Syb

Baron Syb v. ’t Brabantse Bont

Syb was Zwartje in het nest. Op 5 Juni 2011 is hij naar zijn nieuwe baasjes toe gegaan, naar Johan, Birgit, Thom & Femke, te Dalhem, België. Syb woog 5.040 kilo toen hij het nest verliet met een leeftijd van 8 weken & 1 dag (+- 8 weken).
Stabyhoun.nl 

6 Juni 2011

De reis van Syb naar Belgie is prima verlopen. Hij is lekker tussen mijn voeten gaan liggen op de grond en heeft geslapen. Bij thuiskomst natuurlijk de eerste plas gemist. Maar hierna heeft hij keurig alles buiten op het gras gedaan. Het lopen aan de riem was nog geen succes. Verder heeft hij veel geslapen liefst tegen iemand aan. Hij heeft al zijn eigen plekje tegen de bank gevonden. Ik leg hem in de bench als hij slaapt maar zodra hij wakker wordt gaat hij weer naar de bank. Vannacht heeft hij het wel perfect gedaan in de bench, we hebben hem niet gehoord.8 Juni 2011

Even een update van Syb. Het slapen in de bench gaat echt heel erg goed. Hij gaat s’avonds rond 10 uur uit zichzelf de bench in. Hij slaapt dan door tot half zes, dan meldt hij zich en moet dan echt plassen. Dus snel de tuindeur open en plassen. Poepjes doet hij netjes buiten maar de plasjes worden zonder aankondiging willekeurig in de woonkamer gedaan. De brokken vindt hij toch niet zo lekker, ben dinsdag over gegaan op vers vlees en dat gaat er razendsnel in. Ook heeft hij al kennis gemaakt met de honden van de buren, erg spannend want ze zijn wel erg groot. Vandaag is hij ook wat ondeugender geworden, een teken dat hij zich al goed op zijn gemak voelt. In Thom heeft hij een echte speelkameraad gevonden en die volgt hij dan ook overal. Ook vrienden uit de buurt worden enthousiast begroet. Zijn favoriete speeltje is de mol, die wordt iedere keer in en uit de bench gehaald en door de kamer meegesleept.
Aan de riem lopen heeft Syb nog niet zoveel trek in. Na een paar passen gaat hij demonstratief op straat zitten om vervolgens geen pas meer te zetten. Ook de snoepjes hebben dan geen succes meer. Syb is super aanhankelijk hij komt altijd bij je in de buurt liggen en vindt het heerlijk om geknuffeld te worden. Hij is gewoon een schatje!! Morgen hebben we de eerste les van de puppycursus. Ben benieuwd hoe dat gaat. 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


15 Juni 2011

Donderdag 9 Juni zijn we naar de puppycursus geweest. Hij vond het allemaal erg interessant die andere honden. De oefeningen gingen best goed voor de eerste keer, en de worst was dan ook wel erg lekker. Tussen de oefeningen door ging Syb er lekker rustig bij liggen als of het allemaal heel normaal voor hem was.
De volgende dag moesten we met de auto naar de dierenarts. Ook geen probleem de eerste 2 minuurtjes wat gepiept en daarna heb ik hem niet meer gehoord. De spuitjes en de neusdruppels vond hij minder leuk maar de dierenarts maakte het meteen goed door een lekker brokje te geven. Op de terugweg is Syb in slaap gevallen in de auto.
In het weekend weer volop op onderzoek geweest in de tuin. Op zondag de familie op bezoek geweest dus ook voor Syb weer volop aandacht. In zijn enthousiasme om te spelen wil hij nog wel eens doorslaan door te gaan bijten in handen en aan broekspijpen te gaan hangen. Voor hem leuk maar voor de kinderen minder. Dat moet hij dus leren dat dat niet kan. Het lopen aan de riem gaat langzaam beter als we onze straat maar uit zijn dan wil hij wel. Zodra hij ons huis weer ziet gaat hij als een speer naar huis. Dinsdag zijn we naar het bos geweest, aan de riem wandelen gaat nog steeds niet ook niet in een vreemde omgeving. Los volgt hij me wel netjes. Zodra we weer in de buurt van de auto kwamen versnelde hij z’n pas om maar weer zo snel mogelijk bij de auto te komen. Verder doet hij het prima en is een lieve aanhankelijke deugniet.


16 Juni 2011

Nog wat foto’s
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl


1 Juli 2011
Syb voelt zich inmiddels echt thuis bij ons. Schoenen en slippers zijn niet veilig meer, als je even niet oplet zie je hem heel zachtjes met een schoen in de bek voorbij sluipen naar een plekje om met zijn buit te spelen. Hij heeft de tuin nu helemaal ontdekt en de afrastering met kippengaas die gemaakt was( om hem beter in de gaten te houden )is nu ook geen belemmering meer voor hem. Hij werkt zich eroverheen om maar vooral aan de voorkant alle honden en mensen die langs komen te bekijken en eventueel mee te spelen ( vanachter het gaas ). Kinderen en andere honden vindt hij geweldig. We zijn met hem naar een gebied geweest waar veel mensen met honden komen en dat vond hij super. Het lopen aan de riem bij ons in de straat gaat nog steeds niet goed. Maar in een onbekende omgeving gaat het een stuk beter. We oefenen nu in de tuin en langzaan naar de straat. Het slapen in de bench en alleen blijven gaat heel erg goed, hij gaat ook uit zichzelf in de bench liggen slapen. Vanmorgen heeft hij weer een vaccinatie gehad bij de dierenarts, die erg tevreden over hem was, en hij weegt inmiddels 8.15 kg. Kortom hij doet het super ook op de puppycursus waar hij al menig hart veroverd heeft. 

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


16 Juli 2011

Bij ons gaat het allemaal prima. Syb voelt zich helemaal thuis en is steeds vrijer en ondeugender. Het lopen aan de riem gaat ook steeds beter. 


25 Juli 2011
Hier nog wat foto’s van Syb. Het gaat erg goed met Syb. Hij groeit goed. Is inmiddels al 10.4 kg. Het wandelen gaat ook goed nu. Syb is helemaal gek op de pruimen die uit de boom vallen. Hij springt tegen de boom tot ze eruit vallen. Hij heeft er al zoveel gegeten dat hij ervan aan de diarree raakt. Nu zijn de abrikozen aan de beurt. 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl


14 Augustus 2011
Patty schrijft: Syb mocht het spits afbijten, bij hem zijn we vandaag langsgegaan. De eerste v.d. pups!
Wat was het leuk om ‘m terug te zien en hij was heel erg onder de indruk van Senna: gepast respect voor mama. Het is ontzettend leuk te zien dat het zo goed gaat met ‘m en hij is al flink gegroeid!

Stabyhoun.nl 

Syb & Senna
Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 


12 September 2011

Syb zit nu sinds 1 September in zijn nieuwe ritme. De kinderen zijn naar school en hij moet er dus aan wennen dat hij vaker alleen is. Als ik dan thuis kom rond 12.00 uur is hij heel erg aanhankelijk en wijkt geen seconde van mijn zijde. Pas als we gespeeld hebben en een wandeling gemaakt hebben en hij er van overtuigt is dat ik thuis blijf gaat hij rustig liggen. Rond 6 uur sávonds heeft hij zijn drukke periode. Hij eist dan alle aandacht op, bijten in de kuiten en hard blaffen als je hem negeert. Hij heeft een lange adem wat dat betreft.
Ook rustig eten aan tafel is er niet meer bij. Constant moeten we op onze hoede zijn om te voorkomen dat hij iets van ons bord weg pikt. Maar als hij eenmaal gekalmeerd is, komt hij bij je liggen op de bank met zijn kop lief tegen je aan.


14 November 2011
Met Syb gaat het heel erg goed. Hij is behoorlijk aan het puberen (zitten nu met 3 pubers in huis, gezellig! ). Hij luistert niet meer als hij op bekend terrein is. Ik durf hem niet meer los te laten op de weide waar we altijd naar toe gaan. Maar als hij een flinke wandeling achter de rug heeft valt hij heerlijk in slaap op de bank. Het gaat wel steeds beter wat betreft het eten aan de tafel, hij probeert het een paar keer en daarna gaat hij rustig ergens liggen. Maar hij blijft altijd alert, en als wij even niet opletten heeft hij weer een boterham te pakken. Terwijl ik dit aan het typen ben is hij uit de tuin ontsnapt. Hij heeft het hekje open gekregen en is achter een kat aan gegaan. Dus zo rustig als op de foto’s is het in de praktijk niet altijd. Maar ondanks al zijn capriolen kunnen we ons niet meer zonder hem!

Nog wat foto’s:
Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nlStabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


Een nog een wat oudere foto: 14 september 2011 (Syb 5 maanden)
Stabyhoun.nl


28 december 2011
Hier gaat alles prima. Syb is niet meer uit ons gezin weg te denken.
We proberen hem zoveel mogelijk overal mee naar toe te nemen.
Auto ritten naar Brabant zijn totaal geen probleem voor hem. Hij is een
echte gezelschapshond en wil gewoon dolgraag bij anderen zijn.
Ook vindt hij het heerlijk om te wandelen in de bossen en door de weilanden.
Hij is lekker aan het puberen,behoorlijk eigenwijs en begint ook steeds
waakser te worden.
Kortom een heerlijke hond van inmiddels ruim 18 kg!!
Stabyhoun.nl


2 Juli 2012

Het schooljaar zit er weer op. Is voor Syb ook leuk, want nu is er iedere dag iemand thuis. Met Syb gaat het prima. Hij is een paar weken geleden voor de eerste keer een weekendje blijven logeren in een hondenpension. Is allemaal prima gegaan. Hij was wel superblij om ons weer terug te zien, en omgekeerd natuurlijk.

In Augustus gaan we met z’n vijven naar Normandie op vakantie. We hebben een huis gehuurd met omheinde afgesloten tuin op 1 km van de zee. Ben benieuwd hoe het gaat met Syb, maar ik verwacht eigenlijk geen problemen.
Foto’s volgen nog. 


1 November 2012

Op onze vakantie was het heel goed gegaan met Syb. De autoreis ging echt supergoed. Hij heeft zich tussen Femke en Thom in gelegd en de hele weg geslapen of rond gekeken. Op de zee was hij niet zo dol, hij is een keertje kopje onder gegaan en toen had hij er genoeg van. De vogels waren veel interessanter om achter aan te gaan. Kortom leuke relaxte vakantie gehad.


31 augustus 2013

Met Syb gaat het erg goed. Nog altijd even eigenwijs.
Hij is pas geleden gecastreerd omdat hij nogal van slag was als er loopse teefjes in de buurt waren. 
Bijgaand nog twee recente foto’s.

Stabyhoun.nl 

Stabyhoun.nl 


5 februari 2014
Een tijd niets meer van ons vernomen maar wij zijn inmiddels verhuisd.
We zijn weer terug in Nederland.
Dus erg drukke periode achter de rug.
Met Syb gaat het erg goed. Nog steeds even eigenwijs en super aanhankelijk.
Lijkt zijn draai wel al gevonden te hebben in het nieuwe huis.
De tuin is wel wat kleiner voor hem maar er zijn genoeg mooie plekken in de buurt om te gaan wandelen en er zijn veel honden in de buurt.
Toegevoegd nog een paar foto’s.


5 September 2014Met Syb gaat alles prima. Even aanhankelijk, speels en eigenwijs als altijd.Wij zullen niet naar de wandeling komen. We hebben het door de week en in het weekend dusdanig druk met werk en kinderen, dat dit teveel is.Hierbij nog een foto van Syb
Stabyhoun.nl


9 April 2016

Hoera! 5 jaar! 
Zoals je ziet gaat hier alles goed. 
Zijn verjaardagskado (nieuw kussen) is goed in de smaak gevallen!

Stabyhoun.nl

Stabyhoun.nl


6 November 2017
Er is bij ons het afgelopen tijd veel veranderd. Begin 2014 zijn we terug naar Nederland verhuisd en sinds dit jaar zijn Joan en ik gescheiden. Ik woon in Maastricht en Joan in Eijsden met Syb. Met Syb gaat het prima! Ik mis hem erg, maar heb gewoon niet meer de tijd om goed voor hem te zorgen en Joan wel dus is hij bij hem. Ik zie Syb nog wel regelmatig en hij komt ook bij me op bezoek. 
Stabyhoun.nl