik denk dat 100 gram wel oké is. 


22 Oktober 2021
Hier gaat Izzy steeds bij de achterdeur staan. En dan denk ik wat een knappe pup ze geeft aan dat ze iets moet doen. Niets is minder waar. Ze rent door de tuin en verdwijnt achter planten en gaat graven. Wat een plezier. Soms kan ik haar niet eens vinden en ik heb echt maar een kleine tuin 😂. 
Daarnaast een poging gedaan om Izzy alleen beneden te laten slapen. Moord en brand. Eenmaal aan de achterkant van mijn bed in de bench geen kik en geslapen tot 7.00. Stapje te vlug dus. Qua zindelijkheid gaat het steeds beter. Soms een plasje binnen maar de meeste buiten. Wat knap is dat ik al een paar keer weg ben geweest om boodschappen te doen. Als ze lekker slaapt gaat dat heel goed. 
Buiten gaat ze om de 5 meter zitten. Er is steeds weer iets nieuws te zien!  


23 Oktober 2021
Izzy is net voor de eerste keer in het bos geweest. Vooral vele indrukken. Kom ik thuis loopt Izzy naar de achterdeur en blaft. Ik doe de deur open en ze doet een plas. De hemel ingeprezen natuurlijk! 


24 Oktober 2021
Izzy gaat heel goed. Ze doet al haar plasjes en poepjes buiten. En vindt andere honden super interessant. Takjes zijn favoriet! Ze slaapt nog lekker op de overloop. Dan is zo stil. Waarschijnlijk nog nabijheid nodig en dat is prima. En omdat de bench nog boven staat in de ochtend kan ik op mijn gemak douchen enz. Dat is ook wel heel handig. 


25 Oktober 2021
Weer een klein stapje voor Izzy. Ik had haar nu onder aan de trap gezet en haar niet meer gehoord tot vanochtend 7.30 uur. Fijn dus!  Izzy is een echte slokop. Ze loopt ook steeds terug naar haar bak. Ze krijgt nu 3 X 100 vlees en 1 X 50 gram brokjes. Izzy vindt de tuin het allerleukste. En wil er ook niet meer uitkomen. Maakt niet uit met wat voor lekkers ik kom. Ze ‘verstopt’ zich in de struiken. Dus helemaal niet knappe Izzy die blaft bij de achterdeur omdat ze moet plassen. Mevrouw wil in de tuin spelen 😂


26 Oktober 2021
Hier een hele ondeugende Izzy die haar speelgoed niet interessant vindt maar gek is op kussens, dekens, keukendoeken en touwtjes van jassen. En de hele dag de deken van de bench halen. En dat allemaal als ik even niet kijk. (Geen man of pubers maar een paar ogen 😂😂). Ben haar nu op gezette tijden aan het leren even in de bench te blijven (tijdens het koken) en dat gaat steeds beter.
Elk takje plantje (ze probeert op het tafeltje te springen.) in de tuin aan alle takken trekken en ga zomaar door. Dus ook inderdaad mos tussen de stoeptegels, zoals bij Linde. Het enige wat Izzy wel goed doet is eten.


29 Oktober 2021
Zou het lekker liggen zo onder de bank. 😉 


30 Oktober 2021
Izzy schraapt af en toe haar keel, lijkt alsof er iets vast zit. Op aanraden van iemand de dierenarts gebeld en die denkt aan kennelhoest. Ze is verder happy en anderhalve week geleden ingeënt voor kennelhoest. Dus ze krijgt het niet zo erg. Net zoiets als met Corona vaccinatie zei de dierenarts. 


31 Oktober 2021
Izzy heeft een goede nacht gehad. Ik heb haar maar een keer horen kuchen. Vanochtend goed gegeten en gedronken. En ze is erg levendig! In de avond kuchtte ze al een stuk minder. Meestal even als ze wakker wordt. Heb haar net tijmsiroop gegeven. Dat was feest. 


1 November 2021


3 November 2021
Izzy kucht nog een beetje maar dat weerhoudt haar niet tot heerlijk ondeugend gedrag. Gisteren kwam mijn kleinzoon van 1,5 voor het eerst na de vakantie. Leuke uitdaging zal ik maar zeggen. Ik ben kapot! 😂😂 Izzy bedacht vannacht om drie uur toen ik zelf naar het toilet moest dat het ochtend was. De aanhouder wint!!
Vorige week ontmoeting met de hond van mijn dochter.


5 November 2021
De kophuid was een fijne tip. Izzy is al een half uur aan het kauwen en ik kan fijn koken en eten. 😘


6 November 2021
Het gaat hier best goed. De ochtenden zijn nog een uitdaging. Het hoesten is een stuk minder (alleen nog met trekken aan de riem). Met autorijden zit Izzy met een gordel op de voorbank. Eerst zat ze op de grond maar dan klom ze halverwege de autorit op mijn schoot 🙊. Nu ligt ze rustig op de passagiers stoel. Uiteindelijk wil ik dat ze in de kofferbak gaat maar ik vind het nu wel grappig zo’n pup naast me op de stoel.
Izzy zegt goedemorgen! 


9 November 2021
Izzy doet het heel goed in de nacht. Ze slaapt ongeveer van 12 tot half 8 in de morgen. Maar zo gauw me ze hoort boven gaat ze blaffen. Ik wil me toch eerst even aankleden. Zo gauw ze me op de trap hoort is ze stil. Ik ga dan nog expres de gordijnen opendoen en de verwarming aan. Dan mag ze eruit. In de middag heb ik een ander hondje 😘. In de bench is het probleem niet. Ik mag in de ochtend gewoon de kamer niet verlaten. Na de nacht lijkt ze dat dan lastiger te vinden. 
Zo durft hij wel 😘 (foto 1); En langzaam zo ook. (foto 2)


10 November 2021
Izzy woog net 7,9 kg. Vorige week 7.2. Dus dat gaat mega hard. Helemaal nagekeken en de kennelhoest is weg. 


12 November 2021
Trots op Izzy die vandaag in het bos achter een hardloper aanging en bij de eerste hier terugkwam 😘.
Izzy wacht (nog) braaf onder aan de trap. 


15 November 2021
Het schiet niet op met blaadjes vegen 😂 / Izzy wil meespelen!


16 November 2021
Na 1000 keer ‘bemiddelen’ tussen puppy en peuter dit resultaat! 


17 November 2021
Izzy doet eigenlijk al haar plasjes en poepjes buiten. Als ik goed op de signalen let. Aan het alleen zijn wordt nog gewerkt, met name de ochtend is een uitdaging. Het is ondertussen feest hier. Izzy vindt het leuk om in kuiten te happen. Of wij allemaal haar broertjes en zusjes zijn 😉. Maar gevolg is gillende kleinkinderen en ikzelf word ook niet blij. (Stiekem voel je het wel hoor) Als ik nee zeg gaat ze heel hard blaffen. 


18 November 2021
Izzy is niet te lokken met zo’n lekkere kong. Jammer. Ze begint hard te blaffen als ik naar boven loop en begint pas aan de kong als ik terug ben. Dan maar weer terug naar ff weg en terug, etc. 


20 November 2021
Wij zijn een weekend op Texel. Izzy doet het fantastisch. In een vreemde omgeving keurig aangeven dat ze moet plassen. Enne wel lekker bij mij op de kamer. Tis raar in zo’n groot huis om alleen te blijven. 
Izzy op de boot


21 November 2021


23 November 2021
Ik naar boven om iets te pakken. Kom ik beneden zie ik Izzy niet. Niet in de bench niet in de gang of keuken. Ik dacht misschien onder de bank 😂. Ik roepen geen reactie. Hoe kan dat nu. Kijk ik nog eens goed. Gevonden 😂😂


29 November 2021
Samen een nieuwe bench kopen; En met een lekker botje wennen aan de ruimte 😉


1 December 2021
Izzy woog vanmorgen 10,1 kilo. Hier wordt de bak met eten bijna uit mijn handen gesprongen en als ik niet uitkijk springt Izzy op het aanrecht. Alles is bijna op voordat ik me om kan draaien. Daarentegen loopt Izzy nu pas voor het eerst goed mee zonder om de twee meter stil te gaan zitten. Maar nu gaat het geweldig en kan ze ook ineens supergoed volgen.
Wachten op de trein


7 December 2021
Hoe dan?! 


8 December 2021
Izzy weegt 10,6 kilo (16 weken). 


14 December 2021
Hier kan Izzy totaal geen rust vinden als de kleinkinderen er zijn. Ze zijn een grote magneet en ze loopt en springt de hele dag achter ze aan. Springt achter ze aan op de bank. Rent achter ze aan als ze lopen. Hapt ze in de benen. Aan een stuk door zit ik tussen twee kampen. Haha. Natuurlijk doe ik haar af en toe in de bench voor de broodnodig rust. Maar dat kan je niet steeds doen. De kinderen vinden haar gelukkig geweldig maar als het ff pijn doet niet. #evenklagen. #bendermoevan #puppylife 
Ze worden actiever zie ik. Tot nu toe pakte ze zelf haar rust en konden de kinderen heerlijk spelen. Dus op dit moment zijn de kinderen interessanter dan de kluif. Nu zijn ze weg en ligt ze heerlijk rustig te kluiven. 
Heb vandaag Izzy weer ontwormt (kreeg een melding van de dierenarts). Alleen nu moest ze 1 grote pil. Ik verstopt in een stukje leverworst. 1 hap en Izzy had het op haha. Ik dacht dat lukt nooit. 
De opgeworpen barricade werkt niet meer 😂😂


19 December 2021
Dit schiet niet echt op zo


20 December 2021
Hier ging Izzy net als een speer door de tuin. Izzy doet het vaak voordat ze moet poepen. Dan wordt ze heel druk. Zo wil Izzy bijna niet op haar ronde poepen maar het liefste achter in de tuin. Hoelang ik ook wacht buiten ze doet het bijna meteen als ze terug is. Mafkezen! 😂


26 December 2021
Haha als Izzy een hond ziet aankomen; deze zag ze aankomen. 


1 Januari 2022
Voor Izzy waren de hapjes op de salontafel de grootste uitdaging met de jaarwisseling. Bij het vuurwerk af en toe opkijken maar verder onverstoorbaar! 


21 Januari 2022
Izzy kan al heel goed volgen en zelfs op commando wisselen van kant. Maar dan komen de uitdagingen. Naar de overkant als daar misschien wel andere honden zijn wil het volgen helemaal niet. Bij Izzy werkt kaas goed. Die krijgt ze alleen bij kom hier als ze los is. Dat helpt.


25 Januari 2022
Vinden jullie puppy’s het ook zo leuk om handen en gezicht te likken? Alle volwassenen kunnen dat wel handelen of afleiden. Het probleem is dat Izzy niet kan stoppen met likken van mijn jongste kleinzoon van twee. Echt de hele dag!!! Als ze kans krijgt springt ze hem om en likt hem zo af. Niet te stoppen. Wat kan ik doen?  Natuurlijk gaat ze lekker mee uit wordt ze afgeleid met een botje en soms voor de broodnodige rust in de bench. Maar ik kan haar natuurlijk niet de hele dag opsluiten. Met de iets grotere kinderen doet ze het ook maar veel minder. Ik corrigeer haar door nee te zeggen en mijn hand voor haar snuit te houden. Maar ja dat kan niet steeds. En als ik pittig corrigeer gaat ze blaffen. Tips zijn welkom! #benermoevan. 
Daar komt bij dat Izzy haar eigen poep nog wel eens eet. Als ik goed op let gebeurd het niet. Maar vaak poept ze niet onderweg, maar in de tuin en dan ben ik soms te laat. Ik laat me vertellen dat het wel overgaat. Ik zeg er ook niks over maar bied vaak iets lekkers aan terwijl ik het opruim. Maar het likken vind ik dan wel vies.
De kleinkids hebben een oplossing gevonden voor terror Izzy. 😂😂. Ze heeft nog niet door dat ze ook de kruiptunnel in kan. 😄 


26 Januari 2022
Dit is de oplossing. Kinderen op de grond. En mevrouw op de bank. Geen gelik nu. 😘 Izzy mag alleen op de bank als haar deken er ligt (tenminste dat wil ik haar leren haha). Maar doe dit eigenlijk alleen s avonds. Maar voor de rust vind ik het nu overdag ook fijn.

1 Februari 2022
Jaaaa ze kan het. Vijf minuten niet reageren op Bowie (mijn kleinzoon)! Ze is zoooo enthousiast als ze komen. Enne elk autootje en Duplo blokje in de bek haha. En we maken barricades van kisten. De kleinkids aan de ene kant en Izzy aan de andere kant. Dat gaat goed. Valt me op dat Izzy heel weinig rust neemt/nodig heeft. Savonds en snachts wel maar overdag weinig. En net als bij sommige andere pups is op dit moment de bench een dingetje. Maar we zetten door.. 💪. Heb wel eindelijk iets waar ze driekwartier op kan kauwen. De kinderen doen het trouwens geweldig met die overenthousiaste Izzy.

13 Februari 2022
Izzy is eigenlijk altijd stil als ik wegga. Maar na een uur is ze het beu (soms al na een half uur)en dan begint het gepiep, gehuil geblaf. Soms krijgt ze zichzelf weer gereguleerd en dat is goed. Ik krijg alleen de tijd niet opgebouwd. Het maakt helaas niet uit of ze heel moe is of niet. Zelfde reactie. Das dan weer jammer. Ben nu begonnen met haar langer in de bench doen als ik thuis ben (wat is soms wel sneu vind). Maar zo kan ze oefenen. En als ze dan begint met piepen roep ik nee en is ze meteen stil. Dus de aanhouder wint.

18 Februari 2022 (6 maanden)
Baasje kom nu. Ik zie mijn vriendjes buiten!

21 Februari 2022
Izzy is met glans geslaagd voor haar junior check bij de dierenarts. Mooi gebit en prima gewisseld. Niet te dik niet te dun precies goed! (14,6 kg). Oren en ogen oké. En wat een enthousiasme, ze rent op de dierenarts af. De tafel die omhoog ging het was wel even spannend maar ook dat kwam goed. Izzy is wel het type slungel nu. Ze is aan de achterkant harder gegroeid dan aan de voorkant.

23 Februari 2022
Achter de barricades!

28 Februari 2022
Izzy kijkt graag Netflix en heeft een bril nodig denk ik 😂

5 Maart 2022

Fijn die tips van dinsdag over pubers. Het meer mogen snuffelen maakt haar rustiger dat is fijn. Net een succes ervaring met hier komen. Izzy ontsnapte net uit de poort en rende de oprit op richting weg. Ik roepen en jaaaa ze kwam terug. Haar de hemel ingeprezen natuurlijk. Ik oefen nu in een groot weiland en dat gaat goed. Nu komt ze regelmatig zelf naar me toe en gaat voor me zitten zonder dat ik geroepen heb. Lees: kom maar op met die kaas baasje. Ga je dat belonen? En het rustig met een slappe lijn gaat ook 75% van de tijd goed (moet nog geen honden tegenkomen). Heel vaak als de lijn op spanning komt en ik wil stoppen draait ze zelf al om. Dat is fijn. Maar nu heeft ze weer iets nieuws bedacht. Ik sta stil dat gaat goed, ze wordt beloond, 3 passen ook en dan ineens gaat ze er als een katapult vandoor. Een ruk aan mijn arm dus. Ik meteen weer stil etc maar dan doet ze het weer.

7 Maart 2022
Als de peuter denkt die stok is van mij 😂

11 Maart 2022
Genieten van het zonnetje. Ze blijft zelfs liggen haha nog niet meegemaakt.

1 April 2022
Zo de volgende in de rij. Vandaag is Izzy loops geworden (7,5 maand). Ze is nog niet heel schoon qua opruimen, haha!

3 April 2022
Zooo is de loopsheid nog ergens goed voor. Geen adhd hondje op dit moment. Izzy is voor het eerst een avond alleen thuis gebleven. Lekker in de bench (normaal bracht ik haar weg als ik weg moest). De hele avond zonder een piep thuisgeweest. #trots #blij. De aanhouder wint 💪.

5 April 2022
Samen kijken

12 Mei 2022
Izzy vindt op dit moment meerdere dingen spannend. Dus rustig aan. Toevallig stond ik gisteren met de auto dicht bij de trein. Ik wilde net naar de auto lopen met haar toen de trein kwam. Ik had er niet meer aan gedacht. Ze ging meteen in z’n achteruit. Dus ik maar overdreven zwaaiend en wat zingend met het zakje gezwaaid met de koekjes. Dat hielp! Ze liep mee naar de auto. Gaan jullie lieverds ook ineens meer blaffen tegen van alles? Zo mag ik niet de container aan de straat zetten zonder een blaffende en springende Izzy. Vooral de wieltjes zijn reuze interessant.
Ik herken dat super relaxed zijn van Izzy haar broertjes en zusjes bij Izzy niet helemaal. Maar ben zo trots en blij met haar. En thuis wordt ze steeds rustiger. Dus dat gaan op straat ook helemaal goed komen. Het is wel grappig om te zien maar ze gaat steeds helemaal plat bij elke hond. Als ze er onder kon gaan liggen deed ze het. Zelfs bij een kleine teckel van 12 weken.
Vandaag met Izzy naar de osteopaat geweest. Ze deed het hartstikke goed! Als puppy had ze een keer te enthousiast gespeeld met twee labradors (lees ze sprongen op Izzy). Toen moest ik de volgende dag naar de dierenarts omdat ze pijn aangaf. Verder had Izzy wat gek poep gedrag. Ze poept niet in een keer maar gaat al lopende in de poephouding over het gras (en ik met een poepzakje erachteraan zie je het voor je 😂). Iemand wees me erop dat er sprake kon zijn van een blokkade en adviseerde me een osteopaat/ chiropractor te bezoeken. Gelukkig helemaal niks bijzonders aan de hand. Stabiel hondje! Blij hondje en blij baasje. 😘 Nu begreep ik later dat enkele van haar broertjes/zusjes hetzelfde doen. Blijkbaar geen gek gedrag dus. Haha!

17 Mei 2022
Houden jullie pups ook zo van blote benen en tenen? Wij worden hier schoon gewassen door Izzy. 😂 Ik geloof dat de kleinkids het minder vinden. Springt ze ze niet meer om worden die kinderbeentjes grondig schoongemaakt 😉. De meest gestelde vraag hier nu: ‘oma kun je zorgen dat Izzy ophoudt met likken’ 😂

20 Mei 2022 (9 maanden)
Oma wil jij een foto naar de mama van Izzy sturen. Dat ze zo mooi is zo! vraagt kapper Fedde.

22 Mei 2022
Haha mislukt! Izzy probeert een vlieg te vangen

26 Mei 2022
Of ik Izzy op wil komen halen 😂. Ik ben in Italië en Izzy is aan het logeren haha.

7 Juni 2022
Izzy heeft nu dezelfde toupet als haar moeder, komt wel weer goed toch?! 😉

12 Juni 2022

Ik? Nee hoor, ik was het niet …

29 Juni 2022
Izzy is moe van het spelen met haar vriedinnetje Bailey

3 Juli 2022
Mijn puberende, schijnzwangere Izzy vermaakt zich hier al meer dan een half uur mee … Schattig!

12 Juli 2022

Nieuwe drinkbak!

18 Juli 2022 (11 maanden)

Izzy heeft het gevonden!

23 Juli 2022

Een heel blij hondje. Na een maand haar knuffel weer terug. #nietmeerschijnzwanger

18 Augustus 2022

Izzy 1 jaar! Een foto van mijn kunstwerk onder een kunstwerk.

30 Augustus 2022

Blijft moeilijk als je achter de barricade moet blijven!

3 September 2022
Ik bedoel maar …

4 September 2022
👏👏 yeah zou het toch gaan lukken. Izzy mag erbij liggen maar niet steeds de kinderen likken of proberen de fruitbakjes uit te likken. 😉

11 Oktober 2022
Izzy is gisteravond loops geworden. Mooi ongeveer een half jaar er tussen. En ja Patty ze heeft nu een mooie volle vacht. En ook weer een mooie staart. 😉😊

14 November 2022
Izzy haar plaats … / Mijn plaats

1 Januari 2023
Zelf op vakantie. Izzy speelt lekker met heel veel andere hondjes. Ze logeert in een pension in het buitengebied waar ze helemaal geen last hebben van vuurwerk. Dus dat is goede bijvangst.

17 Januari 2023
Oké elke stoel is voor Izzy denkt ze haha!

12 Februari 2023
Dit is elke avond Izzy haar reactie als ik vraag of ze meegaat voor de laatste plasronde 😂

19 Februari 2023
Mijn lieve stuiterbal Izzy vindt het heeeel heeel leuk als er visite komt. Lees: daar spring ik bij op schoot en lik ik helemaal af en die laat ik niet meer met rust. Ik roep haar dan en geef wat commando’s en beloon haar daarvoor. Meteen daarna sprint ze weer naar de visite en het hele ritueel herhaald zich. Meestal doe ik haar in de bench wat voor alle partijen fijner is. Daar gaat ze dan heerlijk liggen slapen. Na een uurtje denk ik ik probeer het weer. En vroem boven op de visite. Meestal zeg ik tegen de visite negeren. Maar moet dat dat negeren dan permanent.? Maar gisteren wilde we eens uit proberen hoe het was als ze aangehaald werd enzo. Nu was ze helemaal niet meer te stoppen. En als ze haar negeren gaat het redelijk. Maar een blik of aanhaling en ze gaat los. Ik woon natuurlijk alleen dus heel veel visite is hier niet. Tenminste niet dagelijks. Als de kleinkinderen komen gaat het al stukken beter maar bij voor haar vreemden is het anders. En de blokkade blijft helpend 😂

28 Februari 2023
Oma! Izzy ligt op de parkeerplaats 😂😂😂

11 Maart 2023
Hoe dan? 😉