Yara

Twiske Yara v. ’t Brabantse Bont

Yara is op 21 oktober 2021 naar haar nieuwe gezin gegaan. Yara heette in het nest Sella. Voluit heet ze Twiske Yara v. ’t Brabantse Bont. Ze is bij Monique, Peter en hun kinderen (Jordy en Wendy) gaan wonen. Momenteel woont hun dochter ook nog met haar Golden Dex thuis, dus die zal Yara voorlopig ook nog als maatje bij haar hebben. Heel veel plezier en geluk, ondeugende, clowneske Yara! Op deze pagina zullen haar avonturen komen te staan. 


21 Oktober 2021
Yara is thuis! Na ongeveer 20 minuten lag ze te slapen en toen de rest van de rit. Eenmaal thuis is Yara dus echt niet onder de indruk van Dex. Haar eerste maaltijd zit er ondertussen in. Daarna onder luid protest in de ren. Even rust. Dex ligt als een waakhond naast de ren. Later een klein stukje gewandeld, nou ja, geprobeerd te wandelen. Yara heeft al wat buurtkinderen ontmoet. Dat vond ze erg leuk. Wandelen aan het lijntje is stom. 😂


22 Oktober 2021
Zo! De eerste nacht hebben we gehad. Dat ging heel goed! Ze ging om 22u zelf de bench in. Haar laatste maaltijd heeft ze overgeslagen. Ik had het neergezet maar haar bedje trok meer. Zelf zeer regelmatig wakker geweest. Om 5:30u naar beneden gegaan. Yara werd wakker van mij. 🙈 De plasjes gaan al goed buiten. Net haar eerste poepje ook buiten! 🎉 Dex vindt haar nog steeds leuk, maar hij vindt het wel moeilijk om te relaxen met haar in de buurt. Yara heeft verder vandaag een rustdagje, geloof ik. Ze slaapt veel. 
Yara probeerde vandaag een kippenek. Ik heb het uiteinde in een kong gestopt zodat ze niet het laatste stukje kan eten. Dex is supporter / toeschouwer. Hij had die van hem binnen 3 minuten op. 😂 
We zijn even met haar naar de Ranzijn geweest. Ze vond het allemaal zo interessant!  


23 Oktober 2021 
Weer een goede nacht gehad. Wel met moeite wat eten er in gekregen om 22:00u. Ze is dan gewoon zo moe dat het echt lastig is. We hebben inmiddels een babyfoon en dat is handig. Rond 23:30u zette ze het op een gillen. Mee naar buiten genomen en wat bleek, ze moest gewoon ontzettend nodig 💩 💩. Ook nog een plasje gedaan en toen weer in de bench. Ze sliep vrijwel meteen. Ik ga er steeds even bij zitten met mijn rug naar haar toe maar wel mijn hand in de bench. Dat helpt goed, ze slaapt dan vrij snel. Vanmorgen om 5:45u opgestaan. Ik hoorde wat gepiep maar dat bleek Dex te zijn. 😄 Haar weer buiten gezet. Plasje kwam vrij snel. Peter is met Dex gaan wandelen en wij hebben even lekker gespeeld. We hebben het altijd over de puppy tandjes maar phoe…. Die nageltjes! Net een klein katje. Daarna nog even met Dex gespeeld en eten gegeven. Dat ging er nu weer vlot in. En daarna lag ze weer in diepe slaap. Ik ben echt heel blij dat ik de puppy ren heb. Dat is met zo’n grote onstuimige puber wel echt een must.
Wij zijn vanmorgen wezen ontbijten bij Intratuin. Mijn schoonzus heeft zo’n karretje voor honden dus daar heeft ze even in gezeten. Na het ontbijt de winkel door. Liep al netjes mee. Nu buiten nog…. 🙈 
Zandmonstertje! Net stukje gelopen in de buurt. Dat doet ze al echt heel leuk. Nu heel moe. Dit mandje is een succes! Ze ligt er graag in! 


24 Oktober 2021
We hebben weer een goede nacht gehad! Wat een luxe! Om 23:30u gaan slapen en om 6:30u naar beneden gegaan. Yara buiten in de tuin gezet en ze heeft netjes buiten geplast én gepoept. Gisteren helemaal niets binnen gedaan. Daarna weer even gespeeld met Dex. Dat gaat steeds beter. Ze wil ook graag bij hem liggen maar daar heeft hij nog geen rust voor. In de ochtend even geklickerd. Ging best redelijk. ☺️ Dat heb ik in de ren gedaan, want ze smeert hem steeds. Daarna viel ze langzaam aan weer in slaap. 
Dex en Yara zijn het liefst steeds aan het spelen. Dus af en toe bouwen we echt even rustmomentjes in. En ze is net even mee naar het Haarlemmermeerse bos geweest. Ze heeft los gelopen en dat ging best goed, ook al vonden we het spannend en liep ze regelmatig even de andere kant op. Yara heeft vandaag 3 hondjes ontmoet. Waarvan 1 golden retriever. Gek genoeg vond ze hem wel spannend. Terwijl je zou denken dat ze dat wel gewend is. Na het bos ook tijd voor een dutje!  


25 Oktober 2021
Gisterenavond 2x een ongelukje in huis. Een poepje en een plasje. 🤷🏼‍♀️ Gelukkig is dat allemaal zo weer schoon. Vannacht is weer prima gegaan. Wel rond 1:00u een beetje piepen maar voor ik mijn bed uit was, was ze weer stil. Om 6:00u gaat voor ons de wekker. Ze is zó blij als je er weer bent. Daar moet ik echt heel even wachten met de bench open doen tot ze weer wat rustiger is. Net weer netjes alles in de tuin gedaan. Dex is ondertussen ook uit gelaten en omdat het regent moesten we hem even drogen met de waterblazer. Dat is toch wel een gek geluid. Ze komt wel heel voorzichtig kijken. Toen nog even gespeeld met Dex. Dat gaat steeds beter. Ze daagt hem echt uit. Dappere meid. Daarna brokjes gegeven. Daar moet ik wel een beetje bij helpen. Ze eet ze wel maar je moet ietsje aandringen. Ook even in de snuffelmat geprobeerd maar die snapt ze nog niet echt. Daarna lag ze weer in diepe rust in haar mandje te slapen. 
Vandaag zijn we ook naar het bos geweest en naar de winkels. Dat ging super. In het bos was een jongetje op een step. Dat was machtig interessant! Daar ging ze hard achteraan. Kinderen hebben sowieso een grote aantrekkingskracht.


26 Oktober 2021
Goedemorgen, het begint misschien saai te worden maar saai is goed in dit geval. Een goede nacht achter de rug. Yara was gisterenavond eerst erg slaperig. Na haar laatste voerbeurt werd ze weer erg actief. Ongeveer half uurtje gewacht en haar toen nog even met Dex laten spelen. Uiteindelijk gingen ze samen liggen. Dat was een mooi moment om haar in de bench te leggen. Ze lag rond 22:45u te slapen tot vanmorgen 6:15u. Maar dat ze zo vroeg is komt door ons. Wij moeten er gewoon vroeg uit. Net even een beetje met de clicker geoefend. Dat ging goed. 
We zijn ook weer naar het bos geweest. Wow! Ze is echt snel! Even met een Jack Russeltje gespeeld. Dat vonden zijn eigenaren vreemd. Hij laat pups normaal altijd links liggen.


27 Oktober 2021
Hier is het vannacht ook weer prima gegaan. Ze slaapt goed. Eten gaat ook wel prima. Brokjes zijn niet favoriet, maar vanochtend vanuit de kong wilde ze wel eten. Lekker gespeeld met Dex en daarna lag ze weer een paar uurtjes te slapen. Echt heel fijn!! 
Yara is even mee geweest naar mijn werk. Dat vond ze best leuk! Al die aandacht. Vergeten foto’s te maken. 


28 Oktober 2021 
Het was hier een fijne maar korte nacht. Yara heeft gisteravond bijna de hele avond geslapen. Na haar avondmaaltijd was ze dus klaarwakker. 😅 Vroeg op de avond waren ze allebei heel druk geweest door het incidentje met de buurman. Dus dat moest weggeslapen worden. Maar de nacht verder was top! Buiten vinden ze het leuk, lekker samen in de zandbak. Buiten gaat het ook steeds beter samen. En deze dame is echt nergens van onder de indruk. Nieuwe dingen vindt ze echt niet spannend. Vandaag had ze ook een date met haar broer, spelen! 


29 Oktober 2021
Hier ook weer een prima nacht. En een heerlijke vroege ochtend. Ze gaan nu steeds vaker gewoon gezellig bij elkaar liggen. Toen Peter met Dex naar buiten was ben ik op de grond gaan liggen. Dan komt ze ook heerlijk bij je/tegen je aan liggen. ❤️ 
Oh ja, gisterenavond zijn we nog bij mijn schoonzusje geweest. Die heeft 2 Shih Tzu hondjes. Super druk zijn maar ook vrij bang. In het begin was Yara heel even onder de indruk (dat zag ik zo’n beetje voor het eerst ) Later liep ze er weer lekker rond. Van echt spelen is het niet gekomen. 
Ze is mee naar het bos geweest en naar mijn zusje. Auto wordt steeds normaler. Ze gaat vrijwel meteen liggen slapen.


30 Oktober 2021
Weer een ontbijtje gedaan bij Intratuin. Ze heeft zich keurig gedragen!

1 November 2021
Yara la echt de hele middag te slapen, sinds we terug waren van de puppycursus. Rond de avond even geplast en gegeten en daarna sliep ze weer. 💕  Vandaag met Yara naar de dierenarts geweest voor kennismaking. Ze is gewogen en weegt nu 6,7kg 🙈 De assistente vond haar helemaal leuk en super relaxed! Ze lag rustig op de tafel. Iedereen die in de wachtkamer langs kwam moest even begroet worden. Wat een heerlijk moppie is het toch!


2 November 2021
Yara eet echt heel erg goed. Vlees is zo op! Brokjes trainen we ‘s morgens mee. Met loslopen bleef Yara nu zo goed bij me! Behalve toen er een vogel op haar pad kwam. 😂 En Yara heeft het vlees vanaf een matje gegeten, dat ging minder snel, dat werkt! Ik was vanmiddag Dex aan het droog blazen met de waterblazer. Dat maakt best veel herrie. Yara is daar dus echt niet bang voor. Sterker nog, ze valt de slang aan als je vlak voor haar voetjes blaast…. 🙈 Kan Dex nog wat van leren. En zo lief! Yara lag te slapen en wij waren dat programma over de politie in Den Haag aan het kijken. Daar werden politie honden ingezet. Ze schrok wakker van het geblaf en kwam snel naar mij toe rennen. De rest van de avond heeft ze heerlijk op mijn schoot liggen slapen. 


3 November 2021 
Weer lekker het bos in geweest. Echt een klein rondje gelopen. Ging super goed. Ook nog paarden gezien.


4 November 2021
Weer even naar het bos geweest. We kwamen allerlei hondjes tegen. Eentje was stom. De rest gelukkig allemaal heel lief.


6 November 2021 
In de zandbak gespeeld en nu knock out.


8 November 2021
De nacht was weer prima. Maar o wee, de ochtend …. Stand van zaken, 2x binnen geplast en 1x binnen gepoept. Hele boel op stelten met blaffen. Top ochtendje… 😵‍💫😂 Het valt me op dat dat de tweede keer is na de training. Toeval….? 
Daarna is hier vandaag een duidelijke rustdag gehouden. Ze heeft 2x geslapen. Rond 13:00u even naar het bos geweest voor hooguit 20 minuten en de rest van de middag weer geslapen. 


10 November 2021 
Yara heeft net ook een prikje gehad. Ze is nu 7kg. Dierenarts vond haar er top uit zien! 


11 November 2021
Ik heb de bench omgeruild. Ze had eerst echt een kleine bench maar ze lag er niet lekker meer in. Met deze kan ze voorlopig voort.


12 November 2021
Weer even een rondje door het bos gedaan


13 November 2021
Vandaag heeft Yara heel erg leuk gespeeld met een Beagle teefje. Die was zo leuk met haar. Echt een zachtaardig hondje. Hele goeie ervaring voor Yara.
Werken voor het eten met de snuffelbal (foto 1); Blaadjes!! (foto 2)


14 November 2021
Hier is het lazy sunday!


16 November 2021
Vanmiddag was een mevrouw die gewoon aan het wandelen was echt té leuk! Yara bleef er naar toe gaan. Kon op mijn kop gaan staan en de cha cha dansen. Die mevrouw was echt leuker. Heel raar, ze liep stug door en keek niet eens naar haar. 😉  
Lekker kluiven


17 November 2021
Hier net Dex uitgelaten en Yara in de bench gedaan met gevulde kong. Ze heeft dat ding veel te snel leeg. Dus het was wel piepen en druk doen… 🙈 Er is hier verder een bijslaapdag aan de gang geloof ik. Ze slaapt vandaag heel veel!


18 November 2021
Yara is momenteel echt heel veel aan het slapen. Ze eet en drinkt gewoon goed. Plassen gaat ook prima. Poepen was voor het laatst vanmorgen. Gewoon vaste ontlasting. Even in de gaten houden. 


19 November 2021
Bij de dierenarts met Yara geweest. Yara heeft een soort griepvirus te pakken. Heeft koorts en wat keelpijn. Prikje gehad. Veel rusten. Moet na het weekend al een stuk beter zijn. Prikje helpt goed! Ze is nu aan het spelen mett Dex. Dat heeft ze vanaf woensdagmiddag niet meer gedaan. Dus nu opletten dat ze zich ook een beetje rustig houdt. 


20 November 2021
Yara voelt zich alweer stukken beter. Dex heeft het alweer zwaar te verduren! 😉 Yara is overigens begonnen met het wisselen. De eerste tandjes missen al. 


22 November 2021
Wij zijn lekker naar het bos geweest met Dex en Yara. Alleen gaan we ieder een eigen kant op, zodat ze beide zelf kunnen lopen en niet alleen met elkaar bezig zijn. Daarna hebben ze heerlijk geslapen. 
Thuis moet Dex af en toe rennen voor zijn leven. De dame jaagt hem echt achterna… 🙈 Soms plukken haar in haar bekkie. Meestal wel een teken voor bedjes tijd. 
Handige plek? Ehh nee! Midden in de keuken waar we stonden af te wassen. Maar zoooo lief!


25 November 2021
Wat een opgave om met haar door Ranzijn te lopen. Ligt niet aan Yara hoor, die wandelt dapper mee. Maar zoveel mensen willen haar even knuffelen. 😬😂😂 Yara weegt nu 8,5 kilo (met 14 weken). 
Ik ben met Yara haar zelfbeheersing aan het oefenen. Handje brokjes. Hand open en daar mag ze niet aankomen. Als ze het wel doet sluit ik mijn hand. Als ik mijn hand open kan houden zonder dat ze er aan komt dan krijgt ze uit mijn andere hand een brokje. Gaat steeds beter. En voor ze haar vlees krijgt moet ze blijven zitten. Die is moeilijker… 😂 


27 November 2021
Yara is erg misselijk. 😔😢 Ze wil momenteel niet eten. Wel grwoon gepoept en dat zag er normaal uit. Ik heb rijst en kip gekookt maar ze wil niks.   
——- 
Update: Yara lijkt weer helemaal in orde. Ze is weer druk met Dex aan het stoeien en heeft de kip uit de rijst gevist. Rijst lag door de rest van de ren.😂 Dat heeft Dex vakkundig opgeruimd. 


29 November 2021
Gisterenavond Yara haar eten gegeven in de ren en toen meteen met Dex naar buiten gegaan. Dus ze was alleen in de kamer. Toen we terug kwamen lag ze heerlijk op haar kussen te chillen. Heerlijk dat we haar kort alleen kunnen laten en dat er geen paniek is!  
Ze hebben allebei zo’n koffiewortelding om op te kauwen maar samen op 1 is gezelliger…


30 November 2021
Vannacht voor het eerst sinds een paar weken er een keer ‘s nachts uit geweest voor Yara. Ze moest heel nodig plassen. Daarna kon ik haar terug in de bench zetten en is ze heel lief verder gaan slapen. 


1 December 2021
Pffff, zijn alle pups zo druk met die storm? Hier breekt ze nog net niet de tent af. Heb haar nu in de bench gezet om een tukkie te doen. De bench is eerst verbouwd, maar nu heeft ze het toch opgegeven. Dex is er ook blij mee, die ligt meteen te slapen. 😅
We geven het vlees sinds gisteren in een anti schrok bak. Ze had het zo snel op. En soms gaf ze over door het snelle eten. Nu doet ze er wat langer over en is ze niet misselijk. 


2 December 2021
Vanmiddag met Dex én Yara naar het bos geweest. Ze hebben samen los gelopen. Ging best heel goed. Yara probeert Dex bij te houden met rennen. Dat lukt nog niet helemaal. 😂 Wel trots dat het is gelukt. Met puber en pre-puber.
Yara vanaf haar troon


5 December 2021
Wij waren vanmorgen in het bos. Yara vond het te druk met honden… Ze kwamen echt van alle kanten.


9 December 2021
Yara woog vandaag 9,9 kilo (16 weken). 
Ze vindt die bal niet eens leuk. Maar hee, Dex wel dus pakt ze hem af. Haha! 


11 December 2021
Uitgeteld!


12 December 2021
Beide out en wij weg! Fijn dat dit kan! 


13 December 2021 
Ik ben met Yara vanmorgen bij de dierenarts geweest voor een titerbepaling. De parvo enting was niet aangeslagen. De rest gelukkig wel. Ze is dus nog een keer ingeënt voor parvo. 
Dat zit en blijf is voor foto’s wel echt handig! Zelfs samen lukte! 


15 December 2021
Yara vindt mandarijn lekker. Ze heeft net een kwart stukje op en is niet meer bij me weg te slaan. Verder eet ze ook graag sperziebonen. Broccoli vind ze niks.
Ze liggen weer samen! Dex wilde dat echt al een tijdje niet meer.


17 December 2021
Ik had een onrustige nacht. Yara begon om 2:30u te blaffen. Even laten plassen en daarna weer terug de bench in. Daarna nog een paar keer geblaft. Wat het nou was? Op de camera zag ik Dex ook wat alert wezen. Denk niet dat er hier ‘s nacht iemand binnen zal komen. 😂


18 December 2021
Lekker op schoot slapen.  


19 December 2021
Helemaal gesloopt na de training. 💕 Dex ook! 


21 December 2021
Lekker bij Wendy liggen … 


22 December 2021
Met Yara het bos in geweest. Ze heeft eerst heeeeeel hard gerend. Daarna kwamen we een leuk hondje van ongeveer haar eigen formaat tegen. Daar heeft ze echt leuk mee gespeeld. Ze waren aan elkaar gewaagd. Daarna nog even een klein stukje bij de kinderboerderij gelopen. De ezel was een beetje spannend. 😂 Vandaag de uitslag van het ontlastingsonderzoek. Vrij van wormen! ☺️ 
Heerlijk dit. Alleen houdt ze het nooit zo lang vol. Dan krijgt ze het te warm. Jammer want ik ben dan mijn kacheltje kwijt. ☺️


23 December 2021
Weer even lekker in het bos geweest. Als er geen anderen in de buurt zijn gaat het prima… 😂 Afleiding is heel moeilijk!


24 December 2021


25 December 2021
Wij zijn net met de honden weg geweest. Het was koud!


27 December 2021
Hier is de kerst prima verlopen met de hondjes. Gisteren hebben we een eind gelopen en heeft Yara best vaak geslapen. Vandaag even kort naar het bos geweest. En ook vandaag best veel geslapen. Ik heb haar vandaag ook echt geremd in het spelen met Dex. Ze zijn soms echt even te wild.
Hier ligt ze zo graag. En ik heb geen dekentje nodig.


30 December 2021
Nog moe van gisteren, denk ik, van het wandelen en spelen samen met Fender. En we hebben net een wandeling naar de dierenwinkel gemaakt. Kon ik haar meteen even wegen. Yara weegt nu 11,3kg. 


31 December 2021
Yara vindt het binnen prima. Buiten vindt ze nu echt niet leuk met het vuurwerk. Ze ligt nu lekker op een konijnenoor te kauwen. Straks krijgt ze nog brokjes in de snuffelbal.
Kijk dan hoe lief!!


1 Januari 2022
Yara heeft het best goed gedaan met het vuurwerk. Ze heeft een groot gedeelte van de avond op mijn schoot liggen slapen. 


4 Januari 2022
Net heerlijk gelopen. Ze deed het goed. Alleen andere honden voorbij laten gaan is een ding. We kwamen een uitlaatservice tegen. Dat waren teveel honden in 1 keer. Toen kwam ze vrij snel achter me aan. Ze gaat alleen soms zo ver weg. Klein beetje eng. Ik heb een tracker besteld. 😂


5 Januari 2022
Ze zijn vandaag samen mee geweest. Ging gelukkig heel goed. 💕


6 Januari 2022
Ik moet aan het werk maar ik kan niet opstaan. Helaas…. 😴😴😂 / ’s middags een fijne ronde met Yara gelopen.


7 Januari 2022
Dex is een varken… 😂


9 Januari 2022
Vandaag zijn we (Patty en Vito met Dieke en Eem) de stamboom bij Yara gaan brengen. Daar horen natuurlijk ook de generatie foto’s bij. Het had wat voeten in de aarde (Dieke is erg bang dat ze een koekje mist … ;)). Bedankt voor de gastvrijheid! 
Eem met Yara; en Yara met oma Dieke en mama Eem.


10 Januari 2022


11 Januari 2022
Weer heerlijk gewandeld. Totally in love! En er zijn er twee helemaal gek op bloemkool. 


15 Januari 2022 
Vanmorgen kwamen we deze hond tegen. Daar heeft Yara een poosje mee gespeeld. Ik kreeg complimenten van haar baasje dat Yara zo’n leuke open pup is. Ze maakte het bij stabijtjes vaak mee dat ze erg teruggetrokken en bangig zijn. En nog even mee geweest naar mijn zusje. Daar waren mijn oom en tante. Die vonden haar ook erg leuk. Ze was wel een beetje moe. 


17 Januari 2022


21 Januari 2022
Ik heb Yara vandaag weer gewogen. Ze is nu 12,8 kg. Yara is ons aan het uittesten. Staat om de haverklap bij de deur alsof ze moet plassen. Uiteraard moet ze helemaal niet. “Ik wil gewoon buiten spelen …”


23 Januari 2022
Dit doet ze steeds. Het is een matje waar normaal de drinkbak op staat. Ze komt letterlijk “op het matje.” 😂 En met de brug wilde ik kijken of ze het durfde. Voor ik het wist stond ze al halverwege. Het wiebelt namelijk best wel, maar nergens van onder de indruk! 


24 Januari 2022
Ik zit hier met een giardia besmetting. Alles wassen, elke dag weer. Dweilen, poten en kont schoonmaken. Gek genoeg heeft Yara er niks van. Maar bij haar is het door regulier mestonderzoek naar boven gekomen. Dex is ook de pineut ben ik bang. Die heeft diarree. Ontlasting is opgestuurd. Morgen de uitslag. Maar eigenlijk weet ik het wel.


27 Januari 2022
Dex lijkt achteraf toch geen Giardia te hebben opgelopen. Was na een dag ook al weer de oude. Toch laat ik hem, voor de zekerheid, even op alleen vlees staan. Bij Yara heb ik aan de voeding niets veranderd. Die heeft nooit diarree gehad van de Giardia. Alleen wat terug in aantal grammen in overleg met Patty. Ze is net wat aan de zware kant. Ze eet zooooo graag! 🙈😂

28 Januari 2022
Te lief…

29 Januari 2022
Meegedaan met de workshop met paard. Was echt heel leuk! Daarna heel moe en rustig!

30 Januari 2022

2 Februari 2022

2 Februari 2022
Wij zijn net lekker uit eten geweest. Eerst de honden flink uit gelaten. Lekker samen los gerend. Daarna nog een tijdje in de tuin gespeeld. Ze hebben heerlijk geslapen toen we weg waren.

7 Februari 2022
Net heerlijk met Dex en Yara naar het bos geweest. Yara heeft (een niet geheel geplande) duik genomen. Ze zag kroos voor gras aan denk ik. En plons, daar ging ze, koppie onder. 😂 Zo trots op mijn twee hondjes. Ze deden het super!!
Dat kan toch niet lekker liggen. 😅

8 Februari 2022
Wij zijn vanavond met z’n vieren naar Amsterdam geweest. Escaperoom gedaan. De hondjes hebben heerlijk liggen slapen. Weer 2,5u alleen geweest.

17 Februari 2022 (6 maanden)
Zijn jullie pups ook zo dol in die wind….? Uitlaten is echt een dingetje. Ze vliegt van hot naar her met al die rond dwarrelende blaadjes. 😂 Echt niet te doen …

25 Februari 2022
Yara is er op tijd bij, met net iets meer dan 6 maanden: Loops!

2 Maart 2022

4 Maart 2022
wat is het toch een heerlijk weer!

5 Maart 2022
Takken! Het liefst zo groot mogelijk! 😂

6 Maart 2022
Ik heb Yara net naar mijn zusje gebracht in verband met haar loopsheid. Heel benieuwd hoe dat gaat verlopen. Dex mist haar nu al!

9 Maart 2022
Ik ben vandaag met Yara naar mijn werk gewandeld. Ons kantoor staat redelijk bij mijn zusjes woning. Daar verblijft Yara momenteel in verband met de loopsheid. Op kantoor was groot feest! Al die aandacht! Daarna nog even naar de dierenwinkel gewandeld. Leuk knuffeltje gescoord. Ik mis die kleine hier in huis. 😢

18 Maart 2022
Yara is een paar dagen bij Patty en Massimo geweest ivm haar loopsheid. Een paar foto’s (van toen ze ein-de-lijk weer los mocht). Yara is ook een goede hulp voor oma Dieke …

20 Maart 2022 (7 maanden)
Yara is weer herenigd met haar maatje! Voor Dex wel weer even wennen.

21 Maart 2022
Vanmorgen naar het bos geweest met twee hondjes en een baby. Een hele onderneming maar ging goed! Dit was na het bos. Toen waren ze lekker rustig. 😂

23 Maart 2022
Net bij de osteopaat geweest met Yara. Ik vond haar niet lekker lopen. Dat klopte ook wel. Haar bekken zat een beetje vast. Misschien te lomp gespeeld met Dex. Of door dat springen van haar. Volgens mij was ze in haar vorig leven springpaard ofzo… Maar het is weer los gemaakt. Nu 3 dagen rustig aan doen en over 3 weken nog een controle. En dat ze ietsje overbouwd is helpt ook niet mee. Dat zal in de loop van de tijd wel beter worden met groeien nog. Ze ligt zo graag bij me…

27 Maart 2022
Toppunt van luxe. De prinses op de erwt. 😂

30 Maart 2022
Hier mijn knappe dame!

31 Maart 2022
Net even een klein wandelingetje met Yara om even te plassen. Ze is geen fan van vallende sneeuw. 🥶 Dex daarentegen vindt het fantastisch. Die probeert de vlokken uit de lucht te happen. Ik ben het met Yara eens. Sneeuw is stom. 😜 Zéker na zulke heerlijke lentedagen.

1 April 2022
Yara vindt in de sneeuw spelen toch wel heel erg leuk!

5 April 2022

Lekker een weekendje Centerparcs. Yara en Dex nemen het er van. Dit kan thuis niet! En vakantie is zo vermoeiend …

6 April 2022
Voor hun is het ook vakantie …

19 April 2022

22 April 2022
Ik ben vanmorgen met Yara naar de eerste les detectie speuren geweest. Volgens mij vond ze het wel leuk. De trainster is helemaal weg van haar. Ze vindt haar zo lief en relaxed. Niet wat ze van een stabij gewend is. Nu is Yara echt moe, ligt al de hele middag te slapen. 😴😴😴

24 April 2022

25 April 2022
Black & white

2 Mei 2022
Heerlijk gewandeld met Yara, zo’n lekkere struinwandeling op rustig tempo.

10 Mei 2022

11 Mei 2022
Net voor de tweede les detectie speuren geweest. Ze deed het heel knap. Ik word daar steeds helemaal de hemel ingeprezen over dat het zo’n relaxte stabij is. Dat kennen ze daar blijkbaar niet. Ze raden klanten die er naar vragen geen Stabij aan omdat ze wat angstiger zouden zijn. Yara bewijst het tegendeel. Zo leuk als ze zo lovend over haar spreken. Daar groei je stiekem wel van.
Ze zijn moe!

12 Mei 2022
Ze hebben zat speelgoed. Waar speelt ze mee? 😂

18 Mei 2022 (9 maanden)
Wij hadden al een heerlijke vroege boswandeling. Voordat het te warm wordt.

21 Mei 2022
Deze dame moest ook onder de douche vandaag. Ze had in een dooie vis liggen rollen… En Dex ook…

24 Mei 2022
Helemaal moe van de speurles van vanmiddag. Ze doet het echt leuk. We zoeken naar kaneel.

26 Mei 2022
Gewandeld bij de Loonse en Drunense duinen. Nu even op het terras. Heel veel andere honden om zich heen. Trots!!

28 Mei 2022
Ik was voor vanmiddag met Yara gevraagd om een detectie speurtraining te doen. Ze gaven een opleiding aan beginnende trainers en zochten een hondje wat net was begonnen met detectie speuren. Zo leuk om te zien dat iedereen haar zo leuk vindt. En ondanks dat er zoveel (ongeveer 8) mensen bij stonden deed ze het goed! Ze vindt het wel een leuk spelletje! Na de les nog een kippennek buiten in een parcours verstopt. Die had ze binnen een minuut gevonden.

3 Juni 2022
Weer helemaal bekaf van de speurles

6 Juni 2022
Konijntjes kijken is en favoriete hobby. En we hebben foto’s laten maken in de studio. Was zo leuk!

7 Juni 2022
Maf stel …

10 Juni 2022

Jut en jul

12 Juni 2022

29 Juni 2022
Klimgeit!

6 Juli 2022
Een bundeltje rust …

11 Juli 2022

Ze vindt Finn echt leuk!

4 Augustus 2022

Kennis gemaakt met een schaap vanmiddag. Stiekem wel een beetje spannend!

11 Augustus 2022

Wat een luxe, voor de ventilator in slaap vallen!

14 Augustus 2022

Een ijsje voor ons meisje / Lazy sunday

16 Augustus 2022

Yara heeft vandaag gezwommen, al was het niet vrijwillig. Ze waren samen een stukje vooruit op een steiger en opeens hoorde ik een hoop gespetter. Lag ze in het water. Daarna sprong ook Dex erin en konden ze er niet zelf uit, kon ik ze er uit halen, handige druiven!

18 Augustus 2022

Yara 1 jaar! Ze heeft een ballon gekregen, ik had voor haar een Woefbox besteld voor haar verjaardag.

2 September 2022
In de kreukels …

6 September 2022
Yara haar allereerste kennismaking met de zee! Ze luisterde mega goed.

12-13 September 2022
Lekker op vakantie

20 September 2022
Dit soort dingen vindt ze erg leuk! Groetjes vanuit een zonnig Hoofddorp!

4 Oktober 2022
Kiekeboe vanuit Zeewolde! 💕

5 Oktober 2022
Zal dat nou lekker liggen?

16 Oktober 2022
Yara tijdens de training

18 Oktober 2022
Er geniet hier iemand van het zonnetje…. ☀️

21 Oktober 2022
De zandbak is momenteel weer favoriet. Soms doen ze er tijden niks mee en ineens…. Zo heerlijk vandaag buiten!

22 Oktober 2022
Wij zijn vandaag met Yara en Dex naar een snuffeltuin geweest in Halloween thema. Ze vonden het heel erg leuk en Dex vond het ook wel wat spannend. Wel een hele leuke ervaring.

27 Oktober 2022
Beetje te groot

1 November 2022
Nieuw hersenwerkje. De brokjes zitten in de doekjes verstopt.

4 November 2022

5 November 2022 (14,5 maanden)
Yara is voor de 2e keer loops, dikke 8 maanden ertussen.

24 November 2022
Na haar loopsheid weer lekker op pad & samen kluiven.

25 November 2022

1 Januari 2023
Bij ons is het heel goed gegaan. Yara heeft eigenlijk de hele avond op mijn schoot geslapen. Doet ze altijd dus is niks geks. Dex vond het om 12u wel even heel spannend, maar dat ging ook redelijk snel weer over. Net met uitlaten merk je het dan wel aan hem. Dat hij het spannend heeft gevonden. Drukker als anders. Net hun voer lekker in een snuffelmat (Yara) en een snuffelzuurtje (Dex) aangeboden. Nu zijn ze weer lekker aan het slapen.

10 Januari 2023
Ze ligt zo graag bij me! 💕

16 Januari 2023
Schatjes!

19-23 Januari 2023 (17 maanden)
Op vakantie bij het mama meer (oftewel: het Eemmeer)!

4 Februari 2023
Is groen ook een erkende Stabij kleur? Ze heeft in de eendenkak liggen rollen…. Viespeuk!

5 Februari 2023

10 Februari 2023

12 Februari 2023

14 Februari 2023
Op haar troon …

16 Februari 2023
Yara is gisteren weer helemaal nagekeken door de osteopaat. Alles zat netjes op zijn plekje en ze had geen bemerkingen. Ze kan er weer even tegen. 😀

18 Februari 2023

23 Februari 2023
Spring in ‘t veld… ☺️💕

27 Februari 2023

28 Februari 2023
We hadden vandaag een gratis gebitscontrole bij de dierenarts. Tandjes zijn dik in orde. Klein beetje tandsteen, maar dat heeft ze er af gekrabt. Ze vond het tandvlees er super mooi uit zien. En ze vond Yara erg leuk/enthousiast.

7 Maart 2023
We zijn in een zintuigencentrum geweest. Was echt heel leuk om te zien hoe vrij ze is in zo’n ruimte.
” 07-03-’23. Yara, Friese Stabij van 1 jaar samen met begeleidster Monique. Yara is het “zusje” van Dex, die ook vandaag op bezoek was. Monique en Wendy zijn moeder en dochter en hadden de trip naar Dogs Own Choice samen gemaakt. Yara begon wat hoog in opwinding en daardoor een wat hoog tempo. Ze is een super enthousiaste, kleine durfal. Ze benutte volledig de ruimte en ze gebruikt haar lijf heel comfortabel en behendig. Af en toe had ze even een schrikmomentje, maar herstelde meteen en ging gewoon weer verder. Waar haar “broer” Dex in eerste instantie niet durfde te komen, was dit voor Yara een van haar favoriete plekjes. Dit was de plek met alle dierengeuren en de kattenharen waren haar favoriet. Ze is een echte doorzetter, zeker als het op snoepjes aankomt…😋 Kan ze er in eerste instantie niet bij, dan blijft ze proberen, net zolang tot het lukt. Monique, bedankt voor je komst met Yara. 🙏🐾😊”